MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av 365Privat Mastercard kredittkort

365Privat Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Drivstoffrabatt
• Rabatter/kickback

Aldersgrense: 21 år

Maks kreditt: 50 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff. rente 25,53 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1930. Totalt: 16.930

Kredittkortet 365Privat MasterCard utstedes av Danske Bank, og kom – sammen med Santander Flexi Visa – helt til topps i vår sammenligning av kredittkort med drivstoffrabatt. Og ikke uten grunn, for med 365Privat får du hele 34 øre pluss ytterligere 3,65 % i rabatt per liter hos samtlige av landets Esso-stasjoner, noe som tilsvarer 92 øre i rabatt ved en pumpepris på 16 kroner. Velger du derimot å fylle et annet sted enn Esso, mottar man i stedet 2 % rabatt i form av cashback. I tillegg til dette har man også tilgang på rabatter og bonuser gjennom fordelsportalen Danske Bank Reward, samt 10 % rabatt på leiebil gjennom Hertz.

365Privat fremste salgsargument er med andre ord den svært så gjeve drivstoffsrabatten, og det må nok sies at det er her den først og fremst skiller seg nevneverdig ut i mengden.

Rimeligere drivstoff og andre fordeler med 365Privat

I kombinasjon med den nevnte cashback-ordningen – som er på 3,65 % om du tanker hos Esso og 2 % andre steder – gir den ytterligere drivstoffrabatten på 34 øre per liter hos Esso deg en riktig så fin totalpakke. Ulempen med denne ordningen er derimot at den har et øvre tak på 2000 kroner årlig, men heldigvis kommer drivstoffrabatten utenom dette, som vil si at man får rabatt på drivstoff selv etter man har nådd den årlige cashback-grensen.

Dette er med andre ord en riktig så gunstig rabattordning, noe også flere eksterne tester har påpekt. Blant dem både E24, Dagbladet, VG og ikke minst Dine Penger som i sin tid disket opp med følgende sitat: «Nå tilbyr stadig flere rabatter i utvalgte bransjer – såkalt cashback. Kortet som når til topps i denne kategorien er 365Privat».

Foruten om den høythengende drivstoffrabatten, kan man også få rabatterte priser ved leie av bil, helårsreiseforsikring gjennom AIG, strømavtale gjennom Ustekveikja Energi og via fordelsportalen Danske Bank Reward. Gjennom sistnevnte kan man opptjene ytterligere bonus ved kjøp, og fordelen med denne ordningen er at den ikke har noen øvre begrensning. Samtidig er det også verdt å merke seg at bonuspoengene som er opptjent gjennom Danske Bank Reward utbetales to ganger i året, henholdsvis 31. mai og 10. desember.

365Privat: Supert for avanserte brukere, greit for generelle

Så hvem passer egentlig 365Privat for? Det er nok særlig den avanserte brukeren som vil dra aller mest nytte av dette kortet. Ønsker man for eksempel å spare store summer på drivstoff og innkjøp, er dette kortet midt i blinket for deg.

Velger man dog å sammenligne kortet med sine nærmeste konkurrenter, merker man fort at det ikke egner seg like godt for den gjengse brukeren. Til dette er den lave kredittgrensen og den relativt lave begrensningen på cashback for avgjørende. Kortet har heller ingen inkluderte forsikringer, og dette hjelper ikke akkurat på å dra opp helhetsinntrykket.

Testen av 365Privat Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-01-23
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

365Privat oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Begrunnelsen for denne karakteren er de svært ufordelaktige gebyrene for uttak og bruk i utlandet, samt en noe ufordelaktig effektiv rente. Det at kortet tar gebyr for kontantuttak og at renten løper fra uttaksdato bidrar dessuten til å gjøre dette til ett av de dårligste kortene i gebyrkategorien.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 58/100 poeng. 365Privat har en av markedets beste drivstoffrabatter, og dette alene er nok til å dra snittet vesentlig opp her. Utover dette har den også en gunstig cashback-ordning, i tillegg til greie fordeler gjennom fordelsportalen Danske Bank Reward. Det den derimot ikke har er noen former for inkluderte forsikringer, og det trekker karakteren betraktelig ned.

Brukeropplevelse

Videre får 365Privat 58/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Hjemmesiden er oversiktlig, mens app-en er brukervennlig og enkel å håndtere. Det hjelper også på at 365Privat er en del av Danske Banks nettverk, som både er veletablert og solid. På den negative siden byr kortet verken på muligheten for selvvalgt PIN eller kontaktløshet, mens den nevnte fordelsportalen Danske Bank Reward er noe begrenset i sitt utvalg.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Kortet scorer totalt sett ganske bra, og det er særlig drivstoffrabatten som trekker opp karakteren flere hakk. Men utover dette er det egentlig ikke så mye å hente her, da kortet i bunn og grunn kun er egnet for avanserte brukere som betaler ned sin utestående saldo hver måned.

Annonselenke

Fordeler med 365Privat Mastercard kredittkort

 • 3,65 % cashback på alle Esso-stasjoner i tillegg til 34 øre i avslag per liter
 • 2 % cashback på alle andre bensinstasjoner i Norge
 • Fordeler gjennom Danske Bank Reward
Annonselenke

Ulemper

 • Maksimalt 2000 kroner i cashback årlig
 • Noe lav kredittramme
 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Skyhøy gebyrsats ved uttak av kontanter
 • Ingen muligheter for kontaktløs betaling

Rabatter og bonusordninger

365Privat byr på en rekke rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 3,65 % cashback på alle Esso-stasjoner i tillegg til 34 øre i avslag per liter (eksempelvis 92 øre i rabatt ved en pumpepris på 16 kr)
 • 2 % cashback på alle andre bensinstasjoner i Norge
 • Bonusordning gjennom fordelsportalen Danske Bank Reward
 • 10 % rabatt på helårsreiseforsikring gjennom AIG
 • 10 % rabatt på leiebil gjennom Hertz Bilutleie
 • 365 kWh i rabatt per år, strøm til innkjøpspris + 5,45 øre/kWh, gratis fastbeløp de tre første månedene og lavt fastbeløp på 39 kroner hos Ustekveikja Energi
Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer
Årsavgift
0 kr
Varekjøp
0 kr
Bruk i Norge
Kontantuttak i minibank
40 kr + 2 % av sum*
Kontantuttak over skranke
40 kr + 2 % av sum*
Bruk hos Posten/Post i Butikk
40 kr + 2 % av sum*
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 2 % av sum*
Kontantuttak over skranke
40 kr + 2 % av sum*
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,78 %
Årlig nominell rente
21,4 %
Årlig effektiv rente
25,53 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp i inn- og utland
50 000 kr/uke
Kontantuttak i inn- og utland
50 000 kr/uke
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Hente PIN
0 kr
Nødkort/-kontanter
850 kr
Regningsbetaling/overføring mellom kontoer
0 kr*
Overtrekksgebyr
100 kr
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 250 kr)
* Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Låneeksempel

 • Eff. rente 25,53 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1930. Totalt: 16.930

Forsikring

Dette kortet har ingen forsikringsordninger

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 21 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 350 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder:
Danske Bank NUF
Org. nummer:
977 074 010
Kreditt­giver:
Danske Bank NUF
Org. nummer:
977 074 010
Besøks­­adresse:
Søndre gate 15, 7011 Trondheim
Post­­adresse:
PB 4700 Torgarden, 7466 Trondheim
Telefon:
(+47) 987 00 365
Sperring av kort:
(+47) 987 00 365
E-post:

Brukererfaring med 365Privat Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med 365Privat Mastercard kredittkort?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring