MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Bank Norwegian forbrukslån

Bank Norwegian forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Små og store lån
• Refinansiering
• Bil, Båt, MC
• Oppussing

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 5 000 - 600 000 kr

Løpetid: 1 - 15 år

Etablering: 0 - 950 kr

Vurdering

terningkast

Forbrukslån fra Bank Norwegian har blitt kåret til beste forbrukslån og beste lån for refinansiering 2017. Lånet har ligget på topp fire år på rad i vår sammenligning av forbrukslån.

Bank Norwegian: Best i test på Dinero.no

Årsaken til at Bank Norwegians forbrukslån gang på gang kåres til det beste lånet på markedet, er at det er et gunstig forbrukslån fra en trygg aktør. Bank Norwegian tilbyr forbrukslån med et svært fleksibelt lånebeløp, god effektiv rente og generelt høy anerkjennelse blant brukere.

Med Bank Norwegian kan du låne mellom 5000 og 600 000 kroner. Du kan med andre ord ta opp alt fra et lite forbrukslån til et relativt stort forbrukslån sammenlignet med mange andre aktører på markedet, som gjerne ikke tilbyr like stor fleksibilitet.

Du kan betale ned lånet ditt i inntil fem år. Søker du om lån til refinansiering kan du få en nedbetalingstid på inntil 15 år, avhengig av hvor lang nedbetalingstid du har på eksisterende gjeld.

Bank Norwegian tilbyr også betalingsforsikring på sine lån.

Hvilke krav stilles til forbrukslån fra Bank Norwegian?

Med forbrukslån fra Bank Norwegian kan du bruke pengene på hva du selv ønsker. Det stilles ingen krav til bruksområde for forbrukslånet, så enten du vil pusse opp badet, erstatte ødelagt vaskemaskin, kjøpe båt eller skaffe deg en ny flatskjerm har du den friheten du trenger med et forbrukslån fra Bank Norwegian.

De eneste kravene som stilles, er at du er over 23 år gammel, er norsk statsborger og at du ikke har betalingsanmerkninger. Bank Norwegian foretar en kredittsjekk av alle søkere, og bestemmer hvilken rente du kan få basert på denne.

Lån uten sikkerhet med mulighet for medsøker

Forbrukslån er et lån du tar opp uten sikkerhet. Det betyr at du ikke stiller sikkerhet i eiendeler, altså slipper du å pantsette bolig for å få lån. Dette gjør lånet mindre risikabelt for deg.

For å øke sjansen for å få innvilget lån, er det også mulig å inkludere en medsøker i søknadsprosessen. Det innebærer at du får noen til å søke sammen med deg, og at denne personens økonomi tas med i betraktningen når utlåner kontrollerer søknaden din. Hvis du ikke betaler for deg, kan krav rettes mot medsøker. I så måte fungerer medsøker som en realkausjonist. Søker du lån med medlånetaker, kan du også få lavere rente på lånet.

Varierende etableringsgebyr og minste termingebyr i vår test

En annen faktor som gjør Bank Norwegian til et godt lånealternativ er at lånet har variabelt etableringsgebyr basert på hvor mye du ønsker å låne. For lån på under 15 000 kroner er det ingen etableringsgebyr, for lån mellom 15 000 og 25 000 koster det 450 kroner, og for lån over 25 000 kroner koster det 950 kroner.

Skal du refinansiere gjeld som kredittkortgjeld og andre smålån med Bank Norwegians forbrukslån, koster det ingenting i etableringsgebyr uavhengig av lånesum.

I tillegg har Bank Norwegian det laveste termingebyret i vår test. Gebyret ligger på 30 kroner, og bidrar til lavere effektiv rente. Det teller positivt i vår vurdering av forbrukslån.

Bank Norwegian: Et av de beste forbrukslånene på markedet

I vår sammenligning av forbrukslån har Bank Norwegian vært best i test i 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017. Med fem år på topp kan vi anbefale Bank Norwegian for deg som vurderer å ta opp et forbrukslån.

Dersom du synes Bank Norwegian virker som et interessant alternativ til forbrukslån, anbefaler vi deg å fylle ut søknadsskjemaet ved å trykke ”søk nå”-knappen på denne siden. Det er helt uforpliktende å søke, og det er først når du mottar et tilbud fra utlåner at du vet hvilken rente du kommer til å få på lånet ditt. Dermed har du mulighet til å kostnadsfritt søke på flere forbrukslån og takke ja til det tilbudet som gir lavest rente.


Testen av Bank Norwegian forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 6 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Fordeler har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til Bank Norwegians forbrukslån i diagrammet over. Lånet får 70/100 poeng i kategorien rente og gebyrer på grunn av at det har en gjennomsnittlig effektiv rente. Det har dessuten gode vilkår for etableringsgebyrer og termingebyrer, blant annet 0 kroner i etableringsgebyr for lån inntil 15 000 kroner.

Lånet får 80/100 poeng for tilbud på grunn av at det er et av de mest fleksible lånene i vår test av forbrukslån, med mulighet til å låne fra 5000 til 600 000 kroner. Vi har vektlagt forhold som lånebeløp, aldersgrense, responstid, betalingsfleksibilitet, med mer.

Bank Norwegian får 85/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Søknadsprosessen er ukomplisert og enkel, hvor man får både svar på søknad og lånevilkår mottatt med en gang. Hjemmesiden er enkel å navigere seg gjennom, og man finner enkelt informasjonen man trenger.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får Bank Norwegian 90/100 poeng. Banken er en av de største forbruksbankene i Norge, og er således en trygg og sikker aktør med godt omdømme.

Annonselenke

Fordeler med Bank Norwegian forbrukslån

 • Best i test i 2017, 2016, 2015, 2014 og 2013.
 • Opptil 600.000 kroner i lån.
 • Mulighet for mindre lån (fra 5000 kroner).
 • 0 kroner i etableringsgebyr dersom du skal refinansiere gjeld.
 • Variabelt etableringsgebyr: 0 kroner opptil 15 000 kroner, 450 kroner opptil 25 000 kroner i lån, og 950 kroner fra 25 000 til 600 000 kroner.
 • Lån og refinansiering uten sikkerhet.
 • Opptil 15 års nedbetaling for refinansieringslån.
 • Enkel og lettfattelig søknadsprosess.
 • Du får 23 % av dine utgifter til renter og etableringsgebyr i skattefradrag.

Ulemper

 • Ikke konkret tilbud på avdragsfrihet. Man kan kun oppnå avdragsfrihet ved direkte henvendelse til banken.

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr for refinansieringslån: 0 kroner
 • Etableringsgebyr for lån mellom 5000 og 14 999 kroner: 0 kroner
 • Etableringsgebyr for lån mellom 15 000 og 24 999 kroner: 450 kroner
 • Etableringsgebyr for lån mellom 25 000 og 600 000 kroner: 950 kroner
 • Termingebyr: 30 kroner
 • Restgjeldsoppgave/saldobekreftelse: 0 kroner
 • Purregebyr: 70 kroner
 • Varsel om inkasso: 70 kroner
 • Gebyr for betalingsoppfordring: 210 kroner
 • Nominell rente: fra 8,99 til 21,24 %
 • Effektiv rente: fra 9,59 til 39,68 %

Låneeksempel

Eff.rente 17,8%, 65 000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872.
Annonselenke

Avdragsfrihet

Bank Norwegian tilbyr avdragsfrihet individuelt. Du må ta kontakt med kundeservice ved behov for avdragsfrihet, og de vil deretter vurdere behovet.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er en forsikring som hjelper deg økonomisk dersom noe uforutsett skulle skje. De fleste banker tilbyr betalingsforsikring for forbrukslån. Vi anbefaler alle som tegner betalingsforsikring ved søknad om forbrukslån om å selv sette seg inn i vilkårene til den aktuelle forsikringen. Følgende tekst er kun en oppsummering, og trykkfeil og mangler kan forekomme.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon.

 • Ufrivillig arbeidsledighet/permittering.
 • Fullt tap av arbeidsførhet.
 • Sykehusinnleggelse.
 • Dødsfall.

For ufrivillig arbeidsledighet, ufrivillig permittering og fullt tap av arbeidsførhet dekker betalingsforsikringen månedlige renter og avdrag hver måned. Forsikringen er begrenset til 10 000 kroner per måned, og gjelder i maksimalt 12 måneder per skadetilfelle – og maksimalt 36 måneder i hele låneperioden.

For sykehusinnleggelse dekkes 1/30 av månedlige renter og avdrag. Forsikringen er begrenset til 333 kroner per dag, og gjelder i inntil 23 dager.

Ved dødsfall dekkes inntil 500 000 kroner av utestående, forsikret lånebeløp.

Betalingsforsikringen for forbrukslån hos Bank Norwegian koster 5,9 % av ditt terminbeløp. Du betaler for fem års betalingsforsikring når du tar opp lån, og summen av forsikringsprisen legges på toppen av lånesummen din.

Betalingsforsikringen kan enkelt legges til som en tilleggsforsikring når du søker om lån eller refinansiering hos Bank Norwegian.

Annonselenke

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 23 års aldersgrense.
 • Norsk statsborger.
 • Ingen betalingsanmerkninger.

Brukererfaring med Bank Norwegian forbrukslån

Hva er din erfaring med Bank Norwegian forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".