Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av Bank Norwegian Visa kredittkort

Kreditt­ramme
150 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 24,4 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1849. Totalt: 16.849

Fordeler

 • Gebyrfrie kontantuttak i utlandet
 • Velg mellom Cashback eller CashPoints på alle varekjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Et meget godt reise- og hverdagskort
 • Tilgang til en rekke tilleggsforsikringer
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
 • Brukervennlig app og mulighet for mikrokort

Ulemper

 • CashPoints kan utelukkende benyttes hos Norwegian
 • Renten løper fra første stund ved kontantuttak i innland

Bank Norwegian Visa – Raskt oppsummert

Bank Norwegian Visa – populært kalt Norwegian-kortet, gir deg enten Cashback eller bonuspoeng i form av CashPoints på alle varekjøp, samt gebyrfrie kontantuttak i utlandet og reise- og avbestillingsforsikring. Totalt sett gjør dette Bank Norwegian Visa til et svært godt kredittkort til både hverdag og reise.

Spar bonus med Cashback eller CashPoints

Bank Norwegian Visa gir deg bonuspoeng på alle varekjøp. Her velger du selv om du vil få Cashback (penger tilbake på saldoen din) eller spare opp CashPoints som kan brukes på flybilletter hos Norwegian. ​​Begge bonusordningene gir opptjening på 0,5 prosent for vanlige kjøp av varer i Norge. Ett CashPoint tilsvarer én norsk krone.

Velger du CashPoints, får du noen ekstra fordeler, som mulighet til å samle ekstra bonuspoeng i utlandet og for spesifikke varetyper som offentlig transport, lading av elbiler, og flyreiser med Norwegian. CashPoints er derfor et godt valg for deg som reiser ofte, mens Cashback er det mest allsidige bonusprogrammet ettersom pengene du tjener ikke er begrenset til reiserelaterte utgifter.

Ekstra fordeler med Norwegian Reward

I tillegg til å spare opp poeng på varekjøp, kan man tilegne seg ytterligere poeng ved å knytte kortet til fordelsportalen Norwegian Reward. Dersom du benytter deg av Bank Norwegian Visa når du bestiller flybilletter gjennom Norwegian, får du 3 prosent CashPoints ved bestilling av LowFare-billetter, 4 prosent ved LowFare+ og hele 5 prosent ved bestilling av Flex-billetter.

Gjennom Norwegian Reward får man også bonuspoeng gjennom kjøp av diverse varer og tjenester, eksempelvis ved bestilling av mobilabonnement, boligalarm, hotell, leiebil og mer. En mer utfyllende oversikt kan du finne under seksjonen: rabatter og bonusordninger.

Samtidig er det verdt å merke seg at det finnes visse begrensninger på hvordan man kan oppnå poeng. Ordningen fungerer nemlig slik at man utelukkende mottar poeng ved varekjøp, noe som vil si at man ikke kan motta bonus ved kontantuttak, regningsbetaling og kontooverføring.

Bank Norwegian Visa: Gebyrfrie kontantuttak i utlandet

Noe annet som taler sterkt for Bank Norwegian Visa, er at det er et av ytterst få kredittkort på markedet som tilbyr kontantuttak i minibank i utlandet uten noen former for tilknyttede renter eller gebyrer. Dette er noe som vektes særlig tungt i vår sammenligning av kredittkort, og selv om flere med årene har fulgt etter, overgår kortets fordeler fremdeles samtlige av sine konkurrenter. Sammenlignet med øvrige kredittkort kan man med Bank Norwegian Visa spare hundrevis – om ikke tusenvis – av kroner i det lange løp på dette punktet.

God støtte for mobilbetaling og en nyttig app

Tilhørende kortet er Bank Norwegian sin app, som gir deg full oversikt over transaksjoner og oppsparte CashPoints og Cashback. Appen er enkel å komme i gang med, og du kan blant annet overføre penger, betale regninger og justere kredittgrensen din direkte i appen. Videre har Bank Norwegian Visa støtte for mobil- og klokkebetaling med Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay. Dette gjør Bank Norwegian Visa til å være blant de aller beste når det kommer til mobilbetaling

Gratis Mikrokort

Når man først er ute og reiser, finnes det også en ekstra liten hendig sak – nemlig mikrokort. Mikrokort kan på mange måter minne om et kontaktløst SIM-kort, og føyer seg inn i rekken av såkalte «wearables». Kortet fester man enkelt i et medfølgende armbånd, og dette gjør at du kan legge igjen lommeboken når du for eksempel skal på stranden og ikke ønsker å ta med deg lommeboken.

Solid forsikringspakke med Bank Norwegian Visa

Som om ikke flybonuspoeng på samtlige varekjøp og gebyrfrie uttak i utlandet var nok, har Bank Norwegian Visa også klart å finne plass til en omfattende reise- og avbestillingsforsikring, gyldig på enhver tur utenfor landets grense, så lenge du betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med kortet. Reiseforsikringen gjelder deg og din nærmeste familie, alternativt for inntil 3 medreisende. Fordelen med inkluderingen av denne type forsikring, er at det er noe man absolutt burde ha på plass om man reiser ofte.

Foruten om de inkluderte forsikringene, har du også muligheten til å tegne deg ekstra forsikringer som helårs reiseforsikring, ID-tyveriforsikring, egenandelsforsikring for leiebil, tannhelseforsikring og betalingsforsikring ved siden av til en ganske så gunstig sum. Med sistnevnte har man for eksempel muligheten til å slette hele sin utestående saldo ved kritisk sykdom og død, samt under visse omstendigheter ved lengre tids sykemelding, arbeidsledighet eller permisjon.

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian ble etablert tilbake i 2007, som et resultat av flyselskapet Norwegian sin satsing innenfor banksektoren. Den heldigitale banken er i dag en fillial av NOBA Bank Group. Foruten kredittkort, byr Bank Norwegian også på forbrukslån, innskudd og forsikringsprodukter myntet på forbrukermarkedet.

Testen av Bank Norwegian Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-01

Vår vurdering (poengsum): 6/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Bank Norwegian Visa oppnår 62/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortets høye score reflekteres særlig i dens overlegne vilkår for gebyr i utlandet, men utover dette er det dessverre litt å plukke på. Gebyr på innenlands kontantuttak koblet med en middels god rente trekker nemlig helhetsinntrykket noe ned.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 89/100 poeng. Bank Norwegian Visa sitt fordelsprogram er kanskje noe snevert, men det er til gjengjeld fryktelig bra. Ikke bare er det enkelt og oversiktlig, det er også godt integrert i selskapets øvrige tjenester. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

Videre får Bank Norwegian Visa 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste at det man man forventer på plass; en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, muligheten for egen PIN-kode, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Det eneste minuset her er strengt tatt fraværet av en chatfunksjon, både via deres hjemmesider og Facebook, men ellers er det bare fryd og gammen.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 95/100 poeng. Her er det genrelt mye bra å spore. Bank Norwegian Visa kan blant annet skilte med meget gode fordeler og vilkår, men der den virkelig skinner er dens overlegenhet på reiser og ferier i utlandet. Summerer man disse postene sitter man fort igjen med et jevnt over veldig bra kort.

Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

Bank Norwegian byr på en rekke rabatter og bonusordninger gjennom sitt CashPoint-system, og i denne sammenhengen tilsvarer ett CashPoint (CP) én norsk krone. Under kan du se en oversikt over noen av fordelene man oppnår ved å benytte kortet:

 • Bruk av kort: 0,5 % CashPoints eller Cashback ved samtlige varekjøp, altså ikke ved kontantuttak eller regningsbetaling
 • Flybilletter: 3 % CP på LowFare-billetter, 4 % på LowFare+ og 5 % på Flex-billetter
 • Hotels.com: 5 % CP på alle hotellbookinger
 • Leiebil: Opptil 10 % CP på leiebil hos Avis, Budget, Europcar, Sixt og Hertz for å nevne noen
 • Talkmore: 500 CP ved ny bestilling, samt 3 % på all etterfølgende mobilbruk
 • LensWay: 10 % CP på linser og solbriller, og 20 % CP på briller
 • Vertikal Helse: 10 % CP/mnd ved bestilling av helseforsikring
 • NorgesEnergi: 500 CP for nye kunder eller 100 CP for eksisterende ved bestilling av «Reisestrøm», samt ytterligere 200 CP hvert år
 • Sector Alarm: 1000 CP i velkomstbonus ved kjøp av boligalarm
 • Flyplasstransfer: Opptil 5 % CP ved bestilling av flyplasstransfer
 • GetYourGuide: 5 % CP ved bestilling av aktiviteter og attraksjoner
 • Rocketmiles: 100-1000 CP per natt, samt ytterligere 300 CP ved første bestilling
 • ParkVia: Opptil 25 % CP på parkering
 • Lounge Pass: 8 % CP ved booking av flyplasslounge
 • BagID: 20 % rabatt på bagasjesporing med BagID 2

I følgende artikler kan du lese mer om bruk av CashPoints fra Norwegian:

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 150 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Bank Norwegian
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
3000 kr/døgn og 15 000 kr/uke
Kontantuttak utlands
10 000 kr/døgn og 30 000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
39 kr¹
Bruk av posttjenester
39 kr¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak av utenlandsk valuta i minibank
0 kr
Kontantuttak av norske kroner i minibank
39 kr
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,83 %
Årlig nominell rente
21,99 %
Årlig effektiv rente
24,4 %
Øvrige gebyrer
Nytt kort
0 kr
Mikrokort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Regningsbetaling
0 kr¹
Overføring mellom kontoer
0 kr¹
Hente PIN
0 kr
Overtrekksgebyr
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 24,4 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1849. Totalt: 16.849
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Bank Norwegian Visa. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning innenfor Norden, samt at man har en fast norsk bostedsadresse. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller de første 35 dagene om man har en åpen returbillett. Foruten om deg selv dekker polisen også din nærmeste familie, som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og hjemmeboende barn, adoptivbarn eller fosterbarn under fylte 21 år, i tillegg til barn i samme alder som bor med en annen forelder.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 70 år. Forsikringen dekker heller ikke behandlingsutgifter i Norge, i tillegg til at samtlige poster med unntak av forsinkelse har en egenandel på 500 kroner.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
25 000
40 000
Forsinket fremmøte
5000
20 000
Forsinket avgang
1000
2000
Reisegods
20 000
45 000
Enkelt­gjenstander
8000
Kontanter man har på seg
3000
Kontanter oppbevart i safe
5000
Forsinket bagasje
2000
4000
Forsinket reisegods og leie av utstyr
5000
Sykkel
3000
Reisesyke
Ubegrenset
Ubegrenset
Tannbehandling (sykdom)
1000
Tannbehandling (ulykke)
6000
Utsatt hjemreise eller endret reiserute
15 000
15 000
Tilkallelse
1500/døgn
30 000
Sykdom/ulykke blant reisefølge
25 000
Hjemtransport og evakuering
Ubegrenset
Ubegrenset
Reiseavbrudd
1500/døgn
15 000
Reiseansvar
3 000 000
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-70 år)
500 000
Dødsfall barn (0-21 år)
30 000
Dødsfall voksen (21-70 år)
400 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

I motsetning til den inkluderte reiseforsikringen, byr den utvidede reiseforsikringen på en høyere dekningsgrad, samt at den i tillegg dekker rettshjelp og psykologisk førstehjelp. Også her er samtlige satser oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 75 år. Samtlige poster kommer uten noen tilknyttet egenandel.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
100 000
200 000
Forsinket fremmøte ved utreise
30 000
75 000
Forsinket fremmøte ved hjemreise
30 000
75 000
Forsinket avgang
3000
9000
Reisegods
100 000
200 000
Enkeltgjenstander
30 000
Sjekker, billetter og pass
15 000
Kontanter
5000
10 000
Forsinket bagasje
5000
25 000
Forsinket reisegods, sportsutstyr og barnevogn
3000
15 000
Sykkel
15 000
Nøkler
5000
5000
Reisesyke, evakuering, hjemkallelse og -transport
Ubegrenset
Ubegrenset
Tilkallese (maks. 2 pers.)
Ubegrenset
Ubegrenset
Sykdom som rammer reisefølge
Ubegrenset
Ubegrenset
Tannlegebehandling (sykdom)
1000
Tannlegebehandling (ulykke)
5000
Kjæledyr
1500
Merutgifter som følge av sengeleie etter ordre fra lege
50 000
100 000
Psykologisk førstehjelp
25 000
100 000
Reiseavbrudd
50 000
100 000
Reiseansvar
15 000 000
Rettshjelp
100 000
100 000
Ulykke invaliditet barn (0-21 år)
600 000
Ulykke invaliditet voksen (21-75 år)
400 000
Dødsfall barn (0-21 år)
75 000
Dødsfall voksen (21-75 år)
400 000
Behandlingsutgifter ved ulykke
Inntil 5 % av sum
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring
Pris
1800 kr/år (0-65 år)
3600 kr/år (65-70 år)

Dagligvareforsikring kan tegnes, og dekker inntil en måneds forbruk av dagligvarer om du skulle bli permittert, arbeidsledig eller sykemeldt. Forbruket beregnes ut ifra et snitt av hva du har kjøpt av dagligvarer med kortet de siste tre månedene før hendelsesdatoen, og utbetales i form av en engangserstatning.

Samtidig er det også verdt å merke seg at man må være 100 % permittert, arbeidsledig eller sykemeldt i minst 30 dager sammenhengende for at forsikringen skal være gyldig, samt at utbetalingssumen har et øvre tak på 10 000 kroner.

Avtaletype
Valgfri tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
AmTrust International Underwriters DAC

Egenandelsdekning for leiebil kan velges som en tilleggsforsikring med Bank Norwegian Visa. Forsikringen koster 249 kroner i året, og dekker inntil 20 000 kroner av egenandelen ved leie av bil. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen er på 500 kroner per skadetilfelle og at man maksimalt kan få erstatning for to skader per år.

Denne forsikringen kan potensielt spare deg for flere tusen kroner ved leie av bil, men vær alltid oppmerksom på at forsikringen innehar flere vilkår. Vi vil derfor anbefale deg å sette deg inn i forsikringsvilkårene, slik at du er sikker på hva forsikringen dekker.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring
Pris
349 kr/år

Betalingsforsikringen hos Bank Norwegian dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år, være bosatt i Norge i henhold til Folkeregisteret og medlem av norsk folketrygd.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
10 000 kr/mnd
12 mnd¹
90 dg
30 dg²
Sykdom (50%)
10 000 kr/mnd
12 mnd¹
30 dg
30 dg
AAP
10 000 kr/mnd
6 mnd
0 dg
0 dg
Samlivsbrudd
10 000 kr
90 dg
0 dg
Dødsfall
100 000 kr
0 dg
0 dg
Totalt 36 måneder gjennom låneperioden
60 dager for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AmTrust International Underwriters DAC
Pris
0,72 % av månedlig utestående saldo

Med Bank Norwegian Visa sin ID-tyveriforsikring har du dekning for juridiske og andre administrative kostnader ved tilfeller av identitetsmisbruk.

Dekning
Pr. skade
Juridisk bistand
1 000 000
Tapt arbeidsinntekt
200 000
Øvrige administrative kostnader
20 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring
Pris
149 kr/år

Tannhelseforsikringen dekker naturlig nok hendelser som må behandle hos tannlegen, og innbefatter årlig tannkontroll, smertelindring, diagnostisering, periodontal behandling, fyllinger, mindre kirurgiske inngrep, rotfylling, kroner, broer og implantater.

Prisen baseres her på din alder, og kan tegnes så lenge man er mellom 20 og 70 år og medlem av norsk folketrygd. Utover dette er også barn mellom 19 og 21 år automatisk dekket av forsikringen, mens karensperioden er satt til 90 dager. Det er samtidig verdt å merke seg at det vil tilkomme en egenandel på 500 kroner per skadetilfelle, mens erstatningssummen har et øvre tak på 40 000 kroner per kalenderår.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AmTrust International Underwriters DAC
Pris
169 kr/mnd (20-34 år)
269 kr/mnd (35-49 år)
399 kr/mnd (50+ år)

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Bank Norwegian, en filial av Noba Bank Group
Org. nummer
991 455 671
Besøksadresse
Snarøyveien 36, 1364 Fornebu
Postadresse
Postboks 110, 1325 Lysaker
Telefon
(+47) 23 36 16 99
Sperre kort
(+47) 23 36 16 99
E-post
post@ banknorwegian.no

Brukererfaring med Bank Norwegian Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Bank Norwegian Visa kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring