Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av re:member gold kredittkort

Kreditt­ramme
150 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple Pay, Google Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 23,81 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1407. Totalt: 16.407
re:member gold utstedes av den norske filialen av EnterCard og er – som de fleste nok kan klare å gjette seg til – det nyeste tilskuddet i re:remember-familien. Entercard Norge har operert på det nordiske markedet siden 1999, selv om kredittselskapet i sin nåværende form ble til i 2005 gjennom etableringen av et fellesforetak i regi av svenske Swedbank og engelske Barclays.

Totalt sett kommer re:member gold ganske så kurant ut i vår sammenligning av kredittkort. I motsetning til sin mer etablerte storebror re:member black bys det ikke på all verden med fordeler her, men det den derimot kan skryte på seg er særs overlegne rente- og gebyrsatser.

re:member gold: Kredittkort med lav rente

For om det er noe re:member gold kan smykke seg med, så er det nemlig tilnærmet full pott innenfor kategorien rente- og gebyrsatser. Dette skyldes først og fremst den nominelle og effektive rentesatsen på henholdsvis 17,85 % og 23,81 %, og av den grunn kan man nok med rette fastslå at kortet først og fremst egner for den som er på utkikk etter et betalingsmiddel med gode vilkår. Alternativt passer den også ypperlig for de som ønsker å utsette betalingen eller benytte seg av kreditten som et kortsiktig lån. På et generelt grunnlag vil vi uansett anbefale samtlige å betale inn det man skylder før renten begynner å løpe.

Om du derimot skulle finne deg i en posisjon hvor du ikke får innbetalt det du skylder før renten begynner å løpe, kan du i det minste søke Entercard Norge om en betalingsfri måned. For å få denne innvilget, er det riktignok et par minimumskrav du må klare å oppfylle. For det første må du ha hatt kortet i minst seks måneder, samtidig som du også må kunne vise til en plettfri betalingshistorikk. For det andre kan du ikke benytte deg av en betalingsfri måned om fakturaen allerede har forfalt eller om kredittgrensen har blitt overtrukket.

Overlegne gebyrsatser

Om man velger å se bort ifra kortets fremste salgsargument – altså den lave renten – er re:member gold nesten også helt strippet for gebyrer. Den eneste satsen vi klarer å oppspore er faktisk gebyr ved overføring fra kort til konto, samt at rentene løper fra dag én ved uttak av kontanter, som for øvrig er en praksis de fleste på markedet opererer med.

Utover dette kan kortet også skryte på seg en svært solid kredittramme. Med en øvre grense på hele 150 000 kroner, plasserer re:member gold seg trygt innenfor denne kategoriens toppsjikt. Denne vurderingen er i og for seg ganske så naturlig, all den tid det er myntet på forbrukere som ønsker å benytte seg av kreditten som et kortsiktig lån med lav rente.

re:member gold: Et mer enn godkjent kredittkort

Som nevnt innledningsvis kan man med rette si at re:member gold klarer seg mer enn godkjent i denne sammenligningen. På den positive siden har kortet altså en av de bedre rente- og gebyrsatsene på markedet, og velger man i tillegg å sammenligne det med den mer velkjente navnebroren, kan den faktisk skilte med nærmere syv prosentpoeng lavere effektiv rente.

Velger man derimot å bevege seg mot den andre enden av skalaen og se på faktorer som
inkluderte forsikringer, fordeler og rabatter, henger ikke kortet på ingen måte like godt med i svingene. Den har nemlig ingen av delene, selv om det er fullt mulig å tegne enkelte forsikringer ved siden av, så det er jo i det minste noe.

Testen av re:member gold kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2024-01-22

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

re:member gold oppnår 94/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Når man skilte med noen av de fremste rente- og gebyrsatsene på markedet, sier det seg nesten bare selv at man ender opp med tilnærmet full pott på dette punktet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 26/100 poeng. re:member gold kommer hverken med noen inkluderte forsikringer eller noen form for bonus- eller fordelprogram og da ender man fort opp med en mindre god poengsum totalt sett. Man kan i alle fall tegne enkelte forsikringer ved siden av, og dette alene er nok til å rette opp noe av inntrykket her.

Brukeropplevelse

Videre får re:member gold 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det egentlig så godt som full pott, og aktøren kan blant annet by på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet kan i tillegg skilte med valg av egen PIN-kode, en enkel og oversiktlig app og kontaktløs betaling. Det eneste den dermed ender opp med å få trekk for her er fraværet av en form for bonusordning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 45/100 poeng. Kortet har med andre ord sine markante styrker, selv om dette kommer på bekostning av noen vesentlig mangler. På den ene siden har kortet blant markedets beste rente- og gebyrsatser, men det den derimot mangler er et bonusprogram og inkluderte forsikringer. Slikt sette egner kortet seg primært for den som er på utkikk etter et betalingsmiddel med gunstigste vilkår, men i det segmentet er den i alle fall en av de fremste på markedet.

Fordeler

 • Blant markedets beste rentesatser
 • Suverene gebyrsatser
 • Overlegen kredittramme, med en øvre grense på inntil 150 000 kroner
 • Ingen årsavgift

Ulemper

 • Ingen rabatt- eller bonusordninger
 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Renten løper fra første stund ved uttak av kontanter
Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • Dette kortet har ingen rabatt- eller bonusordninger

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 150 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Entercard Norge
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple Pay, Google Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
20 000 kr/uke (beregnes fra tirsdag)
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Bruk av posttjenester
0 kr¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,48 %
Årlig nominell rente
17,85 %
Årlig effektiv rente
23,81 %
Øvrige gebyrer
Nytt kort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Regningsbetaling
35 kr + 1 % av sum
Overføring mellom kontoer
35 kr + 1 % av sum
Kopi av faktura
20 kr
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 100 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 23,81 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1407. Totalt: 16.407
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

re:member har samlet sine mest populære forsikringer – henholdsvis ID-tyverisikring, egenandelsdekning for leiebil og kjøpsgaranti – i én enkelt avtale kalt Trygghetspakken.

Med ID-tyverisikringen får man hjelp til å forebygge, oppdage og begrense Identitetstyveri. Ved bekreftede skadetilfeller dekkes i tillegg kostnadene knyttet til juridisk bistand. Egenandelsdekning for leiebil dekker på sin side tyveri og kaskoskader ved leie av bil i utlandet, mens uhell etter varekjøp omfatter tap av eller skade på varer med en verdi over 1000 kroner, så lenge denne er betalt med ditt re:member gold-kort. Forsikringen gjelder for øvrige fra det tidspunkt varen ble kjøpt og 90 dager frem i tid.

Den oppgitte erstatningssummen er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle og år.

Dekning
Pr. skade
Pr. år
Juridisk bistand
1 000 000
1 000 000
Egenandelsdekning for leiebil
25 000
50 000
Uhell etter varekjøp
20 000
40 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AmTrust International Underwriters DAC
Pris
249 kr/år

Betalingsforsikringen hos Entercard Norge dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år, selv om forsikringen gjelder frem til du fyller 67 år. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i enten Norge, Sverige eller Danmark.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
12,5 %¹
240 dg
30 dg
90 dg
Sykdom (50%)
12,5 %¹
240 dg
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse²
12,5 %¹
90 dg
3 dg
30 dg
Alvorlig sykdom
100 %
30 dg
90 dg
Dødsfall
100 %
0 dg
0 dg
Av utestående saldo beregnet fra skadedato
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AmTrust International Underwriters DAC
Pris
0,6 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en fast inntekt
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Entercard Norge - filial av Entercard Group AB
Org. nummer
919 061 545
Besøksadresse
Dronning Eufemias gate 6B, 0191 Oslo
Postadresse
Postboks 6783 St. Olavs Plass, 0130 Oslo
Telefon
(+47) 73 89 77 55
Sperre kort
(+47) 73 89 77 55
E-post
kortservice@ entercard.no

Brukererfaring med re:member gold kredittkort

Hva er din erfaring med re:member gold kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring