Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av Bank Norwegian forbrukslån

Kreditt­grense
600 000 kr
Alders­grense
20 år
Etablerings­gebyr
295 - 995 kr
Termin­gebyr
30 kr/mnd
Vurdering
Eff. rente: 13,75 %. Etabl. geb: 995. 70.000 o/5 år. Kostnad: 25.461. Tot: 95.461. Løpetid: 1-5 (15) år. Maks eff. rente: 56,61

Fordeler

 • Solid kredittramme
 • Meget gunstig termingebyr
 • Variabelt etableringsgebyr
 • Enkel og lettfattelig søknadsprosess
 • Mulighet for 22 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

Ulemper

 • Ingen direkte mulighet for avdragsfrihet (kan kun oppnås ved å kontakte banken)
Tilbake i 2007 ønsket flyselskapet Norwegian å ekspandere sin virksomhet inn mot banksektoren og med det var Bank Norwegian et faktum. Dette skulle raskt vise seg å være en ganske så fornuftig avgjørelse i og med at deres forbrukslån i en årrekke har toppet vår sammenligning av lån uten sikkerhet, godt hjulpet av deres solide kredittramme og gunstige rentesatser.

Hvor rimelig lån du faktisk kan ende opp med avhenger av flere faktorer, men den mest fremtredende blant disse er ofte den individuelle kredittvurderingen, som er en gjennomgang av din økonomiske situasjon og betalingsevne. Denne vil i stor grad påvirke renten du ender opp med, men Bank Norwegian kan i alle fall skilte med en effektv rentesats helt ned mot 10,43.

Bank Norwegian forbrukslån: Beste totalpakke

Bank Norwegian forbrukslån kan altså skilte med en meget fleksibel kredittramme, en overlegen responstid, gunstige rentesatser og en generell høy anseelse blant sine kunder. Sånn sett burde dette lånet passe for de aller fleste som er på utkikk etter usikret kreditt.

Kredittgrensen er som sagt blant de mer romslige på markedet og her kan du låne mellom 5000 og 600 000 kroner, som langt på vei burde dekke det aller meste du skulle ha behov for. Denne fleksibiliteten er sågar noe de færreste aktørene på markedet kan måle seg med, så dette taler naturlig nok meget positivt i bankens favør.

Som lån flest nedbetales også Bank Norwegian forbrukslån i form av månedlige avdrag, som vil si at du til enhver tid følger en fastsatt nedbetalingsplan. Det er samtidig viktig å påpeke at du kan innfri forbrukslånet når du selv ønsker og på denne måten bli kvitt gjelden din raskere. Dette kan enkelt gjøres ved å betale inn mer enn det påkrevde minimumsbeløpet per måned.

Foruten om dette har du også anledningen til å knytte betalingsforsikring til ditt lån. Denne forsikringen dekker hele eller deler av dine månedlige forpliktelser og er således ment som et økonomisk sikkerhetsnett om du skulle være så uheldig å bli arbeidsledig, skadet eller syk.

Nedbetalingstid ved refinansiering

I henhold til forskriften om usikret kreditt, har samtlige forbrukslån en øvre nedbetalingstid på fem år. Det samme gjelder dog ikke ved refinansiering. Her stilles det nemlig krav til at det nyopprettede lånet hverken overstiger din eksisterende lånesum eller på noen måte gjøre lånet ditt dyrere i lengden.

Ved refinansiering kan du utvide løpetiden din med inntil totalt 15 år, men i og med at lengre nedbetalingstid ofte er synonymt med et dyrere lån totalt, er det vanskelig å si hvor lang løpetid du faktisk kan ende opp med. Med det sagt får du totalt sett ofte en langt lavere rentesats med refinansiering, så om du sliter med å imøtekomme dine månedlige forpliktelser, kan refinansiering raskt vise seg å være et fornuftig alternativ.

Hvilke krav stiller Bank Norwegian for å kunne søke om forbrukslån?

Med Bank Norwegian forbrukslån kan du selv velge hva du ønsker å bruke lånebeløpet på, da det ikke stilles noe krav til dets bruksområde. Enten du vil pusse opp badet, erstatte en ødelagt vaskemaskin, kjøpe båt eller skaffe deg en ny flatskjerm, har du den friheten du trenger med et forbrukslån fra Bank Norwegian.

De eneste kravene som stilles er at du er over 20 år gammel om du skal søke om forbrukslån eller 23 år om du ønsker refinansiering, har en registrert liknet inntekt og at du ikke har noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger på din samvittighet. Utover dette vil banken også foreta en kredittsjekk av deg og renten du oppnår vil igjen være basert på denne.

Lån uten sikkerhet med mulighet for medlåntaker

Forbrukslån er et lån du tar opp uten sikkerhet, og i praksis innebærer dette at du ikke trenger å pantsette noen av dine eiendeler – som for eksempel bolig – for å kunne få et lån innvilget. Dette gjør lånet mindre risikabelt for deg.

Samtidig er det også muligheter for å inkludere en medlåntaker i prosessen, noe som enkelt og greit betyr at du søker sammen med en annen person. Da vil begge parters økonomi tas med i regnestykket og muligheten for å oppnå et lån med lavere rente øker derfor betraktelig. Dette betyr også at krav kan rettes mot medlåntaker om du ikke gjør opp for deg. I så måte fungerer medlåntaker også som en realkausjonist.

Lave termingebyrer og variabelt etableringsgebyr

En annen faktor som taler i favør av Bank Norwegian forbrukslån, er at lånet har blant de aller rimeligste termingebyrene på markedet med kun 30 kr pr måned. Dette er med på å holde den effektive renten lav. Tidligere var lånet helt uten etableringsgebyrer, men i dag er dette variabelt. På aller minste lånebeløp som er mellom 5000 og 10.000 kr, er etableringsgebyret 295 kroner. For alle andre lånesummer er gebyret 995, noe som er å anse som bransjestandard i dag.

Dersom du synes Bank Norwegian virker som et interessant alternativ til forbrukslån, anbefaler vi deg å fylle ut søknadsskjemaet ved å trykke «søk nå»-knappen på denne siden. Det er uforpliktende å søke, og det er først når du mottar et tilbud fra utlåner at du vet hvilken rente du kommer til å få på lånet ditt. Dermed har du mulighet til å kostnadsfritt søke på flere forbrukslån og takke ja til det tilbudet som passer akkurat deg.

Kundereisen

Vi har søkt om forbrukslån fra samtlige aktører på markedet, og for å kunne by på et helhetlig inntrykk av hver enkelt har vi sett nærmere på selve søknadsprosessen, den effektive renten vi endte opp med og de totale kostnadene for lånet.

Hos Bank Norwegian søkte vi om et lån på 100 000 kroner med en nedbetalingstid på 5 år. Aktøren byr på et enkelt og intuitivt søknadsskjema, hvor man først fyller inn all nødvendig informasjon, og dernest avslutter med å signere med enten BankID eller BankID på mobil.

Bank Norwegian svarte og innvilget søknaden umiddelbart, og kunne ut ifra opplysningene vi oppga også by på en kredittramme på inntil 300 000. Det er samtidig verdt å merke seg at en høyere låneramme vil medføre et høyere totalbeløp.

Ut ifra den opprinnelige søknaden på 100 000 kunne banken tilby følgende låneramme:

Effektiv rente:
13,58 %
Terminbeløp:
2184 kroner
Tilbakebetalingssum:
132 863 kroner

Testen av Bank Norwegian forbrukslån er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2024-02-02

Vår vurdering (poengsum): 6/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 50 %
Tilbud har en vekting på 27,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 10 %
Helhetsvurdering har en vekting på 12,5 %
Rente og gebyrer

Bank Norwegian oppnår 73/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har blant de aller beste vilkårene for gebyrer på markedet, men det samme kan man dessverre ikke si om renten, som ligger trygt plassert i midtsjiktet. Totalt sett sitter man allikevel igjen med et relativt godt inntrykk, sistnevnte til tross.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 91/100 poeng. På dette punktet har Bank Norwegian så godt som alt på stell. De får blant annet toppscore i kategoriene kredittramme, responstid (som er den totale behandlingstiden) og betalingsfleksibilitet, i tillegg til at de også har en av markedets beste forsikringsordninger. Det eneste lånet får betydelig trekk for er kravet til aldersgrense, og selv om denne posten totalt sett ikke utgjør den største brøkdelen av regnestykket, hindrer den likevel lånet fra å få en høyest mulig poengsum.

Brukeropplevelse

Videre får Bank Norwegian 93/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste av det man forventer på plass med en oversiktlig søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, med muligheter for å signere digitalt. Man finner også fullstendig prisinformasjon raskt og enkelt, i tillegg til at man kan ha med seg en medlåntaker om det skulle være behov for dette. Det eneste minuset her er selve søknadsoppfølgingen, som vi mener var noe mer anmassende enn den hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Bank Norwegian 92/100 poeng. Bank Norwegian er blant de aller største aktørene i landet, og byr på populære og fleksible lån som dekker de aller fleste behov og segmenter. Det er med andre ord veldig mye positivt å trekke frem her, og det er ikke uten grunn at den topper vår rangering.

Søk nå
Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense forbrukslån
20 år
Aldersgrense refinansiering
23 år
Mulighet for medlåntaker
Ja
Mulighet for refinansiering
Ja
Løpetid forbrukslån
1 – 5 år
Løpetid refinansiering
Inntil 15 år
Kredittramme
5000 – 600 000 kr
Renter
Nominell rente
Fra 9,79 %
Effektiv rente
10,43 – 56,61 %
Etableringsgebyr
Forbrukslån og refinansiering
295 - 995 kr
Generelle gebyrer
Termingebyr
30 kr/mnd
Restgjeldsoppgave/saldobekreftelse
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Låneeksempel
Forbrukslån
Eff. rente: 13,75 %. Etabl. geb: 995. 70.000 o/5 år. Kostnad: 25.461. Tot: 95.461
Refinansiering
Eff. rente: 13,75 %. Etabl. geb: 995. 70.000 o/5 år. Kostnad: 25.461. Tot: 95.461

Avdragsfrihet

Hos Bank Norwegian kan du søke om en betalingsfri måned ved å logge deg inn på «MinSide», og navigere til «Lån» og «Betalingsfri måned». Samtidig er det viktig å være oppmerksom på at du må være à jour med samtlige innbetalinger for å kunne få en betalingsfri måned innvilget, samt at dette potensielt vil kunne lede til økte fremtidige terminbeløp, forlengelse av løpetiden og medfølgende merkostnader på ditt lån.

Søk nå
Annonselenke

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet, og kan sånn sett anses som et sikkerhetsnett om du skulle havne i en økonomisk utfordrende situasjon.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Betalingsforsikringen hos Bank Norwegian leveres av AmTrust International Underwriters DAC og dekker følgende poster:

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
10 000 kr/mnd
12 mnd¹
90 dg
30 dg
Arbeids­uførhet (50%)
10 000 kr/mnd
12 mnd¹
30 dg
30 dg
AAP
10 000 kr/mnd
6 mnd
0 dg
0 dg
Samlivsbrudd
25 000 kr
90 dg
30 dg
Dødsfall
600 000 kr
0 dg
0 dg
Totalt 36 måneder gjennom låneperioden
 • Du må være mellom 18 og 65 år
 • Du må ha en folkeregistrert adresse og være bosatt i Norge, i tillegg til å være medlem av norsk folketrygd

Hos Bank Norwegian koster betalingsforsikringen 7 % av ditt månedlige terminbeløp. Denne summen belastes etterskuddsvis, som vil si at den skal innbetales samtidig med ditt månedlige terminbeløp

Betalingsforsikringen kan enkelt legges til som en tilleggsforsikring når du søker om lån eller refinansiering hos Bank Norwegian. Alternativt kan den også tegnes i inntil 30 dager etter lånet er utbetalt via «MinSide» eller i app-en

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år for å kunne søke om forbrukslån
 • Du må ha fylt 20 år for å kunne søke om refinansiering
 • Du må kunne vise til en registrert liknet inntekt
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kredittgiver
Bank Norwegian, en filial av Noba Bank Group (publ)
Org. nummer
916 573 154
Besøksadresse
Snarøyveien 36, 1364 Fornebu
Postadresse
Postboks 110, 1325 Lysaker
Telefon
(+47) 23 36 16 99
E-post
post@ bank­norwegian.no

Brukererfaring med Bank Norwegian forbrukslån

Hva er din erfaring med Bank Norwegian forbrukslån?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring