Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av re:member black kredittkort

Kreditt­ramme
150 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple Pay, Google Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 30,33 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1717. Totalt: 16.717

Fordeler

 • Inntil 20 prosent rabatt i over 200 nettbutikker
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Inntil 150 000 kroner i kreditt
 • Tilgang til en rekke gunstige forsikringer gjennom Trygghetspakken
 • Støtte for Apple Pay, Google Pay

Ulemper

 • Høye gebyrer på kontantuttak

re:member black – Raskt oppsummert

Takket være sitt brede fordelsprogram og høye kredittgrense kommer re:member black meget godt ut i vår sammenligning av kredittkort. Inntrykket blir heller ikke noe dårligere av at man har reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, samt at man også har tilgang til noen gunstige forsikringspakker ved siden av dette.

Utover dette kan kortet skilte med en effektiv rente på 30,33 % med en rentefri kredittperiode på 45 dager.

re:member black: Fordeler gjennom re:member reward

Med re:member black kan du oppnå en rekke rabatter gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Denne rabatten utbetales i form av cashback, som vil si at en prosentvis sum trekkes fra din neste faktura etter du har gjennomført en handel. Den prosentvise summen avhenger naturlig nok av produktet du velger, men med dette fordelsprogrammet kan du oppnå inntil 20 prosent rabatt i over 200 nettbutikker.

Om du er på utkikk etter en billig reise, kan du blant annet benytte deg av programmet for å få rabatterte priser på flyreiser, hotellopphold, leiebil og mye mer. Her er det med andre ord noe for enhver smak, samtidig som det er en enkel måte å spare penger på.

Reiseforsikring på kjøpet

En annen vesentlig fordel med re:member black, er at man har reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, så lenge man betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Foruten om deg selv, dekkes også din husstand – mer spesifikt ektefelle eller samboer med hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre andre medreisende, og dette er i så måte et langt rimeligere alternativ enn å måtte tegne helårs reiseforsikring ved siden av.

Foruten om dette kan forsikringen også vise til en langt høyere aldersgrense enn brorparten av kredittkortmarkedet. De aller fleste opererer nemlig med en aldersbegrensning på fylte 75 år for poster som ulykke, avbestilling, reisesyke og hjemtransport, mens re:member black på sin side har valgt å sette denne til 80 år. Dette kortet er altså noe man kan trygt kan velge å holde i på sine eldre dager.

Trygghetspakken: Gunstige forsikringer

Ved siden av den inkluderte reise- og avbestillingsforsikringen, har man også muligheten til å tegne seg ytterligere forsikringer gjennom Trygghetspakken. Denne ble lansert 1. mars 2019, og samlet da en rekke av re:member black sine mest populære forsikringer i én enkelt avtale. Pakken inkluderer både ID-tyveri- og uhellsforsikring, i tillegg til egenandelsforsikring for leiebil, som er blant de mest attraktive forsikringene på markedet. Forsikringen vil koste deg 249 kr/år, en sum som raskt vil lønne seg om du har planer om å leie bil i utlandet.

Om re:member black

Kredittkortet re:member black utstedes i dag av den norske filialen av svenskeide EnterCard, som ble etablert som et fellesforetak mellom Swedbank og Barclays tilbake i 1999. re:member black ble først lansert i Sverige i september 2006 og i Norge det påfølgende året, så man kan med rette påstå at kortet har en lang fartstid her til lands.

Testen av re:member black kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2024-02-22

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

re:member black oppnår 52/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Aktøren gjør det ganske så skarpt når det kommer til gebyrer, men når dessverre ikke helt opp når det kommer til rentene. Total sett lander man dermed på en ganske så middelmådig poengsum. Langt fra det dårligste, men også et stykke unna toppen.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 73/100 poeng. re:member black har et bredt og godt fordelsprogram gjennom sin Reward-ordning. I tillegg får den også pluss for sine meget omfattende forsikringsordninger, som blant annet inneholder inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får re:member black 98/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det egentlig så godt som full pott, og aktøren kan blant annet by på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet kan i tillegg skilte med valg av egen PIN-kode, en enkel og oversiktlig app og kontaktløs betaling. Det eneste den faktisk får trekk for er selve fordelsprogram, som på alle måter er godt nok i seg selv, men som gjerne burde vært litt mer intuitivt å bruke.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 75/100 poeng. Kortet kommer dermed ganske så bra ut her, og det er det flere grunner til. Den er generelt godt ansett blant sine brukere, byr på mange og gode forsikringer og disker opp med en rekke gode rabatter. Totalt sett blir det da en riktig så fornøyelig pakke.

Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

re:member byr på en rekke rabatter og bonusordninger gjennom sitt Reward-program, og under kan du se en oversikt over noen av fordelene man oppnår ved å benytte kortet:

 • Opptil 10 % rabatt på Expedia.no
 • Opptil 10 % rabatt på Hotels.com
 • Opptil 8 % rabatt på CDON.com
 • Opptil 7 % rabatt på Adlibris
 • Opptil 5 % rabatt på AliExpress
 • Opptil 4 % rabatt på Booking.com
 • Opptil 3 % rabatt på Dustin Home
 • Opptil 2 % rabatt på Apple Store

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 150 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Entercard Norge
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple Pay, Google Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
20 000 kr/uke (beregnes fra tirsdag)
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
75 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
2,05 %
Årlig nominell rente
24,57 %
Årlig effektiv rente
30,33 %
Øvrige gebyrer
Nytt kort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Overføring fra kort til konto
35 kr + 1 % av sum
Kopi av faktura
20 kr
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1/60-del (min. 150 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 30,33 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1717. Totalt: 16.717
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med re:member black. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 21 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 80 år. Forsikringen dekker heller ikke behandlingsutgifter i Norge, i tillegg til at samtlige poster med unntak av forsinkelse har en egenandel på 500 kroner.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
20 000
50 000
Reisegods
15 000
40 000
Verdigjenstander
7500
Tyveri fra telt, strand eller basseng
3000
Kontanter man bærer på seg
3000
Kontanter oppbevart i safe
5000
Sykkel
2000
Billetter og pass
5000
Forsinket reisegods (etter 4 timer)
2000
3000
Forsinket fremmøte i Norden
20 000
Forsinket fremmøte ved hjemreise
5000
Forsinkelse av reisearrangørens transportmiddel (etter 4 timer)
1000
2000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Tannbehandling (sykdom)
1000
Tannbehandling (ulykke)
5000
Sengeleie etter legens ordre
1500/døgn
15 000
Tilkallelse
1500/døgn
30 000
Innhenting av reiserute
15 000
Avbrutt reise
15 000
Sykdom hos reiseledsager
20 000
Reiseansvar
3 000 000
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-67 år)
400 000
Ulykke invaliditet voksen (67-80 år)
150 000
Dødsfall barn (0-21 år)
1 G
Dødsfall voksen (21-67 år)
400 000
Dødsfall voksen (67-80 år)
150 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
AIG Europe S.A.

re:member har samlet sine mest populære forsikringer – henholdsvis ID-tyverisikring, egenandelsdekning for leiebil og kjøpsgaranti – i én enkelt avtale kalt Trygghetspakken.

Med ID-tyverisikringen får man hjelp til å forebygge, oppdage og begrense Identitetstyveri. Ved bekreftede skadetilfeller dekkes i tillegg kostnadene knyttet til juridisk bistand. Egenandelsdekning for leiebil dekker på sin side tyveri og kaskoskader ved leie av bil i utlandet, mens uhell etter varekjøp omfatter tap av eller skade på varer med en verdi over 1000 kroner, så lenge denne er betalt med ditt re:member black-kort. Forsikringen gjelder for øvrige fra det tidspunkt varen ble kjøpt og 90 dager frem i tid.

Den oppgitte erstatningssummen er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle og år.

Dekning
Pr. skade
Pr. år
Juridisk bistand
1 000 000
1 000 000
Egenandelsdekning for leiebil
25 000
50 000
Uhell etter varekjøp
20 000
40 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AmTrust International Underwriters DAC
Pris
249 kr/år

Betalingsforsikringen hos Bank Norwegian dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år, selv om forsikringen gjelder frem til du fyller 67 år. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i enten Norge, Sverige eller Danmark.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
12,5 %¹
240 dg
30 dg
90 dg
Sykdom (50%)
12,5 %¹
240 dg
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse²
12,5 %¹
90 dg
3 dg
30 dg
Alvorlig sykdom
100 %
30 dg
90 dg
Dødsfall
100 %
0 dg
0 dg
Av utestående saldo beregnet fra skadedato
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AmTrust International Underwriters DAC
Pris
0,6 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en fast inntekt
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Entercard Norge - filial av Entercard Group AB
Org. nummer
919 061 545
Besøksadresse
Dronning Eufemias gate 6B, 0191 Oslo
Postadresse
Postboks 6783 St. Olavs Plass, 0130 Oslo
Telefon
(+47) 73 89 77 55
Sperre kort
(+47) 73 89 77 55
E-post
kortservice@ entercard.no

Brukererfaring med re:member black kredittkort

Hva er din erfaring med re:member black kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring