Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av Bank Norwegian Visa kredittkort

Kreditt­ramme
100 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 23,1 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1764. Totalt: 16.764
Bank Norwegian så dagens lys i 2007, og springer opprinnelig ut av flyselskapet med samme navn. I dag er banken et heleid datterselskap av Norwegian Finans Holding, som tilbyr forbrukslån, kredittkort og innskuddsordninger til det nordiske markedet.

Offisielt går kredittkortet under navnet Bank Norwegian Visa, men på folkemunne omtales den gjerne bare som Norwegian-kortet. Kjært barn har som kjent mange navn, og det er ikke uten grunn at kortet har blitt et såpass yndet produkt blant sine bruker. Kortet kan blant annet skilte med bonuspoeng – såkalte CashPoints – på alle kjøp og gebyrfrie kontantuttak i utlandet. Samtidig bys det og på en rekke inkluderte forsikringer, i tillegg til at man kan tegne seg ytterligere ved siden av. Totalt sett gjør dette Bank Norwegian Visa til et genialt hverdags-, så vel som reisekort.

CashPoints lar deg fly gratis med Norwegian

Bank Norwegian sin flybonusordning er like genial som den er enkel. Én prosent av alle gjennomførte transaksjoner gjøres om til bonuspoengene CashPoints, og her tilsvarer et CashPoint én krone. Disse kan du så bruke som betalingsmiddel når du bestiller flybilletter hos Norwegian, enten du ønsker å delbetale med poeng eller kjøpe hele billetten ved hjelp av din oppsparte bonus.

På samme tid er det også mulig å tilegne seg ytterligere poeng gjennom bestilling av flybilletter og fordelsportalen Norwegian Reward. Betaler du med Norwegian-kortet ditt når du bestiller flybilletter gjennom Norwegian, økes nemlig satsen fra 1 til 4 % på LowFare-billetter og 10 % på Flex-billetter. Gjennom Norwegian Reward får man derimot bonuspoeng ved kjøp av varer og tjenester som eksempelvis mobilabonnement, boligalarm, hotell med mer. Sistnevnte kan du for øvrig lese mer om under seksjonen rabatter og bonusordninger.

Samtidig er det også verdt å merke seg at det finnes visse begrensninger med tanke på oppsparing av poeng. Ordningen fungerer nemlig slik at man utelukkende mottar CashPoints på kjøp, som vil si at man ikke mottar noen bonus gjennom kontantuttak, regningsbetaling og kontooverføringer.

Bank Norwegian Visa: Gebyrfritt kontantuttak i utlandet

Noe annet som taler for Norwegian-kortet, er at det er et av få kredittkort på det norske markedet som tillater deg ta ut penger uten å måtte betale gebyrer eller renter fra uttaksdato. Dette er noe som vektes særlig tungt i vår vurdering av kredittkort, og selv om flere har fulgt etter, overgår kortets fordeler fremdeles samtlige av sine konkurrenter. Sammenlignet med kredittkort fra eksempelvis DNB eller Nordea, kan du spare hundrevis – om ikke tusenvis – av kroner på din utenlandsreise med kredittkort fra Bank Norwegian Visa.

Når man først er ute og reiser, finnes det nå også en ekstra liten hendig sak – nemlig mikrokort. Mikrokort kan på mange måter minne om et kontaktløs sim-kort, og føyer seg således inn i rekken av såkalte «wearables». Kortet fester man enkelt i et medfølgende armbånd, og denne gjør at du kan legge igjen lommeboken når man for eksempel skal på stranden og ikke ønsker å ta med seg lommeboken.

Bunnsolid forsikringspakke gjennom Bank Norwegian Visa

Som om ikke flybonus og gebyrfrie uttak i utlandet er nok, har Bank Norwegian Visa også reise- og avbestillingsforsikring inkludert, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisen totale transportkostnader med kortet. Fordelen ved inkluderingen av denne type forsikring, er at det er noe man så absolutt burde ha på plass om man reiser mye.

På toppen av dette har Bank Norwegian også funnet plass til inkluderingen av dagligvareforsikring, som er ganske så unikt i denne sammenheng. Denne dekker enkelt og greit inntil én måneds forbruk av dagligvarer om du skulle være så uheldig å miste jobben i form av permisjon, arbeidsledighet eller sykemelding.

Reise- og avbestillings- og dagligvareforsikring er dog ikke de eneste forsikringene kortet har å by på. Du har nemlig også muligheten til å tegne deg forsikringer som helårs reiseforsikring, ID-tyveriforsikring, egenandelforsikring for leiebil, tannhelseforsikring og betalingsforsikring. Med sistnevnte har man muligheten til å slette hele sin utestående saldo ved kritisk sykdom og død, samt under visse omstendigheter ved lengre tids sykemelding, arbeidsledighet eller permisjon.

Testen av Bank Norwegian Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-11-01
Vår vurdering (poengscore): 6 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Bank Norwegian Visa oppnår 62/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortets høye score reflekteres særlig i dens overlegne vilkår for gebyr i utlandet, men utover dette er det dessverre litt å plukke på. Gebyr på innenlands kontantuttak koblet med en middels god rente trekker nemlig helhetsinntrykket noe ned.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 89/100 poeng. Bank Norwegian Visa sitt fordelsprogram er kanskje noe snevert, men det er til gjengjeld fryktelig bra. Ikke bare er det enkelt og oversiktlig, det er også godt integrert i selskapets øvrige tjenester. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

Videre får Bank Norwegian Visa 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste at det man man forventer på plass; en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, muligheten for egen PIN-kode, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Det eneste minuset her er strengt tatt fraværet av en chatfunksjon, både via deres hjemmesider og Facebook, men ellers er det bare fryd og gammen.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 95/100 poeng. Her er det genrelt mye bra å spore. Bank Norwegian Visa kan blant annet skilte med meget gode fordeler og vilkår, men der den virkelig skinner er dens overlegenhet på reiser og ferier i utlandet. Summerer man disse postene sitter man fort igjen med et jevnt over veldig bra kort.

Fordeler

 • Gebyrfrie kontantuttak i utlandet
 • CashPoints ved samtlige varekjøp, som kan benyttes til booking av Norwegian-billetter
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Dagligvareforsikring inkludert
 • Tilgang til en rekke tilleggsforsikringer
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • CashPoints kan utelukkende benyttes hos Norwegian
 • Renten løper fra første stund ved kontantuttak i innland
Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

Bank Norwegian byr på en rekke rabatter og bonusordninger gjennom sitt CashPoint-system, og i denne sammenhengen tilsvarer ett CashPoint (CP) én norsk krone. Under kan du se en oversikt over noen av fordelene man oppnår ved å benytte kortet:

 • Bruk av kort: 1 % CP ved samtlige varekjøp, som vil si at man ikke oppnår poeng ved kontantuttak og regningsbetaling
 • Flybilletter: 4 % CP på LowFare-billetter og 10 % på Flex-billetter
 • Hotels.com: 5 % CP på alle hotellbookinger
 • Leiebil: 10 % CP i hele verden hos kjente aktører som Avis, Budget, Europcar, Sixt og Hertz for å nevne noen
 • Flyplasstransfer: Opptil 5 % CP ved bestilling av flyplasstransfer
 • GetYourGuide: 5 % CP ved bestilling av aktiviteter og attraksjoner
 • WordDive: 50 CP ved kjøp av 3-måneders pakke (259 kr), og deretter kan man enten velge abonnement (109 kr/mnd) og motta 10 CP/mnd, gjenbestille en 3-måneders pakke og motta 20 CP eller oppgradere til en 6-måneders pakke (449 kr) og motta 25 CP. Alternativt kan man gå for en 12-måneders pakke (795 kr) og motta 60 CP
 • Rocketmiles: 100-1000 CP per natt, samt ytterligere 300 CP ved første bestilling
 • ParkVia: Opptil 25 % CP på parkering
 • Tivoli i København: 15 % CP på inngangsbilletter, Turpass og Turpass Plus
 • Lounge Pass: 8 % CP ved booking av flyplasslounge
 • Arlanda Express: 4 % CP på din bussbillett til og fra Arlanda flyplass
 • Vertikal Helse: 10 % CP/mnd ved bestilling av helseforsikring
 • LensWay: 10 % CP på linser og solbriller, og 20 % CP på briller
 • Talkmore: 500 CP ved ny bestilling, samt 3 % på all etterfølgende mobilbruk
 • Sector Alarm: 1000 CP i velkomstbonus ved kjøp av boligalarm
 • InteriørMagasinet: 25 % CP ved bestilling (148 CP på helårsabonnement og 273 CP på to-årsabonnement)
 • Kapital: Opptil 525 CP på bestilling av helårsabonnement eller opptil 262 CP på halvårsabonnement
 • Finansavisen: Opptil 1673 CP på bestilling av helårsabonnement eller opptil 845 CP på halvårsabonnement
 • NorgesEnergi: 500 CP for nye kunder eller 100 CP for eksisterende NorgesEnergi-kunder, samt ytterligere 200 CP hvert år gjennom bestilling av «Reisestrøm»
 • Escandinava de Electricidad: 400 CP ved bestilling av strøm i Spania, samt ytterligere 80 CP hver 6. måned fra og med det andre året

I følgende artikler kan du lese mer om bruk av CashPoints fra Norwegian:

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 100.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
3000 kr/døgn og 15.000 kr/uke
Kontantuttak utlands
10.000 kr/døgn og 30.000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
39 kr¹
Kontantuttak over skranke
39 kr¹
Bruk av posttjenester
39 kr¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak av utenlandsk valuta i minibank
0 kr
Kontantuttak av norske kroner i minibank
39 kr
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,71 %
Årlig nominell rente
20,49 %
Årlig effektiv rente
23,1 %
Øvrige gebyrer
Nytt kort
0 kr
Mikrokort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Regningsbetaling
0 kr¹
Overføring mellom kontoer
0 kr¹
Hente PIN
0 kr
Overtrekksgebyr
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 23,1 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1764. Totalt: 16.764
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med TUI Card. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning innenfor Norden, samt at man har en fast norsk bostedsadresse. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller de første 35 dagene om man har en åpen returbillett. Foruten om deg selv dekker polisen også din nærmeste familie, som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og hjemmeboende barn, adoptivbarn eller fosterbarn under fylte 21 år, i tillegg til barn i samme alder som bor med en annen forelder.

Reisegods
Inntil 15 000 kroner per person og inntil 40 000 kroner totalt per skadetilfelle
Ran/tyveri av penger
Inntil 3000 kroner per skadetilfelle
Tyveri fra safe
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Verdigjenstander
Inntil 7500 kroner per skadetilfelle
Reisesyke og hjemtransport
Ubegrenset dekningsgrad, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Tannlegebehandling grunnet ulykke
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Tannlegeutgifter ved spising
Inntil 1000 kroner per skadetilfelle
Reiseavbrudd
Inntil 15 000 kroner per skadetilfelle
Avbestilling
Inntil 20 000 kroner per person og inntil 40 000 kroner per reisefølge, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Forsinket reisegods etter 4 timer
Inntil 2000 kroner per skadetilfelle
Forsinket fremmøte ved utreise
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Forsinkelse av reisearrangørs transportmiddel
Inntil 1000 kroner per skadetilfelle
Forsinket fremmøte ved hjemreise
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Mistet forbindelse
Inntil 5000 kroner per person og inntil 20 000 kroner per reisefølge
Reiseansvar
Inntil 3 000 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 21 år – er dekket for inntil 400 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år. Barn – altså under fylte 21 år – er på sin side dekket for inntil 500 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens dødsfall har et øvre tak på 30 000 kroner per skadetilfelle

Selv om polisen i utgangspunktet gjelder over hele verden dekker den ikke behandlingsutgifter i Norge, i tillegg til at samtlige poster med unntak av forsinkelse krever en egenandel på 500 kroner.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring

Sammenlignet med den inkluderte reiseforsikringen, får du utvidede dekninger med helårs reiseforsikringen. Du får blant annet høyere dekningssummer på reisegods-, avbestilling- og ansvarsdekningen, i tillegg til at forsikringen inkluderer sykehuspenger ved skade og egenandelsforsikring ved kaskoskade på leiebil. Dekning for reiser som ikke er kjøpt med kredittkortet, inkludert til og fra arbeid/skole, er også inkludert i forsikringen.

Polisen dekker hele husstanden, herunder kortholder med ektefelle/registrert partner/samboer, barn, ste-/adoptiv-/fosterbarn under 21 år, som ifølge folkeregisteret har felles adresse med kortholder. Forsikringen gjelder med unntak av hjem, jobb og utdanningssted, hele døgnet, og frem til fylte 75 år.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring
Pris
1800 kr/år (under 65 år)3600 kr/år (over 65 år)

Dagligvareforsikring er inkludert i ditt Bank Norwegian Visa, og dekker inntil en måneds forbruk av dagligvarer om du skulle bli permittert, arbeidsledig eller sykemeldt. Forbruket beregnes ut ifra et snitt av hva du har kjøpt av dagligvarer med kortet de siste tre månedene før hendelsesdatoen, og utbetales i form av en engangserstatning.

Samtidig er det også verdt å merke seg at man må være 100 % permittert, arbeidsledig eller sykemeldt i minst 30 dager sammenhengende for at forsikringen skal være gyldig, samt at utbetalingssumen har et øvre tak på 10 000 kroner.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
AmTrust International Underwriters DAC

Egenandelsforsikring for leiebil kan velges som en tilleggsforsikring med Bank Norwegian Visa. Forsikringen koster 249 kroner i året, og dekker inntil 20 000 kroner av egenandelen ved leie av bil. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen er på 500 kroner per skadetilfelle og at man maksimalt kan få erstatning for to skader per år.

Denne forsikringen kan potensielt spare deg for flere tusen kroner ved leie av bil, men vær alltid oppmerksom på at forsikringen innehar flere vilkår. Vi vil derfor anbefale deg å sette deg inn i forsikringsvilkårene, slik at du er sikker på hva forsikringen dekker.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring
Pris
249 kr/år

Betalingsforsikring via Bank Norwegian dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ditt ved ufrivillig arbeidsledighet/permittering, samt arbeidsuførhet, sykemelding, sykehusopphold, kritisk sykdom og dødsfall.

Ved 100 % arbeidsledighet, permittering eller sykemelding dekkes 7 % av utestående saldo etter 30 dager. Dersom du blir 100 % sykemeldt eller arbeidsledig/permittert i mer enn fire måneder kan gjelden under visse omstendigheter slettes i sin helhet. Det samme gjelder også ved kritisk sykdom og dødsfall, mens ervervsmessig uførhet på minst 50 % gir en utbetaling på inntil 150 000 kroner. Ved skader som følge av ulykke dekkes en prosentandel av 150 000 kroner tilsvarende din invaliditetsgrad, mens benbrudd har et tak på 5000 kroner per skadetilfelle.

For å kunne tegne forsikringen må du være mellom 18 og 60 år, arbeidsfør og enten selvstendig næringsdrivende eller jobbe minimum 16 timer per uke. Forsikringen gjelder dessuten utelukkende for kortinnehaver.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
AmTrust International Underwriters DAC
Pris
0,72 % av din månedlige utestående saldo

Med Bank Norwegian Visa sin ID-tyveriforsikring er du dekket for inntil én million kroner knyttet til kostnader for juridisk bistand og andre administrative kostnader. Forsikringen dekker inntil 200 000 kroner i tapt inntekt ved ID-tyveri.

Forsikringen koster 149 kr/år, og sørger for at du er dekket 24 timer i døgnet. Merk at forsikringen har flere vilkår. Vi anbefaler å lese forsikringsvilkårene selv slik at du vet hva som er dekt og ikke.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring
Pris
149 kr/år

Tannhelseforsikringen dekker uforutsette hendelser som du må behandle hos tannlegen, og følgende behandlinger er dekket:

 • Årlig tannkontroll
 • Smertelindring (bedøvelse)
 • Diagnostisering (f.eks. røntgen)
 • Periodontal behandling
 • Fyllinger
 • Mindre kirurgi (f.eks. trekking av tenner)
 • Rotfylling
 • Kroner
 • Broer
 • Implantater

Prisen på polisen er satt etter et aldersintervall, og kan tegnes så lenge kortholder er mellom 20 og 70 år og medlem av norsk folketrygd. Utover dette er også barn mellom 19 og 21 år automatisk dekket av forsikringen. Forsikringen gjelder fra datoen den kjøpes med en karensperiode på 90 dager fra startdato. Dersom noe oppstår i løpet av denne perioden er du ikke dekket av forsikringen.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
AmTrust International Underwriters DAC
Pris
169 kr/mnd (2028 kr/år) (20–34 år)269 kr/mnd (3228 kr/år) (35–49 år)399 kr/mnd (4788 kr/år) (over 50 år)

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Bank Norwegian AS
Org. nummer
991 455 671
Kredittgiver:
Bank Norwegian AS
Org. nummer
991 455 671
Besøksadresse
Snarøyveien 36, 1364 Fornebu
Postadresse
Postboks 338 Sentrum, 0101 Oslo
Telefon
(+47) 23 36 16 99
Sperre kort
(+47) 23 36 16 99
E-post
post@​banknorwegian.no

Brukererfaring med Bank Norwegian Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Bank Norwegian Visa kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring