MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Nordiclån forbrukslån

Nordiclån forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Ingen spesielle områder

Aldersgrense: 20 år

Beløp: 10 000 - 50 000 kr

Løpetid: 1-6 år

Etablering: 695 kr

Vurdering

terningkast

Vi har gjort en vurdering av Nordiclån forbrukslån. Aktøren er allerede veletablert i Danmark, og er i Norge nylig etablert av THORN Norge Finans AS. Samme aktør står bak lån som L’EASY Minilån, KlikkLån og Thorn Privatlån Pluss, for å nevne noen.

Med Nordiclån kan du låne mellom 10 000 og 50 000 kroner med en nedbetalingstid på mellom ett år og 80 måneder (6 år og 8 måneder). Lånet har en nominell rente på mellom 8,73 % og 23,87 %, og du låner så klart uten sikkerhet.

Nordiclån forbrukslån – et lån med høy rente

I vår sammenligning av forbrukslån får ikke Nordiclån den aller beste plasseringen. Mye på grunn av at lånet har en ufordelaktig nominell rente, en nominell rente som er høyere enn mange alternativer allerede på minste mulige sats. Lånet tilbyr heller ikke ting som betalingsforsikring eller betalings- eller avdragsfrihet, noe som trekker ned poengscoren.

Samtidig er ikke dette et veldig fleksibelt lån hva lånesum angår, og du kan maks låne 50 000 kroner. For lån under 50 000 kroner kan vi heller anbefale Santander forbrukslån, som har gratis etableringsgebyr for lån inntil 70 000 kroner. 10 000 kroner i minste mulige lånesum er dessuten noe høyt for et lån som allerede er lite fleksibelt.

Har du imidlertid bruk for et lån under 50 000 kroner, skal vi ikke utelukke at du kan få en lav rente også hos Nordiclån. Renten banken bestemmer avhenger nemlig av en individuell vurdering av deg som søker på lån.

Forbrukslån med variabelt etableringsgebyr

Hos Nordiclån varierer etableringsgebyret ut ifra hvilket beløp du ønsker å låne. For lån inntil 25 000 kroner koster etableringsgebyr 695 kroner, og for lån over 25 000 kroner betaler du 2,8 % av lånebeløpet i etableringsgebyr. Skal du for eksempel låne 50 000 kroner må du ut med 1400 kroner i etableringsgebyr, som er høyt sammenlignet med konkurrentene.

Det høye gebyret bidrar også til å presse den effektive renten opp. Vi anbefaler at du ser på den effektive renten når du skal låne, siden den gir et mer reellt bilde på hvor mye det faktisk koster deg å låne.

Søk hos flere for billig forbrukslån

For best mulig rente anbefaler vi dessuten at du søker hos flere aktører enn kun én. Hvis du synes Nordiclån virker som et godt lån, anbefaler vi at du også finner et par andre gode aktører i vår test og søker hos disse også.

Det er nemlig først når du har søkt og mottatt lånetilbud i retur at du får vite hvilket faktiske rentenivå lånet kommer til å ligge på. Siden det er uforpliktende å søke og motta lånetilbud, kan du derfor søke hos flere og velge den aktøren som kan tilby lavest rente og dermed billigst lån.


Testen av Nordiclån forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 1 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Tilbud har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Nordiclån oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har en rekke ufordelaktige gebyrer, og rentenivået er heller ikke mye å skryte av. I tillegg er både etablerings- og termingebyret høyt sammenlignet med den mulige lånesummen.

 

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 53/100 poeng. Lånebeløpet er snevert i begge ender, og de har ingen mulige tilleggsprodukter som betalingsforsikring og avdrags- eller betalingsfrihet.

 

Brukeropplevelse

Videre får Nordiclån 60/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Lånet byr på en jevnt over grei totalopplevelse, både i form av hjemmesider og søknadsskjema.

 

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Nordiclån 20/100 poeng. Lånet har ikke spesielt gode vilkår, og det finnes langt bedre alternativer på markedet.

Annonselenke

Fordeler med Nordiclån forbrukslån

 • Greit for små lån
 • Mulighet for lån uten sikkerhet
 • Du står fritt til å disponere midlene dine slik du selv ønsker
 • Mulighet for 23 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

Ulemper

 • Høyt termingebyr samenlignet med mulig lånebeløp
 • Høyt etableringsgebyr samenlignet med mulig lånebeløp
 • Lav låneramme
 • Kronglete søknadsprosess
 • Kort nedbetalingstid
 • Ingen betalingsfleksibilitet
 • Ingen betalingsforsikring
 • Vanskelig å finne fullstendig oversikt over gebyrer

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 8,73 til 23,87 %
 • Effektiv rente: Fra 13,3 til 52,85 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: 2,8 % av lånebeløpet (minimum 695 kr)

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 45 kr
 • Purregebyr: 67 kr
 • Forsinkelsesrente ved for sen betaling: 23,87 %

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 25,88 %. Etabl.geb. 695 kr. 25 000 kr o/5 år. Totalt 41 595 kr
Annonselenke

Avdragsfrihet

Dette forbrukslånet tilbyr ikke avdragsfrihet

Betalingsforsikring

Dette forbrukslånet tilbyr ikke betalingsforsikring

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 20 års aldersgrense
 • Krav til fast inntekt
 • Du må ha en folkeregistrert adresse i Norge, og denne må ha vært gjeldende de siste to årene
 • Ingen betalingsanmerkninger

Brukererfaring med Nordiclån forbrukslån

Hva er din erfaring med Nordiclån forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".