MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Easybank forbrukslån

Easybank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Laveste nominelle
rente i testen
• Høy låneramme
• Fleksibelt lånebeløp

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 10 000 - 500 000 kr

Løpetid: 1-5 år

Refinans: Inntil 15 år

Etablering: 995 kr

Vurdering

terningkast

Easybank er navnet på det som tidligere var kjent som Verdibanken. Banken har siden eierskifte april 2016 seilet under et annet flagg, og leverer i dag forbrukslån og billån uten sikkerhet i tillegg til en rekke andre produkter.

Easybank – forbrukslån med gode vilkår

Easybank har en nominell rente som starter ved 7,49 %, og kan dermed by på et forbrukslån med fordelaktige renter. Det gjør Easylånet til et godt alternativ til forbrukslån uten sikkerhet, og med en lånesum på mellom 5000 og 500 000 framstår Easybank som en fleksibel utlåner.

Nedbetalingstiden er på mellom 1 og 15 år. Søknader på lån med over fem års nedbetalingstid vil få en egen vurdering, på grunn av Finanstilsynets retningslinjer av oktober 2017. Refinansieringslån har fremdeles maksimalt 15 års nedbetaling uten ekstra vurdering.

Med Easybank forbruksllån kan nyte godt av inntil fem års avdragsfrihet dersom du ønsker dette.

Avdragsfrihet i inntil fem år med Easybank

Når du søker om lån hos Easybank kan du valgfritt velge inntil fem års avdragsfrihet, uavhengig av størrelsen på lånet. Hvorvidt du får avdragsfrihet eller ikke, og om du kan få så lang avdragsfrihet som du ønsker, avhenger av en individuell kredittvurdering banken foretar av deg.

Velger du avdragsfrihet vil du få denne i starten av nedbetalingsløpet ditt. Velger du et lån med 15 års nedbetalingstid og 5 års avdragsfrihet, vil du kun betale renter og gebyrer de første fem årene, og renter, gebyrer og avdrag de neste ti. Det gjør at du betaler mindre månedlige summer til å begynne med. Vær obs på at avdragsfrie lån som regel blir en hel del dyrere enn om du betaler avdrag fra starten av.

Easybank: Lån uten sikkerhet

Easylån levert av Easybank er et forbrukslån, altså et lån uten sikkerhet. Å låne uten sikkerhet betyr at du slipper å pantsette hus eller hytte for å kunne låne penger. Det betyr at risikoen for å låne for deg som låntaker er relativt lav, siden du ikke risikerer å miste bolig dersom du ikke får til å betale ned lånet ditt. Dersom du ikke kommer til å klare å betale ned forbrukslånet ditt, anbefaler vi deg å unngå å søke om lån.

Dersom du vet du klarer å betale det er forbrukslån et fint middel til å skaffe seg det man trenger på kort tid, enten det er akutt reparasjon av bil, oppussing av bad eller ferie som står på agendaen.

Hvilke krav stiller Easybank til forbrukslån?

Easybank stiller ingen krav til hva du kan bruke pengene du låner fra banken til, men de stiller noen krav til deg som låntaker før de eventuelt innvilger din lånesøknad. Du må blant annet være fylt 23 år, være norsk statsborger, ikke ha noen betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker, og du må kunne vise til minimum tre års likningshistorikk.

Dersom du innfrir alle disse kravene har du mulighet til å søke om Easylån, og Easybank vil deretter foreta en kredittvurdering av deg for å overveie om de kan låne deg penger eller ikke.

Søknadsprosess ved søknad om forbrukslån

Dersom du er kvalifisert til å få lån, vil du motta svar på søknaden din med den endelige renten og vilkårene du kan få for lånet ditt. Det er først når du mottar svarbrev på søknaden din at du får vite hva renten blir og hvor mye lånet kommer til å koste deg. Siden det er uforpliktende å søke forbrukslån trenger du ikke ta stilling til om du ønsker lånet eller ikke før du har vurdert lånetilbudet. Vi anbefaler å søke hos flere aktører for å sørge for å få lavest rente på forbrukslånet.


Testen av Easybank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Easybank oppnår 76/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Banken kan skilte med solide vilkår for både renter og gebyrer, og da blir det fort en mer enn godkjent score.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 84/100 poeng. Easybank utmerker seg først og fremst med sin fleksible kredittramme, i tillegg til å ha en meget god responstid (som er den totale behandlingstiden) og betalingsfleksibilitet. Lånet må derimot se seg nødt til å få en del trekk for sin høye aldersgrense og manglende forsikringsavtaler.

Brukeropplevelse

Videre får Easybank 70/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste av det man forventer på plass i form av en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning med muligheter for digital signering. Men utover dette er det en del ting å plukke på. Prisoversikten er for så vidt enkel å oppdrive, men det samme kan ikke sies om avtalevilkårene, som virker å være som sunket i jorden. Det største ankepunktet her er dog søknadsoppfølgingen, som vi mener var langt mer anmassende enn den hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Easybank 75/100 poeng. Summa summarum er det langt mer positivt enn negativt å trekke frem her, og det er særlig vilkårene for renter og gebyrer som skiller seg ut i førstnevntes retning.

Annonselenke

Fordeler med Easybank forbrukslån

 • Inntil fem års avdragsfrihet
 • Låneramme på 500 000 kroner
 • Mulighet for lån uten sikkerhet
 • Mulighet for inntil 15 års nedbetaling for refinansiering
 • Fleksibelt lånebeløp
 • Mulighet for 23 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

Ulemper

 • Noe høyt etableringsgebyr

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: 12,99%
 • Effektiv rente: Fra 9,62 til 23,92 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: Fra 995 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 35 kr
 • Termingebyr uten AvtaleGiro: 95 kr
 • Purregebyr 1. gang: 67 kr
 • Purregebyr 2. gang: 183 kr
 • Depotomkostninger: 750 kr
 • Endringsgebyr: Fra 200 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 15,7 %. Etabl.geb. 995 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 91 732 kr
Annonselenke

Avdragsfrihet

Når du søker om lån hos Easybank kan du valgfritt velge inntil fem års avdragsfrihet uavhengig av størrelsen på lånet. Hvorvidt du får avdragsfrihet eller ikke, og om du kan få så lang avdragsfrihet som du ønsker, avhenger av en individuell kredittvurdering banken foretar av deg.

Velger du avdragsfrihet vil du få denne i starten av nedbetalingsløpet ditt. Velger du et lån med 15 års nedbetalingstid og 5 års avdragsfrihet, vil du kun betale renter og gebyrer de første fem årene, og renter, gebyrer og avdrag de neste ti. Det gjør at du betaler mindre månedlige summer til å begynne med, men vær obs på at avdragsfrie lån som regel blir en hel del dyrere enn om du betaler avdrag fra starten av.

Betalingsforsikring

Dette forbrukslånet tilbyr ikke betalingsforsikring

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 23 års aldersgrense
 • Du må være norsk statsborger
 • Du må ha minimum tre års ligningshistorikk
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Brukererfaring med Easybank forbrukslån

Hva er din erfaring med Easybank forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".