MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Santander Gebyrfri Visa kredittkort

Santander Gebyrfri Visa kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reisende
• Bruk i utlandet
• Hverdagskort
• Rabatter

Aldersgrense: 20 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 50 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff.rente 23,4 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1780. Totalt: 16.780

Santander Gebyrfri, også kjent som Gebyrfri Visa Gold, er et kredittkort som utstedes av den spanske storbanken Santander. Banken har med tiden blitt en veletablert aktør på det norske markedet, og kan foruten om en rekke kredittkort også tilby forbrukslån.

Som navnet indikerer er det ingen direkte tilknyttede gebyrer til kortet, og kombinerer man dette med et utfyllende fordelsprogram, ender man raskt opp med en riktig så fin pakke. Den eneste ulempen er dog at renten umiddelbart løper ved uttak av kontanter, så man kan absolutt argumentere for at kortet kanskje ikke er så gebyrfritt som navnet skal ha det til. Dette er dessverre med på å trekke ned noe av helhetsinntrykket, men med det sagt kan man absolutte se konturene av et kredittkort med solide vilkår.

Santander Kickback: Få penger tilbake med Gebyrfri Visa

Med Gebyrfri Visa Gold har du tilgang på rabatter i over 200 nettbutikker gjennom fordelsprogrammet Santander Kickback. Denne ordningen fungerer slik at man får en prosentvis rabatt på alt man handler gjennom Santanders portal, og denne rabatten overføres så tilbake til din Santander-konto hver måned.

Fordelen med denne ordninger er at den har et stort spenn i sortimentet, og man kan blant annet få rabatter innenfor kategorier som elektronikk, mote, reise, underholdning, velvære og en rekke andre tjenester. Det eneste du trenger i denne sammenhengen er et kredittkort fra Santander, og således er Gebyrfri Visa et ypperlig alternativ.

Et gebyrfritt kredittkort, også i utlandet

Som man burde kunne forvente av et kredittkort som reklamerer med å være gebyrfritt, innfrir Santander også når man er på reisefot. De aller fleste aktører krever nemlig et gebyr ved uttak av kontanter i utlandet, men dette slipper man heldigvis med Gebyrfri Visa.

Det du derimot ikke slipper unna, er å betale renter på det du bruker når du tar ut penger i utlandet. Med en gang du tar ut penger i bank, minibank eller bruker kortet hos Posten påløper det renter allerede fra uttaksdato – også i Norge. Dette gjelder også dersom man betaler regninger eller overfører penger til en annen konto med kortet. I utlandet tilkommer også det sedvanlige valutapåslaget.

Utover det har kredittkortet ingen gebyrer, hverken for papirfaktura, nødkontanter eller tilsvarende tilleggstjenester, noe som hører til sjeldenhetene på det norske kredittmarkedet.

Kredittkort med gratis reiseforsikring

Med kredittkortet Gebyrfri Gold Visa har du også reiseforsikring inkludert i kortet uten ekstra kostnad. Reiseforsikringen er gyldig på alle reiser, så fremt du har betalt minst halvparten eller mer av de totale transportkostnadene med kortet. Dette gjelder også drivstoffutgifter dersom du er på bilferie. Et annet pluss, er at forsikringen både gjelder for deg og inntil tre andre medreisende, så lenge de tidligere nevnte kravene er innfridd.

Reiseforsikringen inkluderer også egenandelsforsikring for leiebil, som potensielt kan spare deg for tusenvis av kroner om du har planer om å leie bil i løpet av ferieoppholdet.

Betingelser for Gebyrfri Visa kredittkort

Som alle andre kredittkort, stiller også Gebyrfri Visa visse krav til deg som søker. Du må først og fremst ha fylt 20 år, og dernest må du også ha en årlig inntekt på minimum 50 000 kroner for å få innvilget den laveste kredittramme på 10 000 kroner. Når du søker må du også gjennom en kredittvurdering, og denne vil langt på vei avgjøre hvilken rente du til slutt ender opp med. Samtidig er det også verdt å merke seg at du automatisk vil bli avslått om du allerede har én eller flere betalingsanmerkninger.

Santander Gebyrfri: Et godt kredittkort

Summerer vi opp kan man si at Santander Gebyrfri først og fremst kan by på få gebyrer og en omfattende rabattordning gjennom fordelsprogrammet Santander KickBack. Noe som derimot er med på å trekke ned det gode inntrykket, er at renten automatisk begynner å løpe ved uttak av kontanter, i inn- så vel som utland. Totalt sett veier allikevel de positive egenskapene langt på vei opp for de negative, og da sitter man fort igjen med et riktig så attraktiv tilbud.

Testen av Santander Gebyrfri Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-01-24
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Santander Gebyrfri oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Som navnet tilsier er kortets fremste salgsargument fraværet av gebyrer, og der leverer den det det lover. Det den derimot får nevneverdig trekk for er at renten løper fra uttaksdato ved kontantuttak, noe som gjør det vanskelig å vite hva det faktisk koster å bruke kortet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 64/100 poeng. Santander lener seg i meget stor grad på sin Kickback-ordning, men denne fungerer til gjengjeld ypperlig. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, som dessuten er én av de beste reiseforsikringene for kredittkort i vår test.

Brukeropplevelse

Videre får Santander Gebyrfri 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er kort og godt det aller meste på stell. Hjemmesiden er oversiktlig, kundebehandlingen er prima og valg av egen PIN, app og kontaktløs betaling er på plass. I tillegg registreres opptjente rabatter automatisk, som er så enkelt som en slik ordning bør være. Det eneste den får trekk for her er søknadsprosessen, som krever at du må ta stilling til tilleggsforsikringer umiddelbart uten å gi deg noe særlig informasjon om hva de innbefatter.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 50/100 poeng. Totalt sett er Santander Gebyrfri et nok så gjennomsnittlig kort, hvor det gebyrfrihet trekker særlig opp.

Annonselenke

Fordeler med Santander Gebyrfri Visa kredittkort

 • Ingen gebyrer i inn- eller utland
 • Omfattende rabattordning gjennom fordelsprogrammet Santander Kickback
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet
 • Muligheten for en rekke gunstige tilleggsforsikringer
 • Støtte for Apple, Fitbit og Garmin Pay
Annonselenke

Ulemper

 • Rente løper fra uttakstidspunkt ved kontantuttak
 • Høy effektiv rente

Rabatter og bonusordninger

Santander byr på en rekke rabatter og bonusordninger, hvor Kickback-ordningen unektelig står i fokus. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Santander Kickback – fordelsprogram med rabatter på over 200 nettsteder
 • Faste rabatter gjennom DealPass – inntil 25 % rabatt hos hundrevis av spisesteder, aktiviteter, hotell og mer i hele Norge
Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer
Årsavgift
0 kr
Varekjøp
0 kr
Bruk i Norge
Kontantuttak i minibank
0 kr*
Kontantuttak over skranke
0 kr*
Bruk hos Posten/Post i Butikk
0 kr*
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr*
Kontantuttak over skranke
0 kr*
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,7 %
Årlig nominell rente (varekjøp)
20,42 %
Årlig effektiv rente
23,4 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/døgn og uke
Øvrige gebyrer
Nytt kort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
0 kr/mnd
Regningsbetaling
0 kr*
Overføring til annen konto
0 kr*
Hente PIN
0 kr
Selvvalgt PIN
0 kr
Nødkort og -kontanter
0 kr
Administrasjonsgebyr ved inaktivt kort
**
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 300 kr)

* Rente løper fra uttaks-/bruksdato

** Pris ikke oppgitt, men påløper dersom kortet ikke blir benyttet over en gitt periode

Låneeksempel

 • Eff.rente 23,4 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1780. Totalt: 16.780

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Med kredittkortet Gebyrfri Visa Gold fra Santander har du reiseforsikring inkludert i kortet ditt uten ekstra kostnad. For at reiseforsikringen skal være gyldig for din reise, må du ha betalt 50 % eller mer av transportkostnadene med kredittkortet.

Forsikringen dekker ting som forsinket reisegods, reisesyke, hjemtransport, reiseulykke, dødsfall og ansvarsforsikring, for å nevne noe. Reisen må starte og slutte i Norge, og for dagsreiser uten overnatting forutsetter det at du reiser med fly for at forsikringen skal være gyldig. Reiseforsikringen gjelder for kortinnehaver og inntil tre andre medreisende for reiser på inntil 90 dager.

Santander Gebyrfris reiseforsikring inkluderer også egenandelsforsikring for leiebil på inntil 20 000 kroner.

Avbestillings- og reisesyke-/hjemtransport-forsikring gjelder ikke for personer over 75 år. Ulykkesforsikringen gir redusert erstatning for personer over 67 år, og gjelder ikke for personer fylt 70 år. For personer over 70 år kan reisens lengde ikke overstige 21 dager.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Codan Forsikring

Med reiseforsikring fra Santander Gebyrfri har du også egenandelsforsikring for leiebil på inntil 20 000 kroner inkludert i kortet, så lenge du betaler 100 % av leiebilavtalen med kredittkortet. Se forrige punkt for mer informasjon.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Codan Forsikring

Ved ID-tyveri er du med Santander Flexi Visas ID-tyveriforsikring forsikret med inntil 1 million kroner for å dekke juridisk bistand, administrative utgifter og eventuelle kostnader som går med til å renvaske din identitet. Forsikringen gir også bistand til å forebygge ID-tyveri, samt igangsette tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.

Om du har valgt å tegne deg advokatforsikringen, er ID-tyveriforsikring allerede inkludert.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: HELP Forsikring
Pris: 25 kr/mnd

Med Santander Flexi Visa sin advokatforsikring får du tilgang til 15 timer med juridisk rådgivning og advokatbistand innen familierett, arverett, forbrukerkjøp, fast eiendoms rettsforhold, naboforhold og ID-tyveri.

Dersom du velger å tegne deg advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveri- og forbrukerkjøpsforsikring, som vil si at du ikke trenger å tegne disse ved siden av.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: HELP Forsikring
Pris: 169 kr/mnd

Helseforsikring fra Santander Flexi Visa gir deg rask behandling etter henvisning fra lege, slik at du unngår lang helsekø og lang behandlingstid. Forsikringen garanterer rask spesialistvurdering, behandling og opptrening, samt at den dekker kostnader til behandling, reise og lignende. Du får egen kontaktperson og tilgang til noen av verdens ledende sykehus/medisinske eksperter.

Forsikringen utstedes gjennom Vertikal og kan tegnes av alle kortinnehavere som har medlemskap i den norske folketrygden. Ei heller stilles det noen krav til å vise frem en helseattest.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: Vertikal Helse (If Skadeforsikring)
Pris: 219 kr/mnd

Med Santander Gebyrfri Visa Gold har du tilgang til betalingsforsikring, som bistår med nedbetaling av utestående kredittkortgjeld dersom noe uforutsett skulle skje. Betalingsforsikringen gjelder ved sykemelding, permittering eller arbeidsledighet i mer enn 60 dager, sykehusopphold utover 5 dager for selvstendig næringsdrivende og kritisk sykdom/dødsfall.

Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo i 4 måneder, begrenset til inntil 10 500 kroner per måned ved sykemelding, permittering, arbeidsledighet eller sykehusopphold. Hvis du fremdeles er syk eller arbeidsledig etter 150 dager innfris hele din utestående saldo. Også ved kritisk sykdom eller dødsfall innfris utestående saldo på inntil 150 000 kroner.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: CNP Santander Insurance Life DAC
Pris: 1 % av din månedlige utestående saldo

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder:
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer:
983 521 592
Kreditt­giver:
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer:
983 521 592
Besøks­­adresse:
Strandveien 18, 1325 Lysaker
Post­­adresse:
Postboks 177, 1325 Lysaker
Telefon:
(+47) 21 08 35 00
Sperring av kort:
(+47) 21 08 35 00
E-post:

Brukererfaring med Santander Gebyrfri Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Santander Gebyrfri Visa kredittkort?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring