Test av Nordic Choice Club Mastercard kredittkort

Nordic Choice Club Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Trofaste Choice-kunder
• Bonuspoeng på alle kjøp
• Reiseforsikring inkludert

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: Fastsettes individuelt

Rentefrihet: 50 dager

Årsavgift: 595 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 32,98 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2284. Totalt: 17.284

Nordic Choice Club Mastercard er kredittkortet tilknyttet hotellkjeden Nordic Choice Hotels. Hotellkjeden har eksistert siden 1990, men gikk frem til 2010 under navnet Choice Hotels Scandinavia AS. Nordic Choice Hotels er heleid av Strawberry Group, som igjen eies av selskapet Strawberry Holding AS. Den lite mediesky finansfiguren Petter Stordalen er selskapenes grunnlegger og ansikt utad, selv om han i fjor valgte å overdra alle aksjene i Strawberry Holding AS til sine tre barn.

Nordic Choice Club Mastercard blir utstedt av SEB Kort Bank AB, et 160 år gammelt nordisk finanskonsern. Kortet kommer med en nominell rente på 19,8 %, og en effektiv rente på 32,98 %. Kredittramme bestemmes etter avtale, og det er en rentefri betalingsperiode på inntil 45 dager.

Når vi omtaler Nordic Choice-hoteller i denne artikkelen mener vi, med mindre noe annet presiseres, hotellkonsernets fem varemerker: Clarion Hotel, Clarion Collection Hotel, Comfort Hote, Quality Hotel og Nordic Hotels & Resorts.

Nordic Choice Club Mastercard: medlemsnivåer

Nordic Choice Club er en klubb hvor medlemmene deles inn i fire medlemsnivåer. De fire nivåene er Blue, Silver, Gold og Platinum. Du stiger i medlemsnivåer ved å samle bonuspoeng, eventuelt kvalifiserende overnattingsnetter. Med Nordic Choice Club Mastercard er du automatisk på medlemsnivået Silver. Her er en oversikt over hvor mange bonuspoeng og/eller kvalifiserende netter du trenger for å nå de ulike nivåene:

Silver
Som holder av Nordic Choice Club Mastercard starter du automatisk på dette nivået
Gold
30 kvalifiserende netter eller 50 000 opptjente bonuspoeng i en medlemsperiode*
Platinum
60 kvalifiserende netter eller 100 000 bonuspoeng i en medlemsperiode*
Lifetime Gold
500 000 opptjente bonuspoeng siden medlemskapets start
Lifetime Platinum
1 000 000 opptjente bonuspoeng siden medlemskapets start

* En medlemsperiode omfatter tolv måneder, og regnes fra måneden du ble registrert som medlem

Dersom man oppnår et høyere medlemsnivå, beholder man det oppnådde nivået også i den neste medlemsperioden (12-månedersperiode).

Når det kommer til Lifetime nullstilles ikke poengoppsamlingen for hver medlemsperiode, den teller så lenge du er medlem. Dersom du oppnår Lifetime, har du det på det livstid med mindre medlemskapet blir avbrutt.

Kortet for Choice-kunder

Nordic Choice Club Mastercard kan hverken skilte med markedets beste renter eller gebyrer. Med en relativt høy effektiv rente og en årsavgift på 595 for det nederste nivået, er kortet mer kostbart enn mange andre. Likevel, dersom du reiser mye i Norden, kan det virkelig være kortet for deg. Som vi har vist til lenger opp i artikkelen gir kortet mulighet til rask opptjening av bonuspoeng, samt en rekke fordeler hos Nordic Choice.

Sist, men ikke minst, kommer kortet med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Testen av Nordic Choice Club Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-01-31
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Nordic Choice Club Mastercard oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Nå skal det sies at kortet faktisk har en nokså kurant rentesats, men det hjelper dessverre ikke så mye på når gebyrene er såpass stive som de er. Alt i alt ender man dermed på en ganske så middelmådig poengsum.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 70/100 poeng. Som navnet tilsier er Nordic Choice Club Mastercard først og fremst myntet på trofaste kunder av hotellkjeden, og i det henseendet leverer den til gangs. Her bys det nemlig på bonuspoeng på alle kjøp, som siden kan konverters til bonusnetter på utvalgte Choice-hoteller. Ulempen er naturligvis at dette ikke er så interessant for den som ikke benytter seg av hoteller så ofte.

Brukeropplevelse

Videre får Nordic Choice Club Mastercard 90/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Gjennom utstederen SEB Kort bys det her på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer, i tillegg til at det både kan skiltes med kontaktløs betaling, en egen app-løsning og valg av egen PIN-kode. Det meste er med andre ord på plass her og det eneste det faktisk trekkes for her, er at kortet fremstår som et biprodukt og dermed har en tendens til å drukne litt i mengden på hjemmesiden.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 75/100 poeng. Totalt sett byr Nordic Choice Club Mastercard på et meget habilt bonusprogram for dem det angår, i tillegg til at det også kan skiltes med en ganske så omfattende reise- og avbestillingsforsikring, men det er strengt tatt også det. På den negative siden har kortet nemlig en av de dårligste gebyrsatsene på markedet, i tillegg til at kortet nok er ganske så uinteressant for den som ikke frekventerer Nordic Choice sine hoteller. Kort oppsummert kan man si at dette er et meget gunstig kredittkort for den som benytter seg av Choice sine hoteller titt og ofte, samtidig som det finnes bedre alternativ der ute for dem som ikke gjør dette.

Fordeler med Nordic Choice Club Mastercard kredittkort

 • Bonuspoeng på alle kjøp
 • Omfattende bonusprogram for Choice-kunder
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Særs ugunstige gebyrvilkår
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter
 • Noe høy årsavgift

Rabatter og bonusordninger

Man kan melde seg inn i Nordic Choice Club også uten Nordic Choice Club Mastercard, men kredittkortet gir deg mulighet til å stige raskere i gradene. Du får blant annet 10 000 bonuspoeng hvis du gjør et kjøp innen de første 30 dagene du har kortet. Det er allerede nok bonuspoeng til en bonusnatt på et standard dobbeltrom på et av Nordic Choice sine hoteller. Ellers er du som tidligere nevnt automatisk Silver-medlem, og du samler bonuspoeng på alle kjøp. Hvor mange poeng du samler avhenger av hvor du handler, og hvilken valuta du handler med.

 • 30 bonuspoeng per 100 kroner du bruker hos Nordic Choice Hotels
 • 20 bonuspoeng per 100 kroner du bruker i utenlandsk valuta
 • 20 bonuspoeng per 100 kroner ved booking gjennom choice.no eller Nordic Choice Hotels-appen
 • 10 bonuspoeng per 100 kroner på alle øvrige kjøp i norske kroner

Dette kan bonuspoengene brukes til

 • Bonusnatt på utvalgte Nordic Choice-hoteller: En bonusnatt koster mellom 7500 og 40 000 bonuspoeng
 • Bonusnatt på utvalgte Choice Hotels i Europa: En bonusnatt koster mellom 10 000 og 50 000 bonuspoeng, avhengig av hotell
 • Gavekort hos Morris: Gavekortene koster mellom 3500 og 20 000 bonuspoeng
 • Leiebil hos Avis: Mulighet til å leie bil i en helg i Norge, Sverige og Danmark. En leiebil koster mellom 25 000 og 35 000 bonuspoeng, prisen kommer an på bilens størrelse
 • Gavekort hos TUI: Gavekort på mellom 10 000 og 50 000 bonuspoeng som enten kan gis bort eller brukes på egen reise med TUI
 • Gavekort på Nordic Choice-hotell: Mulighet for å kjøpe gavekort på 75000, 10 000 og 15 000 bonuspoeng
 • Donasjon til UNICEF: Beløp i hele 10 000-tall

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift for Silver
595 kr
Årsavgift for Gold
495 kr
Årsavgift for Platinum
295 kr
Kredittramme
Fastsettes individuelt
Rentefrihet
50 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utlandet
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10.000 kr/døgn og 4 dager
Kontantuttak utlands
10.000 kr/døgn og 20.000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,65 %
Årlig nominell rente
19,8 %
Årlig effektiv rente for Silver
32,98 %
Årlig effektiv rente for Gold
31,21 %
Årlig effektiv rente for Platinum
27,78 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
100 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Kopi av bilag
50 kr
Overtrekksgebyr
50 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1/60-del (min. 450 kr)
Låneeksempel
Silver
Eff. rente 32,98 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2284. Totalt: 17.284
Gold
Eff. rente 31,21 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2184. Totalt: 17.184
Platinum
Eff. rente 27,78 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1984. Totalt: 16.984

Forsikringer

Som mange andre kredittkort kommer også Nordic Choice Club Mastercard med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Forsikringen er gyldig så lenge minimum 50 % av reisens transportkostnader betales med kortet. Videre forutsettes det at reisene på begynnes på sikredes faste bopel eller faste arbeidssted i Norden, og at reisen avsluttes på samme sted. Ved reiser innenfor hjemlandet forutsettes det minst en natts overnatting, eller at det benyttes fly som transportmiddel.

Så lenge disse kravene møtes gjelder forsikringen for kortholder, ektefelle/samboer og barn i husstanden under 23 år. Eventuelt kan forsikringen gjelde for inntil 3 medreisende. Dersom det er mer enn 3 medreisende, vil de 3 yngste være dekket.

Merk at de medreisende må følge samme reiserute, reisetider og ha samme oppholdssteder som kortholder for at forsikringen skal være gyldig. Dersom husstandsmedlemmer og andre medreisende skal på samme reise, vil forsikringen prioritere husstandsmedlemmene først. Maksimalt 4 personer kan dekkes av forsikringen samtidig.

Her er en oversikt over hvilke poster forsikringen dekker:

Reisegods
25 000 kroner per sikrede og 50 000 kroner per skadetilfelle, 10 000 kroner per enkeltgjenstand, 5000 kroner ved tap av sjekker, billett og pass, 3000 kroner ved tap av penger sikrede bærer med seg og 3000 kroner ved tap av penger oppbevart i safe
Avbestilling
25 000 kroner per person og 50 000 kroner per skadetilfelle
Forsinkelse
Forsinket bagasje dekkes med inntil 2000 kroner per person og 8000 kroner per skadetilfelle, forsinket bagasje ved hjemkomst dekkes med inntil 500 kroner per person, forsinket fremmøte dekkes med inntil 25 000 kroner per person og skadetilfelle, mens forsinket ankomst dekkes med inntil 1000 kroner per person og 2000 kroner per skadetilfelle
Hjemkallelse
Ved hjemkallelse som følge av sykdom eller ulykkesskade i nærmeste familie, død i nærmeste familie eller skade på sikredes bopel, forretning eller kontor dekkes inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Reiseavbrudd
Ved reiseavbrudd dekkes inntil 10 000 kroner per person og 30 000 kroner per skadetilfelle, med en maksimal sats på 1000 kroner per døgn
Ulykke
Ved dødsfall er man dekket for inntil 600 000 kroner per person om man er voksen eller 30 000 kroner om man er under 21 år. Ved invaliditet dekkes inntil 600 000 kroner uavhengig av alder, mens det øvre taket for behandlingsutgifter er satt til 25 000 kroner
Reiseansvar
Ved ansvar på reise dekkes inntil 6 000 000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke
Ved reisesyke dekkes inntil 5 000 000 kroner per skadetilfelle, mens akutt tannsykdom/tannskade ved spising eller merutgifter som følge av sengeleie etter ordre fra lege dekkes med inntil henholdsvis 1000 kroner per skadetilfelle og døgn. Ved tannlegebehandling som følge av ulykke dekkes inntil 5000 kroner per skadetilfelle, mens utsatt hjemreise eller endret reiserute dekker inntil 15 000 kroner per person og skadetilfelle, samt at tilkallelse dekker inntil 25 000 kroner per skadetilfelle. Ved sykdom eller ulykke som rammer reisefølge er man dekket for inntil 1000 kroner per døgn med et øvre tak på 15 000 kroner per skadetilfelle. Avslutningsvis har man en ubegrenset dekning ved hjemtransport
Særvilkår
Ved remplassering er man dekket for inntil 25 000 kroner, mens utvidet ulykkesforsikring dekker inntil 100 000 kroner ved invaliditet eller dødsfall

Samtidig er det også verdt å merke seg at sykdom og hjemtransport er begrenset til 300 000 per skadetilfelle etter fylte 75 år. Postene forsinkelser og særvilkår krever heller ingen egenandel, mens det ved de øvrige postene påløper en egenandel på 500 kroner.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
SEB Kort AB Oslofilialen NUF
Org. nummer
982 793 386
Kreditt­giver
Nordic Choice Commercial Services AS
Org. nummer
968 819 372
Besøks­­adresse
Frederik Stangs gate 22-24, 0264 Oslo
Post­­adresse
Postboks 2454 Solli, 0201 Oslo
Telefon
(+47) 21 01 53 50
Sperre kort
(+47) 21 01 50 40
E-post
mastercard@sebkort.no

Brukererfaring med Nordic Choice Club Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Nordic Choice Club Mastercard kredittkort?