Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av 365Privat Mastercard kredittkort

Kreditt­ramme
50 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
21 år
Kontakt­løshet
Nei
Smart­betaling
Nei
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 25,53 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1930. Totalt: 16.930
Kredittkortet 365Privat Mastercard kommer via 365Direkte, som er en underenhet av Danske Bank. Foruten om kredittkort kan 365Direkte også skilte med sparing gjennom merkevaren 365Turbospar.

365Privat Mastercard kan først og fremst skilte med en overlegen drivstoffrabatt, faktisk så bra at den kom helt til topps i vår sammenligning av kredittkort med drivstoffrabatt, og ikke uten grunn. Med dette kortet får du nemlig 34 øre pluss ytterligere 3,65 prosent rabatt – i form av cashback – per fylte liter ved samtlige av landets Esso-stasjoner, noe som tilsvarer nærmere én krone i avslag ved en pumpepris på 18 kroner.

Om du velger å fylle et annet sted enn hos Esso, reduseres denne satsen til to prosent, også her i form av cashback. Utover dette har man også tilgang til en rekke rabatter gjennom fordelsportalen DealPass og inntil ti prosent rabatt på leiebil gjennom Hertz bilutleie.

365Privat Mastercard kan for øvrig skilte med inntil 45 dager med rentefri kreditt med en øvre kredittgrense på 50 000 kroner. Etter den rentefrie perioden vil det tilkomme en nominell rente på 21,4 %.

Rimeligere drivstoff og andre fordeler med 365Privat Mastercard

Som man kan gjette ut ifra innledningen er det altså drivstoffrabatten hos Esso som en den aller gjeveste fordelen med 365Privat Mastercard. Den er som nevnt på 3,65 prosent på toppen av 34 øre per fylte liter. Velger du derimot å legge turen innom en annen av landets kjeder reduseres denne satsen til 2 prosent, samt at du heller ikke får den øvrige rabatten på 34 øre. Det lønner seg dermed å tanke på Esso om du ønsker å benytte deg av dette kortet.

Den fremste ulempen med denne ordningen, er at cashbacken har et øvre tak på 2000 kroner årlig med mindre du har kortet som en del av en kundepakke hos Danske Bank. Da økes nemlig grensen til 3000 kroner. Heldigvis gjelder dette kun selve cashback-ordningen, som vil si at grunnsatsen på 34 øre fremdeles er gyldig, så lenge du tanker hos Esso.

Dette er med andre ord en riktig så gunstig rabattordning, noe også flere eksterne tester har påpekt. Blant dem både E24, Dagbladet, VG og ikke minst Dine Penger som i sin tid disket opp med følgende sitat: «Nå tilbyr stadig flere rabatter i utvalgte bransjer – såkalt cashback. Kortet som når til topps i denne kategorien er 365Privat».

365Privat Mastercard: Supert for avanserte brukere, greit for generelle

Så hvem passer egentlig 365Privat Mastercard for? Det er nok særlig den avanserte brukeren som vil dra aller mest nytte av dette kortet. Ønsker man for eksempel å spare store summer på drivstoff og innkjøp, er dette kortet midt i blinken for deg.

Velger man dog å sammenligne kortet med sine nærmeste konkurrenter, merker man fort at det ikke egner seg like godt for den gjengse brukeren. Til dette er den lave kredittgrensen og den relativt lave begrensningen på cashback altfor avgjørende. Kortet har heller ingen inkluderte forsikringer, og dette hjelper ikke akkurat på å dra opp helhetsinntrykket.

Testen av 365Privat Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

365Privat Mastercard oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Begrunnelsen for denne karakteren er de svært ufordelaktige gebyrene for uttak og bruk i utlandet, samt en noe ufordelaktig effektiv rente. Det at kortet tar gebyr for kontantuttak og at renten løper fra uttaksdato bidrar dessuten til å gjøre dette til ett av de dårligste kortene i gebyrkategorien.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 58/100 poeng. 365Privat Mastercard har en av markedets beste drivstoffrabatter, og dette alene er nok til å dra snittet vesentlig opp her. Utover dette har den også en gunstig cashback-ordning, i tillegg til greie fordeler gjennom fordelsportalen Danske Bank Reward. Det den derimot ikke har er noen former for inkluderte forsikringer, og det trekker karakteren betraktelig ned.

Brukeropplevelse

Videre får 365Privat Mastercard 58/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Hjemmesiden er oversiktlig, mens app-en er brukervennlig og enkel å håndtere. Det hjelper også på at 365Privat er en del av Danske Banks nettverk, som både er veletablert og solid. På den negative siden byr kortet verken på muligheten for selvvalgt PIN eller kontaktløshet, mens den nevnte fordelsportalen Danske Bank Reward er noe begrenset i sitt utvalg.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. 365Privat Mastercard scorer totalt sett ganske bra, og det er særlig drivstoffrabatten som trekker opp karakteren flere hakk. Men utover dette er det egentlig ikke så mye å hente her, da kortet i bunn og grunn kun er egnet for avanserte brukere som betaler ned sin utestående saldo hver måned.

Fordeler

 • 3,65 % cashback på alle Esso-stasjoner i tillegg til 34 øre i avslag per liter
 • 2 % cashback på øvrige bensinstasjoner i Norge
 • Fordeler gjennom DealPass

Ulemper

 • Maksimalt 2000 kroner i cashback årlig
 • Noe lav kredittramme
 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Skyhøy gebyrsats ved uttak av kontanter
 • Ingen muligheter for kontaktløs betaling
Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • Drivstoffrabatt hos Esso: 3,65 % cashback, samt ytterligere 34 øre i avslag per fylte liter
 • Drivstoffrabatt hos øvrige kjeder: 2 % cashback
 • DealPass: Inntil 25 % rabatt hos en rekke tilbydere gjennom DealPass
 • Leiebil: 10 % rabatt på leiebil gjennom Hertz Bilutleie
 • Strømrabatt Rabatt på strømavtalen Ustekveikja Innkjøpspris 365 gjennom Ustekveikja Energi

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
21 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10 000 – 50 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Danske Bank
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Nei
Smartbetaling
Nei
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
50 000 kr/uke
Kontantuttak i inn- og utland
50 000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 2 % av sum¹
Kontantuttak over skranke
40 kr + 2 % av sum¹
Bruk av posttjenester
40 kr + 2 % av sum¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 2 % av sum¹
Kontantuttak over skranke
40 kr + 2 % av sum¹
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,78 %
Årlig nominell rente
21,4 %
Årlig effektiv rente
25,53 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Hente PIN
0 kr
Nødkort/-kontanter
850 kr
Regningsbetaling/overføring mellom kontoer
0 kr¹
Overtrekksgebyr
100 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 25,53 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1930. Totalt: 16.930
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

 • Dette kortet har ingen forsikringsordninger

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 21 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 350 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Danske Bank
Org. nummer
977 074 010
Besøksadresse
Søndre gate 15, 7011 Trondheim
Postadresse
Postboks 4700 Torgarden, 7466 Trondheim
Telefon
(+47) 987 00 365
Sperre kort
(+47) 987 00 365
E-post
08540@ danskebank.no

Brukererfaring med 365Privat Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med 365Privat Mastercard kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring