Test av BRAbank Monocard Visa kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
348 kr
Alders­grense
20 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 29,98 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2225. Totalt: 17.225
Monocard kredittkort ble i utganspunktet levert av den bergenske forbruksbanken Monobank, men etter at banken valgte å fusjonere med BRAbank, har de nå bare gått over til sistnevnte. Kredittkortet ble tilgjengelig for brukere sommeren 2018, og er i hovedsak sentrert rundt kortets egne app Mono Pay.

Kortet har en kredittramme på mellom 10 000 og 100 000 kroner med en rentefri periode på inntil 45 dager. Kortets nominelle og effektive rente ligger på henholdsvis 20,90 og 29,98 prosent.

På grunn av sin intuitive og banebrytende app, samt relativt gode bonusordning, får kortet fem av seks øyne på terningen. Det som trekker ned helhetsinntrykket er henholdsvis kortets gebyrer og årlige effektive rente, som sammenlignet med mange konkurrenter er særdeles ufordelaktig. Det er et pluss at de seks første månedene ikke har månedsgebyr, men deretter må du ut med 29 kroner i måneden.

BRAbanks Mono Pay: Intuitiv app for kredittkort

Som nevnt innledningsvis trekker bankens egne applikasjon Mono Pay opp scoren betraktelig. Stadig flere kredittkort kommer med egne apper, men BRAbanks er rett og slett en «gamechanger», både på grunn av dens funksjonalitet og oversiktlighet.

Mono Pay gir deg oversikt over transaksjoner i sanntid, samt at du enkelt kan sortere disse etter bransjer du har handlet hos. Samtidig gir appen deg mulighet til å tagge gjennomførte transaksjoner slik at du enkelt kan søke de opp senere, og du har mulighet til å laste opp relevante vedlegg tilknyttet transaksjonen. Laster du eksempelvis opp bilde av kvittering som vedlegg til et kjøp, vil også teksten på kvitteringen bli søkbar via OCR-teknologi (optisk tegngjenkjenning).

Med Monocard får du to forskjellige kredittkort; et fysisk og et digitalt. Det virtuelle kortet er kun tilgjengelig gjennom appen og kan blant annet benyttes ved netthandel og lignende. Fordelen med denne er at den generer nye CVV-koder ved hver enkelt transaksjon, slik at sikkerheten alltid vil være av det ypperste slaget.

Mono Pay gjør dessuten SMS-varsling overflødig, da du i stedet kan aktivere pushvarsler for transaksjoner, tips, feilmeldinger eller annet du skulle finne nødvendig.

Monobits er Monocard kredittkorts bonuspoeng

Kredittkortet lar deg opptjene bonuspoeng – såkalte Monobits – hver gang du handler med kortet. I Norge får du 1 % opptjening på vanlig bruk, med unntak av regningsbetalinger, overføringer og kontantuttak.

I utlandet får du derimot 1,5 % i bonusopptjening. Som om det ikke er nok, vil du også kunne opptjene bonus på kontantuttak foretatt i utlandet. Det er det ingen andre kredittkort som per i dag kan matche, en faktor som derfor trekker opp poengscoren.

Poengene kan du overføre fra opptjeningskontoen til kortet ditt. Har du penger utestående, vil poengene utjevne denne summen. Én Monobit tilsvarer én krone.

Kredittkort med reiseforsikring

Monocard kredittkort har gratis reiseforsikring inkludert i kortet. Den eneste forutsetningen for å aktivere forsikringen er at minimum 50 prosent av reisens transportkostnader betales med kredittkortet.

Forsikringen gjelder da for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie, eller inntil tre medreisende. Du kan lese mer om forsikringen her, samtidig som vi på det sterkeste anbefaler deg å lese gjennom reiseforsikringens vilkår før du benytter deg av den.

Testen av BRAbank Monocard Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-10-06

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

BRAbank Monocard oppnår 32/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Man kommer sjeldent bra ut i disse testene om man insisterer på å ha årsgebyr, og dette er overraskende nok intet unntak. Det skal sies at rentesatsen er noe bedre, men alt i alt er det ikke så altfor mye å skryte av på dette punktet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 69/100 poeng. Det finnes en rekke aktører der ute som operer med nok så kompliserte og mindre lett forståelige bonusordninger, men denne trenden har i alle fall ikke BRAbank slengt seg på. Banken skilter enkelt og greit med 1 % tilbake på all bruk i Norge og 1,5 % i utlandet, noe som også inkluderer uttak av kontanter.

Brukeropplevelse

Videre får BRAbank Monocard 98/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Det er her banken skiller seg ut i vesentlig grad. BRAbank har nemlig valgt å sette det digitale i førersetet, og all interaksjon foregår gjennom deres app; som enkelt kan lastes ned til både iOS og Android. Gjennom appen byr BRAbank på en særdeles enkel søknadsprosess i en meget moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Utover dette kommer kortet både med muligheter for kontaktløs betaling, samt at man kan velge sin helt egne PIN-kode.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 80/100 poeng. Det skal sies at BRAbank Monocard har langt fra de beste vilkårene for både renter og gebyrer på markedet, men det er heller ikke her de utmerket seg i positiv retning. For det som virkelig skiller seg ut her er deres fenomenale app, som virkelig setter standarden for hva en app ikke bare kan, men også bør, være. Vi er rett og slett målbundet.

Fordeler

 • Markedets suverent beste app, som virkelig hever lista for bransjen som helhet
 • 1 % tilbake på all bruk (med unntak av kontantuttak, regningsbetaling og overføring)
 • 1,5 % tilbake på all bruk i utlandet, inkludert uttak
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Reiseforsikring inkludert i kortet
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • 29 kroner i månedsgebyr
 • Ikke de beste gebyr- eller rentesatsene

Rabatter og bonusordninger

 • BRAbank har ikke den mest omfattende bonusordningene på markedet, men det er i alle fall veldig lett å forholde seg til. De byr enkelt og greit på 1 % tilbake på all bruk, i tillegg til at denne satsen er på 1,5 % i utlandet og da inkluderer den også uttak av kontanter

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
348 kr
Kredittramme
Inntil 100.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
15.000 kr/døgn og 25.000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
35 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
35 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr
Kontantuttak over skranke
0 kr
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,74 %
Årlig nominell rente
20,9 %
Årlig effektiv rente
29,98 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd¹
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 29,98 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2225. Totalt: 17.225
Første faktura er kostnadsfri

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med BRAbank Monocard. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd, er registrert i Folkeregisteret og har en fast bostedsadresse i Norden. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende, og dekker da:

Avbestilling
Inntil 20 000 kroner per person og inntil 40 000 kroner per skadetilfelle, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Forsinket avgang
Inntil 1500 kroner per person og inntil 3000 kroner per skadetilfelle
Forsinket fremmøte
Inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Forsinket bagasje etter 4 timer
Inntil 4000 kroner per person og inntil 12 000 kroner per skadetilfelle
Reisegods
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 40 000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke
Ubegrenset dekningsgrad for kortinnehaver, mens reiseledsagere er dekket for inntil 25 000 kroner per skadetilfelle, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Hjemtransport
Ubegrenset dekningsgrad, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Reiseavbrudd
Inntil 15 000 kroner per skadetilfelle
Reiseansvar
Inntil 5 000 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Inntil 1 000 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring

Som kredittkortkunde i Monobank har du også tjenesten Tryg Legehjelp inkludert i kortet. Tjenesten holder døgnåpent alle dager i året, og kan by på følgende fordeler:

 • Muligheten til å snakke med norske leger og sykepleiere, også under ferieopphold i utlandet
 • Få resept på medisiner og henvisning til spesialist
 • Muligheten til å sende bilder av symptomer til lege
 • Få veiledning til offentlige og private helsetjenester

Tryg Legehjelp garanterer dessuten å svare på telefonen innen 45 sekunder, eller ringe deg tilbake ved første anledning.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 200 000 kroner
 • Du må ha en folkeregistrert adresse
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller registrert inkassogjeld
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
BRABank ASA
Org. nummer
913 460 715
Kredittgiver
BRABank ASA
Org. nummer
913 460 715
Besøksadresse
Holbergs gate 21, 0166 Oslo
Postadresse
Holbergs gate 21, 0166 Oslo
Telefon
(+47) 55 96 10 00
Sperre kort
(+47) 21 49 71 34
E-post
kredittkort@​brabank.no

Brukererfaring med BRAbank Monocard Visa kredittkort

Hva er din erfaring med BRAbank Monocard Visa kredittkort?