MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Nordiclån forbrukslån

Nordiclån forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Ingen spesielle områder

Aldersgrense: 25 år

Beløp: 10 000 - 50 000 kr

Løpetid: 1-6 år

Etablering: 695 - 1400 kr

Vurdering

terningkast

Nordiclån var allerede veletablerte i Danmark da de bestemte seg for å teste ut det norske markedet, og her hjemme er det Thorn Norge Finans AS som står bak forbrukslånet. Det er for øvrig samme aktør som står bak L’EASY Minilån, KlikkLån og Thorn Privatlån Pluss, for å nevne noen.

Med Nordiclån kan du låne mellom 10 000 og 50 000 kroner med en nedbetalingstid på mellom 12 (1 år) og 80 måneder (6 år og 8 måneder). I henhold til Finanstilsynets retningslinjer kan ikke forbrukslån overstige 5 år, så dersom du ønsker en lenger løpetid må dette gjøres om til et refinansieringslån. Lånet har uansett en nominell rente mellom 8,4 og 21,6 %.

Nordiclån forbrukslån – et lån med høy rente

Som terningkastet indikerer er Nordiclån et godt stykke unna toppsjiktet. Dette henger i stor grad sammen med den ufordelaktige renten, som er mange ganger høyere enn sine konkurrenter – til og med ved de minste satsene. Ei heller har man muligheten til å tegne seg betalingsforsikring, samt at det ikke tilbys noen form for betalings- eller avdragsfrihet.

I og med at kredittrammen er av det snevre slaget – man har muligheten til å låne mellom 10 000 og 50 000 kroner – kan dette trygt omtales som et smålån. Dette er ikke noe problem i seg selv, men når man setter satsen for etableringsgebyret til 2,6 % av lånebeløpet, sier det seg selv at den effektive renten blir deretter. Samtidig er minstebeløpet på 10 000 kroner noe høyt for et lån som allerede er såpass lite fleksibelt.

Om du derimot er på utkikk etter et lån under 50 000 kroner, kan vi ikke utelukke at du kan få en lav rente også hos Nordiclån. Din individuelle rente avhenger nemlig i stor grad av en individuell kredittvurdering, og denne vil du først få rede på når du mottar selve lånetilbudet.

Forbrukslån med variabelt etableringsgebyr

Hos Nordiclån varierer etableringsgebyret ut ifra det ønskede lånebeløpet. For lån inntil 25 000 kroner er denne satsen på 695 kroner, mens den får lån over dette beløpet ligger på nevnte 2,8 %. Det vil si at du må ut med 1400 kroner, bare i etableringsgebyr, om du ønsker å låne 50 000 kroner. Dette er mildt sagt i drøyeste laget om man sammenligner det med andre aktører på markedet.

Som nevnt tidligere, bidrar det høye gebyret til å presse den effektive renten opp i taket. Vi vil derfor anbefale deg å ta en nøye titt på den effektive renten, da denne gir et mer reellt bilde på hvor mye det faktisk koster deg å låne.

Søk hos flere for billig forbrukslån

For å oppnå den best mulige renten anbefaler vi å søke på flere aktører av gangen. Selve søknadsprosessen er nemlig helt uforpliktende, du binder deg altså ikke til noe som helst, samtidig som du kan sammenligne flere lånetilbud opp mot hverandre. Så hvis du synes Nordiclån virker som et fornuftig alternativ, anbefaler vi at du også finner et par andre gode aktører og søker på disse i samme slengen.

Avslutningsvis er det også greit å nevne at du må ha fylt 25 år og ikke ha noen betalingsanmerkninger eller åpne inkassossaker for å få innvilget et lån hos Nordiclån.


Testen av Nordiclån forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 1 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Nordiclån oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har en rekke ufordelaktige gebyrer, og rentenivået er heller ikke mye å skryte av. I tillegg er både etablerings- og termingebyret høyt sammenlignet med den mulige lånesummen.

 

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 53/100 poeng. Lånebeløpet er snevert i begge ender, og de har ingen mulige tilleggsprodukter som betalingsforsikring og avdrags- eller betalingsfrihet.

 

Brukeropplevelse

Videre får Nordiclån 60/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Lånet byr på en jevnt over grei totalopplevelse, både i form av hjemmesider og søknadsskjema.

 

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Nordiclån 20/100 poeng. Lånet har ikke spesielt gode vilkår, og det finnes langt bedre alternativer på markedet.

Annonselenke

Fordeler med Nordiclån forbrukslån

 • Greit for små lån
 • Mulighet for lån uten sikkerhet
 • Du står fritt til å disponere midlene dine slik du selv ønsker
 • Mulighet for 23 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

Ulemper

 • Høyt termingebyr samenlignet med mulig lånebeløp
 • Høyt etableringsgebyr samenlignet med mulig lånebeløp
 • Lav låneramme
 • Kronglete søknadsprosess
 • Kort nedbetalingstid
 • Ingen betalingsfleksibilitet
 • Ingen betalingsforsikring
 • Vanskelig å finne fullstendig oversikt over gebyrer

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 8,4 til 21,6 %
 • Effektiv rente: Fra 10,54 til 39,9 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: 2,8 % av lånebeløpet (minimum 695 kr)

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 45 kr
 • Purregebyr: 67 kr
 • Forsinkelsesrente ved for sen betaling: 23,87 %

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 25,88 %. Etabl.geb. 695 kr. 25 000 kr o/5 år. Totalt 41 595 kr
Annonselenke

Avdragsfrihet

Dette forbrukslånet tilbyr ikke avdragsfrihet

Betalingsforsikring

Dette forbrukslånet tilbyr ikke betalingsforsikring

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 25 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Brukererfaring med Nordiclån forbrukslån

Hva er din erfaring med Nordiclån forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".