MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Santander Flexi Visa kredittkort

Santander Flexi Visa kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Drivstoffrabatt
• Rabatter/kickback

Aldersgrense: 20 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 50 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 24,6 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4349. Totalt: 39.349

Banco Santander ble grunnlagt i byen med samme navn tilbake i 1857, og innehar i dag tittelen som Spanias største bank og Europas nest største bank målt i markedsverdi. Det skulle dog mildt sagt ta noen år før banken valgte å satse på det norske markedet, og dette skjedde først i 2005 med oppkjøpet av det Oslo-baserte Bankia.

Med et slikt omdømme skulle det nesten bare mangle at Santander Flexi Visa klarer å skille seg ut i mengden av fordelskort, og det makter det vitterlig også. Kortet kan blant annet skilte med en månedlig valgfri rabatt på 4 % innenfor en ønsket kategori, tilgang til den omfattende fordelsportalen Santander Kickback og ytterligere rabattordninger gjennom fordelsprogrammet DealPass. Uavhengig av dette er det nok drivstoffrabatten på 4 % som henger aller høyest, og særlig fordi den er gjeldende ved alle landets stasjoner.

Valgfri bonus med Santander Flexi Visa

En av Santander Flexi Visas aller fremste fordeler, er muligheten til å velge seg ut en valgfri bonuskategori hver måned. Flexi har til enhver tid fire kategorier du kan velge blant, og du kan kun benytte deg av én av disse hver måned. I og med at rabatten har en flat sats på 4 % er den i alle fall både enkel og forutsigbar å forholde seg til.

Bonusene du hver måned kan velge mellom er:

 • 4 % bonus på drivstoff (bensin og diesel)
 • 4 % bonus på elektronikk
 • 4 % bonus på klær og sko
 • 4 % bonus på sportsutstyr

Du oppnår bonus ved alle brukersteder som er registrert med riktig kategori i Visas bransjeregister, og det hendige med denne løsningen er at bonusen automatisk utbetales til ditt kortet hver måned.

Ulempen med ordningen derimot, er at grensen for opptjening av bonus er satt til 200 kroner per måned og maksimalt 2000 kroner i løpet av et kalenderår, som er noe lavere enn de gjeveste konkurrentene.

Rabatt på bensin og drivstoff med Santander Flexi Visa

For hvis det virkelig er et punkt hvor Santander Flex Visa skinner, så er det den nevnte drivstoffrabatten. Med en fast sats på 4 % vil du ved en literpris på 15 kroner nemlig kunne nyte godt av en rabatt på hele 60 øre per liter.

Det som derimot gjør Flexi Visa til et såpass yndet fordelskort er ikke utelukkende på grunn av rabatten man oppnår, men også fordi den er uavhengig av stasjonen man velger. Konsekvensen er at du får registrert rabatten uansett hvilken bensinstasjon du fyller hos, være seg Circle K, Esso, Shell eller andre stasjoner som er registrert med riktig MCC-kode.

Kort som 365Privat gir eksempelvis høyere rabatter om man fyller hos Esso, og noe lavere rabatt hos øvrige stasjoner. Dette trenger du heldigvis ikke å tenke på med Flexi Visa.

Penger tilbake ved kjøp gjennom Santander Kickback

Utover den faste rabatten kan Santander også skilte med en gunstig kickback-ordning, med rabatter på alt fra klær og mote til hotell og elektronikk i mer enn 200 nettbutikker.

Den siste rosinen i fordelspølsa er ordningen DealPass, som gir deg opptil 25 % rabatt hos over 300 spisesteder og på hundrevis av butikker, hoteller, aktiviteter og kulturopplevelser.

Konklusjon: Flexi Visa scorer høyt på rabatter

Som navnet tilsier er Santander Flexi Visa et særdeles fleksibelt kort, kanskje først og fremst grunnet sin utskiftbare månedlige rabattordning. En noe høy rente er dessverre med på å trekke ned noe av helhetsinntrykket her, men takket være sine intuitive og gode bonusordninger kommer den seg likevel ganske så tørrskodd ut av situasjonen. Kortet skal særlig få skryt for sin enestående drivstoffrabatt, som er på høyden med det aller beste på markedet – om det ikke faktisk er det beste. I det store og hele veier de positive aspektene langt opp for de negative, og da sitter man raskt igjen med et kort som er vært å ha for hånden.

Testen av Santander Flexi Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-15
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Santander Flexi Visa oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har totalt sett mye bra å by på, men renter og gebyrer er ikke en av disse. Til det har kortet en for ugunstig rente, i tillegg til høye gebyrer for kontantuttak.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 82/100 poeng. I likhet med øvrige kort fra Santander har også Flexi Visa den meget intuitive rabattordningen Kickback. Kortet kan i tillegg skilte med 4 % rabatt på drivstoff, noe som gjør den til én av – om ikke det beste – kortet med drivstoffrabatt på markedet. Det eneste som trekker ned i denne sammenhengen er mangelen på inkluderte forsikringer, selv om den til sitt forsvar byr på en rekke tilleggsforsikringer.

Brukeropplevelse

Videre får Santander Flexi Visa 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er kort og godt det aller meste på stell. Hjemmesiden er oversiktlig, kundebehandlingen er prima og valg av egen PIN, app og kontaktløs betaling er på plass. I tillegg registreres opptjente rabatter automatisk, som er så enkelt som en slik ordning bør være. Det eneste den får trekk for her er søknadsprosessen, som krever at du må ta stilling til tilleggsforsikringer umiddelbart uten å gi deg noe særlig informasjon om hva de innbefatter.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 85/100 poeng. Kortet scorer totalt sett ganske bra flere punkter, og det er særlig ordningene knyttet til fordeler og rabatter som trekker opp snittet her, og enda mer spesifikt den høye rabatten på drivstoff og den omfattende Kickback-løsningen.

Annonselenke

Fordeler med Santander Flexi Visa kredittkort

 • 4 % bonus på valgfri kategori (drivstoff, elektronikk, klær og sko eller sportsutstyr)
 • En av markedets beste drivstoffrabatter
 • Omfattende rabattordning gjennom fordelsprogrammet Kickback
 • Tilgang til virtuelt kort før man får det fysisk
 • Støtte for Apple, Fitbit og Garmin Pay
Annonselenke

Ulemper

 • Lav øvre bonusgrense på maks 2000 kroner i året
 • Høy effektiv rente
 • Ingen inkluderte forsikringer

Rabatter og bonusordninger

Santander byr på en rekke rabatter og bonusordninger, hvor Kickback-ordningen unektelig står i fokus. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 4 % bonus på enten drivstoff, elektronikk, klær og sko eller sportsutstyr hver måned
 • Santander Kickback – fordelsprogram med rabatter på over 200 nettsteder
 • DealPass – opptil 25 % rabatt hos over 300 spisesteder og på hundrevis av butikker, hoteller, aktiviteter og kulturopplevelser
Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10 000 – 100.000 kr¹
Rentefrihet
50 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10.000 kr/døgn og uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,79 %
Årlig nominell rente
21,5 %
Årlig effektiv rente
24,6 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
99 kr²
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
40 kr/mnd
Kopi av faktura
20 kr
Selvvalgt PIN
0 kr
Overtrekksgebyr
125 kr
Nødkort og -kontanter
250 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Administrasjonsgebyr ved 12 mnd. inaktivitet
149 kr
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 24,6 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4349. Totalt: 39.349
Initiell grense på 50 000 kroner, som senere kan økes
Kostnadsfritt ved rebestilling og ordinære fornyelser

Forsikringer

Ved ID-tyveri er du med Santander Flexi Visas ID-tyveriforsikring forsikret med inntil 1 million kroner for å dekke juridisk bistand, administrative utgifter og eventuelle kostnader som går med til å renvaske din identitet. Forsikringen gir også bistand til å forebygge ID-tyveri, samt igangsette tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.

Har du Santander Flexi Visas advokatforsikring er ID-tyveriforsikring allerede inkludert.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: HELP Forsikring
Pris: 22 kr/mnd

Med Santander Flexi Visa sin advokatforsikring får du tilgang til 15 timer med juridisk rådgivning og advokatbistand innen familierett, arverett, forbrukerkjøp, fast eiendoms rettsforhold, naboforhold og ID-tyveri.

Dersom du velger å tegne deg advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveri- og forbrukerkjøpsforsikring, som vil si at du ikke trenger å tegne disse ved siden av.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: HELP Forsikring
Pris: 169 kr/mnd

Helseforsikring fra Santander Flexi Visa gir deg rask behandling etter henvisning fra lege, slik at du unngår lang helsekø og lang behandlingstid. Forsikringen garanterer rask spesialistvurdering, behandling og opptrening, samt at den dekker kostnader til behandling, reise og lignende. Du får egen kontaktperson og tilgang til noen av verdens ledende sykehus/medisinske eksperter.

Forsikringen utstedes gjennom Vertikal og kan tegnes av alle kortinnehavere som har medlemskap i den norske folketrygden. Ei heller stilles det noen krav til å vise frem en helseattest.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: If Skadeforsikring
Pris: 219 kr/mnd

Flexi Visa tilbyr betalingsforsikring, som holder deg sikret ved sykemelding i mer enn 60 dager, ufrivillig permittering eller arbeidsledighet i mer enn 60 dager eller sykehusopphold i utover 5 dager for selvstendig næringsdrivende.

Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo i 4 måneder, og hvis du er syk/arbeidsledig etter 150 dager slettes hele ditt utestående beløp. Santander dekker inntil 10 500 kroner per måneder, og ved dødsfall innfris utestående saldo i sin helhet (inntil 150 000 kroner).

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: CNP Santander Insurance Life DAC
Pris: 1 % av din månedlige utestående saldo

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer
983 521 592
Kreditt­giver
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer
983 521 592
Besøks­­adresse
Strandveien 18, 1325 Lysaker
Post­­adresse
Postboks 177, 1325 Lysaker
Telefon
(+47) 21 08 35 00
Sperre kort
(+47) 21 08 35 00
E-post
post@santanderkredittkort.no

Brukererfaring med Santander Flexi Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Santander Flexi Visa kredittkort?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring