Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av Morrow Mastercard kredittkort

Kreditt­ramme
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
20 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple og Google Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff.rente 28,77 %. 12.000 o/12 mnd. Kostnad: 1726. Totalt: 13.726

Kredittkortet til Morrow Bank (tidligere Komplett Bank) har mange gunstige fordeler, med mulighet for bonus på de fleste kjøp. Utover bonus, kan kortet skilte med få gebyrer og tre inkluderte forsikringer. Alt i alt fremstår dette som et jevnt over godt og attraktivt tilbud.

Med Morrow Bank Mastercard får du bonuspoeng på alle kjøp: Én prosent på varekjøp i butikk, to prosent på netthandel og hele fire prosent hos komplett.no. Morrow kan med andre ord være et godt kort for deg som handler mye på nett, og spesielt om du handler mye hos komplett.no. 

Morrow har hele tre forskjellige forsikringer inkludert i kortet sitt, blant annet reise- og avbestillingsforsikring, ID-tyveri- og kjøpsforsikring. Kortet har ingen gebyrer på bruk. Her er det ingen årsavgift, og heller ikke gebyr for uttak av kontanter, verken i Norge eller utlandet.

Bonuspoeng med Morrow Bank Mastercard

Blant Morrow sine fremste fordeler, er muligheten for opptjening av bonuspoeng ved varekjøp. Her er satsene fire prosent når man handler hos Komplett.no, to prosent når man handler på nett – så lenge brukerstedet er registrert som e-handelsvirksomhet i Mastercard sitt bransjeregister – og én prosent på alle øvrige varekjøp. 

Bonusen kan du ta ut i form av kontanter, eller benytte i forbindelse med kjøp – noe som må sies å være en enkel måte å spare opp litt ekstra ved vanlig bruk. Hos Morrow tilsvarer ett poeng én norsk krone, og totalt sett kan du tjene inntil 500 poeng per måned og 2000 poeng per kalenderår.

Morrow Bank Mastercard: Gebyrfritt kort

En annen stor fordel med Morrow Bank Mastercard er at det i praksis er gebyrfritt. Det innebærer at kortet ikke har gebyrer på verken bruk eller uttak i Norge og utlandet, og det har ingen årsavgift. Den eneste haken er at renten løper fra første dag ved kontantuttak, så helt kostnadsfritt er det dessverre ikke.

Ser du bort ifra dette, og samtidig velger å motta fakturaen elektronisk, er kortet helt og holdent gebyrfritt i løpet av den rentefrie perioden på 50 dager. Dette er med på å gjøre kortet godt egnet i det daglige, og når du i tillegg får bonus på alle kjøp, kan man si seg ganske så fornøyd.

Tre forsikringer inkludert i kredittkortet

Med Morrow Bank Mastercard har du hele tre forsikringer inkludert i kortet ditt, henholdsvis reise- og avbestillings-, ID-tyveri- og kjøpsforsikring. Førstnevnte er uten tvil den gjeveste av disse, og er gyldig så lenge du betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Så lenge dette er på plass, dekker forsikringen det meste du kan utsettes for i løpet av en reise, slik som forsinkelse, ulykker og kanselleringer.

I tillegg til nevnte forsikringer, kan du tegne betalingsforsikring som dekker hele eller deler av dine månedlige avdrag ved uforutsette hendelser som arbeidsledighet, permisjon, uførhet og dødsfall. Samlet sett tilbyr altså Morrow Bank Mastercard på nok forsikringer til å dekke de fleste poster du skulle støte på i både inn- og utland.

Rentefri betalingsutsettelse

Med Morrow Bank Mastercard har du også muligheten til å søke om rentefri betalingsutsettelse i inntil ni måneder, noe som kan være en gunstig løsning om du har sett deg ut et større innkjøp, eller skulle støte på uforutsette utgifter. For å kunne benytte deg av betalingsutsettelsen, må du ut med et med et engangsgebyr på henholdsvis 249 kroner for tre måneders utsettelse, 329 for seks måneder eller 449 for ni måneder. Dette gebyret er altså en engangssum, så når utsettelsesperioden utløper gjelder naturlig nok de sedvanlige vilkårene.
Vær ekstra oppmerksom på at dersom du ikke gjør opp for deg innen den avtalte forfallsdatoen, vil rentene løpe for hele den aktuelle perioden. Tenk deg derfor om både én og to ganger før du lander på at dette er den riktige løsningen for deg.

Morrow Bank Mastercard: Et gunstig bonus- og reisekort

Totalt sett er Morrow Bank Mastercard et kredittkort med en rekke gunstige fordeler, og ikke minst muligheten for bonus på de aller fleste kjøp. Utover dette kan kortet også skilte med få gebyrer og tre inkluderte forsikringer, så alt i alt fremstår dette som et jevnt over godt og attraktivt tilbud.

Testen av Morrow Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-08

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Morrow Bank Mastercard oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet scorer bra på vilkårene for både renter og gebyrer, og skal dessuten ha pluss for sine gebyrfrie kontantuttak. Det må samtidig tåle trekk på grunn av at renten løper fra uttaksdato, noe som aldri er særlig gunstig.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 58/100 poeng. Morrow Bank Mastercard har et lite men unikt fordelsprogram, som hittil har vært mest interessant for lojale Komplett-kunder. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestillings-, ID-tyveri- og kjøpsforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får Morrow Bank Mastercard 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Morrow byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne, frisk og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. I tillegg bys det på kontaktløs betaling, og muligheten til å velge sin helt egne PIN-kode. Det meste er med andre ord på stell, og det eneste kortet faktisk får trekk for er mangelen på noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 45/100 poeng. Morrow Bank Mastercard gjør det veldig bra innenfor sin nisje, som er rabatter knyttet til Kompletts nettbutikk og øvrig netthandel, men utover dette er det ikke all verden å hente. Selv om Morrow-kortet absolutt skal ha pluss for sine inkluderte forsikringer.

Fordeler

 • Bonusprogram som gir penger du kan ta ut mot din faktura.
 • 4 % bonus på alle kjøp hos Komplett.no
 • 2 % bonus på netthandel
 • 1 % bonus på øvrige kjøp
 • Inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse
 • Reise- og avbestillings-, kjøps- og ID-tyveriforsikring inkludert
 • Støtte for Apple og Google Pay

Ulemper

 • Rente løper fra første stund ved uttak av kontanter
 • Bonusordningen har et lavt øvre tak (500 poeng per måned og totalt 2000 poeng per 12 måneder)
Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • 4 % bonuspoeng på kjøp hos Komplett.no
 • 2 % bonus på varekjøp på internett
 • 1 % bonus på øvrige kjøp

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
20 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 100 000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kortutsteder
Morrow Bank
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple og Google Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Bruk av posttjenester
0 kr¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
2,07 %
Årlig nominell rente
24,9 %
Årlig effektiv rente
28,77 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Overføring til annen konto
0 kr¹
Regningsbetaling
0 kr¹
Betalingsutsettelse 3 måneder
249 kr
Betalingsutsettelse 6 måneder
329 kr
Betalingsutsettelse 9 måneder
449 kr
Overtrekksgebyr
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,8 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff.rente 28,77 %. 12.000 o/12 mnd. Kostnad: 1726. Totalt: 13.726
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Morrow Bank Mastercard. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Norge i henhold til Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller de første 35 dagende om man reiser med åpen retur. Forsikringen gjelder både kortholder og dens husstand – med en begrensning på inntil tre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og barn under 23 år med felles adresse. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 70 år.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
200 000
300 000
Forsinket avgang
3000
6000
Forsinket ankomst
30 000
75 000
Reisegods
Ubegrenset
Ubegrenset
Kontanter
5000
10 000
Reisedokumenter
20 000
Verdigjenstander
30 000
40 000
Enkelt­gjenstander
25 000
30 000
Tyveri fra motorvogn
30 000
45 000
Sykkel
25 000
45 000
Forsinket bagasje
5000
25 000
Reisesyke
Ubegrenset
Ubegrenset
Tannbehandling (sykdom)
1000
Tannbehandling (ulykke)
5000
Reiseledsager
25 000
Veterinærutgifter
1000
Hjemtransport og evakuering
Ubegrenset
Ubegrenset
Reiseavbrudd
100 000
100 000
Privatansvar
15 000 000
15 000 000
Egenandel på leiebil
20 000
Rettshjelp
100 000
100 000
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-70 år)
500 000
Dødsfall barn (0-23 år)
75 000
Dødsfall voksen (23-70 år)
300 000
Medisinske behandlingsutgifter etter hjemkomst
25 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring ASA)

Såfremt du har imøtekommet kravene til reiseforsikringen, har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert. Denne er gyldig så lenge man leier bil fra et registrert bilutleiefirma og forholdet i sin helhet er betalt med ditt Morrow Bank Mastercard-kort.

Forsikringen dekker egenandelen ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy med inntil 20 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inkludert i reiseforsikringen
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring ASA)

Med Morrow Bank sin ID-tyveriforsikring er du dekket for inntil 100 000 kroner ved bekreftede tilfeller av ID-tyveri. Denne summen er med på å dekke kostnader knyttet til assistanse, råd og juridisk bistand som går med til å renvaske din identitet.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
BNP Paribas Cardif Försäkring AB

Morrow Bank Mastercard kan også skilte med kjøpsforsikring inkludert uten ekstra kostnad. Denne forsikringen sikrer beløp inntil 25 000 kroner dersom varer du har kjøpt med kredittkortet blir frastjålet ved innbrudd eller overfall, eller dersom varen skulle bli skadd under frakt.

Dekningen gjelder i 90 dager fra varen er kjøpt med kortet. Maksimal erstatning i hele forsikringsperioden er begrenset til 50 000 kroner, og kan høyst erstatte 2 separate forsikringstilfeller over en periode på 12 måneder.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
BNP Paribas Cardif Försäkring AB

Betalingsforsikringen hos Morrow Bank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 20 og 66 år og enten være selvstendig næringsdrivende eller ha en arbeidstid på minst 16 timer per uke. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100 %)
10 000 kr/mnd
300 dg¹
30 dg
90 dg
Sykdom (100 %)
10 000 kr/mnd
300 dg¹
30 dg
90 dg
Sykehus­innleggelse²
10 000 kr/mnd
300 dg¹
7 dg
90 dg
Kritisk sykdom
100 000 kr
0 dg
90 dg
Dødsfall
100 000 kr
0 dg
0 dg
Totalt 900 dager gjennom låneperioden
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
BNP Paribas Cardif Försäkring AB
Pris
0,9 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Morrow Bank ASA
Org. nummer
998 997 801
Besøksadresse
Lysaker Torg 35, 1366 Lysaker
Postadresse
Lysaker Torg 35, 1366 Lysaker
Telefon
(+47) 21 00 74 50
Sperre kort
(+47) 21 00 74 50
E-post
Min Side

Brukererfaring med Morrow Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Morrow Mastercard kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring