Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av Santander Gebyrfri Visa kredittkort

Kreditt­ramme
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
20 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff.rente 23,4 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1780. Totalt: 16.780
Kredittkortet Santander Gebyrfri Visa, også kjent som Gebyrfri Visa Gold, utstedes ikke overraskende av den spanske storbanken av samme navn. Santander Consumer Bank har med tiden blitt en veletablert aktør på det norske markedet, og tilbyr foruten om en rekke kredittkort også forbrukslån mot det private markedet.

Som navnet indikerer er det ingen direkte tilknyttede gebyrer til Santander Gebyrfri Visa, og kombinerer man dette med et utfyllende fordelsprogram, ender man raskt opp med en riktig så fin pakke. Den eneste ulempen er dog at renten umiddelbart løper ved uttak av kontanter, så man kan absolutt argumentere for at kortet kanskje ikke er så gebyrfritt som navnet skal ha det til. Dette er dessverre med på å trekke ned noe av helhetsinntrykket, men med det sagt kan man absolutte se konturene av et kredittkort med solide vilkår.

Få penger tilbake med Santander Gebyrfri Visa

Den 31. oktober 2021 ble fordelsprogrammet KickBack avviklet, og inn kom ordningen Cashback i stedet. Den eneste forskjellen mellom disse ser dog ut til å være at Santander har valgt å gi ansvaret over til Awardit, men utover dette får man som tidligere inntil 15 prosent rabatt i mer enn 200 nettbutikker. Her har man dessuten muligheten til å laste ned en «plug-in» til sin nettleser, som gir deg beskjed hver gang du har en rabatt tilgjengelig.

Fordelen med denne ordninger er at den har et stort spenn i sortimentet, hvor man blant annet kan få rabatter innenfor kategorier som elektronikk, mote, reise, underholdning, velvære og en rekke andre tjenester. Som navnet indikerer overføres den aktuelle summen tilbake til din konto hver måned, og det eneste du trenger i denne sammenhengen er et kredittkort fra Santander, og slik sett er Santander Gebyrfri Visa et ypperlig alternativ.

Et gebyrfritt kredittkort, også i utlandet

Som man burde kunne forvente av et kredittkort som reklamerer med å være gebyrfritt, innfrir Santander også når man er på reisefot. De aller fleste aktører krever nemlig et gebyr ved uttak av kontanter i utlandet, men dette slipper man heldigvis med Santander Gebyrfri Visa.
Noe du derimot ikke slipper unna, er den tilknyttede renten. Idet du tar ut kontanter i bank eller minibank, påløper nemlig renten allerede fra uttaksdato – også i Norge. Dette gjelder også dersom man betaler regninger eller overfører penger til en annen konto med kortet. I utlandet tilkommer også det sedvanlige valutapåslaget.
Utover det har kredittkortet ingen gebyrer, hverken for papirfaktura, nødkontanter eller tilsvarende tilleggstjenester, noe som hører til sjeldenhetene på det norske kredittmarkedet.

Reiseforsikring inkludert i kortet

Med Santander Gebyrfri Visa har du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet uten ekstra kostnad. Denne er i tillegg gyldig på alle reiser, så lenge du har betalt minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kortet. Dette gjelder også drivstoffutgifter dersom du er på bilferie. Et annet pluss, er at forsikringen både gjelder for deg og inntil tre andre medreisende, så lenge de tidligere nevnte kravene er innfridd.

Reiseforsikringen inkluderer også egenandelsforsikring for leiebil, som potensielt kan spare deg for tusenvis av kroner om du har planer om å leie bil i løpet av ferieoppholdet.

Santander Gebyrfri Visa: Et særs gunstig kredittkort

Summerer vi opp kan man si at Santander Gebyrfri Visa først og fremst kan by på ytterst få gebyrer og en omfattende rabattordning gjennom fordelsprogrammet Cashback. Det som derimot er med på å trekke ned noe av inntrykket, er at renten løper fra første stund ved uttak av kontanter, i inn- så vel som utland. Totalt sett veier allikevel de positive egenskapene langt på vei opp for de negative, og da sitter man fort igjen med en riktig så attraktiv totalpakke.

Testen av Santander Gebyrfri Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Santander Gebyrfri Visa oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Som navnet tilsier er kortets fremste salgsargument fraværet av gebyrer, og der leverer den det det lover. Det den derimot får nevneverdig trekk for er at renten løper fra uttaksdato ved kontantuttak, noe som gjør det vanskelig å vite hva det faktisk koster å bruke kortet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 64/100 poeng. Santander Gebyrfri Visa lener seg i meget stor grad på sin Cashback-ordning, men denne fungerer til gjengjeld ypperlig. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, som dessuten er én av de beste reiseforsikringene for kredittkort i vår test.

Brukeropplevelse

Videre får Santander Gebyrfri Visa 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er kort og godt det aller meste på stell. Hjemmesiden er oversiktlig, kundebehandlingen er prima og valg av egen PIN, app og kontaktløs betaling er på plass. I tillegg registreres opptjente rabatter automatisk, som er så enkelt som en slik ordning bør være. Det eneste den får trekk for her er søknadsprosessen, som krever at du må ta stilling til tilleggsforsikringer umiddelbart uten å gi deg noe særlig informasjon om hva de innbefatter.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 50/100 poeng. Totalt sett er Santander Gebyrfri Visa et noe gjennomsnittlig kort, hvor forsikringspakken og især gebyrfriheten trekker særlig opp.

Fordeler

 • Ingen gebyrer i inn- eller utland
 • Omfattende rabattordning gjennom fordelsprogrammet Cashback
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet
 • Muligheten for en rekke gunstige tilleggsforsikringer
 • Støtte for Apple, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Rente løper fra uttakstidspunkt ved kontantuttak
 • Høy effektiv rente
Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • Cashback: Inntil 15 % rabatter i over 200 nettbutikker
 • DealPass: Inntil 25 % rabatt hos hundrevis av spisesteder, aktiviteter, hoteller og mer i hele Norge

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
20 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10 000 – 100 000 kr¹
Rentefrihet
50 dager
Kortutsteder
Santander Consumer Bank
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/døgn og uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr²
Kontantuttak over skranke
0 kr²
Bruk av posttjenester
0 kr²
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr²
Kontantuttak over skranke
0 kr²
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,7 %
Årlig nominell rente (varekjøp)
20,42 %
Årlig effektiv rente
23,4 %
Øvrige gebyrer
Nytt kort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
0 kr/mnd
Hente PIN
0 kr
Selvvalgt PIN
0 kr
Nødkort og -kontanter
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Administrasjonsgebyr ved 12 mnd. inaktivitet
149 kr
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff.rente 23,4 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1780. Totalt: 16.780
Initiell grense på 50 000 kroner, som senere kan økes
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Santander Gebyrfri Visa. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke og hjemtransport opphører i det man fyller 75 år, mens ulykke opphører i det man fyller 70. Samtlige poster med unntak av forsinket reisegods, forsinket ankomst og egenandel på leiebil har dessuten en egenandel på 500 kroner, mens behandlingsutgifter har en egenandel på 1000 kroner.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
40 000
Reisegods
20 000
40 000
Verdigjenstander
7500
Arbeidsgivers eiendeler
10 000
Sykkel
2000
Ran og tyveri av kontanter
3000
Billetter og pass
5000
Tyveri fra telt
5000
Forsinket reisegods
4000
8000
Forsinket ankomst
1000
2000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Tilkallelse
25 000
Reisefølge
1500/døgn
10 000
Hjemkallelse
25 000
Reiseavbrudd
1500/døgn
15 000
Reiseansvar
3 000 000
Evakuering
25 000
50 000
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-67 år)
400 000
Ulykke invaliditet voksen (67-70 år)
100 000
Dødsfall barn (0-23 år)
50 000
Dødsfall voksen (23-67 år)
400 000
Dødsfall voksen (67-70 år)
100 000
Behandlingsutgifter
25 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Codan Forsikring

Med Santander Gebyrfri Visa har man også egenandelsdekning for leiebil inkludert i reise- og avbestillingsforsikringen. Her forutsettes det at man har betalt leiebilavtalen i sin helhet med kortet, men så lenge dette kravet er møtt, dekker den de første 14 dagene av leieperioden. Forsikringen dekker utelukkende kaskoskader og tyveri av kjøretøy med et øvre tak på 20 000 kroner per skadetilfelle og 40 000 kroner per kalenderår. I korte trekk innebærer dette at man maksimalt kan få erstatning for to skader per kortholder per år.

Avtaletype
Inkludert i reiseforsikringen
Forsikrings­selskap
Codan Forsikring

Med Santander Gebyrfri Visa sin ID-tyveriforsikring har du krav på inntil 15 timer juridisk rådgivning per år i saker der det ikke foreligger tvist, alternativt inntil én million kroner per forsikringstilfelle dersom det foreligger tvist. Forsikringen kan også hjelpe deg med å forebygge identitetstyveri, samt igangsette tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.

Ved siden av dette har man også WebHELP inkludert i forsikringen og her har du krav på inntil 30 timer advokatbistand per sak, mens tvister dekkes med inntil 100 000 kroner per forsikringstilfelle.

Dersom du velger å tegne advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveriforsikring og WebHELP, som vil si at du ikke trenger å tegne denne ved siden av.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
HELP Forsikring
Pris
25 kr/mnd

Med Santander Gebyrfri Visa sin advokatforsikring får du tilgang til 15 timer rådgivning fra advokat per år, samtidig som kostnader knyttet til juridisk bistand dekkes med inntil 2 millioner om saken må gjennom rettssystemet. Ved siden av dette vil du også få tilgang til juridiske avtaler og skjemaer utarbeidet av advokat og full dekning av egne og eventuelt idømte saksomkostninger. Egenandelen ligger for øvrig på 4000 kroner ved advokathjelp i tvistesaker.

Dersom du velger å tegne advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveriforsikring og WebHELP, som vil si at du ikke trenger å tegne denne ved siden av.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
HELP Forsikring
Pris
184 kr/mnd

Med helseforsikring kan du unngå helsekø og således få behandling raskere. Du får samtidig tilgang til medisinsk kompetanse og rådgivere 24 timer i døgnet via døgnåpen helsetelefon, samt online legetime i form av videosamtale gjennom Kry.

Du er garantert spesialistvurdering innen 10 virkedager og garantert behandling eller operasjon innen 20. Du får også dekket kostnader relatert til behandling, reise og opphold bestilt av Vertikal Helse etter konsultasjon hos fastlege eller allmennlege. Utover dette får man også inntil 10 behandlingstimer hos psykolog ved psykiske plager og inntil 12 timer psykologisk førstehjelp ved uforutsette hendelser som vold, ran, trafikkulykke eller dødsfall.

Du er også dekket ved opptrening etter operasjon – så lenge dette er foreskrevet av en behandlende legespesialist – samt at du kan motta tilbud «second opinion» av diagnose som allerede er stilt.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Vertikal Helse
Pris
169 kr/mnd (0-18 år)
369 kr/mnd (18-75 år)

Betalingsforsikringen hos Santander Consumer Bank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år og være ansatt med arbeidstid på minst 16 timer/uke eller være selvstendig næringsdrivende. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, og denne er enten det høyeste beløpet av den oppgitte summen eller 7 % prosent av månedlig utestående saldo, dog aldri lavere enn 300 kroner. Varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
10 500 kr/mnd
4 mnd
90 dg
30 dg
Arbeids­uførhet (100%)
10 500 kr/mnd
4 mnd
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse¹
10 500 kr/mnd
60 dg
30 dg
5 dg
Kritisk sykdom
150 000 kr
30 dg
0 dg
Dødsfall
150 000 kr
0 dg
0 dg
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
CNP Santander Insurance Life DAC
Pris
1 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer
983 521 592
Besøksadresse
Strandveien 18, 1325 Lysaker
Postadresse
Postboks 177, 1325 Lysaker
Telefon
(+47) 21 08 30 00
Sperre kort
(+47) 21 08 30 00
E-post
post@​santander­kredittkort.no

Brukererfaring med Santander Gebyrfri Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Santander Gebyrfri Visa kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring