Test av BRAbank Widerøe Visa kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
299 kr
Alders­grense
20 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 29,81 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2176. Totalt: 17.176
Kredittkortet BRAbank Widerøe Visa kommer via den bergenske forbruksbanken BRAbank, som nylig fusjonerte med Monobank, og henvender seg – som navnet langt på vei indikerer – primært til flyselskapet Widerøes kundemasse. For den som ikke er så altfor godt kjent med selskapet kan det informeres om Widerøe er Nordens største regionale flyselskap.

I og med at kortet i hovedsak er sentrert rundt flyselskapet og dets virksomhet, er det jo også naturlig at det er rabatter å hente i det henseendet. Med Widerøe Visa har man nemlig muligheten til å tjene opp bonuspoeng gjennom selskapets EuroBonus-ordning, som du kan lese mer om i avsnittet under.

På det grunnleggende plan har kortet en kredittramme på inntil 100 000 kroner med en rentefri kredittperiode på inntil 45 dager, mens den nominelle og effektive renten ligger på henholdsvis 20,9 % og 29,81 %.

Bonus på alt du handler

Som sagt, så kan man altså tjene opp bonuspoeng gjennom fordelsprogrammet EuroBonus. Denne fungerer så sømløst som at du mottar poeng hver gang du benytter kortet, dog med forskjellige satser avhengig av hva du handler. Kjøp i Norge og på nett gir deg eksempelvis 10 poeng per 100 kroner, kjøp i utlandet gir deg 15 poeng per 100 kroner, mens kjøp av flybilletter hos Widerøe gir deg 20 poeng per 100 kroner.

Poengene du tjener opp kan benyttes til så mangt, og her kan man blant annet kjøpe nye eller oppgradere eksisterende flyvninger, leie bil gjennom Hertz, handle i EuroBonus-butikken, bestille bonusovernatting på hotell frem til ankomstdagen eller bestille bonusreiser gjennom den øvrige flåten til Star Alliance. Her skal det med andre ord være noe for enhver smak.

Samtidig er det verdt å merke seg at EuroBonus-ordningen er delt inn i fire medlemsnivåer, henholdsvis medlem, sølv, gull og diamant. Som man kan lese ut av inndelingen er sistnevnte altså det høyeste nivået, mens medlem er det mest grunnleggende. I denne sammenheng er det nemlig verdt å merke seg at poengene man tjener med Widerøe Visa ikke danner noe grunnlag for medlemsnivået, ei heller vil den kunne påvirke den over tid.

Kredittkort med framifrå app

Det virker kanskje litt snodig å trekke frem en app når man snakker om kredittkort, men i BRAbank Widerøe Visa sitt tilfelle er ikke dette rart i det hele tatt. Snarere tvert om. Tospannet app og kredittkort kobles i disse tider i stadig økende grad, men få – om ingen – kan by på en så oversiktlig og funksjonell digital løsning som det BRAbank kan. Det er faktisk blant deres aller fremste salgsargumenter.

Appen lyder i alle fall navnet Mono Pay, og gir deg ikke bare oversikt over transaksjoner i sanntid, man har nemlig også muligheten til å sortere disse etter ønsket bransjer. Den største fordelen med denne løsningen er at man umiddelbart får oversikten over hva man har brukt pengene på, i motsetning til den sedvanlige løsningen om at beløpet er reservert.

Utover dette kan man også legge til emneknagger for gjennomførte transaksjoner, noe som gjør det enklere å sortere etter sitt eget system, samt at man kan laste opp relevante vedlegg – slik som kvitteringer – tilknyttet transaksjonen. Appen benytter seg dessuten av OCR-teknologi (optisk tegngjenkjenning), som gjør at man faktisk kan søke etter tekst i kvitteringene, da denne automatisk vil bli skannet ved opplastning. Ganske enkelt genialt.

Ikke nok med det. Med Widerøe Visa får man ikke bare et fysisk kredittkort, man får også tilgangen til et digitalt, og denne er kun tilgjengelig gjennom appen. Denne er først og fremst ment til å benyttes ved netthandel og lignende transaksjoner, og fordelen med denne er at den generer nye CVV-koder ved hver enkelt transaksjon. På denne måten unngår man at noen får tilgang til din kortinformasjon, samtidig som sikkerheten alltid vil være i høysete.

Den siste vesentlige fordelen med å ha en såpass forseggjort app er at den gjør behovet for SMS-varsling overflødig. Her kan man bare aktivere smarttelefonens pushvarsel-funksjon og få beskjed om transaksjoner, tips, feilmeldinger eller annet du skulle finne ønskelig og nødvendig.

Reiseforsikring inkludert i pakken

Man er ikke særlig til reisekort om det ikke er noen reiseforsikring inkludert i pakken, og BRAbank er selvfølgelig ikke noe dårligere. Så lenge du betaler minst halvparten av dine reiser med ditt BRAbank Widerøe Visa er denne forsikringen inkludert i kortet. Mer skal det altså ikke til.

Så lenge dette kravet er møtt er den gjeldende for reiser på inntil nitti dager for deg og din nærmeste familie eller inntil tre andre medreisende. Det velger man helt selv. Du kan lese mer om forsikringen her, samtidig som vi på det sterkeste anbefaler deg å lese nøye gjennom forsikringens vilkår før du benytter deg av den.

Testen av BRAbank Widerøe Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-06-10

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

BRAbank Widerøe Visa oppnår 32/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Årsgebyr har en tendens til å komme særlig dårlig ut i denne testen, og dette er naturlig nok ikke unntaket fra regelen. Nå bør det nevnes at rentesatsen er noe bedre, men det hjelper dessverre ikke noe særlig på her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 77/100 poeng. Når man velger å ha med et produktnavn i kortets tittel bør også fordelene reflektere dette, noe det heldigvis også gjør. Her har man nemlig muligheten til å tjene EuroBonus Ekstrapoeng over hele fjøla, og aller flest poeng får man gjennom å bestille flybilletter fra nevnte Widerøe. Derav kredittkortets navn.

Brukeropplevelse

Videre får BRAbank Widerøe Visa 98/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Det er her banken skiller seg ut i vesentlig grad. BRAbank har nemlig valgt å sette det digitale i førersetet, og all interaksjon foregår gjennom deres app. Gjennom denne bys det på en særdeles enkel søknadsprosess i en meget moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Utover dette kommer kortet både med muligheter for kontaktløs betaling, samt at man kan velge sin helt egne PIN-kode. Nærmere full pott er det vanskelig å komme.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 80/100 poeng. Det skal sies at BRAbank Widerøe Visa har langt fra de beste rente- og gebyrvilkårene, men nå er det er heller ikke her de utmerket seg nevneverdig. For det som virkelig skiller seg ut her er deres fenomenale app, som virkelig setter standarden for hva en app ikke bare kan, men også bør, være. På toppen av dette får man også EuroBonus på alle kjøp, og det blir på en måte toppen av kransekaka her.

Fordeler

 • Muligheter for opptjening av EuroBonus Ekstrapoeng
 • Markedets suverent beste app, som virkelig hever lista for bransjen som helhet
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Reiseforsikring inkludert i kortet
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Årsavgift på 299 kroner
 • Ikke de beste gebyr- eller rentesatsene

Rabatter og bonusordninger

BRAbank Widerøe Visa byr naturlig nok på fordeler knyttet til flyselskapet, og mer spesifikt muligheten til å tjene EuroBonus Ekstrapoeng. Ved kortbruk får du følgende bonussatser:

 • 10 poeng per 100 kroner ved netthandel og øvrig kjøp i Norge
 • 15 poeng per 100 kroner ved kjøp i utlandet
 • 20 poeng per 100 kroner ved kjøp av flybilletter gjennom Widerøe
 • 10 % rabatt på Flybussen

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
299 kr
Kredittramme
Inntil 100.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
15.000 kr/døgn og 25.000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
35 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
35 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr
Kontantuttak over skranke
0 kr
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,74 %
Årlig nominell rente
20,9 %
Årlig effektiv rente
29,81 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd¹
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 29,81 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2176. Totalt: 17.176
Første faktura er kostnadsfri

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med BRAbank Widerøe Visa. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd, er registrert i Folkeregisteret og har en fast bostedsadresse i Norden. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende, og dekker da:

Avbestilling
Inntil 20 000 kroner per person og inntil 40 000 kroner per skadetilfelle, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Forsinket avgang
Inntil 1500 kroner per person og inntil 3000 kroner per skadetilfelle
Forsinket fremmøte
Inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Forsinket bagasje etter 4 timer
Inntil 4000 kroner per person og inntil 12 000 kroner per skadetilfelle
Reisegods
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 40 000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke
Ubegrenset dekningsgrad for kortinnehaver, mens reiseledsagere er dekket for inntil 25 000 kroner per skadetilfelle, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Hjemtransport
Ubegrenset dekningsgrad, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Reiseavbrudd
Inntil 15 000 kroner per skadetilfelle
Reiseansvar
Inntil 5 000 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Inntil 1 000 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring

Som kredittkortkunde i Monobank har du også tjenesten Tryg Legehjelp inkludert i kortet. Tjenesten holder døgnåpent alle dager i året, og kan by på følgende fordeler:

 • Muligheten til å snakke med norske leger og sykepleiere, også under ferieopphold i utlandet
 • Få resept på medisiner og henvisning til spesialist
 • Muligheten til å sende bilder av symptomer til lege
 • Få veiledning til offentlige og private helsetjenester

Tryg Legehjelp garanterer dessuten å svare på telefonen innen 45 sekunder, eller ringe deg tilbake ved første anledning.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må være mellom 20 og 70 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 200 000 kroner
 • Du må ha en folkeregistrert adresse
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller registrert inkassogjeld
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
BRABank ASA
Org. nummer
913 460 715
Kreditt­giver
BRABank ASA
Org. nummer
913 460 715
Besøks­­adresse
Holbergs gate 21, 0166 Oslo
Post­­adresse
Holbergs gate 21, 0166 Oslo
Telefon
(+47) 55 96 10 00
Sperre kort
(+47) 21 49 71 34
E-post
kredittkort@​brabank.no

Brukererfaring med BRAbank Widerøe Visa kredittkort

Hva er din erfaring med BRAbank Widerøe Visa kredittkort?