Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av Komplett Bank Mastercard kredittkort

Kreditt­ramme
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
20 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple og Google Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff.rente 24,2 %. 12.000 o/12 mnd. Kostnad: 1468. Totalt: 13.468
Komplett Bank ble opprettet så sent som i 2014, og har sitt utspring fra den mer kjente netthandelsaktøren med samme navn. I 2018 valgte derimot Komplett å selge seg helt ut av Komplett Bank, og banken driftes i dag av Canica Invest, som for øvrig også er majoritetseieren i Komplett Group. Foruten om kredittkort, kan banken også by på en rekke andre finansielle produkter innen lån, refinansiering, handlekontoer og sparing.

Men dette handler naturligvis om kredittkort, og Komplett Bank Mastercard kan skilte med bonus på alle varekjøp, muligheten for inntil ni måneders betalingsutsettelse og en rekke inkluderte forsikringer. Utover dette faller også kortet inn under det som gjerne omtales som gebyrfrie kredittkort, og summerer man alle disse punktene sitter man raskt igjen med et riktig så hyggelig helhetsinntrykk.

Spar bonus med Komplett Bank Mastercard

Hver gang du benytter deg av kortet mottar du en prosentvis bonus av det du bruker, dog med det hederlige unntaket av kontantuttak, overføringer og regningsbetaling. Dette er for så vidt ganske så gjengs blant de aller fleste kort på markedet, da det stort sett er bonus på reelle kjøp som gjelder. Bonusen kan du enten ta ut i form av kontanter eller velge å benytte i forbindelse med kjøp, som må sies å være en ganske så enkel måte å spare opp litt ekstra ved vanlig bruk. Med Komplett-kortet får du i alle fall følgende bonussatser:

 • 4 % bonus på alle kjøp hos Komplett.no og Blush.no
 • 2 % bonus på all øvrig netthandel
 • 1 % på alle varekjøp med kortet

I denne sammenhengen tilsvarer ett poeng én blank norsk krone, og totalt sett kan du tjene inntil 500 poeng per måned og maksimalt 2000 poeng per 12 måneder. Frem til 1. august 2018 hadde man mulighet til å doble poengene sine ved kjøp hos Komplett.no og Komplett Group-eide Blush.no, men dette er dessverre ikke lenger mulig. Samtidig som denne endringen trådte i kraft, ble imidlertid bonusopptjeningen økt fra 3 til 4 prosent ved handel på de samme sidene.

Et annet aber, er at bonus for netthandel forutsetter at brukerstedet du handler hos er registrert som e-handelsvirksomhet i Mastercards bransjeregister.

Komplett Bank Mastercard: Et gebyrfritt kredittkort

En annen vesentlig fordel med Komplett Bank Mastercard er at det ikke kreves noen gebyrer ved bruk av kortet, ei heller på kontantuttak, hverken i inn- eller utland. Den eneste haken er dog at renten allerede beregnes fra første stund, så helt kostnadsfritt er det ikke.

Ser man derimot bort ifra kontantuttak, samtidig som man benytter seg av eFaktura, er kortet helt og holdent gebyrfritt i løpet av den rentefrie perioden, som er på inntil femti dager. Dette gjør kortet svært egnet til bruk i det daglige, og når man i tillegg får bonus på alle kjøp, bør man vel nesten si seg ganske så fornøyd.

Rentefri betalingsutsettelse

Som nevnt ovenfor, har man i utgangspunktet en rentefri periode på inntil 50 dager. Samtidig har du også muligheten til å søke om rentefri betalingsutsettelse i inntil ni måneder, og alt du trenger å gjøre i denne sammenhengen er å betale et engangsgebyr på henholdsvis 249 kroner for tre måneders utsettelse, 329 for seks måneder eller 449 for ni måneder. Dette gebyret er altså en engangssum, så når utsettelsesperioden utløper gjelder naturlig nok de sedvanlige vilkårene.

Dette kan være en gunstig løsning om du har sett deg ut et større innkjøp eller skulle støte på uforutsette utgifter. Samtidig bør du være ekstra oppmerksom på rentene vil løpe for hele den aktuelle perioden om du ikke gjør opp for deg innen den avtale forfallsdatoen. Ta derfor en ekstra vurdering på om dette er den riktige løsningen for deg.

Forsikringer inkludert i kredittkortet

Med Komplett Bank Mastercard har du hele tre forsikringspoliser inkludert i ditt kredittkort. Disse koster med andre ord ikke noe ekstra, men du kan også velge å tegne deg betalingsforsikring ved siden, og denne sikrer deg økonomisk bistand om du skulle bli arbeidsledig, permittert eller ufør.

De tre inkluderte forsikringene er:

 • Reise- og avbestillingsforsikring: Gyldig så lenge du betaler minimum 50 % av reisens totale transportkostnader med kredittkortet
 • ID-tyveriforsikring: Juridisk bistand ved tilfeller av ID-tyveri
 • Kjøpsforsikring: Dersom dine kjøpte varer blir frastjålet ved innbrudd eller overfall, eller dersom varen skades under frakt, er du sikret med inntil 25 000 kroner

Komplett Bank Mastercard oppsummert

Totalt sett er Komplett Bank MasterCard et kredittkort med en rekke gunstige fordeler, og ikke minst muligheten for bonus på de aller fleste kjøp. Utover dette kan kortet også skilte med få gebyrer og tre inkluderte forsikringer, så alt i alt fremstår dette som et jevnt over godt og attraktivt tilbud.

Testen av Komplett Bank Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-15
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Komplett Bank Mastercard oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet scorer bra på vilkårene for både renter og gebyrer, og skal dessuten ha pluss for sine gebyrfrie kontantuttak. Det må samtidig tåle trekk på grunn av at renten løper fra uttaksdato, noe som aldri er særlig gunstig.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 53/100 poeng. Komplett Bank Mastercard har et lite men unikt fordelsprogram, som primært er interessant for lojale Komplett-kunder. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestillings-, ID-tyveri- og kjøpsforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får Komplett Bank Mastercard 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Komplett byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. I tillegg bys det på kontaktløs betaling, og muligheten til å velge sin helt egne PIN-kode. Det meste er med andre ord på stell, og det eneste kortet faktisk får trekk for er mangelen på noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 45/100 poeng. Komplett Bank Mastercard gjør det veldig bra innenfor sin nisje, som er rabatter knyttet til Kompletts nettbutikk, men utover dette er det ikke all verden å hente. Selv om den absolutt skal ha pluss for sine inkluderte forsikringer.

Fordeler

 • Bonusprogram som kan benyttes hos Komplett.no, Blush.no eller tas ut som kontanter
 • 4 % bonus på alle kjøp hos Komplett.no og Blush.no
 • 2 % bonus på all netthandel
 • 1 % bonus på alle kjøp
 • Inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse
 • Reise- og avbestillings-, kjøps- og ID-tyveriforsikring inkludert
 • Støtte for Apple og Google Pay

Ulemper

 • Rente løper fra første stund ved uttak av kontanter
 • Bonusordningen har et meget lavt øvre tak (500 poeng per måned og totalt 2000 poeng per 12 måneder)
Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • 4% bonuspoeng på kjøp hos Blush.no og Komplett.no
 • 2 % bonus på all varekjøp på internett (så lenge nettstedet er registrert som ehandelvirksomhet i MasterCards bransjeregister)
 • 1 % bonus på alle øvrige kjøp

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 100.000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple og Google Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10.000 kr/30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Bruk av posttjenester
0 kr¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,78 %
Årlig nominell rente
21,4 %
Årlig effektiv rente
24,2 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Overføring til annen konto
0 kr¹
Regningsbetaling
0 kr¹
Betalingsutsettelse 3 måneder
249 kr
Betalingsutsettelse 6 måneder
329 kr
Betalingsutsettelse 9 måneder
449 kr
Overtrekksgebyr
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,8 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff.rente 24,2 %. 12.000 o/12 mnd. Kostnad: 1468. Totalt: 13.468
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Komplett Bank Mastercard. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller de første 35 dagene om man ikke har noen fastsatt returdato.
Forsikringen er dessuten gjeldende for både deg og din husstand – alternativt inntil tre andre medreisende – og i denne sammenhengen er husstand definert som ektefelle eller samboer og ugifte barn, stebarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse.

Tap av kontanter
Inntil 5000 kroner per person og inntil 10 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Tap av reisedokumenter
Inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Tap av verdigjenstander
Inntil 30 000 kroner per person og inntil 40 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Tap av enkeltgjenstander
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 30 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Tyveri fra motorvogn eller tap av sykkel
Inntil 30 000 kroner per person og inntil 45 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket bagasje
Inntil 5000 kroner per person og inntil 25 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Medisinske utgifter ifm. reisesyke, hjemtransport, hjemkall, sykeledsagelse og evakuering
Ubegrenset dekningsgrad, samtidig som hjemtransport ikke dekker personer som er fylt 75 år
Tannbehandling
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle som følge av ulykke og inntil 1000 kroner per skadetilfelle som følge av sykdom
Reiseledsager
Inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Veterinærutgifter
Inntil 1000 kroner per skadetilfelle
Reiseavbrudd og rettshjelp
Inntil 100 000 kroner per skadetilfelle
Privatansvar
Inntil 15 000 000 kroner per skadetilfelle
Avbestilling
Inntil 200 000 kroner per person og inntil 300 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år
Forsinket avgang
Inntil 3000 kroner per person og inntil 6000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket ankomst
Inntil 30 000 kroner per person og inntil 75 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Egenandel på leiebil
Inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 23 år – er dekket for inntil 500 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 300 000 kroner. Samtidig er det også verdt å merke seg av polisen opphører i det man fyller 75 år. Barn – altså under fylte 23 år – er også dekket for inntil 500 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 75 000 kroner. Samtlige under 75 år er dekket for inntil 25 000 kroner ved medisinske behandlingsutgifter etter selve hjemkomsten
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring ASA)

Med Komplett Bank sin ID-tyveriforsikring er du dekket for inntil 100 000 kroner ved bekreftede tilfeller av ID-tyveri. Denne summen er med på å dekke kostnader knyttet til assistanse, råd og juridisk bistand som går med til å renvaske din identitet.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
BNP Paribas Cardif Försäkring AB

Komplett Bank Mastercard kan også skilte med kjøpsforsikring inkludert uten ekstra kostnad. Denne forsikringen sikrer beløp inntil 25 000 kroner dersom varer du har kjøpt med kredittkortet blir frastjålet ved innbrudd eller overfall, eller dersom varen skulle bli skadd under frakt.

Dekningen gjelder i 90 dager fra varen er kjøpt med kortet. Maksimal erstatning i hele forsikringsperioden er begrenset til 50 000 kroner, og kan høyst erstatte 2 separate forsikringstilfeller over en periode på 12 måneder.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
BNP Paribas Cardif Försäkring AB

Med Komplett Bank Mastercard har du også muligheten til å tegne deg betalingsforsikring. Denne forsikringen dekker nedbetaling av utestående kredittkortgjeld dersom noe uforutsett skulle skje. Komplett Banks betalingsforsikring for kredittkort gjelder ved fullt tap av arbeidsførhet, ufrivillig arbeidsledighet, sykehusopphold og kritisk sykdom/dødsfall.

Ved sykdom, ulykke, sykehusopphold og arbeidsledighet/permittering dekker forsikringen 1/30 (en trettiendedel) av månedlig erstatning hver dag. Forsikringen er begrenset til å gjelde i 12 måneder ved sykdom/ulykke og arbeidsledighet/permittering per skadetilfelle og 30 dager ved sykehusopphold. Ved dødsfall/kritisk sykdom slettes inntil 100 000 kroner av utestående beløp på kredittkortet hos Komplett Bank.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
BNP Paribas Cardif Försäkring AB
Pris
0,9 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Komplett Bank ASA
Org. nummer
998 997 801
Kredittgiver
Komplett Bank ASA
Org. nummer
998 997 801
Besøksadresse
Vollsveien 2A, 1366 Lysaker
Postadresse
Postboks 448, 1327 Lysaker
Telefon
(+47) 21 00 74 50
Sperre kort
(+47) 21 00 74 50
E-post
kunde­service@​komplettbank.no

Brukererfaring med Komplett Bank Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Komplett Bank Mastercard kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring