Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av TF Bank Mastercard kredittkort

Kreditt­ramme
150 000 kr
Rente­frihet
43 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple Pay, Google Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 26.69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3 337. Totalt: 28.337

Fordeler

 • 100 % gebyrfritt i inn- og utland
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert
 • Opptil 30 % rabatt hos hoteller, spisesteder, nettbutikker, kulturarrangementer og mer med Dealpass

Ulemper

 • Renten løper umiddelbart ved uttak og overføring av kontanter

TF Bank Mastercard – Raskt oppsummert

Kredittkortet TF Bank Mastercard byr først og fremst på særdeles gunstige gebyrsatser, for her er det faktisk ingen overhodet – verken i form av termingebyr, fakturagebyr eller ved uttak av kontanter.

Samtidig kan kortet skilte med både ID-tyveri- og reise- og avbestillingsforsikring, som begge er inkludert i kortet uten ekstra kostnad. Særlig sistnevnte er noe man så absolutt burde ha på plass før man beveger seg utenfor landets grenser, og førstnevnte er kjekt å ha på generelt grunnlag.

Som en fin bonus kan du med TF Bank Mastercard dra nytte av rabattordningen Dealpass, som gir opptil 30 % rabatt på hundrevis av spisesteder, butikker, nettbutikker, ferier og kulturarrangementer.

Utover dette skilter TF Bank Mastercard med en brukervennlig app som hjelper deg å ha oversikt over forbruk, en solid kredittramme på inntil 150 000 kroner, effektiv rente på 26.69 % og en rentefri periode på hele 43 dager.

TF Bank Mastercard: Rimelig i drift

Som nevnt ovenfor, finnes det særlig ett punkt hvor TF Bank Mastercard skiller seg nevneverdig ut i positiv forstand, nemlig de tilknyttede gebyrsatsene. Med det hederlige unntaket av at renten løper fra første stund ved uttak og overføringer av kontanter, finnes det nemlig ingen gebyrer å spore her, hverken når det kommer til årsavgift eller ved kjøp og fakturering. Sistnevnte er sågar uavhengig av om du foretrekker denne per papir eller elektronisk, noe som er ganske så uvanlig på dages marked.

På toppen av dette kan TF Bank Mastercard også skilte med en ganske så kurant rente, som vil si at dette er et ganske så kurant kredittkort om du primært er på utkikk etter et rimelig hverdagskort eller ikke ønsker å betale ned hele det utestående beløpet hver måned. Når det kommer til sistnevnte vil vi uansett, og på det varmeste, anbefale deg å betale tilbake alt du bruker innen forfall, slik at du unngår renter på beløpet du bruker.

Kredittkort med forsikringer

Som vi streifet innom tidligere kan TF Bank Mastercard også skilte med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring, og denne er til enhver tid gyldig så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Forsikringen leveres av Gjensidige-eide Gouda og innbefatter poster som reisegods, reisesyke, ulykke, hjemtransport, reiseavbrudd, egenandel på leiebil og rettshjelp. Kort og godt det meste man skulle ha behov for i forbindelse med et utenlandsopphold.

Polisen dekker foruten om kortinnehaver også nærmeste familie, så lenge barna i husstanden er under fylte 23 år. Alternativt er det også mulig å ha med inntil tre andre medreisende i stedet for, dette er naturlig nok helt opp til deg. Samtidig er deg også verdt å merke seg at reisesyke, hjemtransport og ulykkes- og avbestillingsforsikringen opphører i det man fyller 75 år.

Foruten om reiseforsikringen, har TF Bank Mastercard også ID-tyveriforsikring inkludert i kortet. Denne gir deg tilgang til assistanse per telefon til alle døgnets tider, slik at du umiddelbart kan begrense skadeomfanget om uhellet skulle være ute. Utover dette dekkes også utgifter til juridisk assistanse med inntil 100 000 kroner per bekreftede skadetilfelle.

Med TF Bank Mastercard har du også muligheten til å tegne deg betalingsforsikring ved siden av. Denne forsikringen er med på å dekke deler eller hele av din utestående kredittkortgjeld ved uforutsette hendelser som ufrivillig arbeidsledighet, permisjon, sykemelding eller dødsfall.

Testen av TF Bank Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

TF Bank oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Nå skal det sies at kortet så absolutt har en ganske så kurant rente, men det er gebyrene som virkelig skinner her. Med unntak av at renten løper fra første stund ved uttak og overføring av kontanter, har den nemlig ingen, og det veier alltid i positiv retning.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 44/100 poeng. TF Bank Mastercard er ikke et kort man først og fremst velger på bakgrunn av sitt gode fordelsprogram, men det kan i alle skilte med det etterhvert så velkjente DealPass, som byr på inntil 30 % rabatt hos en rekke spisesteder, butikker, nettbutikker, kulturarrangementer, aktiviteter og ferier. Dette programmet er langt fra det beste på markedet, men når kortet i tillegg kommer med få gebyrer og en inkludert reise- og avbestillingsforsikring, sitter man fort igjen med en ganske så kurant totalpakke.

Brukeropplevelse

Videre får TF Bank Mastercard 68/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. TF Bank byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, samt at de svarer raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode og noen form for app-løsning, men nå har i det minste kontaktløs betaling kommet på plass, så det hjelper veldig på inntrykket.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Kort og godt er TF Bank Mastercard det man rette kan kalle for et nedstrippet betalingskort. I og med at den ikke har noen særlig grad av tilknyttede gebyrer, fungerer den i alle fall utmerket til hverdagsbruk, samt at den inkluderte reiseforsikring også gjør den til et egnet reisekort. Ulempen med sistnevnte er at det løper renter ved uttak av kontanter fra første stund, som tilsier at det finnes bedre kort på markedet om det er dette man er på utkikk etter. Det som virkelig veier tungt i negativ forstand er dog mangelen på fordeler, som langt på vei er med på å trekke ned det ellers greie inntrykket.

Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • Med TF Bank Mastercard kan du få inntil 30 % rabatt på hundrevis av spisesteder, butikker, nettbutikker, kulturarrangementer, aktiviteter og ferier gjennom fordelsprogrammet DealPass

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
30 000 – 150 000 kr
Rentefrihet
43 dager
Kortutsteder
TF Bank
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple Pay, Google Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Bruk av posttjenester
0 kr¹
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
- %
Årlig nominell rente
22,65 %
Årlig effektiv rente
26.69 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr²
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
0 kr/mnd
Overføring til privatkonto
200 kr¹
Nødkort/-kontanter
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
19,9 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,3 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 26.69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3 337. Totalt: 28.337
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Etter tredje erstatningskort påløper et gebyr på 50 kroner
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med TF Bank Mastercard. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Norge i henhold til Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller de første 35 dagende om man reiser med åpen retur. Forsikringen gjelder både kortholder og dens husstand – med en begrensning på inntil tre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og barn under 23 år med felles adresse. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 70 år.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
200 000
300 000
Forsinket avgang
3000
6000
Forsinket ankomst
30 000
75 000
Reisegods
Ubegrenset
Ubegrenset
Kontanter
5000
10 000
Reisedokumenter
20 000
Verdigjenstander
30 000
40 000
Enkelt­gjenstander
25 000
30 000
Tyveri fra motorvogn
30 000
40 000
Sykkel
25 000
40 000
Forsinket bagasje
5000
25 000
Reisesyke
Ubegrenset
Ubegrenset
Tannbehandling (sykdom)
1000
Tannbehandling (ulykke)
5000
Reiseledsager
25 000
Veterinærutgifter
1000
Hjemtransport og evakuering
Ubegrenset
Ubegrenset
Reiseavbrudd
100 000
100 000
Privatansvar
15 000 000
15 000 000
Egenandelsdekning for leiebil
10 000
Rettshjelp
100 000
100 000
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-70 år)
500 000
Dødsfall barn (0-23 år)
75 000
Dødsfall voksen (23-70 år)
300 000
Medisinske behandlingsutgifter etter hjemkomst
25 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Såfremt du har imøtekommet kravene til reiseforsikringen, har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert. Denne er gyldig så lenge man leier bil fra et registrert bilutleiefirma og forholdet i sin helhet er betalt med ditt TF Bank Mastercard-kort.

Forsikringen dekker egenandelen ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy med inntil 10 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inkludert i reiseforsikringen
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Inkludert i TF Bank Mastercard har man også ID-tyveriforsikring, og i denne sammenheng menes situasjoner der en tredjemann – uten forsikredes samtykke – benytter seg av forsikredes identifikasjonsbevis med den hensikt å begå svindel eller kriminell handling.

Forsikringen gir deg tilgang til telefonassistanse 24 timer i døgnet, slik at du umiddelbart kan begrense skadeomfanget. Utover dette dekkes også utgifter til juridisk assistanse med inntil 100 000 kroner per bekreftede skadetilfelle.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må bo på en folkeregistrert adresse
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
TF Bank Norge
Org. nummer
923 194 592
Besøksadresse
Markeveien 1A, 5012 Bergen
Postadresse
Postboks 956 Sentrum, 5808 Bergen
Telefon
(+47) 56 99 92 00
Sperre kort
(+47) 56 99 92 00
E-post
kort@ tfbank.no

Brukererfaring med TF Bank Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med TF Bank Mastercard kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring