MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Nordiclån forbrukslån

Nordiclån forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Ingen spesielle områder

Aldersgrense: 25 år

Beløp: 10 000 – 50 000 kr

Løpetid: 1 – 5 år

Refinans: Ikke mulig

Etablering: 2,8 % (min. 150 kr)

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente: 27,95 %. Etabl. geb: 650. 20.000 o/5 år. Kostnad: 15.147. Tot: 35.147.

Nordiclån var allerede veletablerte i Danmark da de bestemte seg for å teste ut det norske markedet, og her hjemme er det Thorn Norge Finans AS som står bak forbrukslånet. Det er for øvrig samme aktør som står bak L’EASY Minilån, KlikkLån og Thorn Privatlån Pluss, for å nevne noen.

Med Nordiclån kan du låne mellom 10 000 og 50 000 kroner med en nedbetalingstid på mellom 12 (1 år) og 60 måneder (5 år), og en nominell rente mellom 8,4 og 21,6 prosent.

Nordiclån forbrukslån – et lån med høy rente

Som terningkastet indikerer er Nordiclån et godt stykke unna toppsjiktet. Dette henger i stor grad sammen med den ufordelaktige renten, som er mange ganger høyere enn sine konkurrenter – til og med ved de minste satsene. Ei heller har man muligheten til å tegne seg noen forsikringer, samt at det ikke tilbys noen form for betalings- eller avdragsfrihet.

I og med at kredittrammen er av det snevre slaget – man har muligheten til å låne mellom 10 000 og 50 000 kroner – kan dette trygt omtales som et smålån. Dette er ikke noe problem i seg selv, men når man setter satsen for etableringsgebyret til 2,8 % av lånebeløpet, sier det seg selv at den effektive renten blir deretter. Samtidig er minstebeløpet på 10 000 kroner noe høyt for et lån som allerede er såpass lite fleksibelt.

Om du derimot er på utkikk etter et lån under 50 000 kroner, kan vi ikke utelukke at du kan få en lav rente også hos Nordiclån. Din individuelle rente avhenger nemlig i stor grad av en individuell kredittvurdering, og denne vil du først få rede på når du mottar selve lånetilbudet.

Forbrukslån med variabelt etableringsgebyr

Hos Nordiclån varierer etableringsgebyret ut ifra det ønskede lånebeløpet. Ulempen er dog at satsen har en flat struktur på nevnte 2,8 prosent, som vil si at du må ut med småpene 1400 kroner – bare i etableringsgebyr – om du ønsker å låne 50 000 kroner. Dette er mildt sagt i drøyeste laget om man sammenligner det med andre aktører på markedet.

Som nevnt tidligere, bidrar det høye gebyret til å presse den effektive renten opp i taket. Vi vil derfor anbefale deg å ta en nøye titt på den effektive renten, da denne gir et mer reellt bilde på hvor mye det faktisk koster deg å låne.

Søk hos flere for billig forbrukslån

For å oppnå den best mulige renten anbefaler vi å søke på flere aktører av gangen. Selve søknadsprosessen er nemlig helt uforpliktende, du binder deg altså ikke til noe som helst, samtidig som du kan sammenligne flere lånetilbud opp mot hverandre. Så hvis du synes Nordiclån virker som et fornuftig alternativ, anbefaler vi at du også finner et par andre gode aktører og søker på disse i samme slengen.

Avslutningsvis er det også greit å nevne at du må ha fylt 25 år og ikke ha noen betalingsanmerkninger eller åpne inkassossaker for å få innvilget et lån hos Nordiclån.

Kundereisen

Vi har søkt om forbrukslån fra samtlige aktører på markedet, og for å kunne by på et helhetlig inntrykk av hver enkelt har vi sett nærmere på selve søknadsprosessen, den effektive renten vi endte opp med og de totale kostnadene for lånet.

Hos Nordiclån søkte vi om et lån på 100 000 kroner med en nedbetalingstid på 5 år. Aktøren byr for all del på et enkelt og intuitivt søknadsskjema, men der stopper også smidigheten i prosessen. Etter man har fylt ut skjemaet får man nemlig beskjed om at en kundebehandler vil ta kontakt via telefon innen kort tid for videre oppfølging, som vil si at man ikke mottar noen former for dokumentasjon på prosessen.

Vi ble så kontaktet senere på dagen, og var igjen nødt til å oppgi den samme informasjonen vi allerede hadde sendt via søknaden. Vi spurte derfor om vi kunne motta et konkret lånetilbud basert på detaljene vi nå hadde opplyst om to ganger, men fikk til svar at man ville få en rentesats tilsvarende det de allerede hadde oppgitt på siden, og at man måtte takke ja til tilbudet før man fikk de faktiske avtalevilkårene. Denne forespørselen valgte vi å avslå, og vi har derfor hentet ut relevante tall og data fra Finansportalen.Testen av Nordiclån forbrukslån er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-23
Vår vurdering (poengscore): 1 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 27,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 12,5 %

Rente og gebyrer

Nordiclån oppnår 14/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har en rekke ufordelaktige gebyrer, og rentenivået er heller ikke mye å skryte av. I tillegg er både etablerings- og termingebyret høyt sammenlignet med den mulige lånesummen.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer Nordiclån seg for 23/100 poeng. Lånebeløpet er snevert i begge ender, og de har ingen mulige tilleggsprodukter som betalingsforsikring og avdrags- eller betalingsfrihet.

Brukeropplevelse

Videre får Nordiclån 16/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Nordiclån skal ha for å by på en enkel søknadsprosess, men det er vel strengt tatt det eneste de får skryt for her og. Ikke bare er hjemmesiden uoversiktlig, den mangler også vesentlig elementer som prisoversikt, et konkret renteeksempel og fullstendige avtalevilkår. Ei heller mottok vi noen informasjon eller dokumenter i løpet av søknadsprosessen, men ble i stedet oppringt og presentert for de samme diffuse tallene de allerede oppgir via sin hjemmeside. Det er med andre ord ikke så mye annet å si enn at dette står til stryk og vel så det.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Nordiclån 20/100 poeng. Lånet har ikke spesielt gode vilkår, og det finnes langt bedre alternativer på markedet.

Annonselenke

Fordeler med Nordiclån forbrukslån

 • Greit for små lån
 • Du står fritt til å disponere midlene dine slik du selv ønsker
 • Mulighet for 22 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

Ulemper

 • Høyt termingebyr samenlignet med mulig lånebeløp
 • Høyt etableringsgebyr samenlignet med mulig lånebeløp
 • Lav låneramme
 • Kronglete søknadsprosess
 • Kort nedbetalingstid
 • Ingen betalingsfleksibilitet
 • Vanskelig å finne fullstendig oversikt over gebyrer

Rente og gebyrer

Kredittramme
Forbrukslån
10 000 – 50 000 kr
Refinansiering
Ikke mulig
Løpetid
Forbrukslån
1 – 5 år
Refinansiering
Ikke mulig
Renter
Nominell rente
8,4 – 23,4 %
Gjennomsnittlig nominell rente
Ikke oppgitt
Effektiv rente
11,3 – 39,9 %
Etableringsgebyr
Etableringsgebyr
2,8 % (min. 150 kr)
Generelle gebyrer
Termingebyr ved AvtaleGiro
19 kr/mnd
Termingebyr ved eFaktura
45 kr/mnd
Termingebyr ved papirfaktura
59 kr/mnd
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Låneeksempel
Eff. rente: 27,95 %. Etabl. geb: 650. 20.000 o/5 år. Kostnad: 15.147. Tot: 35.147.
Annonselenke

Avdragsfrihet

Dette forbrukslånet tilbyr hverken avdragsfrihet eller muligheten for betalingsutsettelse

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

Betalingsforsikringen hos Nordiclån leveres av AmTrust International Underwriters DAC og erstatter hele den utestående gjelden ved dødsfall eller alvorlig sykdom, alternativt den månedlige ytelsen ved arbeidsledighet og midlertidig arbeidsuførhet.

Ved alvorlig sykdom beregnes erstatningen fra diagnosetidspunktet, og under kan du se diagnosene som dekkes av forsikringen:

 • Alle former for kreft med unntak av ikke-invasiv kreft in situ, alle typer hudkreft med unntak av invasivt melanom og kronisk lymfatisk leukemi
 • Første hjerteinfarkt
 • Hjerneslag
 • Hjertesykdom som krever operasjon
 • Transplantasjon av et viktig organ
 • Nyresvikt
 • Dødsfall

Ved arbeidsledighet og midlertidig arbeidsuførhet erstattes den månedlige ytelsen fra og med tredje måned og inntil en periode på maksimalt tolv måneder. Erstatningen opphører på det tidspunktet forsikrede vender tilbake til arbeid eller kredittavtalens saldo er innfridd i sin helhet. For å ha krav på denne erstatningen forutsettes det samtidig at den forsikrede har vært fast ansatt med en arbeidstid på minimum 22 timer per uke.

 • Du må være mellom 18 og 62 år
 • Du må ha en aktiv kredittavtale med Thorn Finans Norge AS
 • Du må være bosatt i Norge
Forsikringspremien fremgår av kredittavtalen og betalingsfristen følger denne

Forsikringen kan enten bestilles i løpet av søknadsprosessen eller gjennom å ta kontakt med Thorn Norge Finans AS

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • Du må være minst 25 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Långiver
Thorn Norge Finans AS
Org. nummer
997 536 320
Besøks­­adresse
Innspurten 11 B, 0663 Oslo
Post­­adresse
Postboks 6020 Etterstad, 0601 Oslo
Telefon
(+47) 21 61 00 07
E-post
info@nordiclan.no

Brukererfaring med Nordiclån forbrukslån

Hva er din erfaring med Nordiclån forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring