MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Bank Norwegian forbrukslån

Bank Norwegian forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Beste totalpakke
• Gunstig etableringsgebyr
• God brukeropplevelse

Aldersgrense: 20/23 år

Beløp: 5000 – 600 000 kr

Løpetid: 1 – 5 år

Refinans: Inntil 15 år

Etablering: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente: 13,12 %. Etabl. geb: 0. 100.000 o/2 år. Kostnad: 13.430. Tot: 113.430

Bank Norwegian forbrukslån har i en årrekke blitt kåret til det beste forbrukslånet i vår test av lån uten sikkerhet på det norske markedet. Årsaken er at banken tilbyr et gunstig usikret lån gunstig med lave renter, fra en solid og trygg aktør.

Hvor billig lån du får, vil avhenge av en kredittvurdering av deg som baserer seg på din økonomiske bakgrunn. Dette bestemmer hvilken rente du får på lånet ditt. Bank Norwegians nominelle rente starter så lavt som på 7,99 %, men dette er ikke nødvendigvis den renten du ender opp med.

Bank Norwegian forbrukslån: Beste totalpakke

Forbrukslånet til Bank Norwegian er et lån som passer for de aller fleste. Aktøren kan skilte med en fleksibel kredittramme, overlegen responstid, god effektiv rente og generelt høy anseelse blant sine kunder.

Med Bank Norwegian kan du låne mellom 5000 og 600 000 kroner. Du kan med andre ord ta opp alt fra et lite til et relativt stort forbrukslån. Mange av de konkurrerende bankene på markedet tilbyr en langt mindre fleksibel lånesum, noe Bank Norwegian vinner noen poeng på i vår vurdering.

Lånet nedbetales med månedlige avdrag. Du kan kvitte deg med gjelden raskere ved å betale inn mer enn nedbetalingsplanen krever. Dette gjør du ved å legge inn en ekstrabetaling til samme kontonummer som det som står på faktura, med samme KID-nummer. Dette går direkte til å nedbetale eksisterende gjeld. Du kan innfri forbrukslånet når du selv ønsker.

Utover dette kan Bank Norwegian også by på betalingsforsikring på sine lån.

Nedbetalingstid ved refinansiering

Med Bank Norwegian forbrukslån kan du betale ned på lånet i inntil fem år. For refinansiering av gjeld vil andre vilkår gjelde. Blant annet er et krav i loven at refinansiering skal være billigere enn din eksisterende gjeld. Tidligere ble øvre løpetid på refinanseringslån bestemt av din eksisterende gjeld med lengst løpetid, begrenset til inntil 15 år. Slik det er i dag, er det den totale prislappen som avgjør.

Dersom banken kan tilby et refinansieringslån som er billigere selv over lengre tid enn din eksisterende nedbetalingstid, kan du få lengre løpetid enn det du har i dag. Siden lengre nedbetalingstid ofte er synonymt med et dyrere lån totalt, kan det være vanskelig å oppnå dette.

Hvilke krav stiller Bank Norwegian for å kunne søke om forbrukslån?

Med Bank Norwegian forbrukslån kan du selv velge hva du ønsker å bruke pengene på. Det stilles nemlig ingen krav til lånets bruksområde. Enten du vil pusse opp badet, erstatte en ødelagt vaskemaskin, kjøpe båt eller skaffe deg en ny flatskjerm, har du den friheten du trenger med et forbrukslån fra Bank Norwegian.

De eneste kravene som stilles er at du er over 20 år gammel om du skal søke om forbrukslån eller 23 år om du ønsker refinansiering, har en registrert liknet inntekt og at du ikke har noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger på din samvittighet. Utover dette foretar Bank Norwegian en kredittsjekk av samtlige søkere, og renten du oppnår vil igjen være basert på denne.

Lån uten sikkerhet med mulighet for medlåntaker

Forbrukslån er et lån du tar opp uten sikkerhet, og i praksis innebærer dette at du ikke trenger å pantsette noen av dine eiendeler – som for eksempel bolig – for å kunne få et lån innvilget. Dette gjør lånet mindre risikabelt for deg.

Samtidig er det også muligheter for å inkludere en medlåntaker i prosessen, noe som enkelt og greit betyr at du søker sammen med en annen person. Da vil begge parters økonomi tas med i betraktningen. Muligheten for å oppnå et forbrukslån med lavere rente øker derfor betraktelig. Dette betyr også at krav kan rettes mot medlåntaker om du ikke gjør opp for deg. I så måte fungerer medlåntaker også som en realkausjonist.

Ingen etableringsgebyr og lave termingebyr

En annen faktor som taler i favør av Bank Norwegian forbrukslån, er at lånet ikke har et tilknyttet etableringsgebyr. Tidligere lå nemlig denne 450 og 950 kroner, men denne er nå fjernet i sin helhet.

De samme gebyrene gjelder også dersom du ønsker å refinansiere kredittkortgjeld eller smålån med et forbrukslån fra Bank Norwegian.

I tillegg har Bank Norwegian en av de laveste gebyrsatsene på markedet. Gebyret er på snaue 30 kr/mndoner, og bidrar således sterkt til å holde den effektive renten lav. Det teller særdeles positivt i vår vurdering.

Dersom du synes Bank Norwegian virker som et interessant alternativ til forbrukslån, anbefaler vi deg å fylle ut søknadsskjemaet ved å trykke «søk nå»-knappen på denne siden. Det er uforpliktende å søke, og det er først når du mottar et tilbud fra utlåner at du vet hvilken rente du kommer til å få på lånet ditt. Dermed har du mulighet til å kostnadsfritt søke på flere forbrukslån og takke ja til det tilbudet som passer akkurat deg.

Kundereisen

Vi har søkt om forbrukslån fra samtlige aktører på markedet, og for å kunne by på et helhetlig inntrykk av hver enkelt har vi sett nærmere på selve søknadsprosessen, den effektive renten vi endte opp med og de totale kostnadene for lånet.

Hos Bank Norwegian søkte vi om et lån på 100 000 kroner med en nedbetalingstid på 5 år. Aktøren byr på et enkelt og intuitivt søknadsskjema, hvor man først fyller inn all nødvendig informasjon, og dernest avslutter med å signere med enten BankID eller BankID på mobil.

Bank Norwegian svarte og innvilget søknaden umiddelbart, og kunne ut ifra opplysningene vi oppga også by på en kredittramme på inntil 300 000. Det er samtidig verdt å merke seg at en høyere låneramme vil medføre et høyere totalbeløp.

Ut ifra den opprinnelige søknaden på 100 000 kunne banken tilby følgende låneramme:

 • Effektiv rente: 13,58 %
 • Terminbeløp: 2184 kroner
 • Totalt beløp å tilbakebetale: 132 863 kronerTesten av Bank Norwegian forbrukslån er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-10-06
Vår vurdering (poengscore): 6 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 27,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 12,5 %

Rente og gebyrer

Bank Norwegian oppnår 73/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har blant de aller beste vilkårene for gebyrer på markedet, men det samme kan man dessverre ikke si om renten, som ligger trygt plassert i midtsjiktet. Totalt sett sitter man allikevel igjen med et relativt godt inntrykk, sistnevnte til tross.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 91/100 poeng. På dette punktet har Bank Norwegian så godt som alt på stell. De får blant annet toppscore i kategoriene kredittramme, responstid (som er den totale behandlingstiden) og betalingsfleksibilitet, i tillegg til at de også har en av markedets beste forsikringsordninger. Det eneste lånet får betydelig trekk for er kravet til aldersgrense, og selv om denne posten totalt sett ikke utgjør den største brøkdelen av regnestykket, hindrer den likevel lånet fra å få en høyest mulig poengsum.

Brukeropplevelse

Videre får Bank Norwegian 93/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste av det man forventer på plass med en oversiktlig søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, med muligheter for å signere digitalt. Man finner også fullstendig prisinformasjon raskt og enkelt, i tillegg til at man kan ha med seg en medlåntaker om det skulle være behov for dette. Det eneste minuset her er selve søknadsoppfølgingen, som vi mener var noe mer anmassende enn den hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Bank Norwegian 92/100 poeng. Bank Norwegian er blant de aller største aktørene i landet, og byr på populære og fleksible lån som dekker de aller fleste behov og segmenter. Det er med andre ord veldig mye positivt å trekke frem her, og det er ikke uten grunn at den topper vår rangering.

Annonselenke

Fordeler med Bank Norwegian forbrukslån

 • Låneramme på inntil 600 000 kroner
 • Mulighet for mindre lån (fra 5000 kroner)
 • Ingen etableringsgebyr ved refinansiering av gjeld
 • Mulighet for lån og refinansiering uten sikkerhet
 • Opptil 15 års nedbetaling for refinansieringslån
 • Enkel og lettfattelig søknadsprosess
 • Mulighet for 22 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

Ulemper

 • Ingen direkte mulighet for avdragsfrihet (kan kun oppnås ved å kontakte banken)

Rente og gebyrer

Kredittramme
Forbrukslån og refinansiering
5000 – 600 000 kr
Løpetid
Forbrukslån
1 – 5 år
Refinansiering
Inntil 15 år
Renter
Nominell rente
Fra 6,99 %
Gjennomsnittlig nominell rente
13,81 %
Effektiv rente
7,4 – 35,01 %
Etableringsgebyr
Forbrukslån og refinansiering
0 kr
Generelle gebyrer
Termingebyr
30 kr/mnd
Restgjeldsoppgave/saldobekreftelse
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Låneeksempel
Forbrukslån
Eff. rente: 13,12 %. Etabl. geb: 0. 100.000 o/2 år. Kostnad: 13.430. Tot: 113.430
Refinansiering
Eff. rente: 12,18 %. Etabl. geb: 0. 160.000 o/5 år. Kostnad: 51.366. Tot: 211.366
Annonselenke

Avdragsfrihet

Hos Bank Norwegian kan du søke om en betalingsfri måned ved å logge deg inn på «MinSide», og navigere til «Lån» og «Betalingsfri måned». Samtidig er det viktig å være oppmerksom på at du må være à jour med samtlige innbetalinger for å kunne få en betalingsfri måned innvilget, samt at dette potensielt vil kunne lede til økte fremtidige terminbeløp, forlengelse av løpetiden og medfølgende merkostnader på ditt lån.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

Betalingsforsikringen hos Bank Norwegian leveres av AmTrust International Underwriters DAC og dekker følgende poster:

Ufrivillig arbeidsledighet
Ved 100 % ufrivillig arbeidsledighet eller permittering dekkes hele ditt månedlige terminbeløp – altså summen av renter og avdrag – med en karensperiode på 90 dager og en egenandelsperiode på 30 dager. Erstatningen er dog begrenset til maksimalt 10 000 kroner per måned, og gjelder i maksimalt 12 måneder per skadetilfelle og maksimalt 36 måneder i hele låneperioden.
Sykdom
Ved minst 50 % sykdom dekkes også hele ditt månedlige terminbeløp, samtidig som både karens- og egenandelsperioden ligger på 30 dager. Også her er erstatningen begrenset til maksimalt 10 000 kroner per måned i maksimalt 12 måneder per skadetilfelle og maksimalt 36 måneder i hele låneperioden.
Arbeidsavklarings­penger
Dersom du er på arbeidsavklaringspenger dekkes også ditt månedlige terminbeløp med inntil 10 000 kroner i måneden i maksimalt 6 måneder
Samlivsbrudd
Ved samlivsbrudd vil du kunne motta et engangsbeløp på maksimalt 25 000 kroner
Dødsfall
Ved dødsfall erstattes hele din utestående balanse med et øvre tak på maksimal 600 000 kroner
 • Du må være mellom 18 og 65 år
 • Du kan ikke være kjent med forestående arbeidsledighet/permittering
 • Du kan ikke være kjent med eksisterende sykdom/skade
 • Du må kunne utføre ditt vanlige arbeid uten innskrenkning, samt at du ikke har vært sykmeldt i mer enn 30 dager sammenhengende i løpet av de siste 360 dagene
 • Du må være bosatt i Norge, registrert i folkeregisteret og medlem av norsk folketrygd

Hos Bank Norwegian koster betalingsforsikring 7 % av det månedlige terminbeløpet og betales etterskuddsvis, som vil si at det belastes månedlig sammen med lånet

Betalingsforsikringen kan enkelt legges til som en tilleggsforsikring når du søker om lån eller refinansiering hos Bank Norwegian

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • Du må være minst 20 år for å kunne søke om forbrukslån og 23 år for å kunne søke om refinansiering
 • Du må være norsk statsborger
 • Du må kunne vise til en registrert liknet inntekt
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Långiver
Bank Norwegian AS
Org. nummer
991 455 671
Besøks­­adresse
Snarøyveien 36, 1364 Fornebu
Post­­adresse
Postboks 338 Sentrum, 0101 Oslo
Telefon
(+47) 23 36 16 99
E-post
post@banknorwegian.no

Brukererfaring med Bank Norwegian forbrukslån

Hva er din erfaring med Bank Norwegian forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring