Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av Resurs Gold Mastercard kredittkort

Kreditt­ramme
75 000 kr
Rente­frihet
60 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
20 år
Kontakt­løshet
Nei
Smart­betaling
Apple og Google Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 34,38 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2475. Totalt: 17.475
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
Resurs Gold – eller Supreme Card som den het tidligere – utstedes av svenske Resurs Bank, som ifølge seg selv er en av Nordens hurtigst voksende banker. Foruten om kredittkort er banken også tilbyder av forbrukslån for det nordiske markedet.

Resurs Bank er for øvrig godt representert i det norsk kortmarkedet gjennom det kjente yA Visa, bensinkortet YX Visa, shopppingkortet Nordbykortet og flykortene Flying Blue Classic og Flying Blue Premium.

Med sine 60 dager kan Resurs Gold i alle fall smykke seg med den lengste rentefrie perioden på markedet, på toppen av muligheten for inntil seks måneders delbetaling uten nominell rente, poeng på alle kjøp og en inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Det er med andre ord mye positivt å spore her.

Delbetaling uten nominell rente

Med Resurs Gold fra Resurs Bank har du altså muligheten til dele opp betalingen over seks måneder uten at det tilkommer noen nominell rente på beløpet. Man har også muligheten til å utsette betalingen utover dette, men dersom man velger å utsette betalingen over de forespeilede seks månedene, vil det naturlig nok tilknyttes en nominell rentesats.

Dette kan være en praktisk ordning for den som måtte trenge det, og kan langt på vei være med på å forenkle en rekke uforutsette situasjoner man kan komme ovenfor. Ulempen med denne løsningen er at den kommer med et opprettelsesgebyr pålydende 197 kroner, samt et månedlig administrasjonsgebyr på 45 kroner. På et generelt grunnlag anbefaler vi derfor å betale hele fakturaen ved forfall, så lenge man har muligheten til dette.

Bonus på alle kjøp

La oss dermed se litt nærmere på den medfølgende bonusordningen. Med Resurs Gold får du bonuspoeng på alt du handler, uansett hvor og hva du handler, og satsen ligger her på ett bonuspoeng per brukte kroner. Handler du for 100 kroner, mottar du altså 100 bonuspoeng. Enkelt og greit. Samtidig er det verdt å merke seg at dette kun gjelder på kjøp, og man mottar derfor ingen poeng ved kontantuttak.

De opptjente poengene kan byttes inn mot reiser, opplevelser og produkter i Resurs Bank sin Poengbutikk, og her ligger prisene på 1000 poeng for de rimeligste alternativene og opp mot 190 000 for de aller dyreste.

Reiseforsikring med på kjøpet

Med Resurs Gold har du reise- og avbestillingsforsikring med ID-tyverisikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens total transportkostnader med kortet. Så lenge dette er imøtekommet er forsikringen gjeldende for reiser i hele verden med en varighet på inntil 90 dager eller de 35 første dagene for reiser med åpen retur.

Reiseforsikringen dekker kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 23 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd, samt at reisen må startes og avsluttes på din folkeregistrerte adresse.

Forsikringen leveres av Gjensidige-eide Gouda, og du kan lese mer om hvilke poster forsikringen dekker her.

Resurs Gold: Et kurant kort uten de store fordelene

Så hvilket inntrykke sitter man egentlig igjen med? På den positive siden kan Resurs Gold skilte med en suveren rentesats, en mer enn godkjent brukeropplevelse og reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen. Noe som derimot taler imot er det tilknyttede fordelsprogrammet, som fremstår ganske så snevert om man sammenligner det med det øvrige kredittkortmarkedet. Med det sagt er kortet allikevel ganske så rimelig i drift om man ikke har noe utpreget behov for å heve kontanter, og bonuspoeng på alle kjøp er uansett bedre enn ingen bonuspoeng.

Testen av Resurs Gold Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Resurs Gold oppnår 80/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan skryte på seg en av de bedre rentesatsene på markedet, og selv om det samme ikke kan sies om gebyrene, er det mer enn nok til å ende opp med et mer enn godkjent resultat.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 42/100 poeng. Med Resurs Gold oppnår man bonuspoeng på alle kjøp med unntak av kontantuttak. Satsen ligger her på ett poeng per brukte krone, så det er ikke akkurat vanskelig å forholde seg til, men den fremste ulempen er at disse poengene utelukkende kan benyttes i deres egen Poengbutikk, som må sies å ha et noe snevert utvalg.

Brukeropplevelse

Videre får Resurs Gold 86/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Supreme Card Gold utstedes av Resurs Bank, og her bys det på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og intuitiv innpakning. Videre bys det også på kontaktløs betaling og valg av egen PIN-kode, samt at de er tilgjengelig på flere plattformer om du trenger å ta kontakt med kundeservice. Det eneste som trekker vesentlig ned er den tilknyttede app-en Loyo Pay, som kun er tilgjengelig for Android, og i tillegg fungerer særdeles dårlig om vi skal dømme ut ifra tilbakemeldingene.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Om vi skal starte med å trekke frem det positive med Resurs Gold, bør det nok nevnes at kortet har en overlegen rentesats, en mer enn godkjent brukeropplevelse og reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen. Det som derimot ikke er så allverden er det tilknyttede fordelsprogrammet, som langt på vei virker ganske så snevert om man sammenligner det med tungvekterne på markedet. Med det sagt er kortet allikevel ganske så rimelig i drift om man ikke har noe utpreget behov for å heve kontanter, og bonuspoeng på alle kjøp er uansett bedre enn ingen bonuspoeng.

Fordeler

 • Gode rentevilkår
 • Bonuspoeng på alle kjøp
 • Muligheten for inntil seks måneders delbetaling
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • 60 dagers rentefrihet

Ulemper

 • Noe lav kredittramme
 • Ikke de beste gebyrsatsene
 • Noe snevert fordelsprogram
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • Bonuspoeng: Med Resurs Gold får du bonuspoeng ved alle varekjøp, og satsen ligger her på 1 poeng per brukte krone som kan benyttes i deres egne Poengbutikk
 • Velkomstbonus: Ved anskaffelse vil du også motta 10 000 bonuspoeng

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
20 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10 000 – 75 000 kr
Rentefrihet
60 dager
Kortutsteder
Resurs Bank
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Nei
Smartbetaling
Apple og Google Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
5000 kr/døgn og 15 000 kr/uke (maks 3 uttak/døgn)
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,95 % (min. 35 kr)
Kontantuttak over skranke
3,95 % (min. 35 kr)
Bruk av posttjenester
3,95 % (min. 35 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,95 % (min. 35 kr)
Kontantuttak over skranke
3,95 % (min. 35 kr)
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,65 %¹
Årlig nominell rente
19,8 %¹
Årlig effektiv rente
34,38 %¹
Øvrige gebyrer
Termingebyr
45 kr/mnd
Erstatningskort
50 kr
Tilleggskort
50 kr
Etableringsgebyr ved 6 mnd. delbetaling
197 kr
Administrasjonsgebyr ved 5 eller 10 % delbetaling
45 kr/mnd
Kopi av faktura og kjøpskvittering
50 kr/kopi
Nødkontanter
595 kr
Kontoetterforskning
75 kr
Utbetaling av tilgodehavende
50 kr
Endringsmelding av navn og adresse
75 kr
Debittering ved ubegrunnet reklamasjon
300 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
400 kr
Låneeksempel
Eff. rente 34,38 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2475. Totalt: 17.475
Aktuelle rentesatser ved minimum innbetaling på 5 %. Ved 6 måneder eller 10 % delbetaling foreligger det andre rentesatser
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Resurs Gold. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Norge i henhold til Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller de første 35 dagende om man reiser med åpen retur. Forsikringen gjelder både kortholder og dens husstand – med en begrensning på inntil tre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og barn under 23 år med felles adresse. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 70 år.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
125 000
250 000
Reisegods
150 000
300 000
Kontanter
5000
10 000
Reisedokumenter
20 000
20 000
Verdigjenstander
20 000
35 000
Enkelt­gjenstander
20 000
20 000
Tyveri fra motorvogn
20 000
20 000
Sykkel
25 000
40 000
Forsinket bagasje
5000
20 000
Forsinket avgang
3000
6000
Forsinket ankomst
30 000
75 000
Reisesyke
Ubegrenset
Ubegrenset
Tannbehandling (sykdom)
1000
Tannbehandling (ulykke)
5000
Reiseledsager
25 000
25 000
Veterinærutgifter
1000
Hjemtransport og evakuering
Ubegrenset
Ubegrenset
Tilbakeholdelse
25 000
50 000
Reiseavbrudd
100 000
100 000
Privatansvar
15 000 000
15 000 000
Egenandel på leiebil
10 000
Rettshjelp
100 000
100 000
Ulykke invaliditet barn (0-23 år)
500 000
Ulykke invaliditet voksen (23-70 år)
300 000
Dødsfall barn (0-23 år)
50 000
Dødsfall voksen (23-70 år)
300 000
Medisinske behandlingsutgifter etter hjemkomst
25 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Såfremt du har imøtekommet kravene til reiseforsikringen, har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert. Denne er gyldig så lenge man leier bil fra et registrert bilutleiefirma og forholdet i sin helhet er betalt med ditt Resurs Gold-kort.

Forsikringen dekker egenandelen ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy med inntil 10 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inkludert i reiseforsikringen
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Betalingsforsikringen hos Resurs Bank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 25 og 68 år og ha vært fast ansatt i minst tre måneder hos samme arbeidsgiver. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (50%)
100 %/mnd
12 mnd
30 dg
30 dg
Arbeids­uførhet (50%)
100 %/mnd
12 mnd
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse¹
100 %/mnd
12 mnd
5 dg
30 dg
Dødsfall
50 000 kr
0 dg
0 dg
Gjelder kun selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Solid Försäkringsaktiebolag
Pris
0,89 % av den aktuelle kreditten per måned, dog minst 29 og maks 299 kroner

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må ha fast inntekt
 • Du må ha en folkeregistrert adresse
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Resurs Bank AB
Org. nummer
984 150 865
Besøksadresse
Langkaia 1, 0150 Oslo
Postadresse
Postboks 979 Sentrum, 0104 Oslo
Telefon
(+47) 22 56 37 33
Sperre kort
(+47) 22 56 37 33
E-post
kunde­tjeneste@ resursbank.no

Brukererfaring med Resurs Gold Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Resurs Gold Mastercard kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring