Test av Trumf Visa kredittkort

Kreditt­grense
150 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Nei
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 27,19 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2047. Totalt: 17.047

Trumf Visa byr på en solid totalpakke og er et godt allround-kort for deg som handler mest hos Norgesgruppen sine butikker. Med Trumf sparer du bonus hver gang du handler som kan tas ut i penger eller overføres til andre bonusprogrammer og du får 40 øre i drivstoffrabatt hos Shell og Esso.

Fordeler

 • 2 % Trumf-bonus ved alle butikkjeder tilknyttet NorgesGruppen – som inkluderer Meny, Kiwi, Joker, Spar, Jacobs, Nærbutikken og CC Mat
 • 4 % bonus på Trippel-Trumf torsdager og eksklusive tilbud
 • Rabatt på drivstoff hos Esso og Shell: 40 øre /liter (50 øre/liter med snarveienPLUSS hos Shell)
 • Ingen øvre grense for hvor mye bonus du kan spare
 • Bonus kan tas ut i kontanter
 • Reise- og avbestillings- og ID-tveriforsikring inkludert i kortet

Ulemper

 • Ingen Trumf-bonus hos konkurrerende dagligvarekjeder
 • Renten løper umiddelbart ved uttak av kontanter
 • Ingen mulighet for smartbetaling

Rabatter og bonusordninger

Trumf Visa gir en rekke gode fordeler knyttet til NorgesGruppens dagligvarekjeder, og under ser du oversikt over samtlige fordeler du kan oppnå ved å benytte deg av kortet:

 • Dagligvarer: 2 % Trumf-bonus på dagligvarer hos Meny, Spar, Kiwi, Joker, Nærbutikken, CC-Mat og Jacob’s. Det finnes ingen øvre grense for hvor mye bonus du kan opptjene, samtidig som det ikke gis bonus hos konkurrerende dagligvarebutikker, ved uttak av kontanter eller gjennom pengeoverføringer mellom personer, slik som for eksempel Vipps
 • Drivstoff: 40 øre/liter hos Shell og Esso
 • Trippel-Trumf: På Trippel-Trumf torsdager justeres denne satsen opp til 4 % hos de nevnte dagligvarekjedene
 • Strawberry: Muligheten til å konvertere Trumf-bonus til Strawberry-poeng
 • SAS EuroBonus-poeng: Muligheten til å konvertere Trumf-bonus til SAS EuroBonus-poeng
 • ViaTrumf: Mulighet for ytterligere Trumf-bonus gjennom kjøp i mer enn 200 nettbutikker
Søk nå
Annonselenke

Trumf Visa

Norgesgruppens lojalitetsprogram Trumf er blitt et velkjent og populært fenomen med årene, noe som ikke er vanskelig å forstå. Med Trumf får du mulighet til å opptjene bonus hver gang du handler hos en av Norgesgruppens kjeder, som inkluderer Kiwi, Meny, Spar, Joker, CC-Mat, Nærbutikken og Jacob ́s.

Bonusen kan du bruke i butikk, overføre til din egen bankkonto, eller konvertere til SAS EuroBonus og Strawberry-poeng. Det er ingen øvre grense for hvor mange bonuspoeng du kan spare opp, noe som er en stor fordel i forhold til en del andre kredittkort.

Med Trumf Visa kredittkort, tjener du enda mer bonus for hver gang du handler hos Norgesgruppen. Du får 2 % Trumf-bonus til vanlig, og hele 4 % Trumf-bonus når det er Trippel-Trumf kampanje. Som Trumf-medlem får du i tillegg drivstoffrabatt hos både Shell og Esso, og selv om denne ikke er spesifikk for kortet, er det likevel en finfin bonus på toppen av det hele.

I og med at dagligvarer og transportkostnader utgjør store deler av husholdningsutgiftene, kan dette kortet være en meget gunstig kombinasjon å ha for hånden så lenge du hovedsakelig handler hos Norgesgruppen. Et annet pluss er inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, som mer eller mindre er et must om man ønsker å bevege seg utenfor landets grenser.

Det som derimot trekker ned det ellers så positive inntrykket, er at renten umiddelbart løper ved uttak av kontanter, enten det er i minibank eller over skranke. På toppen av dette er også uttaksgebyret ganske så høyt i utgangspunktet, så dette er ikke det beste salgsargumentet. Bruker du derimot kortet utelukkende til å hamstre Trumf-poeng, er dette kortet sannsynligvis midt i blinken for deg.

Trumf Visa kan for øvrig skilte med rentefri kreditt i inntil 45 dager, en kredittramme på inntil 150 000 kroner og en effektiv rente på 27,19 %.

Medlemskap i lojalitetsprogrammet Trumf

Med Trumf Visa har du muligheten til å samle opp Trumf-bonus ved kjøp av dagligvarer gjennom de samarbeidende dagligvarekjedene i NorgesGruppen. Her får man 2 prosent bonus ved kjøp av varer hos Kiwi, Meny, Spar, Eurospar, Joker, Jacob’s, CC-mat og Nærbutikken, mens denne dobles til 4 prosent på Trippel-Trumf dager. Verdt å merke seg er at det er ubegrenset hvor mye bonus du kan spare, noe som er en stor fordel i forhold til en del andre kredittkort.

Trumf Visa gir deg imidlertid ikke bonus hos NorgesGruppens konkurrenter, noe som vil si at du ikke får Trumf-bonus om du velger å legge handleturen til for eksempel REMA 1000 eller noen av Coops kjeder. Det er dermed en forutsetning at man foretrekker å handle hos NorgesGruppens kjeder for å få det maksimale utbytte av dette kortet.

Trumf Visa: Konverter til flybonuspoeng

I tillegg har Trumf og SAS inngått et samarbeid som gjør at du som eier av Trumf Visa også har muligheten til å konvertere din Trumf-bonus til EuroBonus-poeng, som da er flyselskapet SAS sitt fordelsprogram. Med denne løsningen kan man altså benytte sine poeng til å booke reiser gjennom SAS og den øvrige Star Alliance-flåten eller oppgradere eksisterende flyvninger.

Dersom du ønsker å konvertere Trumf-bonus til EuroBonus-poeng, kan dette enten gjøres via manuelle engangsoverføring eller gjennom å opprette faste overføringer. Forskjellen mellom disse er at man mottar flere poeng ved sistnevnte, da disse har en konverteringsrate på 13,5 EuroBonus-poeng per krone i Trumf-bonus, mens manuelle overføringer vil gi deg 10 EuroBonus-poeng per krone.

Samtidig er det også verdt å merke seg at poengene du overfører fra Trumf til EuroBonus ikke lar seg overføre tilbake, men EuroBonus-poengene er i alle fall gyldige i inntil 5 år, som burde gi deg mer enn nok tid til å akkumulere nok poeng til en vel unt ferie.

Trumf Visa: Hotellovernattinger hos Strawberry

Bonusen du sparer når du handler dagligvarer eller drivstoff med Trumf kan også veksles i poeng hos hotellkjeden Strawberry, tidligere Nordic Choice Hotels. Poengene kan du bruke på hotellovernattinger i Norge og andre europeiske land.

1 krone Trumf-bonus tilsvarer 15 poeng hos Strawberry, og i likhet med SAS Eurobonus er det enkelt å veksle over. Når du har spart 7500 Strawberry-poeng kan du booke en gratis hotellnatt.

Reiseforsikring for alle faste husstandsmedlemmer

Den siste vesentlige fordelen med Trumf Visa er at man også har reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, så lenge man betaler minst halvparten av dine reisers totale transportkostnader med kredittkortet. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om det ved flyreiser stilles krav til minst én natts overnatting for at forsikringen skal være gyldig.

Utover fordelen med at denne er gyldig for alle reiser på inntil 90 dager, dekker den – foruten om deg selv – også øvrige husstandsmedlemmer, som i denne sammenheng er definert som ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn under 21 år.

Forsikringen dekker dessuten de fleste uheldige ting man kan komme ovenfor i løpet av et utenlandsopphold, slik som forsinkelser, tap og tyveri av reisegods, uforutsette avbestillinger, nødvendige hjemreiser og avbestillinger.

Testen av Trumf Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-14

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Trumf Visa oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Selv om NorgesGruppen Finans nå har tatt over sjappa, ser det ikke ut til at de gjør noen voldsomme endringen på rente- og gebyrfronten med det første. Det eneste de har valgt å gjøre så langt er å oppjustere renten et hakk, og da kommer man ikke akkurat så veldig god ut.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer Trumf Visa seg for 75/100 poeng. Som navnet indikerer har kortet et svært så gunstig Trumf-basert program, og om du er en lojal kunde av NorgesGruppen er det absolutt mye å hente her. Det at det ikke er noen grense for hvor mye bonus man kan spare, veier tungt, samt det at du har stor frihet til å velge hva du skal bruke bonusen din på. På toppen av dette skal Trumf Visa også få pluss for sine inkluderte forsikringer – ikke minst reise- og avbestillingsforsikringen.

Brukeropplevelse

Videre får Trumf Visa 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. NorgesGruppen Finans har fått til det meste riktig på sitt første forsøk, og om det er et punkt de virkelig har hevet listen, så er det brukeropplevelsen. Her bys det på en enkel digital søknadsprosess, med mulighet for både kontaktløs betaling og stålkontroll via en brukervennlig, tilknyttet app. Det som derimot er med på å trekke ned inntrykket er de begrensede mulighetene man har for å kontakte kundeservice, samt at man heller ikke har muligheten til å velge sin egen PIN-kode. Man har dog tilgang til PIN-koden via appen, så det er jo i det minste et slags plaster på såret her.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 75/100 poeng. Om du primært er på utkikk etter et kort som kan gi deg rabatter på dagligvarer og er en svoren tilhenger av NorgesGruppen, er det ytterst få kort som kan matche Trumf Visa. Her bys det nemlig på Trumf-bonus hver bidige gang du trekker kortet, i tillegg til at denne bonusen dobles hver gang det er Trippel Trumf. På toppen av dette kan det også by på rabatter på drivstoff, så totalt sett er dette dermed et ypperlig bonuskort innenfor sitt segment.

Søk nå
Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 150 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
NorgesGruppen Finans
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
40 000 kr/uke
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1,5 % av sum¹
Kontantuttak over skranke
35 kr + 1,5 % av sum¹
Bruk av posttjenester
35 kr + 1,5 % av sum¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1,5 % av sum¹
Kontantuttak over skranke
35 kr + 1,5 % av sum¹
Valutapåslag
1,9 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,92 %
Årlig nominell rente
23 %
Årlig effektiv rente
27,19 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Faktura­informasjon per SMS
5 kr
Nødkontanter
0 kr
Hastekort
850 kr
Overføring fra kort til konto
35 kr + 1,5 % av sum¹
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,6 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 27,19 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2047. Totalt: 17.047
Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Trumf Visa-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 21 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 70 år. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods og ved behandlingsutgifter i Norge.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
10 000
30 000
Reisegods
20 000
30 000
Enkeltgjenstander
15 000
Kontanter og verdipapirer
3000
Reisedokumneter og pass
10 000
Barnevogn
2500
Mobiltelefon
3000
Tyveri fra telt
1500
5000
Tyveri fra strand/basseng
5000
10 000
Forsinket reisegods (etter 4 timer)
2000
8000
Forsinket innsjekket bagasje
500
Innhenting av reiserute
5000
Forsinket fremmøte/avgang
1500
4000
Reisesyke
Ubegrenset
Ubegrenset
Nødvendig hjemtransport
35 000
Evakuering
20 000
50 000
Tilkallelse
2000/døgn
50 000
Sykdom hos eneste medreisende
35 000
Reiseansvar
3 000 000
Rettshjelp
20 000
Ulykke invaliditet barn (0-21 år)
700 000
Ulykke invaliditet voksen (21-70 år)
600 000
Dødsfall barn (0-21 år)
30 000
Dødsfall voksen (21-70 år)
600 000
Behandlingsutgifter
Inntil 5 % av sum
Inntil 5 % av sum
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Trumf Forsikring

Som navnet impliserer omfatter forsikringen ID-sikring og hjelp ved nettmisbruk for alle innehavere av kredittkortet Trumf Visa. Forsikringen er gjeldende over hele verden, og foruten om kortinnehaver dekker den også ektefelle eller samboer og barn med samme bostedsadresse i Folkeregistret.

Forsikringen leveres for øvrig av Trumf Forsikring via forsikringsselskapet Frende, og kan bidra med råd og forebyggende tiltak for å unngå ID-tyveri, hjelp til å finne ut om man har vært utsatt for ID-tyveri og tiltak for å forhindre ytterligere misbruk. Tjenesten er i tillegg tilgjengelig døgnet rundt, så ikke nøl med å ta kontakt om du frykter at uhellet har vært ute.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Trumf Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha et norsk fødselsnummer
 • Du må være Trumf-medlem
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
NorgesGruppen Finans AS
Org. nummer
920 428 959
Besøksadresse
Karenslyst allé 12, 0278 Oslo
Postadresse
Postboks 300 Skøyen, 0213 Oslo
Telefon
(+47) 22 56 33 00
Sperre kort
(+47) 22 56 33 00
E-post
kunde­service@ trumfvisa.no

Brukererfaring med Trumf Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Trumf Visa kredittkort?