Test av DNB Ung Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18-28 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 20,27 %. 5000 o/12 mnd. Kostnad: 518. Totalt: 5518
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
DNB Ung Mastercard er en del av DNB sin Ung-pakke, som i korte trekk er et kundeprogram for de mellom 18 og 28 år. Foruten om at DNB Ung Mastercard kommer helt uten årsavgift, kan DNB Ung også by på økonomisk rådgivning, boliglån for unge, tilbud på innbo- og reiseforsikring, gode betingelser på billån for unge, samt fordeler og rabatter gjennom bankens samarbeidspartnere. På toppen av dette er kortet laget av 75 prosent resirkulert rPVC-plast, som gjør det til det første av sitt slag her til lands.

Ved inngangen til 2022 valgte DNB å innføre kundeprogram for sine kort, og med denne endringen mistet bankens standardkort mye av det som gjorde det til et av landets beste bonuskort. Heldigvis har mange av godene blitt videreført til både DNB Pluss Mastercard og DNB Ung Mastercard, som vil si at ungdomskort fremdeles kan skilte med en rekke faste og periodiske rabatter, i tillegg til at man også har muligheten til å oppgradere kortet, slik at man kan samle EuroBonus-poeng på toppen av det hele. Slenger man i tillegg på muligheten for gebyrfrie uttak i utlandet, så sitter man raskt igjen med et kort på høyden med de aller gjeveste der ute.

Utover dette kan kortet skilte på en nominell rente på 18,6 % og en effektiv rente på 20,27 %, mens den øvre kredittgrensen er på kroner.

Rabatter med DNB Ung Mastercard

Som nevnt innledningsvis, kan DNB Ung Mastercard skilte med faste rabatter hos nærmere åtti ulike forhandlere. Disse ligger på mellom 10 og 30 prosent, og gjelder enten i fysiske butikker i bestemte byer eller i deres respektive nettbutikker – i enkelte tilfeller har du også tilgang til rabatten både på nett og i butikk. Blant de faste forhandlerne finner man blant annet Devold, Lampehuset og Gullfunn.

Ved siden av dette, klinker DNB Ung Mastercard også til med rabatt på både drivstoff og lading. For drivstoff ligger denne rabatten på 3 prosent hos samtlige bensinstasjoner i både inn- og utland, i tillegg til at man også får rabatt på alt man handler hos stasjonene. Hver gang du lader får du derimot hele 12 prosent rabatt, men det finnes dessverre en liten hake ved begge – nemlig at de har en øvre grense på 50 000 kroner for drivstoff og 25 000 kroner ved lading.

I og med at dette er et kundeprogram myntet på den yngre garde, finnes det naturlig nok ytterligere fordeler å spore her. Blant disse finner man gunstige priser på elektrisk leiebil og tilgang til Hertz sin elektriske bilpool, halv pris på sykurs hos Fæbrik, to måneders gratis abonnement på lydbøker hos Nextory og hjelp med juridiske spørsmål via Ally Advokater.

Ytterligere rabatter med DNB Supertilbud

Faste rabatter er naturligvis vel og bra, men nå er det først og fremst den periodiske biten – bedre kjent som Supertilbud – som gjør DNB Ung Mastercard til et av markedets aller beste fordelskort. Grunnen til dette er at Supertilbud flere ganger i året gir DNB-kunder ytterligere rabatter hos utvalgte butikkjeder. Om du planlegger innkjøpene dine nøye, kan du spare betydelige summer på å følge med på når DNB lanserer sine aktuelle Supertilbud.

Eksempler på tidligere rabatter er blant annet 25 % rabatt hos Power, Skeidar og Kitch’n for å nevne noen. Om du uansett har tenkt deg en tur innom en av disse kjedene kan disse avslagene være svært gunstig for deg som kunde.

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

For å toppe det hele, har DNB Ung Mastercard også reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, så lenge minst halvparten av reisens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet, være seg enten fly- eller togbilletter eller drivstoffutgifter knyttet til bruk av bil.

Forsikringen leveres av Fremtind Forsikring, og dekker poster som forsinket bagasje, erstatningsreise, reisesyke, hjemtransport, reiseulykke og lignende.

DNB Ung Mastercard: Mulighet til å tjene EuroBonus-poeng raskere

Ikke overraskende er SAS EuroBonus, flyselskapet SAS sitt offisielle fordelsprogram. Her kan man erverve seg bonuspoeng og tjene opp nok til gratis flyreiser med hele Star Alliance-flåten. Så om du er glad i å reise gjelder det å ha et kredittkort med EuroBonus-muligheter, for da har du virkelig muligheten til å spe på poengsaldoen over hele fjøla.

Med DNB Ung Mastercard mottar man 3000 poeng i velkomstgave, samt 10 poeng per 100 brukte krone i norsk valuta og 15 poeng per 100 brukte krone i utenlandsk valuta. Det er samtidig verdt å merke seg at denne tjenesten ikke er inkludert i kortet, men kommer til en pris på 49 kroner per måned. Fordelen med denne ordningen, som de har valgt å kalle Mastercard Upgrade, er at tjenesten også inkluderer kjøpsforsikring, prisbeskyttelse og egenandelsforsikring for leiebil. Slik sett kan den fort vise seg å være en gunstig tjeneste om du er av typen som reiser og handler mye.

Testen av DNB Ung Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

DNB Ung Mastercard oppnår 72/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har blant de aller gunstigste gebyrvilkårene på markedet, og selv om det samme ikke kan sies om renten, står det totale inntrykket allikevel til en mer enn godkjent karakter.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 76/100 poeng. DNB Ung Mastercard har et begrenset, men solid fordelsprogram, og kan by på både periodevise og faste rabatter. Kortet kan i tillegg skilte med 3 prosent rabatt på drivstoff og 12 prosent på lading, og selv om disse har visse begrensninger, kommer det allikevel godt med i det lange løp. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

Videre får DNB Ung Mastercard 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. DNB byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Videre får den også pluss for å ha implementert kontaktløs betaling, og lansert en flunkende ny app med støtte for alle kort; noe som har vært en etterlengtet oppdatering. Det eneste kortet får påpekning for er strengt tatt mangelen på valg av egen PIN-kode, men utover dette gjør den det jevnt over meget godt.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. DNB Ung Mastercard gjør det kort og godt meget sterkt, for ikke å si fantastisk, i vår sammenligning. Kortet kan både skilte med fantastiske rabatter, gode forsikringer og muligheten til opptjening av EuroBonus-poeng. Det eneste negative her er egentlig at sistnevnte kommer med en pris på 49 kroner i måneden, i tillegg til at kortet kun er tilgjengelig for de mellom 18 og 28 år. Utover dette er det pent lite negativt å si.

Fordeler

 • Gebyrfrie uttak av kontanter
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Solide rabattordninger, især i form av Supertilbud og drivstoff- og laderabatt
 • Muligheter for oppsparing av EuroBonus-poeng gjennom Mastercard Upgrade (49 kr/mnd)
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Kun tilgjengelig for de mellom 18 og 28 år
 • Renten løper fra første stund ved uttak av kontanter
 • Drivstoffrabatten har en øvre grense på 50 000 kroner per kalenderår
 • Laderabattten har en øvre grense på 25 000 kroner per kalenderår
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

DNB er viden kjent for sine meget gunstige rabattordninger, og med DNB Ung Mastercard har du både tilgang til en rekke faste og periodiske tilbud. Under kan du se en oversikt over fordelene man oppnår ved å benytte seg av kortet:

 • Drivstoff: 3 % rabatt på drivstoff og kjøp på bensinstasjon (inntil 50 000 kroner per kalenderår, som tilsvarer en årlig besparelse på rundt 1500 kroner)
 • Laderabatt: 12 % rabatt på lading av elbil (inntil 25 000 kroner per kalenderår)
 • Elbil-fordeler med Hertz: Gunstig rabatter på elektrisk leiebil og rabattert tilgang til Hertz elektriske bilpool
 • Fæbrik: 50 % rabatt på sykurs hos Fæbrik
 • Nextory: 2 mnd. gratis abonnement på lydbøker hos Nextory
 • Ally Advokater: Hjelp med juridisk spørsmål (199 kr/år)
 • Mastercard Upgrade: 10 SAS EuroBonus-poeng i norsk valuta og 15 poeng i utenalndsk valuta per 100 brukte kr, samt 3000 poeng i velkomstbonus (49 kr/mnd)
 • Faste rabatter: Mellom 10 og 30 % rabatt hos en rekke aktører
 • Supertilbud: 12 ganger i året får du mellom 20 og 35 % rabatt hos en rekke kjente aktører

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 – 28 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
100 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
DNB
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp innlands
100 000 kr/døgn
Varekjøp utlands
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak inn- og utlands
9900 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Bruk av posttjenester
0 kr¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
1,99 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,55 %
Årlig nominell rente
18,6 %
Årlig effektiv rente
20,27 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
49 kr/mnd
Tilleggskort
250 kr/år
Hastekort
850 kr
Overføring mellom kontoer (selvbetjent)
0 kr¹
Overføring mellom kontoer (utført av DNB Kundesenter)
75 kr¹
Mastercard Upgrade (SAS EuroBonus)
49 kr/mnd
Overtrekksgebyr
100 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 200 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 20,27 %. 5000 o/12 mnd. Kostnad: 518. Totalt: 5518
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt DNB Ung Mastercard-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 20 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 75 år, mens avbestilling og behandlingsutgifter opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods og ulykke, mens rettshjelp har en egenandel på 20 prosent.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
15 000
50 000
Reisegods
15 000
30 000
Kontanter
3000
Reisedokumenter og pass
10 000
Sykkel utenfor Norden
15 000
Arbeidsgivers eiendeler
20 000
Verdigjenstander
20 000
Enkeltgjenstander
10 000
Forsinket reisegods over 4 timer
3000
Forsinket fremmøte
10 000
25 000
Forsinket avgang
1500
4000
Psykologisk førstehjelp
20 000
Tannbehandling (ulykke)
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Innhenting av fastlagt reiserute
20 000
Tilkallelse
35 000
Telefonutgifter
1000
Sykdom som rammer ledsager
25 000
Evakuering
35 000
100 000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Avbrutt reise
2000/døgn
80 000
Ubenyttede billetter og arrangementer
2000
Rettshjelp
25 000¹
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-70 år)
400 000
Ulykke invaliditet voksen (70-75 år)
100 000
Dødsfall barn (0-20 år)
50 000
Dødsfall voksen (20-70 år)
400 000
Dødsfall voksen (70-75 år)
100 000
Utgifter til juridisk bistand i Finansklagenemda erstattes med inntil 15 000 kroner, mens utgifter til juridisk bistand i jordskiftesaker/forliksrådet erstattes med inntil 25 000 kroner
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Fremtind Forsikring

Forsikringen dekker egenandelskostnaden ved skade på leiebil og gjelder uansett hvor i verden du er, så lenge du som privatperson har leid bilen av et profesjonelt leiebilselskap. Pass på at det er du som kortinnehaver som står som leietaker av bilen slik at forsikringen skal være gyldig. Det er samtidig verdt å merke at forsikringen ikke gjelder for personer under 21 år, samt at dekningsgraden er begrenset til maksimalt 20 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikrings­selskap
Fremtind Forsikring
Pris
49 kr/mnd

DNB Ung Mastercard sin kjøpsforsikring dekker fysiske skader på dine gjenstander som er forårsaket av andre enn deg selv. Varen må koste minst 500 kroner og maksimalt 15 000 kroner, og gjelder både kjøp via nett og i butikk. Forsikringen er gyldig i 90 dager fra kjøpsdato, og i utgangspunktet refunderes hele beløpet med unntak av skader eller tap som oppstår som følge av transport gjennom post eller budtjeneste.

Avtaletype
Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikrings­selskap
Fremtind Forsikring
Pris
49 kr/mnd

Med DNB Ung Mastercard sin prisforsikring er du sikrer å få den rimeligste prisen på en kjøpt vare. Dersom du kjøper en vare og oppdager at den er rimeligere et annet sted, vil forsikringen dekke differansen. Det forutsettes at prisen på varen er minimum 250 kroner, samt at differansen også er på minimum 250 kroner. I denne sammenhengen er samme vare definert som et produkt som har samme merke, fabrikat, modellnavn og -nummer. Man må også kunne vise til en trykt annonse innen 90 dager etter kjøpet, samt at forsikringen ikke gjelder for varer kjøpt via internett. Varens pris kan heller ikke overstige 7500 kroner.

Avtaletype
Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikrings­selskap
Fremtind Forsikring
Pris
49 kr/mnd

Betalingsforsikringen hos DNB dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år, og arbeidsfør og i heltidsarbeid i Norge med arbeidstid på minst 16 timer per uke, alternativt være selvstendig næringsdrivende eller student med et pågående studentprogram. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
3,5 %/mnd¹
12 mnd
30 dg
Arbeids­uførhet (100%)
3,5 %/mnd¹
12 mnd
30 dg
Sykehus­innleggelse²
3,5 %/mnd¹
12 mnd
3 dg
Kritisk sykdom
100 %
0 dg
0 dg
Dødsfall
100 %
0 dg
0 dg
Om du ikke er tilbake i arbeid etter 12 måneder vil den utestående balanse innfris i sin helhet, alternativt vil du motta en månedlig utbetaling frem til du kan gjenoppta arbeidet
Gjelder kun selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Fremtind Forsikring
Pris
0,4 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må være mellom 18 og 28 år
 • Du må tilknyttet kundeprogrammet Ung
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Besøksadresse
Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo
Postadresse
Postboks 1600 Sentrum, 0021 Oslo
Telefon
(+47) 915 04 800
Sperre kort
(+47) 915 04 800
E-post
04800@ dnb.no

Brukererfaring med DNB Ung Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med DNB Ung Mastercard kredittkort?