Test av DNB Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 20,27 %. 30.000 o/12 mnd. Kostnad: 3108. Totalt: 33.108
I og med at DNB er Norges desidert største bank, er det kanskje ikke så overraskende at deres kredittkort er blant de aller mest brukte her til lands. Det er heller ikke så vanskelig å forstå, all den tid DNB Mastercard både kan by på fast drivstoff- og laderabatt, samt muligheten til opptjening av EuroBonus-poeng, som er flyselskapet SAS sitt fordelsprogram.

Nytt av året er derimot at DNB har valgt å dele sine kort inn i kundeprogrammer, ikke ulikt det Danske Bank allerede har operert med i årrekke. Denne overgangen har dessverre bydd på en del endringer, og det mest påfallende i denne sammenhengen er at man må ha et kundeprogram – slik som DNB Ung Mastercard eller DNB Pluss Mastercard – for å nyte godt av de faste og periodiske tilbudene. Det vil med andre ord si at DNB Mastercard både har mistet de faste rabattene man tidligere kunne nyte godt av, samt den langt gjevere ordningen Supertilbud.

Kortet har dermed mistet mye av det som gjorde det til et av landets aller beste bonuskort, men heldigvis har både drivstoff- og laderabatten blitt værende med videre. På toppen av dette har man fremdeles muligheten til å oppgradere kortet – slik at man kan samle EuroBonus-poeng – samt tilgangen til en rekke gode forsikringer gjennom samme oppgradering. Så selv om kortet har blitt noe dårligere, er det fremdeles mye positivt å spore her.

Utover dette kan kortet skilte med en nominell rente på 18,6 % og en effektiv rente på 20,27 %, mens den øvre kredittgrensen er på 100 000 kroner.

Drivstoff- og laderabatt med DNB Mastercard

Selv om kortet har mistet enkelte av sine rabattordninger, sitter den fremdeles igjen med lade- og drivstoffrabatten. DNB Mastercard kan som tidligere skilte med tre prosent rabatt på bensin eller diesel hos samtlige bensinstasjoner i både inn- og utland, i tillegg til alt annet man måtte finne på å handle ved stasjonene. Det finnes dog en ulempe her, og det er at rabatten opphører i det man passerer 50 000 kroner i løpet av et kalenderår.

Nytt av året er også rabatt på lading av elbil, en ordning vi garantert kommer til å se mer av fremover. Med DNB Mastercard får du ti prosent rabatt ved lading, samtidig som det også er verdt å merke seg at denne har en øvre sats på 25 000 kroner per kalenderår.

Til sammenligning er ikke rabatten like høy som hos enkelte av sine konkurrenter, slik som Santander Flexi Visa – som kan by på fire prosent rabatt hos alle landets bensinstasjoner – og 365Privat Mastercard – som kan skilte med 3,65 % cashback på toppen av 34 øre per liter hos Esso. Men utover dette holder den absolutt mål, og bidrar samtidig til å gjøre kortet langt mer allsidig.

DNB Mastercard: Mulighet til å tjene EuroBonus-poeng raskere

Som innehaver av et DNB Mastercard har du også muligheten til å knytte deg til ordningen Mastercard Upgrade, og selv om den månedlige summen på 49 kroner kan virke noe avskrekkende på de fleste, gir den deg samtidig anledningen til å opptjene EuroBonus-poeng hver gang du handler. For den uinnvidde er EuroBonus flyselskapet SAS sitt fordelsprogram, som vil si at du kan benytte de opptjente poengene til flyreiser med hele Star Alliance-flåten. Så om du er glad i å reise gjelder det å ha et kredittkort med EuroBonus-muligheter, for da har du virkelig muligheten til å spe på poengsaldoen over hele fjøla.

Med Mastercard Upgrade vil du først motta 3000 ekstrapoeng i velkomstbonus, og dernest 10 ekstrapoeng per 100 brukte krone i norsk valuta og 15 ekstrapoeng per 100 brukte krone i utenlandsk valuta. Foruten om dette inkluderer programmet også kjøpsforsikring, prisbeskyttelse og egenandelsforsikring for leiebil, og slik sett kan den fort vise seg å være en gunstig tjeneste om du er av typen som reiser og handler mye.

Ved siden av dette kommer DNB Mastercard også med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring, og denne er dessuten gyldig til enhver tid så lenge du betaler minst halvparten av alle reisers totale transportkostnader med kredittkortet. Forsikringen leveres av Fremtind Forsikring, og dekker poster som forsinket bagasje, erstatningsreise, reisesyke, hjemtransport, reiseulykke med mer.

Testen av DNB Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-05

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

DNB Mastercard oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet scorer greit på vilkårene for både renter og gebyrer, men har et stykke opp til toppsjiktet i denne testen.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 54/100 poeng. Selv om DNB Mastercard både har mistet de periodiske og faste rabattene, kan den fremdeles skilte med 3 prosent på drivstoff og 10 prosent på lading. Samtidig kan kortet også skilte med en inkludert reiseforsikring, i tillegg til muligheten for opptjening av EuroBonus-poeng om du velger å gå for Mastercard Upgrade. Alt i alt er det fremdeles en rekke positive ting å spore her.

Brukeropplevelse

Videre får DNB Mastercard 85/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. DNB byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Videre får den også pluss for å ha implementert kontaktløs betaling, og lansert en flunkende ny app med støtte for alle kort; noe som har vært en etterlengtet oppdatering. Det eneste kortet får påpekning for er strengt tatt mangelen på valg av egen PIN-kode, men utover dette gjør den det jevnt over meget godt.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 55/100 poeng. Kortet scorer totalt sett ganske bra flere punkter, og det er nok særlig drivstoff- og laderabatten, samt muligheten for EuroBonus som trekker opp snittet her. På den negative siden har kortet gebyrer på uttak i både inn- og utland, og dette trekker dessverre ned helhetsinntrykket noe.

Fordeler

 • Rabatt på både drivstoff og lading
 • Gunstige forsikringer
 • Muligheter for oppsparing av EuroBonus-poeng gjennom Mastercard Upgrade (49 kr/mnd)
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Høye gebyrer for kontantuttak
 • Drivstoffrabatten har en øvre grense på 50 000 kroner per kalenderår
 • Laderabattten har en øvre grense på 25 000 kroner per kalenderår

Rabatter og bonusordninger

DNB Mastercard kan by på et knippe rabatter, og nedenfor finner du en oversikt over fordelene man oppnår ved å benytte seg av kortet:

 • Drivstoff: 3 % rabatt på drivstoff og kjøp på bensinstasjon (inntil 50 000 kroner per kalenderår)
 • Laderabatt: 10 % rabatt på lading av elbil (inntil 25 000 kroner per kalenderår)
 • Mastercard Upgrade: 10 SAS EuroBonus-poeng i norsk valuta og 15 poeng i utenalndsk valuta per 100 brukte kr, samt 3000 poeng i velkomstbonus (49 kr/mnd)

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10 000 – 100 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
DNB
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp innlands
100 000 kr/døgn
Varekjøp utlands
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
9900 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,99 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,55 %
Årlig nominell rente
18,6 %
Årlig effektiv rente
20,27 %
Øvrige gebyrer
Tilleggskort
250 kr/år
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
49 kr/mnd
Tilleggskort
250 kr/år
Hastekort
850 kr
Overføring mellom kontoer (selvbetjent)
0 kr¹
Overføring mellom kontoer (utført av DNB Kundesenter)
75 kr¹
Valutauttak i DNBs minibanker
30 kr + (40 kr + 1 % av sum)
Mastercard Upgrade (SAS EuroBonus)
49 kr/mnd
Overtrekksgebyr
100 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 200 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 20,27 %. 30.000 o/12 mnd. Kostnad: 3108. Totalt: 33.108
Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt DNB Mastercard-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 20 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 75 år, mens avbestilling og behandlingsutgifter opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods og ulykke, mens rettshjelp har en egenandel på 20 prosent.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
15 000
50 000
Reisegods
15 000
30 000
Kontanter
3000
Reisedokumenter og pass
10 000
Sykkel utenfor Norden
15 000
Arbeidsgivers eiendeler
20 000
Verdigjenstander
20 000
Enkeltgjenstander
10 000
Forsinket reisegods over 4 timer
3000
Forsinket fremmøte
10 000
25 000
Forsinket avgang
1500
4000
Psykologisk førstehjelp
20 000
Tannbehandling (ulykke)
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Innhenting av fastlagt reiserute
20 000
Tilkallelse
35 000
Telefonutgifter
1000
Sykdom som rammer ledsager
25 000
Evakuering
35 000
100 000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Avbrutt reise
2000/døgn
80 000
Ubenyttede billetter og arrangementer
2000
Rettshjelp
25 000¹
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-70 år)
400 000
Ulykke invaliditet voksen (70-75 år)
100 000
Dødsfall barn (0-20 år)
50 000
Dødsfall voksen (20-70 år)
400 000
Dødsfall voksen (70-75 år)
100 000
Utgifter til juridisk bistand i Finansklagenemda erstattes med inntil 15 000 kroner, mens utgifter til juridisk bistand i jordskiftesaker/forliksrådet erstattes med inntil 25 000 kroner
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Fremtind Forsikring

Forsikringen dekker egenandelskostnaden ved skade på leiebil og gjelder uansett hvor i verden du er, så lenge du som privatperson har leid bilen av et profesjonelt leiebilselskap. Pass på at det er du som kortinnehaver som står som leietaker av bilen slik at forsikringen skal være gyldig. Det er samtidig verdt å merke at forsikringen ikke gjelder for personer under 21 år, samt at dekningsgraden er begrenset til maksimalt 20 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikrings­selskap
Fremtind Forsikring
Pris
49 kr/mnd

DNB Mastercard sin kjøpsforsikring dekker fysiske skader på dine gjenstander som er forårsaket av andre enn deg selv. Varen må koste minst 500 kroner og maksimalt 15 000 kroner, og gjelder både kjøp via nett og i butikk. Forsikringen er gyldig i 90 dager fra kjøpsdato, og i utgangspunktet refunderes hele beløpet med unntak av skader eller tap som oppstår som følge av transport gjennom post eller budtjeneste.

Avtaletype
Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikrings­selskap
Fremtind Forsikring
Pris
49 kr/mnd

Med DNB Mastercard sin prisforsikring er du sikrer å få den rimeligste prisen på en kjøpt vare. Dersom du kjøper en vare og oppdager at den er rimeligere et annet sted, vil forsikringen dekke differansen. Det forutsettes at prisen på varen er minimum 250 kroner, samt at differansen også er på minimum 250 kroner. I denne sammenhengen er samme vare definert som et produkt som har samme merke, fabrikat, modellnavn og -nummer. Man må også kunne vise til en trykt annonse innen 90 dager etter kjøpet, samt at forsikringen ikke gjelder for varer kjøpt via internett. Varens pris kan heller ikke overstige 7500 kroner.

Avtaletype
Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikrings­selskap
Fremtind Forsikring
Pris
49 kr/mnd

Betalingsforsikringen hos DNB dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år, og arbeidsfør og i heltidsarbeid i Norge med arbeidstid på minst 16 timer per uke, alternativt være selvstendig næringsdrivende eller student med et pågående studentprogram. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
3,5 %/mnd¹
12 mnd
30 dg
Arbeids­uførhet (100%)
3,5 %/mnd¹
12 mnd
30 dg
Sykehus­innleggelse²
3,5 %/mnd¹
12 mnd
3 dg
Kritisk sykdom
100 %
0 dg
0 dg
Dødsfall
100 %
0 dg
0 dg
Om du ikke er tilbake i arbeid etter 12 måneder vil den utestående balanse innfris i sin helhet, alternativt vil du motta en månedlig utbetaling frem til du kan gjenoppta arbeidet
Gjelder kun selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Fremtind Forsikring
Pris
0,4 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Besøksadresse
Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo
Postadresse
Postboks 1600 Sentrum, 0021 Oslo
Telefon
(+47) 915 04 800
Sperre kort
(+47) 915 04 800
E-post
04800@ dnb.no

Brukererfaring med DNB Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med DNB Mastercard kredittkort?