Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av Santander Flexi Visa kredittkort

Kreditt­ramme
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
20 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 24,6 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4349. Totalt: 39.349
Banco Santander ble grunnlagt i byen med samme navn tilbake i 1857, og innehar i dag tittelen som Spanias største bank og Europas nest største bank målt i markedsverdi. Det skulle dog mildt sagt ta noen år før banken valgte å satse på det norske markedet, og dette skjedde først i 2005 med oppkjøpet av Oslo-baserte Bankia.

Med et slikt omdømme skulle det nesten bare mangle at Santander Flexi Visa klarer å skille seg ut i mengden av fordelskort, og det makter det vitterlig også. Kortet kan blant annet skilte med en månedlig valgfri rabatt på 4 prosent innenfor en ønsket kategori, omfattende rabattordning gjennom fordelsprogrammet Cashback og ytterligere rabattordninger gjennom fordelsprogrammet DealPass. Uavhengig av dette er det nok drivstoffrabatten som henger aller høyest her, og særlig fordi den er gjeldende ved alle landets stasjoner.

Valgfri bonus med Santander Flexi Visa

Blant Santander Flexi Visa sine aller fremste fordeler, finner man muligheten til å velge seg ut en valgfri bonuskategori hver måned. Totalt sett finnes det i alt fire kategorier å velge mellom her, og disse er henholdsvis drivstoff, elektronikk, klær og sko eller sportsutstyr. Man kan altså bare velge seg ut én kategori for den inneværende måneden, men i og med at rabatten har en flat sats på 4 prosent, er den i alle fall både enkel og forutsigbar å forholde seg til.

Samtidig er det også verdt å notere seg at man kun oppnår bonus hvis brukerstedet du handler hos er registrert med riktig kategori i Visas bransjeregister, men så lenge dette er på plass utbetales bonusen automatisk til ditt kort hver måned.

Ulempen med ordningen derimot, er at grensen for opptjening av bonus er satt til 200 kroner per måned og maksimalt 2000 kroner i løpet av et kalenderår, som er noe lavere enn de gjeveste konkurrentene.

Rabatt på bensin og drivstoff med Santander Flexi Visa

Selv om rabatt på elektronikk, sportsutstyr og klær og sko kommer godt med, bør du likevel gå for drivstoffrabatten om du ønsker å utnytte Santander Flexi Visa sitt fulle potensiale. Med den faste satsen på fire prosent, vil du nemlig kunne nyte godt av en rabatt på hele 60 øre per liter ved en pumpepris på 15 kroner.

Det er dog ikke selve rabatten som gjør Santander Flexi Visa til et såpass yndet fordelskort. Denne rabatten er – i motsetning til de fleste andre bensinkort på markedet – ikke knyttet opp mot en spesifikk kjede, som vil si at du kan tanke ved alle landets stasjoner, så lenge disse er registrert med riktig MCC-kode.

Kort som 365Privat Mastercard gir eksempelvis høyere rabatter om man fyller hos Esso, og noe lavere rabatt hos øvrige stasjoner. Dette trenger du heldigvis ikke å tenke på Santander Flexi Visa.

Penger tilbake ved kjøp

Nylig – mer spesifikt 31. oktober 2021 – ble Santanders populære fordelsprogram KickBack avviklet til fordel for ordningen Cashback. Den eneste forskjellen mellom disse ser ut til å være at Santander har overlatt ansvaret for programmet til Awardit, men utover dette får man som tidligere inntil 15 prosent rabatt i mer enn 200 nettbutikker. Her har man dessuten muligheten til å laste ned en «plug-in» til sin nettleser, som gir deg beskjed hver gang du har en rabatt tilgjengelig.

Den siste rosinen i fordelspølsa er ordningen DealPass, som gir deg opptil 25 prosent rabatt hos over 300 spisesteder og på hundrevis av butikker, hoteller, aktiviteter og kulturopplevelser.

Santander Flexi Visa: Meget gunstig rabattkort

Som navnet tilsier er Santander Flexi Visa et særdeles fleksibelt kort, kanskje først og fremst grunnet sin utskiftbare månedlige rabattordning. En noe høy rente er dessverre med på å trekke ned noe av helhetsinntrykket her, men takket være sine intuitive og gode bonusordninger kommer den seg likevel ganske så tørrskodd ut av situasjonen.

Kortet skal særlig få skryt for sin enestående drivstoffrabatt, som er på høyden med det aller beste på markedet – kanskje til og med det aller beste. I det store og hele veier de positive aspektene langt opp for de negative, og da sitter man raskt igjen med et kort som er vært å ha for hånden.

Testen av Santander Flexi Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Santander Flexi Visa oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har totalt sett mye bra å by på, men renter og gebyrer er ikke en av disse. Til det har kortet en for ugunstig rente, i tillegg til høye gebyrer for kontantuttak.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 82/100 poeng. I likhet med øvrige kort fra Santander har også Santander Flexi Visa den meget intuitive rabattordningen Kickback. Kortet kan i tillegg skilte med 4 % rabatt på drivstoff, noe som gjør den til én av – om ikke det beste – kortet med drivstoffrabatt på markedet. Det eneste som trekker ned i denne sammenhengen er mangelen på inkluderte forsikringer, selv om den til sitt forsvar byr på en rekke tilleggsforsikringer.

Brukeropplevelse

Videre får Santander Flexi Visa 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er kort og godt det aller meste på stell. Hjemmesiden er oversiktlig, kundebehandlingen er prima og valg av egen PIN, app og kontaktløs betaling er på plass. I tillegg registreres opptjente rabatter automatisk, som er så enkelt som en slik ordning bør være. Det eneste den får trekk for her er søknadsprosessen, som krever at du må ta stilling til tilleggsforsikringer umiddelbart uten å gi deg noe særlig informasjon om hva de innbefatter.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 85/100 poeng. Santander Flexi Visa scorer totalt sett ganske bra flere punkter, og det er særlig ordningene knyttet til fordeler og rabatter som trekker opp snittet her, og enda mer spesifikt den høye rabatten på drivstoff og den omfattende Kickback-løsningen.

Fordeler

 • 4 % rabatt på valgfri månedlig kategori (drivstoff, elektronikk, sportsutstyr eller klær og sko)
 • En av markedets beste drivstoffrabatt-ordninger
 • Omfattende rabattordninger (Cashback og DealPass)
 • Støtte for Apple, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Lav øvre bonusgrense på maks 2000 kroner i året
 • Høy effektiv rente
 • Ingen inkluderte forsikringer
Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • 4 % rabatt på enten drivstoff, elektronikk, sportsutstyr eller klær og sko hver måned
 • Inntil 15 % rabatt hos over 200 nettsteder gjennom fordelsprogrammet Santander Cashback
 • Opptil 25 % rabatt hos over 300 spisesteder og på hundrevis av butikker, hoteller, aktiviteter og kulturopplevelser gjennom fordelsprogrammet DealPass

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
20 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10 000 – 100 000 kr¹
Rentefrihet
50 dager
Kortutsteder
Santander Consumer Bank
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/døgn og uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,79 %
Årlig nominell rente
21,5 %
Årlig effektiv rente
24,6 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
99 kr²
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
40 kr/mnd
Kopi av faktura
20 kr
Selvvalgt PIN
0 kr
Overtrekksgebyr
125 kr
Nødkort og -kontanter
250 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Administrasjonsgebyr ved 12 mnd. inaktivitet
149 kr
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 24,6 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4349. Totalt: 39.349
Initiell grense på 50 000 kroner, som senere kan økes
Kostnadsfritt ved rebestilling og ordinære fornyelser
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

Med Santander Flexi Visa sin ID-tyveriforsikring har du krav på inntil 15 timer juridisk rådgivning per år i saker der det ikke foreligger tvist, alternativt inntil én million kroner per forsikringstilfelle dersom det foreligger tvist. Forsikringen kan også hjelpe deg med å forebygge identitetstyveri, samt igangsette tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.

Ved siden av dette har man også WebHELP inkludert i forsikringen og her har du krav på inntil 30 timer advokatbistand per sak, mens tvister dekkes med inntil 100 000 kroner per forsikringstilfelle.

Dersom du velger å tegne advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveriforsikring og WebHELP, som vil si at du ikke trenger å tegne denne ved siden av.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
HELP Forsikring
Pris
25 kr/mnd

Med Santander Flexi Visa sin advokatforsikring får du tilgang til 15 timer rådgivning fra advokat per år, samtidig som kostnader knyttet til juridisk bistand dekkes med inntil 2 millioner om saken må gjennom rettssystemet. Ved siden av dette vil du også få tilgang til juridiske avtaler og skjemaer utarbeidet av advokat og full dekning av egne og eventuelt idømte saksomkostninger. Egenandelen ligger for øvrig på 4000 kroner ved advokathjelp i tvistesaker.

Dersom du velger å tegne advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveriforsikring og WebHELP, som vil si at du ikke trenger å tegne denne ved siden av.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
HELP Forsikring
Pris
184 kr/mnd

Med helseforsikring kan du unngå helsekø og således få behandling raskere. Du får samtidig tilgang til medisinsk kompetanse og rådgivere 24 timer i døgnet via døgnåpen helsetelefon, samt online legetime i form av videosamtale gjennom Kry.

Du er garantert spesialistvurdering innen 10 virkedager og garantert behandling eller operasjon innen 20. Du får også dekket kostnader relatert til behandling, reise og opphold bestilt av Vertikal Helse etter konsultasjon hos fastlege eller allmennlege. Utover dette får man også inntil 10 behandlingstimer hos psykolog ved psykiske plager og inntil 12 timer psykologisk førstehjelp ved uforutsette hendelser som vold, ran, trafikkulykke eller dødsfall.

Du er også dekket ved opptrening etter operasjon – så lenge dette er foreskrevet av en behandlende legespesialist – samt at du kan motta tilbud «second opinion» av diagnose som allerede er stilt.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Vertikal Helse
Pris
169 kr/mnd (0-18 år)
369 kr/mnd (18-75 år)

Betalingsforsikringen hos Santander Consumer Bank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år og være ansatt med arbeidstid på minst 16 timer/uke eller være selvstendig næringsdrivende. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, og denne er enten det høyeste beløpet av den oppgitte summen eller 7 % prosent av månedlig utestående saldo, dog aldri lavere enn 300 kroner. Varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
10 500 kr/mnd
4 mnd
90 dg
30 dg
Arbeids­uførhet (100%)
10 500 kr/mnd
4 mnd
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse¹
10 500 kr/mnd
60 dg
30 dg
5 dg
Kritisk sykdom
150 000 kr
30 dg
0 dg
Dødsfall
150 000 kr
0 dg
0 dg
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
CNP Santander Insurance Life DAC
Pris
1 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer
983 521 592
Besøksadresse
Strandveien 18, 1325 Lysaker
Postadresse
Postboks 177, 1325 Lysaker
Telefon
(+47) 21 08 30 00
Sperre kort
(+47) 21 08 30 00
E-post
post@ santander­kredittkort.no

Brukererfaring med Santander Flexi Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Santander Flexi Visa kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring