MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Santander Gebyrfri kredittkort

Santander Gebyrfri kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reisende
• Bruk i utlandet
• Hverdagskort
• Rabatter

Aldersgrense: 20 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 50 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Santander Gebyrfri Visa, også kalt Gebyrfri Visa Gold, er et kredittkort tilbudt av Santander Consumer Bank AS. Kortet er et gebyrfritt kredittkort, med en årlig effektiv rente på 23,4 %. Gebyrfrie kontantuttak i både Norge og utlandet, 0 kroner i gebyrer over hele fjøla og et godt fordelsprogram gjør at Gebyrfri Visa scorer høyt i vår test av kredittkort.

En ulempe er at rentene løper allerede ved uttaksdato ved kontantuttak – kortet er med andre ord ikke så gebyrfritt som navnet skal ha det til. Dette trekker ned helhetsinntrykket av Gebyrfri Visa, som i utgangspunktet er et kredittkort med gode vilkår.

Når alt kommer til alt, får Gebyrfri Visa terningkast fem i vår test. Det når ikke helt opp, men er et av de bedre kredittkortalternativene.

Santander Kickback: Få penger tilbake med Gebyrfri Visa

Med Gebyrfri Visa Gold får du rabatt i form av cashback i over 200 nettbutikker gjennom fordelsprogrammet Santander KickBack. Det innebærer at man får en prosentvis rabatt på alt man handler gjennom Santanders portal, og denne rabatten overføres tilbake til din Santander-konto hver måned.

Slik kan du spare penger på handel innenfor kategorier som elektronikk, mote, reise, underholdning, velvære og ulike tjenester, enkelt og greit. Alt du trenger er et kredittkort fra Santander, og da er Gebyrfri Visa det beste alternativet i vår test.

Santander Gebyrfri er et gebyrfritt kredittkort, også i utlandet

Som man skulle forventet av et kredittkort som reklamerer med å være gebyrfritt, innfrir gebyrfriheten til Gebyrfri Visa også i utlandet. De fleste konkurrenter krever et gebyr for kontantuttak i utlandet, men dette slipper du med dette kortet.

Det du derimot ikke slipper unna, er å betale renter på det du bruker når du tar ut penger i utlandet. Med en gang du tar ut penger i bank, minibank eller bruker kortet hos Posten påløper det renter allerede fra uttaksdato – også i Norge. Dette gjelder også dersom man betaler regninger eller overfører penger til en annen konto med kortet. I utlandet tilkommer også det sedvanlige valutapåslaget.

Utover det har kredittkortet ingen gebyrer, verken for papirfaktura, nødkontanter og lignende. Det er en sjeldenhet i det norske kredittmarkedet.

I kategorien gebyrfritt kredittkort i utlandet når derfor ikke Santander Gebyrfri helt opp. Da kommer konkurrenten Bank Norwegian bedre ut, som ikke tar noe ekstra ved uttak i utlandet.

Kredittkort med gratis reiseforsikring

Med kredittkortet Gebyrfri Gold Visa har du reiseforsikring inkludert uten ekstra kostnad i kortet ditt. Reiseforsikringen gjelder for reiser hvor du har betalt minst halvparten eller mer av transportkostnadene dine med kortet. Dette gjelder også drivstoffutgifter dersom du er på bilferie.

Forsikringen gjelder for deg og inntil tre medreisende så lenge alle krav innfris. Santander Gebyrfris reiseforsikring er blant de beste reiseforsikringene inkludert i kredittkort i vår test.

Reiseforsikringen inkluderer også egenandelsforsikring for leiebil, som kan spare deg tusenvis av kroner dersom du skal leie bil.

Betingelser for Gebyrfri Visa kredittkort

Som alle andre kredittkort, stiller også Gebyrfri Visa krav til deg som søker. Du må blant annet være fylt 20 år, og for å få innvilget laveste kredittramme på 10 000 kroner kreves det at du har minimum 50 000 kroner i årlig inntekt. Når du søker på kortet, vil det bli foretatt en kredittvurdering av deg som vurderer risikoen for at du pådrar deg negative betalingsanmerkninger. Merk at dersom du allerede har en eller flere betalingsanmerkninger, får du automatisk avslag.

Utover det kreves det at du betaler et minimumsbeløp på 3 % av utestående saldo hver måned, med et minimum på 300 kroner. Det påløper rente med en årlig effektiv rente på 23,4 % for alt du ikke betaler ved forfall.

Santander Gebyrfri: Et godt kredittkort

Santander Gebyrfri har gode rabattordninger gjennom sitt fordelsprogram Santander KickBack, og har ingen gebyrer. Dette gjør kredittkortet veldig attraktivt. Noe som trekker ned helhetsinntrykket er at renten løper allerede ved uttaksdato dersom man tar ut penger med kortet. Alt i alt gir vi derfor Santander Gebyrfri terningkast fem.


Testen av Santander Gebyrfri kredittkort er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 33 %

  Fordeler har en vekting på 32 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Santander Gebyrfri oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Som navnet tilsier er kortets fremste salgsargument fraværet av gebyrer, og der leverer den det det lover. Det den derimot får nevneverdig trekk for er at renten løper fra uttaksdato ved kontantuttak, noe som gjør det vanskelig å vite hva det faktisk koster å bruke kortet.

 

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 68/100 poeng. Santander lener seg i meget stor grad på sin Kickback-ordning, men denne fungerer til gjengjeld ypperlig. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, som dessuten er én av de beste reiseforsikringene for kredittkort i vår test.

 

Brukeropplevelse

Videre får Santander Gebyrfri 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er kort og godt det aller meste på stell. Hjemmesiden er oversiktlig, kundebehandlingen er prima og valg av egen PIN, app og kontaktløs betaling er på plass. I tillegg registreres opptjente rabatter automatisk, som er så enkelt som en slik ordning bør være. Det eneste den får trekk for her er søknadsprosessen, som krever at du må ta stilling til tilleggsforsikringer umiddelbart uten å gi deg noe særlig informasjon om hva de innbefatter.

 

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 50/100 poeng. Totalt sett er Santander Gebyrfri et nok så gjennomsnittlig kort, hvor det gebyrfrihet trekker særlig opp.

Annonselenke

Fordeler med Santander Gebyrfri kredittkort

 • Ingen gebyrer i inn- eller utland
 • Pengene tilbake gjennom fordelsprogrammet Santander Kickback
 • 50 dager rentefri kreditt
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
Annonselenke

Ulemper

 • Rente løper fra uttakstidspunkt ved kontantuttak
 • Høy effektiv rente

Rabatter og bonusordninger

Santander byr på en rekke rabatter og bonusordninger, hvor Kickback-ordningen unektelig står i fokus. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Kickback – fordelsprogram med rabatter på over 200 nettsteder
 • Rabatt på restauranter – opp mot 25 % rabatt hos over 300 spisesteder
 • Virtuelt kort – mulighet til å benytte kortet uten å ha mottatt det fysisk
Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

 • Årsavgift: 0 kr
 • Varekjøp: 0 kr

 

Bruk i Norge

 • Kontantuttak i minibank: 0 kr (rente løper fra uttaksdato)
 • Kontantuttak bank: 0 kr (rente løper fra uttaksdato)
 • Bruk hos Posten/Post i Butikk: 0 kr (rente løper fra uttaksdato)

 

Bruk i utlandet

 • Varekjøp: 0 kr
 • Kontantuttak minibank: 0 kr (rente løper fra uttaksdato)
 • Kontantuttak bank: 0 kr (rente løper fra uttaksdato)
 • Valutapåslag: 1,75 %

Renter

 • Årlig nominell rente (varekjøp): 20,42 %
 • Årlig effektiv rente: 23,4 %
 • Nominell rente per måned: 1,71 %

 

Grenser for kontantuttak

 • Kontantuttak i inn- og utlandet: 10 000 kr per døgn, og per 7 dager

 

Øvrige gebyrer

 • Nytt kort: 0 kr
 • Elektronisk faktura: 0 kr
 • Papirfaktura: 0 kr
 • Regningsbetaling: 0 kr (rente løper fra betalingsdato)
 • Overføring til annen konto: 0 kr (rente løper fra betalingsdato)
 • Hente PIN: 0 kr
 • Selvvalgt PIN: 0 kr
 • Overtrekksgebyr: 0 kr
 • Nødkort og nødkontanter: 0 kr
 • Kopi av faktura: 0 kr
 • Ekstraordinær kortbestilling: 0 kr
 • Minimumsinnbetaling per måned: 3 % av utestående beløp (minimum 300 kr

Låneeksempel

 • Eff.rente 23,4 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 780 kr

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Med kredittkortet Gebyrfri Visa Gold fra Santander har du reiseforsikring inkludert i kortet ditt uten ekstra kostnad. For at reiseforsikringen skal være gyldig for din reise, må du ha betalt 50 % eller mer av transportkostnadene med kredittkortet.

Forsikringen dekker ting som forsinket reisegods, reisesyke, hjemtransport, reiseulykke, dødsfall og ansvarsforsikring, for å nevne noe. Reisen må starte og slutte i Norge, og for dagsreiser uten overnatting forutsetter det at du reiser med fly for at forsikringen skal være gyldig. Reiseforsikringen gjelder for reiser på inntil 90 dager.

Santander Gebyrfris reiseforsikring inkluderer også egenandelsforsikring for leiebil på inntil 20 000 kroner.

Avbestillings- og reisesyke-/hjemtransport-forsikring gjelder ikke for personer over 75 år. Ulykkesforsikringen gir redusert erstatning for personer over 67 år, og gjelder ikke for personer fylt 70 år. For personer over 70 år kan reisens lengde ikke overstige 21 dager.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Santander Gebyrfris reiseforsikring inkluderer også egenandelsforsikring for leiebil på inntil 20 000 kroner. Se forrige punkt for mer informasjon.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med Santander Gebyrfri Visa Gold har du tilgang til betalingsforsikring, som bistår med nedbetaling av utestående kredittkortgjeld dersom noe uforutsett skulle skje. Betalingsforsikringen gjelder ved sykemelding, permittering eller arbeidsledighet i mer enn 60 dager, sykehusopphold utover 5 dager for selvstendig næringsdrivende og kritisk sykdom/dødsfall.

Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo i 4 måneder, begrenset til inntil 10 500 kroner per måned ved sykemelding, permittering, arbeidsledighet eller sykehusopphold. Hvis du fremdeles er syk eller arbeidsledig etter 150 dager innfris hele din utestående saldo. Også ved kritisk sykdom eller dødsfall innfris utestående saldo på inntil 150 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 1 % av utestående saldo hver måned

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • 20 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Brukererfaring med Santander Gebyrfri kredittkort

Hva er din erfaring med Santander Gebyrfri kredittkort?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".