MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Bank Norwegian Visa kredittkort

Bank Norwegian Visa kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reisende
• Bruk i utlandet
• Hverdagskort
• Bonusjegere

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff. rente 23,1 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1764. Totalt: 16.764

Bank Norwegian så dagens lys i 2007, og springer opprinnelig ut av flyselskapet med samme navn. I dag er banken et heleid datterselskap av Norwegian Finans Holding, som tilbyr forbrukslån, kredittkort og innskuddsordninger til det nordiske markedet.

Offisielt går kredittkortet under navnet Bank Norwegian Visa, men på folkemunne omtales den gjerne bare som Norwegian-kortet. Kjært barn har som kjent mange navn, og det er ikke uten grunn at kortet har blitt et såpass yndet produkt blant sine bruker. Kortet kan blant annet skilte med bonuspoeng – såkalte CashPoints – på alle kjøp og gebyrfrie kontantuttak i utlandet. Samtidig bys det og på en rekke inkluderte forsikringer, i tillegg til at man kan tegne seg ytterligere ved siden av. Totalt sett gjør dette Bank Norwegian Visa til et genialt hverdags-, så vel som reisekort.

CashPoints lar deg fly gratis med Norwegian

Bank Norwegians flybonusordning er like genial som den er enkel. 1 % av alle gjennomførte transaksjoner gjøres om til bonuspoengene CashPoints, og her tilsvarer et CashPoint én krone. Disse kan du så bruke som betalingsmiddel når du bestiller flybilletter hos Norwegian, enten du ønsker å delbetale med poeng eller kjøpe hele billetten ved hjelp av din oppsparte bonus.

På samme tid er det også mulig å tilegne seg ytterligere poeng gjennom bestilling av flybilletter og fordelsportalen Norwegian Reward. Betaler du med Norwegian-kortet ditt når du bestiller flybilletter gjennom Norwegian, økes nemlig satsen fra 1 % til 4 % på LowFare-billetter og 10 % på Flex-billetter. Gjennom Norwegian Reward får man derimot bonuspoeng ved kjøp av varer og tjenester som eksempelvis mobilabonnement, boligalarm, hotell med mer. Sistnevnte kan du for øvrig lese mer om under seksjonen rabatter og bonusordninger.

Samtidig er det også verdt å merke seg at det finnes visse begrensninger med tanke på oppsparing av poeng. Ordningen fungerer nemlig slik at man utelukkende mottar CashPoints på kjøp, som vil si at man ikke mottar noen bonus gjennom kontantuttak, regningsbetaling og kontooverføringer. Ved omsetting over 100 000 kroner reduseres dessuten grunnsatsen fra 1 % til 0,5 % for alle øvrige kjøp.

Bank Norwegian Visa: Gebyrfritt kontantuttak i utlandet

Noe annet som taler for Norwegian-kortet, er at det er et av få kredittkort på det norske markedet som tillater deg ta ut penger uten å måtte betale gebyrer eller renter fra uttaksdato. Dette er noe som vektes særlig tungt i vår vurdering av kredittkort, og selv om flere har fulgt etter, overgår kortets fordeler fremdeles samtlige av sine konkurrenter. Sammenlignet med kredittkort fra eksempelvis DNB eller Nordea, kan du spare hundrevis – om ikke tusenvis – av kroner på din utenlandsreise med kredittkort fra Bank Norwegian.

Kjøpsfinansiering: Rentefri betalingsutsettelse på flyreiser

Som Bank Norwegian Visa-kunde har du også muligheten til å bestille flybilletter og velge å betale senere. Bank Norwegians kjøpsfinansiering lar deg nemlig bestille reisen din nå og betale den om seks måneder.

For å benytte deg av dette tilbudet må du ut med et engangsgebyr på 199 kroner, og i løpet av denne perioden er beløpet rentefritt så lenge du betaler billettprisen ved forfall. Om du derimot ikke betaler innen fristen, påløper det naturlig nok renter på hele beløpet. Derfor er det viktig å huske å betale tilbake før rentene løper, slik at du ikke taper framfor å spare penger på kjøpet. Her kan kan du lese mer om Bank Norwegians kjøpsfinansiering.

Kredittkort med gratis reiseforsikring

Som om ikke flybonus og gebyrfrie uttak i utlandet ikke er nok, får du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kredittkortet ditt. Så lenge du betaler 50 % eller mer av reisen din med Bank Norwegian Visa er reiseforsikringen gyldig, så klart med visse vilkår.

Egenandelsforsikring for leiebil og andre forsikringer

Reise- og avbestillingsforsikringen er ikke den eneste forsikringen kredittkortet byr på. Du kan i tillegg få tilleggsforsikringer som helårs reiseforsikring, ID-tyveriforsikring, egenandelforsikring for leiebil, WebSafe, tannhelseforsikring og betalingsforsikring – som sletter saldo dersom du blir arbeidsledig, permittert, sykmeldt eller ved kritisk sykdom og død.


Testen av Bank Norwegian Visa kredittkort er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 6 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Bank Norwegian Visa oppnår 62/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortets høye score reflekteres særlig i dens overlegne vilkår for gebyr i utlandet, men utover dette er det dessverre litt å plukke på. Gebyr på innenlands kontantuttak koblet med en middels god rente trekker nemlig helhetsinntrykket noe ned.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 87/100 poeng. Bank Norwegian Visas fordelsprogram er kanskje noe snevert, men det er til gjengjeld fryktelig bra. Ikke bare er det enkelt og oversiktlig, det er også godt integrert i selskapets øvrige tjenester. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

Videre får Bank Norwegian Visa 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste at det man man forventer på plass; en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, muligheten for egen PIN-kode, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Det eneste minuset her er strengt tatt fraværet av en chatfunksjon, både via deres hjemmesider og Facebook, men ellers er det bare fryd og gammen.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 95/100 poeng. Her er det genrelt mye bra å spore. Kortet kan blant annet skilte med meget gode fordeler og vilkår, men der den virkelig skinner er dens overlegenhet på reiser og ferier i utlandet. Summerer man disse postene sitter man fort igjen med et jevnt over veldig bra kort.

Annonselenke

Fordeler med Bank Norwegian Visa kredittkort

 • Gratis kontantuttak i utlandet
 • CashPoint – man opparbeider reisebonus som kan benyttes på booking av Norwegian-billetter
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Muligheten til å tegne seg egenandelsforsikring for leiebil
 • Rentefri betalingsutsettelse ved kjøp av Norwegian-billetter
 • Tilgang til en rekke tilleggsforsikringer
Annonselenke

Ulemper

 • CashPoints kan kun benyttes på flybilletter hos Norwegian – det kan med andre ord ikke tas ut i penger slik mange andre kort tilbyr
 • Begrensninger i opptjeningen etter brukte 100 000 kroner

Rabatter og bonusordninger

Norwegian Visa byr på en rekke rabatter og bonusordninger gjennom sitt CashPoint-system, og i denne sammenhengen tilsvarer ett CashPoint én norsk krone. Under kan du se en oversikt over noen av fordelene man oppnår ved å benytte kortet:

 • Bruk av kortet: Du får 1 % CashPoints (CP) hver gang du bruker kortet, med unntak av kontantuttak og overføringer via konto. Etter brukte 100 000 kroner endrer denne satsen seg til 0,5 %
 • Lavprisbilletter Norwegian: 4 % CP på billettprisen ved kjøp av LowFare-billetter (lavprisbilletter)
 • Fullfleksbilletter Norwegian: 10 % CP på billettprisen ved kjøp av Flex-billetter (fullprisbilletter)
 • Bestilling via Kolonial.no: 300 CP i bonus på ditt tredje kjøp (hvert kjøp må være på minimum 600 kroner), og 3 % CP på alle kjøp
 • Strøm via NorgesEnergi: 500 CP for nye kunder, og 200 CP årlig
 • Talkmore: 500 CP ved ny bestilling, og 3 % på all mobilbruk
 • Boligalarm via Sector Alarm: 1000 CP i velkomstbonus
 • Legetime hos Dr.Dropin: 150 CP ved første video- og klinikkbesøk, samt 4 % CP på øvrige besøk
 • Guidet tur med GetYourGuide: 5 % CP på alle turer, aktiviteter og inngangsbilletter
 • Lær språk med WordDive: 50 CP ved kjøp av 3-måneders kurs, 20 CP ved bestilling av 3-måneders pakke igjen, 25 CP ved bestilling av 6-måneders pakke igjen, 60 CP ved bestilling av 12-måneders igjen og 10 CP ved månedsabonnement
 • Overnatting hos No1 Lounges: 25 CP per booking og 15 % rabatt på adgang
 • Hotels.com: 5 % CP på alle hotellbookinger
 • Hotell via Rocketmiles: 100-1000 CP per natt, og 300 CP på første bestilling
 • Leiebil: 3 % CP på leiebiler i Frankrike, Italia og USA, 5 % i resten av verden
 • Parkering med OnePark: 5 % CP på alle forhåndsbestilte parkeringer ved Oslo lufthavn Gardermoen
 • Parkering med ParkCloud: Opptil 25 % CP ved mer enn 430 lokasjoner i 42 land
 • Buss via Flybussen: 6 % CP ved kjøp av bussbillett gjennom flybussen.no
 • Buss via Flygbussarna: 8 % CP på din bussbillett fra flyplasser i Sverige
 • Buss via Arlanda Express: 4 % CP på din bussbillett til og fra Arlanda flyplass
 • Vertikal Helse: Bestill helseforsikring fra Vertikal og få 10 % CP pr. måned
 • Gjensidige forsikring: 600 CP på første forsikring man kjøper via nett, eller 300 CP til eksisterende kunder på utvalgte forsikringer
 • Dustin Home 3 % CP på alle kjøp
 • MaxGodis: 10 % CP på alle kjøp via maxgodis.se
 • LensWay: 10 % rabatt og CP på linser, 10 % rabatt og CP på solbriller, 20 % CP på briller
 • Aviser og magasiner: 25 % CP på abonnement hos InteriørMagasinet, 20 % CP ved tegning av digitalt abonnement og 5 % CP ved fornyelse av Fædrelandsvennen, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende, 2000 CP til nye kunder og 10 % CP på løpende abonnement hos Dagbladet Pluss, opptil 1750 CP på helårs- og 900 på halvårsabonnement hos Finansavisen og opptil 500 CP på helårs- og 280 på halvårsabonnement hos Kapital

Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

 • Årsavgift: 0 kr
 • Varekjøp: 0 kr

 

Bruk i Norge

 • Kontantuttak i minibank: 39 kr
 • Kontantuttak bank: 39 kr*
 • Bruk hos Posten/Post i Butikk: 39 kr*

 

Bruk i utlandet

 • Varekjøp: 0 kr
 • Kontantuttak minibank: 0 kr
 • Kontantuttak bank: 0 kr*
 • Valutapåslag: 1,75 %

Renter

 • Årlig nominell rente: 20,49 %
 • Årlig effektiv rente: 23,1 %
 • Nominell rente per måned: 1,71 %

 

Grenser for kontantuttak

 • Kontantuttak i utlandet: 10 000 kr per døgn
 • Kontantuttak innlands: 3000 kr per døgn

 

Øvrige gebyrer

 • Nytt kort: 0 kr
 • Elektronisk faktura: 0 kr
 • Papirfaktura: 45 kr
 • Regningsbetaling: 0 kr*
 • Overføring mellom kontoer: 0 kr*
 • Hente PIN: 0 kr
 • Nødkontanter: 850 kr
 • Overtrekksgebyr: 0 kr
 • Forsinkelsesrente: 9,25 %
 • Minimumsinnbetaling per måned: 3,5 % av utestående beløp (minimum 300 kr)
 • * Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Låneeksempel

 • Eff. rente 23,1 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1764. Totalt: 16.764

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Med Bank Norwegian Visa har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. For at reiseforsikringen skal være gjeldende, må du ha betalt 50 % eller mer av transportkostnadene med kredittkortet.

Reisen må starte og slutte i Norden, og for reiser i Norge kreves minimum én overnatting eller at man har reist med fly for at reiseforsikringen skal gjelde, og den gjelder da for reiser på inntil 90 dager.

Ulykke-, avbestillings- og reisesyke-/hjemtransport-forsikring gjelder ikke for personer over 70 år.

Merk at forsikringen har flere vilkår. Vi anbefaler å lese forsikringsvilkårene selv slik at du vet hva som er dekt og ikke.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Sammenlignet med den inkluderte reiseforsikringen, får du utvidede dekninger med helårs reiseforsikringen. Du får blant annet høyere dekningssummer på reisegods-, avbestilling- og ansvarsdekningen, i tillegg til at forsikringen inkluderer sykehuspenger ved skade og egenandelsforsikring ved kaskoskade på leiebil. Dekning for reiser som ikke er kjøpt med kredittkortet, inkludert til og fra arbeid/skole, er også inkludert i forsikringen.

Polisen dekker hele husstanden, herunder kortholder med ektefelle/registrert partner/samboer, barn, ste-/adoptiv-/fosterbarn under 21 år, som ifølge folkeregisteret har felles adresse med kortholder. Forsikringen gjelder med unntak av hjem, jobb og utdanningssted, hele døgnet, og frem til fylte 75 år.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris per familie om kortholder er under 65 år: 1879 per år
Pris per familie om kortholder er over 65 år: 3739 per år

Egenandelsforsikring for leiebil kan velges som en tilleggsforsikring med Bank Norwegian Visa. Forsikringen koster 249 kroner i året, og dekker inntil 20 000 kroner av egenandelen ved leie av bil. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen er på 500 kroner per skadetilfelle og at man maksimalt kan få erstatning for to skader per år.

Denne forsikringen kan potensielt spare deg for flere tusen kroner ved leie av bil, men vær alltid oppmerksom på at forsikringen innehar flere vilkår. Vi vil derfor anbefale deg å sette deg inn i forsikringsvilkårene, slik at du er sikker på hva forsikringen dekker.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 249 kroner i året

Betalingsforsikring via Bank Norwegian dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ditt ved ufrivillig arbeidsledighet/permittering, samt arbeidsuførhet, sykemelding, sykehusopphold, kritisk sykdom og dødsfall.

Ved 100 % arbeidsledighet, permittering eller sykemelding dekkes 7 % av utestående saldo etter 30 dager. Dersom du blir 100 % sykemeldt eller arbeidsledig/permittert i mer enn fire måneder kan gjelden under visse omstendigheter slettes i sin helhet. Det samme gjelder også ved kritisk sykdom og dødsfall, mens ervervsmessig uførhet på minst 50 % gir en utbetaling på inntil 150 000 kroner. Ved skader som følge av ulykke dekkes en prosentandel av 150 000 kroner tilsvarende din invaliditetsgrad, mens benbrudd har et tak på 5000 kroner per skadetilfelle.

For å kunne tegne forsikringen må du være mellom 18 og 60 år, arbeidsfør og enten selvstendig næringsdrivende eller jobbe minimum 16 timer per uke. Forsikringen gjelder dessuten utelukkende for kortinnehaver.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,88 % av utestående saldo hver måned

Ved ID-tyveri forsikres du av Bank Norwegians ID-tyveriforsikring med inntil en million for kostnader til juridisk bistand, samt andre administrative kostnader. Forsikringen dekker inntil 200 000 kroner i tapt inntekt ved ID-tyveri.

Forsikringen koster 149 kroner per år, og du er dekket 24 timer i døgnet. Merk at forsikringen har flere vilkår. Vi anbefaler å lese forsikringsvilkårene selv slik at du vet hva som er dekt og ikke.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 149 kroner i året

Dersom du opplever at krenkende, støtende eller ulovlige opplysninger om deg deg eller din familie blir lagt ut på internett, kan WebSafe-forsikringen hjelpe deg med fjerning eller avindeksering av innholdet.

Forsikringen koster 495 kroner i året og fornyes automatisk frem til den sies opp. Med Websafe er du dekket døgnet rundt, og forsikringen gjelder for hele husstanden.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 495 kroner i året

Tannhelseforsikringen dekker uforutsette hendelser som du må behandle hos tannlegen, og følgende behandlinger er dekket:

 • Årlig tannkontroll
 • Smertelindring (bedøvelse)
 • Diagnostisering (f.eks. røntgen)
 • Periodontal behandling
 • Fyllinger
 • Mindre kirurgi (f.eks. trekking av tenner)
 • Rotfylling
 • Kroner
 • Broer
 • Implantater

Prisen på polisen er satt etter et aldersintervall, og kan tegnes så lenge kortholder er mellom 20 og 70 år og medlem av norsk folketrygd. Utover dette er også barn mellom 19 og 21 år automatisk dekket av forsikringen. Forsikringen gjelder fra datoen den kjøpes med en karensperiode på 90 dager fra startdato. Dersom noe oppstår i løpet av denne perioden er du ikke dekket av forsikringen.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris om kortholder er mellom 20 og 34 år: 1500 kroner i året (125 pr. mnd.)
Pris om kortholder er mellom 35 og 49 år: 3216 kroner i året (268 pr. mnd.)
Pris om kortholder er over 50 år: 5280 kroner i året (440 pr. mnd.)

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • 18 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger

Kontakt­informasjon

Besøks­­adresse:
Snarøyveien 36, 1364 Fornebu
Post­­adresse:
Bank Norwegian AS, PB 338 Sentrum, 0101 Oslo
Telefon:
(+47) 23 36 16 99
E-post:
Kontakt­­skjema:

Hva er din erfaring med Bank Norwegian Visa kredittkort?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".