MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Santander Gebyrfri Visa kredittkort

Santander Gebyrfri Visa kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reisende
• Bruk i utlandet
• Hverdagskort
• Rabatter

Aldersgrense: 20 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 50 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff.rente 23,4 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1780. Totalt: 16.780

Santander Gebyrfri, også kjent som Gebyrfri Visa Gold, er et kredittkort som utstedes av den spanske storbanken Santander. Banken har med tiden blitt en veletablert aktør på det norske markedet, og kan foruten om en rekke kredittkort også tilby forbrukslån.

Som navnet indikerer er det ingen direkte tilknyttede gebyrer til kortet, og kombinerer man dette med et utfyllende fordelsprogram, ender man raskt opp med en riktig så fin pakke. Den eneste ulempen er dog at renten umiddelbart løper ved uttak av kontanter, så man kan absolutt argumentere for at kortet kanskje ikke er så gebyrfritt som navnet skal ha det til. Dette er dessverre med på å trekke ned noe av helhetsinntrykket, men med det sagt kan man absolutte se konturene av et kredittkort med solide vilkår.

Santander Kickback: Få penger tilbake med Gebyrfri Visa

Med Gebyrfri Visa Gold har du tilgang på rabatter i over 200 nettbutikker gjennom fordelsprogrammet Santander Kickback. Denne ordningen fungerer slik at man får en prosentvis rabatt på alt man handler gjennom Santanders portal, og denne rabatten overføres så tilbake til din Santander-konto hver måned.

Fordelen med denne ordninger er at den har et stort spenn i sortimentet, og man kan blant annet få rabatter innenfor kategorier som elektronikk, mote, reise, underholdning, velvære og en rekke andre tjenester. Det eneste du trenger i denne sammenhengen er et kredittkort fra Santander, og således er Gebyrfri Visa et ypperlig alternativ.

Et gebyrfritt kredittkort, også i utlandet

Som man burde kunne forvente av et kredittkort som reklamerer med å være gebyrfritt, innfrir Santander også når man er på reisefot. De aller fleste aktører krever nemlig et gebyr ved uttak av kontanter i utlandet, men dette slipper man heldigvis med Gebyrfri Visa.

Det du derimot ikke slipper unna, er å betale renter på det du bruker når du tar ut penger i utlandet. Med en gang du tar ut penger i bank, minibank eller bruker kortet hos Posten påløper det renter allerede fra uttaksdato – også i Norge. Dette gjelder også dersom man betaler regninger eller overfører penger til en annen konto med kortet. I utlandet tilkommer også det sedvanlige valutapåslaget.

Utover det har kredittkortet ingen gebyrer, hverken for papirfaktura, nødkontanter eller tilsvarende tilleggstjenester, noe som hører til sjeldenhetene på det norske kredittmarkedet.

Kredittkort med gratis reiseforsikring

Med kredittkortet Gebyrfri Gold Visa har du også reiseforsikring inkludert i kortet uten ekstra kostnad. Reiseforsikringen er gyldig på alle reiser, så fremt du har betalt minst halvparten eller mer av de totale transportkostnadene med kortet. Dette gjelder også drivstoffutgifter dersom du er på bilferie. Et annet pluss, er at forsikringen både gjelder for deg og inntil tre andre medreisende, så lenge de tidligere nevnte kravene er innfridd.

Reiseforsikringen inkluderer også egenandelsforsikring for leiebil, som potensielt kan spare deg for tusenvis av kroner om du har planer om å leie bil i løpet av ferieoppholdet.

Betingelser for Gebyrfri Visa kredittkort

Som alle andre kredittkort, stiller også Gebyrfri Visa visse krav til deg som søker. Du må først og fremst ha fylt 20 år, og dernest må du også ha en årlig inntekt på minimum 50 000 kroner for å få innvilget den laveste kredittramme på 10 000 kroner. Når du søker må du også gjennom en kredittvurdering, og denne vil langt på vei avgjøre hvilken rente du til slutt ender opp med. Samtidig er det også verdt å merke seg at du automatisk vil bli avslått om du allerede har én eller flere betalingsanmerkninger.

Santander Gebyrfri: Et godt kredittkort

Summerer vi opp kan man si at Santander Gebyrfri først og fremst kan by på få gebyrer og en omfattende rabattordning gjennom fordelsprogrammet Santander KickBack. Noe som derimot er med på å trekke ned det gode inntrykket, er at renten automatisk begynner å løpe ved uttak av kontanter, i inn- så vel som utland. Totalt sett veier allikevel de positive egenskapene langt på vei opp for de negative, og da sitter man fort igjen med et riktig så attraktiv tilbud.

Testen av Santander Gebyrfri Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-15
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Santander Gebyrfri oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Som navnet tilsier er kortets fremste salgsargument fraværet av gebyrer, og der leverer den det det lover. Det den derimot får nevneverdig trekk for er at renten løper fra uttaksdato ved kontantuttak, noe som gjør det vanskelig å vite hva det faktisk koster å bruke kortet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 64/100 poeng. Santander lener seg i meget stor grad på sin Kickback-ordning, men denne fungerer til gjengjeld ypperlig. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, som dessuten er én av de beste reiseforsikringene for kredittkort i vår test.

Brukeropplevelse

Videre får Santander Gebyrfri 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er kort og godt det aller meste på stell. Hjemmesiden er oversiktlig, kundebehandlingen er prima og valg av egen PIN, app og kontaktløs betaling er på plass. I tillegg registreres opptjente rabatter automatisk, som er så enkelt som en slik ordning bør være. Det eneste den får trekk for her er søknadsprosessen, som krever at du må ta stilling til tilleggsforsikringer umiddelbart uten å gi deg noe særlig informasjon om hva de innbefatter.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 50/100 poeng. Totalt sett er Santander Gebyrfri et nok så gjennomsnittlig kort, hvor det gebyrfrihet trekker særlig opp.

Annonselenke

Fordeler med Santander Gebyrfri Visa kredittkort

 • Ingen gebyrer i inn- eller utland
 • Omfattende rabattordning gjennom fordelsprogrammet Santander Kickback
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet
 • Muligheten for en rekke gunstige tilleggsforsikringer
 • Støtte for Apple, Fitbit og Garmin Pay
Annonselenke

Ulemper

 • Rente løper fra uttakstidspunkt ved kontantuttak
 • Høy effektiv rente

Rabatter og bonusordninger

Santander byr på en rekke rabatter og bonusordninger, hvor Kickback-ordningen unektelig står i fokus. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Santander Kickback – fordelsprogram med rabatter på over 200 nettsteder
 • Faste rabatter gjennom DealPass – inntil 25 % rabatt hos hundrevis av spisesteder, aktiviteter, hotell og mer i hele Norge
Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10 000 – 100.000 kr 
Rentefrihet
50 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr 
Kontantuttak over skranke
0 kr 
Bruk av posttjenester
0 kr 
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr 
Kontantuttak over skranke
0 kr 
Valutapåslag
1,75 %
Låneeksempel
Eff.rente 23,4 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1780. Totalt: 16.780
Renter
Månedlig nominell rente
1,7 %
Årlig nominell rente (varekjøp)
20,42 %
Årlig effektiv rente
23,4 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10.000 kr/døgn og uke
Øvrige gebyrer
Nytt kort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
0 kr/mnd
Hente PIN
0 kr
Selvvalgt PIN
0 kr
Nødkort og -kontanter
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Administrasjonsgebyr ved 12 mnd. inaktivitet
149 kr
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 300 kr)

Initiell grense på 50 000 kroner, som senere kan økes

Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Santander Gebyrfri Visa. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende, og dekker da:

Reisegods
Inntil 20 000 kroner per person eller inntil 40 000 kroner per reisefølge
Forsinket bagasje
Inntil 4000 kroner per person og inntil maksimalt 8000 per skadetilfelle
Reisesyke og hjemtransport
Ubegrenset dekningsgrad, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år
Remplassering
Inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Avbestilling
Inntil 40 000 kroner per skadetilfelle
Reiseansvar
Inntil 3 000 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 23 år – er dekket for inntil 400 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens denne satsen reduseres ved fylte 67 år og opphører i det man fyller 75. Barn – altså under fylte 23 år – er også dekket for inntil 400 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens dødsfall har et øvre tak på 50 000 kroner per skadetilfelle

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Codan Forsikring

Med reiseforsikring fra Santander Gebyrfri har du også egenandelsforsikring for leiebil på inntil 20 000 kroner inkludert i kortet, så lenge du betaler 100 % av leiebilavtalen med kredittkortet. Se forrige punkt for mer informasjon.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Codan Forsikring

Ved ID-tyveri er du med Santander Flexi Visas ID-tyveriforsikring forsikret med inntil 1 million kroner for å dekke juridisk bistand, administrative utgifter og eventuelle kostnader som går med til å renvaske din identitet. Forsikringen gir også bistand til å forebygge ID-tyveri, samt igangsette tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.

Om du har valgt å tegne deg advokatforsikringen, er ID-tyveriforsikring allerede inkludert.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: HELP Forsikring
Pris: 25 kr/mnd

Med Santander Flexi Visa sin advokatforsikring får du tilgang til 15 timer med juridisk rådgivning og advokatbistand innen familierett, arverett, forbrukerkjøp, fast eiendoms rettsforhold, naboforhold og ID-tyveri.

Dersom du velger å tegne deg advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveri- og forbrukerkjøpsforsikring, som vil si at du ikke trenger å tegne disse ved siden av.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: HELP Forsikring
Pris: 169 kr/mnd

Helseforsikring fra Santander Flexi Visa gir deg rask behandling etter henvisning fra lege, slik at du unngår lang helsekø og lang behandlingstid. Forsikringen garanterer rask spesialistvurdering, behandling og opptrening, samt at den dekker kostnader til behandling, reise og lignende. Du får egen kontaktperson og tilgang til noen av verdens ledende sykehus/medisinske eksperter.

Forsikringen utstedes gjennom Vertikal og kan tegnes av alle kortinnehavere som har medlemskap i den norske folketrygden. Ei heller stilles det noen krav til å vise frem en helseattest.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: Vertikal Helse (If Skadeforsikring)
Pris: 219 kr/mnd

Med Santander Gebyrfri Visa Gold har du tilgang til betalingsforsikring, som bistår med nedbetaling av utestående kredittkortgjeld dersom noe uforutsett skulle skje. Betalingsforsikringen gjelder ved sykemelding, permittering eller arbeidsledighet i mer enn 60 dager, sykehusopphold utover 5 dager for selvstendig næringsdrivende og kritisk sykdom/dødsfall.

Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo i 4 måneder, begrenset til inntil 10 500 kroner per måned ved sykemelding, permittering, arbeidsledighet eller sykehusopphold. Hvis du fremdeles er syk eller arbeidsledig etter 150 dager innfris hele din utestående saldo. Også ved kritisk sykdom eller dødsfall innfris utestående saldo på inntil 150 000 kroner.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: CNP Santander Insurance Life DAC
Pris: 1 % av din månedlige utestående saldo

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer
983 521 592
Kreditt­giver
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer
983 521 592
Besøks­­adresse
Strandveien 18, 1325 Lysaker
Post­­adresse
Postboks 177, 1325 Lysaker
Telefon
(+47) 21 08 35 00
Sperre kort
(+47) 21 08 35 00
E-post
post@santanderkredittkort.no

Brukererfaring med Santander Gebyrfri Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Santander Gebyrfri Visa kredittkort?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring