MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Bank Norwegian forbrukslån

Bank Norwegian forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Beste forbrukslån 2018
• Gunstig etableringsgebyr
• God brukeropplevelse

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 5000 - 600 000 kr

Løpetid: 1-5 år

Refinans: Inntil 15 år

Etablering: 0 - 950 kr

Vurdering

terningkast

Forbrukslån fra Bank Norwegian ble kåret til det beste forbrukslånet og det beste lånet for refinansiering i 2017. Lånet har sågar vunnet fire år på rad i vår sammenligning av forbrukslån.

Bank Norwegian: Best i test på Dinero.no

Årsaken til at Bank Norwegians forbrukslån gang på gang kåres til det beste lånet på markedet, er at det er et gunstig forbrukslån fra en trygg aktør. Bank Norwegian tilbyr forbrukslån med et svært fleksibelt lånebeløp, god effektiv rente og generelt høy anseelse blant sine brukere.

Med Bank Norwegian kan du låne mellom 5000 og 600 000 kroner. Du kan med andre ord ta opp alt fra et lite til et relativt stort forbrukslån, i alle fall sammenlignet med andre aktører på markedet, som gjerne ikke byr på like stor grad av fleksibilitet.

Du kan betale ned på lånet i inntil fem år, med det hederlige unntaket av refinansiering, hvor du kan få en nedbetalingstid på inntil 15 år. Dette vil i stor grad avhenge av nedbetalingstiden på din eksisterende gjeld.

Bank Norwegian tilbyr også betalingsforsikring på sine lån.

Hvilke krav stilles til forbrukslån fra Bank Norwegian?

Med forbrukslån fra Bank Norwegian kan du selv velge hva du ønsker å bruke pengene på. Det stilles nemlig ingen krav til lånets bruksområde, så enten du vil pusse opp badet, erstatte en ødelagt vaskemaskin, kjøpe båt eller skaffe deg en ny flatskjerm, har du den friheten du trenger med et forbrukslån fra Bank Norwegian.

De eneste kravene som stilles er at du er over 23 år gammel, har en registrert liknet inntekt og at du ikke har noen betalingsanmerkninger på din samvittighet. Utover dette foretar Bank Norwegian en kredittsjekk av samtlige søkere, og renten du oppnår vil igjen være basert på denne.

Lån uten sikkerhet med mulighet for medsøker

Forbrukslån er et lån du tar opp uten sikkerhet, og i praksis innebærer dette at du ikke trenger å pantsette noen av dine eiendeler – som for eksempel bolig – for å kunne få et lån innvilget. Dette gjør lånet mindre risikabelt for deg.

Samtidig er det også muligheter for å inkludere en medsøker i prosessen, noe som enkelt og greit betyr at du søker sammen med en annen person. Da vil begge parters økonomi tas med i betraktningen, slik at muligheten for å oppnå et gunstigere lån økes betraktelig. Dette betyr også at krav kan rettes mot medsøker om du ikke gjør opp for deg. I så måte fungerer medsøkeren også som en realkausjonist.

Varierende etableringsgebyr og lave termingebyr

En annen faktor som taler i favør av Bank Norwegian, er at lånet har et variabelt etableringsgebyr basert på lånets størrelse. For lån under 15 000 kroner er det ingen etableringsgebyr, for lån mellom 15 000 og 25 000 koster det 450 kroner, mens det for lån over 25 000 kroner koster 950 kroner.

Skal du refinansiere gjeld som kredittkortgjeld og andre smålån med Bank Norwegians forbrukslån, koster det deg heller ingenting. Her vil heller ikke størrelsen på lånet ha noen påvirkning på gebyrer.

I tillegg har Bank Norwegian en av de laveste gebyrsatsene på markedet. Gebyret er på snaue 30 kroner, og bidrar således sterkt til å holde den effektive renten lav, noe som teller særdeles positivt i vår vurdering.

Bank Norwegian: Et av de beste forbrukslånene på markedet

I vår sammenligning av forbrukslån har Bank Norwegian vært best i test i 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017. Med fem strake år på toppen av listen, kan vi trygt anbefale Bank Norwegian for deg som vurderer å ta opp et forbrukslån.

Dersom du synes Bank Norwegian virker som et interessant alternativ til forbrukslån, anbefaler vi deg å fylle ut søknadsskjemaet ved å trykke «søk nå»-knappen på denne siden. Det er uforpliktende å søke, og det er først når du mottar et tilbud fra utlåner at du vet hvilken rente du kommer til å få på lånet ditt. Dermed har du mulighet til å kostnadsfritt søke på flere forbrukslån og takke ja til det tilbudet som passer akkurat deg.


Testen av Bank Norwegian forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 6 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Bank Norwegian oppnår 65/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har blant de aller beste vilkårene for gebyrer på markedet, men det samme kan man dessverre ikke si om renten, som ligger trygt plassert i midtsjiktet. Totalt sett sitter man allikevel igjen med et relativt godt inntrykk, sistnevnte til tross.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 94/100 poeng. På dette punktet har Bank Norwegian så godt som alt på stell. De får blant annet toppscore i kategoriene kredittramme, responstid (som er den totale behandlingstiden) og betalingsfleksibilitet, i tillegg til at de også har en av markedets beste forsikringsordninger. Det eneste lånet får betydelig trekk for er kravet til aldersgrense, og selv om denne posten totalt sett ikke utgjør den største brøkdelen av regnestykket, hindrer den likevel lånet fra å få en høyest mulig poengsum.

Brukeropplevelse

Videre får Bank Norwegian 90/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste av det man forventer på plass med en oversiktlig søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, med muligheter for å signere digitalt. Man finner også fullstendig prisinformasjon raskt og enkelt, i tillegg til at man kan ha med seg en medlåntaker om det skulle være behov for dette. Det eneste minuset her er selve søknadsoppfølgingen, som vi mener var noe mer anmassende enn den hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Bank Norwegian 83/100 poeng. Bank Norwegian er blant de aller største aktørene i landet, og byr på populære og fleksible lån som dekker de aller fleste behov og segmenter. Det er med andre ord veldig mye positivt å trekke frem her, og det er ikke uten grunn at den topper vår rangering.

Annonselenke

Fordeler med Bank Norwegian forbrukslån

 • Låneramme på inntil 600 000 kroner
 • Mulighet for mindre lån (fra 5000 kroner)
 • Ingen etableringsgebyr ved refinansiering av gjeld
 • Mulighet for lån og refinansiering uten sikkerhet
 • Opptil 15 års nedbetaling for refinansieringslån
 • Enkel og lettfattelig søknadsprosess
 • Mulighet for 23 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

 

Ulemper

 • Variabelt etableringsgebyr (0 kroner for inntil 15 000 kroner, 450 kroner inntil 25 000 kroner og 950 kroner fra 25 000 til 600 000 kroner)
 • Ingen direkte mulighet for avdragsfrihet (kan kun oppnås ved å kontakte banken)

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 8,99 til 21,24 %
 • Effektiv rente: Fra 8,99 til 39,68 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr for refinansieringslån: 0 kr
 • Etableringsgebyr for lån mellom 5000 og 14 999 kroner: 0 kr
 • Etableringsgebyr for lån mellom 15 000 og 24 999 kroner: 450 kr
 • Etableringsgebyr for lån mellom 25 000 og 600 000 kroner: 950 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 30 kr
 • Restgjeldsoppgave/saldobekreftelse: 0 kr
 • Purregebyr: 70 kr
 • Varsel om inkasso: 70 kr
 • Gebyr for betalingsoppfordring: 210 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 17,8 %. Etabl.geb. 950 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 95 872 kr
Annonselenke

Avdragsfrihet

Bank Norwegian tilbyr avdragsfrihet på et individuelt basis. Du må med andre ord kontakte kundeservice på egen hånd ved behov for avdragsfrihet, og de vil dernest vurdere det reelle behovet.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

 • Ufrivillig arbeidsledighet/permittering
 • Fullt tap av arbeidsførhet
 • Sykehusinnleggelse
 • Dødsfall

For ufrivillig arbeidsledighet, ufrivillig permittering og fullt tap av arbeidsførhet dekker betalingsforsikringen månedlige renter og avdrag hver måned. Forsikringen er begrenset til 10 000 kroner per måned, og gjelder i maksimalt 12 måneder per skadetilfelle og maksimalt 36 måneder i hele låneperioden.

For sykehusinnleggelse dekkes 1/30 av månedlige renter og avdrag. Forsikringen er begrenset til 333 kroner per dag, og gjelder i inntil 23 dager.

Ved dødsfall dekkes inntil 500 000 kroner av utestående forsikret lånebeløp.

Hos Bank Norwegian koster betalingsforsikring for forbrukslån 5,9 % av terminbeløpet. Om du velger å tegne denne forsikringen binder du deg til en periode på fem år, og polisen legges da på toppen av din lånesum.

Betalingsforsikringen kan enkelt legges til som en tilleggsforsikring når du søker om lån eller refinansiering hos Bank Norwegian.

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 23 års aldersgrense
 • Registrert liknet inntekt
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Brukererfaring med Bank Norwegian forbrukslån

Hva er din erfaring med Bank Norwegian forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".