Test av DNB Mastercard kredittkort

DNB Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Rabatter
• Drivstoff
• Hverdagsbruk

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff. rente 23,8 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4214. Totalt: 39.214

I og med at DNB er Norges desidert største bank, er det kanskje ikke så overraskende at deres Mastercard er blant de aller mest brukte kredittkortene her til lands. På tross av sin popularitet når derimot ikke DNB helt opp i vår sammenligning av kredittkort, og her er det særlig rente- og gebyrvilkårene som tipper vekten i feil retning. Til sitt forsvar har kortet derimot en fast drivstoffrabatt og et lite, men velpakket fordelsprogram. Alt i alt sitter man dermed igjen med kort som har langt flere fordeler enn ulemper, noe som aldri er feil.

Utover dette kan kortet skilte på en nominell rente på 19,2 % og en effektiv rente på , mens den øvre kredittgrensen er på 100 000 kroner.

Rabatter med DNB Mastercard

DNB Mastercard tilbyr faste rabatter hos nærmere 80 ulike forhandlere ved bruk av kortet. Disse rabattene er på 10 %, og gjelder enten i fysiske butikker i bestemte byer eller i butikkenes nettbutikk – i enkelte tilfeller har du også tilgang til rabatten både på nett og i butikk. Helly Hansen, Timberland og Haglöfs er blant forhandlerne DNB Mastercard har en fast samarbeidsavtale med.

DNB Supertilbud: Større rabatter med kredittkortet

Faste rabatter er naturligvis et yndet gode, men nå er det først og fremst rabattkampanjen Supertilbud som gjør DNB Mastercard til et av markedets aller beste fordelskort. Grunnen til dette er at Supertilbud flere ganger i året gir DNB-kunder større rabatter hos utvalgte butikkjeder og brukersteder. Planlegger du innkjøpene dine nøye, kan du spare betydelige summer på å følge med når DNB lanserer sine aktuelle Supertilbud.

Eksempler på tidligere rabatter er blant annet 25 % rabatt hos Skeidar, Expert (som i nyere tid har skiftet navn til Power) og Kitch’n for å nevne noen. Om du uansett har tenkt deg en tur innom en av disse kjedene kan disse avslagene være svært gunstig for deg som kunde.

Drivstoffrabatt med DNB Mastercard

DNB Mastercard byr også på drivstoffrabatt, og med dette kortet får du 3 % rabatt på bensin eller diesel hos samtlige bensinstasjoner i både inn- og utland. I tillegg får du også rabatt på alt annet du handler hos stasjonene.

Til sammenligning er ikke rabatten like høy som enkelte av konkurrentene, slik som Santander Flexi Visa (4 % drivstoffrabatt hos alle bensinstasjoner) og 365Privat (3,65 % cashback + 34 øre per liter hos Esso). Men utover dette holder den absolutt mål, og bidrar samtidig til å gjøre kortet mer allsidig.

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

DNB-kortet har også reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Forutsetningen for at forsikringen skal tre i kraft er at du betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet, enten være seg fly- og togbilletter eller drivstoffutgifter knyttet til bruk av bil.

Forsikringen leveres av Falck Global Assistance, og dekker poster som forsinket bagasje, erstatningsreise, reisesyke, hjemtransport, reiseulykke og lignende.

DNB Mastercard: Mulighet til å tjene EuroBonus-poeng raskere

SAS EuroBonus er flyselskapet SAS sitt fordelsprogram. Her kan man erverve seg bonuspoeng og tjene opp nok til gratis flyreiser med hele Star Alliance-flåten. Så om du er glad i å reise gjelder det å ha et kredittkort med EuroBonus-muligheter, for da har du virkelig muligheten til å spe på poengsaldoen over hele fjøla.

DNB Mastercard gir 15 ekstrapoeng per 100 brukte krone, men kommer dog med en pris; nemlig 49 kroner i måneden. Den er således en tilleggstjeneste, og ikke inkludert i kortet i seg selv. Fordelen med denne ordningen, som de har valgt å kalle Mastercard Upgrade, er at tjenesten også inkluderer kjøpsforsikring, prisbeskyttelse og egenandelsforsikring for leiebil. Slik sett kan den fort vise seg å være en gunstig tjeneste om du er av typen som reiser og handler mye.

Betingelser for DNB Mastercard kredittkort

DNB stiller noen krav til deg som søker for at du skal få innvilget din søknad. Banken krever blant annet at du har fylt 18 år, er norsk statsborger og en årlig inntekt på minimum 50 000 kroner. Banken foretar dessuten en kredittvurdering av deg, hvor de beregner hvorvidt du er en god betaler eller ei. Har du betalingsanmerkninger vil du automatisk få avslag på din søknad.

Når du først sitter med kortet i hånden forplikter du deg også til å betale 3 % av ditt utestående beløp hver måned, med en minimumssats på 250 kroner. Dersom du ikke gjør opp for deg innen kortets rentefrie periode, som er på 45 dager, påløper det nemlig renter med umiddelbar virkning.

Testen av DNB Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-01-23
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

DNB Mastercard oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet scorer greit på vilkårene for både renter og gebyrer, men har et stykke opp til toppsjiktet i denne testen.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 79/100 poeng. DNB Mastercard har et lite, men godt fordelsprogram, og kan by på både periodevise og faste rabatter. Kortet kan i tillegg skilte med 3 % rabatt på drivstoff, og selv om den har visse begrensninger på dette punktet, kommer det allikevel godt med i det lange løp. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

Videre får DNB Mastercard 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. DNB byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Videre får den også pluss for å ha implementert kontaktløs betaling, og lansert en flunkende ny app med støtte for alle kort; noe som har vært en etterlengtet oppdatering. Det eneste kortet får påpekning for er strengt tatt mangelen på valg av egen PIN-kode, men utover dette gjør den det jevnt over meget godt.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 65/100 poeng. Kortet scorer totalt sett ganske bra flere punkter, og det er særlig ordningene knyttet til fordeler og rabatter som trekker opp snittet her. På den negative siden har kortet gebyrer på uttak i både inn- og utland, og dette trekker dessverre ned helhetsinntrykket.

Fordeler med DNB Mastercard kredittkort

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Svært gode faste og månedlige rabatter
 • 3 % drivstoffrabatt
 • Meget god kundeservice, som dessuten er åpen døgnet rundt
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Høye gebyrer for kontantuttak
 • Dyrt ved uttak av valuta
 • Drivstoffrabatten gjelder kun opptil 50 000 kroner per kalenderår, noe som utgjør en begrensning på ca. 1500 kroner i årlige oppsparingsmuligheter

Rabatter og bonusordninger

Med DNB Mastercard har du tilgang til faste rabatter og den omtrent månedlige kampanjen Supertilbud. De faste rabattene gir 10 % avslag, og Supertilbud gir rabatt på rundt 20-30 prosent i kjente butikkjeder som Power, Skeidar, Marked.no, med flere.

For mer informasjon om Supertilbud bør du ta en nærmere kikk på denne artikkelen. Nedenfor har vi også listet opp noen av de aktuelle rabattene.

Faste rabatter:

 • 3 % rabatt på drivstoff og kjøp på bensinstasjon (maksimal rabatt på drivstoff er opptil 50 000 kroner per kalenderår, som tilsvarer en årlig besparelse på ca. 1500 kroner)
 • 10 % rabatt hos Tufte
 • 10 % rabatt hos David Andersen
 • 10 % rabatt hos Interflora
 • 10 % rabatt hos Follestad
 • 10 % rabatt hos Helly Hansen
 • 10 % rabatt hos Ting
 • 10 % rabatt hos Scandic Hotels
 • 10 % rabatt hos Vianor
 • 10 % rabatt hos 1830 Olivenlunden
 • 10 % rabatt hos Interoptik

På denne siden kan du finne en komplett oversikt over samtlige tilbud

Aktuelle rabatter for 23. til og med 26. januar:

 • Princess: 25 %
 • Blush: 25 %
 • Farmasiet: 25 %
 • David-Andersen: 20 %
 • SWIMS: 25 %
 • Devold: 25 %
 • Glass & Interiør: 25 %
 • Galleri D40: 20 %
 • Dale of Norway: 30 %
 • Teleoutlet: 20 %
 • Nobel Catering: 20 %
 • Interoptik Bakketeig: 30 %

De månedlige rabattene oppdateres og publiseres hver måned, og sendes til alle som har et DNB kredittkort. For å motta gratis varsling om disse tilbudene kan du også sende SMS med <SUPERTILBUD> til 04800.

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer
Årsavgift
0 kr
Varekjøp
0 kr
Bruk i Norge
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk hos Posten/Post i Butikk
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,99 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,6 %
Årlig nominell rente
19,2 %
Årlig effektiv rente
23,8 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp innlands
100 000 kr/døgn
Varekjøp utlands
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
9900 kr/4 dager
Øvrige gebyrer
Tilleggskort
250 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
39 kr/mnd
Kopi av bilag/kontoutskrift
100 kr
Hastekort
850 kr
Regningsbetaling
0 kr*
Overføring mellom kontoer (selvbetjent)
0 kr*
Overføring mellom kontoer (utført av DNB Kundesenter)
75 kr*
Kjøp av valuta i DNB-minibanker
30 kr, samt 40 kr + 1 % av sum
Mastercard Upgrade (SAS EuroBonus)
49 kr/mnd
Overtrekksgebyr
100 kr
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 200 kr)
* Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Låneeksempel

 • Eff. rente 23,8 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4214. Totalt: 39.214

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Med DNB Mastercard får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. For at reiseforsikringen skal være gjeldende for din reise, må du ha betalt 50 % eller mer av transportkostnadene med kredittkortet.

Reisen må startes og avsluttes i Norge, og dagsreiser uten overnatting dekkes kun dersom fly er benyttet som transportmiddel. Forsikringen gjelder da for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil 3 medreisende.

Ulykke-, avbestillings- og reisesyke-/hjemtransport-forsikring gjelder ikke for personer over 70 år.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: DNB Forsikring

Forsikringen dekker egenandelskostnaden ved skade på leiebil og gjelder uansett hvor i verden du er, så lenge du som privatperson har leid bilen av et profesjonelt leiebilselskap. Pass på at det er du som kortinnehaver som står som leietaker av bilen slik at forsikringen skal være gyldig. Det er samtidig verdt å merke at forsikringen ikke gjelder for personer under 21 år, samt at dekningsgraden er begrenset til maksimalt 20 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype: Inngår i MasterCard Upgrade
Forsikringsselskap: DNB Forsikring
Pris: 49 kr/mnd

DNB MasterCards kjøpsforsikring dekker fysiske skader på dine gjenstander som er forårsaket av andre enn deg selv. Varen må koste minst 500 kroner og maksimalt 15 000 kroner, og gjelder både kjøp via nett og i butikk. Forsikringen er gyldig i 90 dager fra kjøpsdato, og i utgangspunktet refunderes hele beløpet med unntak av skader eller tap som oppstår som følge av transport gjennom post eller budtjeneste.

Avtaletype: Inngår i MasterCard Upgrade
Forsikringsselskap: DNB Forsikring
Pris: 49 kr/mnd

Med DNBs prisforsikring er du sikrer å få den rimeligste prisen på en kjøpt vare. Dersom du kjøper en vare og oppdager at den er rimeligere et annet sted, vil forsikringen dekke differansen. Det forutsettes at prisen på varen er minimum 250 kroner, samt at differansen også er på minimum 250 kroner. I denne sammenhengen er samme vare definert som et produkt som har samme merke, fabrikat, modellnavn og -nummer. Man må også kunne vise til en trykt annonse innen 90 dager etter kjøpet, samt at forsikringen ikke gjelder for varer kjøpt via internett. Varens pris kan heller ikke overstige 7500 kroner.

Avtaletype: Inngår i MasterCard Upgrade
Forsikringsselskap: DNB Forsikring
Pris: 49 kr/mnd

Betalingsforsikring dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ditt ved arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering, sykehusinnleggelse, kritisk sykdom og dødsfall.

Ved arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering og sykehusinnleggelse dekker forsikringen en månedlig ytelse på 3 % av utestående saldo hver måned i inntil 12 måneder. Forsikringssummen begrenser seg til 3000 kroner i måneden og inntil 100 000 kroner totalt.

Ved dødsfall eller kritisk sykdom slettes den utestående balansen, men kun inntil 100 000 kroner.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: Fremtind Forsikring
Pris: 0,4 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder:
DNB Bank ASA
Org. nummer:
984 851 006
Kreditt­giver:
DNB Bank ASA
Org. nummer:
984 851 006
Besøks­­adresse:
Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo
Post­­adresse:
Postboks 1600 Sentrum, 0021 Oslo
Telefon:
(+47 915) 04 800
Sperring av kort:
(+47 915) 04 800
E-post:

Brukererfaring med DNB Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med DNB Mastercard kredittkort?