MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Easybank forbrukslån

Easybank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Små og store lån
• Refinansiering
• Bil, Båt, MC
• Oppussing

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 10.000 - 500.000 kr

Løpetid: 1 - 5 år. Refinans: 15 år

Etablering: 995 kr

Vurdering

terningkast

Easybank er navnet på det som tidligere var kjent som Verdibanken. Banken har siden eierskifte april 2016 seilet under et annet flagg, og leverer i dag forbrukslån og billån uten sikkerhet i tillegg til en rekke andre produkter.

Easybank – forbrukslån med gode vilkår

Easybank har en nominell rente som starter ved 7,49 %, og kan dermed by på et forbrukslån med fordelaktige renter. Det gjør Easylånet til et godt alternativ til forbrukslån uten sikkerhet, og med en lånesum på mellom 5000 og 500 000 framstår Easybank som en fleksibel utlåner.

Nedbetalingstiden er på mellom 1 og 15 år. Søknader på lån med over fem års nedbetalingstid vil få en egen vurdering, på grunn av Finanstilsynets retningslinjer av oktober 2017. Refinansieringslån har fremdeles maksimalt 15 års nedbetaling uten ekstra vurdering.

Med Easybank forbruksllån kan nyte godt av inntil fem års avdragsfrihet dersom du ønsker dette.

Avdragsfrihet i inntil fem år med Easybank

Når du søker om lån hos Easybank kan du valgfritt velge inntil fem års avdragsfrihet, uavhengig av størrelsen på lånet. Hvorvidt du får avdragsfrihet eller ikke, og om du kan få så lang avdragsfrihet som du ønsker, avhenger av en individuell kredittvurdering banken foretar av deg.

Velger du avdragsfrihet vil du få denne i starten av nedbetalingsløpet ditt. Velger du et lån med 15 års nedbetalingstid og 5 års avdragsfrihet, vil du kun betale renter og gebyrer de første fem årene, og renter, gebyrer og avdrag de neste ti. Det gjør at du betaler mindre månedlige summer til å begynne med. Vær obs på at avdragsfrie lån som regel blir en hel del dyrere enn om du betaler avdrag fra starten av.

Easybank: Lån uten sikkerhet

Easylån levert av Easybank er et forbrukslån, altså et lån uten sikkerhet. Å låne uten sikkerhet betyr at du slipper å pantsette hus eller hytte for å kunne låne penger. Det betyr at risikoen for å låne for deg som låntaker er relativt lav, siden du ikke risikerer å miste bolig dersom du ikke får til å betale ned lånet ditt. Dersom du ikke kommer til å klare å betale ned forbrukslånet ditt, anbefaler vi deg å unngå å søke om lån.

Dersom du vet du klarer å betale det er forbrukslån et fint middel til å skaffe seg det man trenger på kort tid, enten det er akutt reparasjon av bil, oppussing av bad eller ferie som står på agendaen.

Hvilke krav stiller Easybank til forbrukslån?

Easybank stiller ingen krav til hva du kan bruke pengene du låner fra banken til, men de stiller noen krav til deg som låntaker før de eventuelt innvilger din lånesøknad. Du må blant annet være fylt 23 år, være norsk statsborger, ikke ha noen betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker, og du må kunne vise til minimum tre års likningshistorikk.

Dersom du innfrir alle disse kravene har du mulighet til å søke om Easylån, og Easybank vil deretter foreta en kredittvurdering av deg for å overveie om de kan låne deg penger eller ikke.

Søknadsprosess ved søknad om forbrukslån

Dersom du er kvalifisert til å få lån, vil du motta svar på søknaden din med den endelige renten og vilkårene du kan få for lånet ditt. Det er først når du mottar svarbrev på søknaden din at du får vite hva renten blir og hvor mye lånet kommer til å koste deg. Siden det er uforpliktende å søke forbrukslån trenger du ikke ta stilling til om du ønsker lånet eller ikke før du har vurdert lånetilbudet. Vi anbefaler å søke hos flere aktører for å sørge for å få lavest rente på forbrukslånet.


Testen av Easybank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Fordeler har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til Easybank forbrukslån i diagrammet over. Lånet får 76/100 poeng i kategorien rente og gebyrer grunnet konkurransedyktige vilkår, svært god rente og gjennomsnittlige gebyrer,

Lånet får 83/100 poeng for tilbud på grunn av et generelt godt tilbud, som innebærer stort spenn på lånebeløp, mulighet til betalingsutsettelse og rask behandlingstid ved henvendelse. Aldersgrensen er 23 år.

Easybank får 73/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Søknadsprosessen er intuitiv og effektiv, men er urimelig strenge i søknadsprosessen etter vår erfaring. Generelt bra brukeropplevelse. Vanskelig å finne ut noe om deres betalngsforsikring og avtalevilkår.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får Easybank 58/100 poeng. Banken tilbyr et konkurransedyktig forbrukslån, med vilkår likt mange av konkurrentene. Deres rente er i det bedre sjiktet. Easybank trekkes noe for deres strenge og strikte søkeprosess.

Annonselenke

Fordeler med Easybank forbrukslån

 • Inntil fem års avdragsfrihet.
 • Inntil 500 000 kroner i lån.
 • Lån uten sikkerhet.
 • Inntil 15 års nedbetaling.
 • Fleksibelt lånebeløp.
 • Muligheter for refinansiering.
 • Du får 25 % av utgifter til renter og etableringsgebyr i skattefradrag.

Ulemper

 • Litt høyt etableringsgebyr.

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr: 995 kroner
 • Termingebyr: 35 kroner
 • Termingebyr uten AvtaleGiro: 95 kroner
 • Purregebyr 1. gang: 67 kroner
 • Purregebyr 2. gang: 183 kroner
 • Depotomkostninger: 750 kroner
 • Endringsgebyr: Fra 200 kroner

Låneeksempel

Eff.rente 15,77 %, 65 000,- o/5 år, etabl.geb. 995,-, totalt: 91 732,-
Annonselenke

Avdragsfrihet

Når du søker om lån hos Easybank kan du valgfritt velge inntil fem års avdragsfrihet, uavhengig av størrelsen på lånet. Hvorvidt du får avdragsfrihet eller ikke, og om du kan få så lang avdragsfrihet som du ønsker, avhenger av en individuell kredittvurdering banken foretar av deg.

Velger du avdragsfrihet vil du få denne i starten av nedbetalingsløpet ditt. Velger du et lån med 15 års nedbetalingstid og 5 års avdragsfrihet, vil du kun betale renter og gebyrer de første fem årene, og renter, gebyrer og avdrag de neste ti. Det gjør at du betaler mindre månedlige summer til å begynne med. Vær obs på at avdragsfrie lån som regel blir en hel del dyrere enn om du betaler avdrag fra starten av!

Betalingsforsikring

 

Easybank tilbyr ikke betalingsforsikring.

Annonselenke

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 23 års aldersgrense.
 • Du må være norsk statsborger.
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker.
 • Du må ha tre års ligningshistorikk.

Brukererfaring med Easybank forbrukslån

Hva er din erfaring med Easybank forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".