MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Nordiclån forbrukslån

Nordiclån forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Ingen spesielle områder

Aldersgrense: 20 år

Beløp: 10.000 - 50.000 kr

Løpetid: 1 - 6 år

Etablering: 695 kr - 2,8 % kr

Vurdering

terningkast

Vi har gjort en vurdering av Nordiclån forbrukslån. Aktøren er allerede veletablert i Danmark, og er i Norge nylig etablert av THORN Norge Finans AS. Samme aktør står bak lån som L’EASY Minilån, KlikkLån og Thorn Privatlån Pluss, for å nevne noen.

Med Nordiclån kan du låne mellom 10 000 og 50 000 kroner med en nedbetalingstid på mellom ett år og 80 måneder (6 år og 8 måneder). Lånet har en nominell rente på mellom 8,73 % og 23,87 %, og du låner så klart uten sikkerhet.

Nordiclån forbrukslån – et lån med høy rente

I vår sammenligning av forbrukslån får ikke Nordiclån den aller beste plasseringen. Mye på grunn av at lånet har en ufordelaktig nominell rente, en nominell rente som er høyere enn mange alternativer allerede på minste mulige sats. Lånet tilbyr heller ikke ting som betalingsforsikring eller betalings- eller avdragsfrihet, noe som trekker ned poengscoren.

Samtidig er ikke dette et veldig fleksibelt lån hva lånesum angår, og du kan maks låne 50 000 kroner. For lån under 50 000 kroner kan vi heller anbefale Santander forbrukslån, som har gratis etableringsgebyr for lån inntil 70 000 kroner. 10 000 kroner i minste mulige lånesum er dessuten noe høyt for et lån som allerede er lite fleksibelt.

Har du imidlertid bruk for et lån under 50 000 kroner, skal vi ikke utelukke at du kan få en lav rente også hos Nordiclån. Renten banken bestemmer avhenger nemlig av en individuell vurdering av deg som søker på lån.

Forbrukslån med variabelt etableringsgebyr

Hos Nordiclån varierer etableringsgebyret ut ifra hvilket beløp du ønsker å låne. For lån inntil 25 000 kroner koster etableringsgebyr 695 kroner, og for lån over 25 000 kroner betaler du 2,8 % av lånebeløpet i etableringsgebyr. Skal du for eksempel låne 50 000 kroner må du ut med 1400 kroner i etableringsgebyr, som er høyt sammenlignet med konkurrentene.

Det høye gebyret bidrar også til å presse den effektive renten opp. Vi anbefaler at du ser på den effektive renten når du skal låne, siden den gir et mer reellt bilde på hvor mye det faktisk koster deg å låne.

Søk hos flere for billig forbrukslån

For best mulig rente anbefaler vi dessuten at du søker hos flere aktører enn kun én. Hvis du synes Nordiclån virker som et godt lån, anbefaler vi at du også finner et par andre gode aktører i vår test og søker hos disse også.

Det er nemlig først når du har søkt og mottatt lånetilbud i retur at du får vite hvilket faktiske rentenivå lånet kommer til å ligge på. Siden det er uforpliktende å søke og motta lånetilbud, kan du derfor søke hos flere og velge den aktøren som kan tilby lavest rente og dermed billigst lån.


Testen av Nordiclån forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 1 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Fordeler har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til Nordiclån i diagrammet over. Lånet får 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer på grunn av lite fordelaktige gebyrer. Rentenivået er heller ikke spesielt bra. Etableringsgebyret er høyt satt opp mot mulig lånesum, det samme gjelder termingebyret.

Lånet får 53/100 poeng i kategorien tilbud. Lånebeløpet er snevert i begge ender, og de har ingen mulige tilleggsprodukter som betalingsforsikring og avdrags- eller betalingsfrihet.

Nordiclån får 60/100 poeng for brukeropplevelse grunnet en jevnt over grei totalopplevelse av hjemmesider og søknadsskjema.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får Nordiclån 20/100 poeng. Lånet har ikke spesielt gode vilkår, og det finnes langt bedre alternativer i vår test.

Annonselenke

Fordeler med Nordiclån forbrukslån

 • Greit for små lån.
 • Lån uten sikkerhet.
 • Bruk pengene på hva du vil.
 • Du får 23 % av dine utgifter til renter og etableringsgebyr i skattefradrag.

Ulemper

 • Høyt termingebyr satt opp mot mulig lånebeløp.
 • Høyt etableringsgebyr satt opp mot mulig lånebeløp.
 • Lavt mulig lånebeløp.
 • Kronglete søknadsprosess.
 • Kort nedbetalingstid.
 • Ingen betalingsfleksibilitet.
 • Ingen betalingsforsikring.
 • Vanskelig å finne helhetlig oversikt over gebyrer.

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr: 2,8 % av lånebeløpet, minimum 695 kroner
 • Termingebyr: 45 kroner
 • Purregebyr: 67 kroner
 • Forsinkelsesrente ved for sen betaling: 23,87 %.
 • Nominell rente: fra 8,73 til 23,87 %
 • Effektiv rente: fra 19,89 % - 52,85 %

Låneeksempel

Eff.rente 25,88%, 25 000,-, o/5 år, etabl.geb. 700,-, Totalt: 41 595,-
Annonselenke

Avdragsfrihet

NordicLån tilbyr ikke avdragsfrihet eller betalingsfri måned på sitt forbrukslån. For å se en liste over forbrukslån med betalingsfleksibilitet klikk her.

Betalingsforsikring

NordicLån tilbyr ikke betalingsforsikring på sitt forbrukslån.

Annonselenke

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 20 års aldersgrense.
 • Du må ha fast inntekt.
 • Du må ha vært registrert i Folkeregisteret i Norge i minst to år.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkning.

Brukererfaring med Nordiclån forbrukslån

Hva er din erfaring med Nordiclån forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".