Test av Nordic Choice Club Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
50 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
595 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 32,98 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2284. Totalt: 17.284

Kredittkortet er relansert under navnet Strawberry. Les test av Strawberry Mastercard her.

 

Kredittkortet Nordic Choice Club Mastercard er naturlig nok tilknyttet hotellkjeden Nordic Choice Hotels og utstedes gjennom det nordiske finanskonsernet Skandinaviska Enskilda Banken (SEB). Hotellkjeden ble stiftet tilbake i 1990 av den særs lite medieskye finansfiguren Petter Stordalen, som både er selskapets grunnlegger og ansikt utad den dag i dag.

Nordic Choice Club Mastercard kan først og fremst skilte med rabatter og bonuser knyttet til den nevnte hotellkjeden, i tillegg til en inkludert reiseforsikring og et knippe gode tilleggsforsikringer. Totalt sett sitter man dermed igjen med et ganske så kurant reisekort, og især om du er over gjennomsnittlig interessert i å benytte deg av kjedens hoteller, som i denne sammenheng innebærer deres frem fremste varemerker: Clarion Hotel, Clarion Collection Hotel, Comfort Hotel, Quality Hotel og Nordic Hotels & Resorts.

Rent praktisk kan Nordic Choice Club Mastercard skilte med en rentefri kredittperiode på inntil 50 dager med en initiell kredittgrense på 50 000 kroner, selv om denne senere kan økes ved behov. Etter den rentefrie perioden har kortet en nominell rente på 19,8 %.

Medlemsnivåer med Nordic Choice Club Mastercard

I Nordic Choice Club deles medlemmene inn i fire nivåer, henholdsvis Blue, Silver, Gold og Platinum. Disse er naturlig nok i stigende rekkefølge, og man går opp i gradene ved å enten samle bonuspoeng eller oppnå kvalifiserende overnattingsnetter.

Med Nordic Choice Club Mastercard plasseres du automatisk på nivå to, som er Silver. For å komme deg opp til Gold må du enten ha 30 kvalifiserende netter eller 50 000 opptjente bonuspoeng i løpet av en medlemsperiode – som tilsvarer et kalenderår – mens du trenger det dobbelte for Platinum, altså 60 kvalifiserende netter eller 100 000 bonuspoeng. Den fremste fordelen her er at man også beholder sitt oppnådde nivå inn i neste medlemsperiode.

Skulle du være så flittig å oppnå 500 000 bonuspoeng fra medlemskapets start, vil du dessuten motta et Lifetime Gold-medlemskap, mens du ved 1 000 000 opptjente bonuspoeng vil få status som Lifetime Platinum. Når du har nådd dette nivået nullstilles ikke poengoppsamlingen for hver medlemsperiode lenger, som vil si at alle poeng teller med mindre medlemskapet blir avbrutt.

Reiseforsikring i kortet

I og med at kortet er sentrert rundt opphold på hoteller, skader det virkelig ikke at Nordic Choice Club Mastercard også har reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Denne er dessuten gyldig på enhver reise utenfor landets grenser, så lenge halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet. Denne er uavhengig av transportmiddel med andre ord, selv om flyreiser som regel stiller krav til minst én overnatting for at forsikringen skal være gyldig.

Utover deg selv dekkes også husstanden, som i denne sammenhengen innbefatter din bedre halvdel – være seg kone eller samboer – og hjemmeboende barn under 25 år. Ved siden av dette har du også muligheten til å tegne deg ID-forsikring med egenandelsdekning for leiebil til den nette sum av . Denne er fort blant de mer gunstige forsikringene man kan tegne seg, og grunnen til dette er at denne er lovpålagt om du ønsker å leie bil i utlandet. Alternativet er nemlig å tegne denne i det du leier bilen, og dette kan raskt vise seg å bli langt mer kostbart enn det hadde trengt å være.

Nordic Choice Club Mastercard: Et kort for Choice-kunder

Det er vanskelig å komme utenom at Nordic Choice Club Mastercard nok først og fremst egner seg for hotellkjedens mest trofaste kunder, all den tid kortet hverken kan skilte med markedets beste rente- eller gebyrsatser, samt en relativt stiv inngangspris for den som ikke har noen nytte av kortets bonussystem.

Om du er derimot er blant de som sverger til Choice og stadig er på reisefot i Norden, kan det unektelig være det ultimate kortet for deg. Her har man – som nevnt tidligere – muligheten til opptjening av bonuspoeng og en rekke fordeler hos Choice. På toppen av dette har man også en inkludert reiseforsikring, samt muligheten til å anskaffe seg egenandelsdekning for leiebil ved siden av. En riktig så gunstig totalpakke for den det måtte angå.

Testen av Nordic Choice Club Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2022-04-07

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Nordic Choice Club Mastercard oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Nå skal det sies at kortet faktisk har en nokså kurant rentesats, men det hjelper dessverre ikke så mye på når gebyrene er såpass stive som de er. Alt i alt ender man dermed på en ganske så middelmådig poengsum.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 69/100 poeng. Som navnet tilsier er Nordic Choice Club Mastercard først og fremst myntet på trofaste kunder av hotellkjeden, og i det henseendet leverer den til gangs. Her bys det nemlig på bonuspoeng på alle kjøp, som siden kan konverters til bonusnetter på utvalgte Choice-hoteller. Ulempen er naturligvis at dette ikke er så interessant for den som ikke benytter seg av hoteller så ofte.

Brukeropplevelse

Videre får Nordic Choice Club Mastercard 90/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Gjennom utstederen SEB Kort bys det her på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer, i tillegg til at det både kan skiltes med kontaktløs betaling, en egen app-løsning og valg av egen PIN-kode. Det meste er med andre ord på plass her og det eneste det faktisk trekkes for her, er at kortet fremstår som et biprodukt og dermed har en tendens til å drukne litt i mengden på hjemmesiden.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Totalt sett byr Nordic Choice Club Mastercard på et meget habilt bonusprogram for dem det angår, i tillegg til at det også kan skiltes med en ganske så omfattende reise- og avbestillingsforsikring, men det er strengt tatt også det. På den negative siden har kortet nemlig en av de dårligste gebyrsatsene på markedet, i tillegg til at kortet nok er ganske så uinteressant for den som ikke frekventerer Nordic Choice sine hoteller. Kort oppsummert kan man si at dette er et meget gunstig kredittkort for den som benytter seg av Choice sine hoteller titt og ofte, samtidig som det finnes bedre alternativ der ute for dem som ikke gjør dette.

Fordeler

 • Bonuspoeng på alle kjøp
 • Omfattende bonusprogram for Choice-kunder
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Særs ugunstige gebyrvilkår
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter
 • Noe høy årsavgift

Rabatter og bonusordninger

Man kan melde seg inn i Nordic Choice Club også uten Nordic Choice Club Mastercard, men kredittkortet gir deg mulighet til å stige raskere i gradene. Du får blant annet 10 000 bonuspoeng hvis du gjør et kjøp innen de første 30 dagene du har kortet. Det er allerede nok bonuspoeng til en bonusnatt på et standard dobbeltrom på et av Nordic Choice sine hoteller. Ellers er du som tidligere nevnt automatisk Silver-medlem, og du samler bonuspoeng på alle kjøp. Hvor mange poeng du samler avhenger av hvor du handler, og hvilken valuta du handler med.

 • 30 bonuspoeng per 100 kroner du bruker hos Nordic Choice Hotels
 • 20 bonuspoeng per 100 kroner du bruker i utenlandsk valuta
 • 20 bonuspoeng per 100 kroner ved booking gjennom choice.no eller Nordic Choice Hotels-appen
 • 10 bonuspoeng per 100 kroner på alle øvrige kjøp i norske kroner

Dette kan bonuspoengene brukes til

 • Bonusnatt på utvalgte Nordic Choice-hoteller: En bonusnatt koster mellom 7500 og 40 000 bonuspoeng
 • Bonusnatt på utvalgte Choice Hotels i Europa: En bonusnatt koster mellom 10 000 og 50 000 bonuspoeng, avhengig av hotell
 • Gavekort hos Morris: Gavekortene koster mellom 3500 og 20 000 bonuspoeng
 • Leiebil hos Avis: Mulighet til å leie bil i en helg i Norge, Sverige og Danmark. En leiebil koster mellom 25 000 og 35 000 bonuspoeng, prisen kommer an på bilens størrelse
 • Gavekort hos TUI: Gavekort på mellom 10 000 og 50 000 bonuspoeng som enten kan gis bort eller brukes på egen reise med TUI
 • Gavekort på Nordic Choice-hotell: Mulighet for å kjøpe gavekort på 75000, 10 000 og 15 000 bonuspoeng
 • Donasjon til UNICEF: Beløp i hele 10 000-tall

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift for Silver
595 kr
Årsavgift for Gold
495 kr
Årsavgift for Platinum
295 kr
Kredittramme
5000 – 50 000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kortutsteder
SEB Kort
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utlandet
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10 000 kr/døgn og 4 dager
Kontantuttak utlands
10 000 kr/døgn og 20.000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,65 %
Årlig nominell rente
19,8 %
Årlig effektiv rente for Silver
32,98 %
Årlig effektiv rente for Gold
31,21 %
Årlig effektiv rente for Platinum
27,78 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
100 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Kopi av bilag
50 kr
Overtrekksgebyr
50 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1/60-del (min. 450 kr)
Låneeksempel
Silver
Eff. rente 32,98 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2284. Totalt: 17.284
Gold
Eff. rente 31,21 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2184. Totalt: 17.184
Platinum
Eff. rente 27,78 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1984. Totalt: 16.984

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Nordic Choice Club Mastercard-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden ved sykdom og hjemtransport reduseres ved fylte 75 år. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for samtlige poster med unntak av forsinkelse, replassering og utvidet ulykke.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
25 000
50 000
Forsinket bagasje
2000
8000
Forsinket bagasje ved hjemkomst
500
Forsinket fremmøte
25 000
25 000
Forsinket ankomst
1000
2000
Reisegods
25 000
50 000
Enkeltgjenstander
10 000
Sjekker, billetter og pass
5000
Kontanter
3000
Reisesyke
5 000 000
Tannlegebehandling (sykdom)
1000
1000
Tannlegebehandling (ulykke)
5000
5000
Utsatt hjemreise eller endret reiserute
15 000
15 000
Tilkallelse
25 000
Sykdom som rammer reisefølge
1000/døgn
15 000
Hjemtransport
Ubegrenset
Ubegrenset
Hjemkallelse
25 000
Reiseavbrudd
10 000
30 000
Remplassering
25 000
Reiseansvar
6 000 000
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-75 år)
600 000
Ulykke invaliditet voksen (75+ år)
300 000
Dødsfall barn (0-21 år)
30 000
Dødsfall voksen (21-75 år)
600 000
Dødsfall voksen (75+ år)
300 000
Behandlingsutgifter
25 000
25 000
Utvidet ulykke invaliditet og dødsfall
100 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

Som navnet tilsier, dekker utvidet ID-forsikring med egenandelsdekning for leiebil, tilfeller av både identitetsmisbruk og ved tyveri og kaskoskader på leiebil. Foruten om kortinnehaver dekkes også ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn under 25 år. Ved siden av dette må sikrede også ha fast bostedsadresse i Norden og være medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning et annet sted i Norden.

Dekning
Pr. skade
ID tyveri og «Web Clean Up»
1 500 000
Veskeforsikring
5000
Verdipapirforsikring
10 000
Misbruk av kredittkort
5000
Misbruk av SIM kort
10 000
Ran ved uttak fra minibank
10 000
Sykehusinnleggelse som følge av ulykke
500/døgn
Feilfylling
10 000
Nøkkelforsikring
10 000
Bagasje
10 000
Rens av bilens interiør
10 000
Egenandelsdekning for leiebil
20 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Codan Forsikring
Pris
69 kr/mnd

Betalingsforsikringen hos SEB Kort dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 63 år – selv om forsikringen gjelder frem til du fyller 65 år – være fullt arbeidsfør og jobbe minst 17 timer per uke, registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i enten Norge, Sverige eller Danmark.

Med Nordic Choice Club Mastercard dekkes det høyeste beløpet av enten fem prosent av din utestående saldo beregnet fra skadedato eller det oppgitte beløpet i tabellen, som her er det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle. Varigheten er her hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle, og om varighet ikke er oppgitt utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100 %)
100 000 kr
120 dg¹
120 dg
30 dg
Sykdom (100 %)
100 000 kr
90 dg¹
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse²
100 000 kr
30 dg¹
7 dg
30 dg
Kritisk sykdom
100 000 kr
30 dg
30 dg
Dødsfall
100 000 kr
0 dg
0 dg
Etter den angitte perioden vil forsikringen kunne innfri resten av utestående saldo
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AXA France Vie
Pris
0,85 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
SEB Kort AB Oslofilialen
Org. nummer
982 793 386
Besøksadresse
Frederik Stangs gate 22-24, 0264 Oslo
Postadresse
Postboks 2454 Solli, 0201 Oslo
Telefon
(+47) 21 01 53 50
Sperre kort
(+47) 21 01 50 40
E-post
mastercard@ sebkort.no

Brukererfaring med Nordic Choice Club Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Nordic Choice Club Mastercard kredittkort?