Test av Trumf Visa kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Nei
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 27,19 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2047. Totalt: 17.047
Trumf Visa kommer via den norske bankgiganten NorgesGruppen Finans, og som navnet bærer preg er det først og fremst lojalitetsprogrammet Trumf det går i her. De fleste her til lands er nok allerede velkjente med ordningen, som gir deg bonus ved handleturer hos NorgesGruppens dagligvarekjeder. Kortet kan også skilte med 30 øre per liter i drivstoffrabatt hos Shell, og i og med at dagligvarer og transportkostnader utgjør store deler av husholdningsutgiftene, kan dette fort vise seg å være en meget gunstig kombinasjon å ha for hånden. Et annet pluss er inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, som mer eller mindre er et must om man ønsker å bevege seg utenfor landets grense.

Det som derimot er med på å trekke ned det ellers så positive inntrykket, er at renten umiddelbart løper ved uttak av kontanter, enten det er i minibank eller over skranke. På toppen av dette er også uttaksgebyret ganske så høyt i utgangspunktet, så dette er med andre ord ikke det beste salgsargumentet. Bruker du derimot kortet utelukkende til å hamstre Trumf-poeng, kan dette kortet være midt i blinken for deg.

Trumf Visa kan for øvrig skilte med rentefri kreditt i inntil 45 dager, en kredittramme på inntil 100 000 kroner og en effektiv rente på 27,19 %.

Medlemskap i lojalitetsprogrammet Trumf

Med Trumf Visa får du mulighet til å samle opp bonus ved kjøp av varer hos samarbeidende dagligvarekjeder i Norgesgruppen. Her får man 2 % bonus ved kjøp av varer hos Kiwi, Meny, Spar, Eurospar, Joker, Jacob’s, CC-mat og Nærbutikken, mens man får hele 4 % på Trippel-Trumf dager. I tillegg til dette får man også 0,5 % bonus på alle øvrige kjøp, dog med et lite unntak.

Trumf Visa gir deg nemlig ikke bonus hos NorgesGruppens konkurrenter, som vil si at du ikke får Trumf-bonus om du velger å legge handleturen til for eksempel REMA 1000 eller noen av Coops kjeder. Det er dermed en forutsetning at man foretrekker å handle hos NorgesGruppens kjeder for å få det maksimale utbytte av dette kortet.

I tillegg har Trumf og SAS inngått et samarbeid som gjør at du som eier av Trumf Visa har mulighet til å overføre bonuspoengene dine til SAS Eurobonus-poeng. Dermed kan du bruke poengene dine til blant annet å bestille nye flyreiser eller oppgradere flygningen din.

Rabatter gjennom ViaTrumf

Trumf Visa kan også skilte med ytterlig opptjeningsmuligheter gjennom fordelsportalen ViaTrumf. Portalen inneholder et bredt utvalg av nettbutikker med bonus på alt fra klær og sportsartikler til hotellopphold og flyreiser. Eksempler på aktuelle tilbud er 12 % Trumf-bonus gjennom Expedia, 10 % hos Tilbords og 8 % hos Nordic Choice Hotels.

Med over 200 nettbutikker under beltet bør det absolutt være noe for enhver smak her, og det eneste du må passe på for å oppnå bonusen er å betale med ditt Trumf Visa-kort. Så lenge du gjør dette, får du pengene du sparer rett inn på din tilknyttede Trumf-konto.

Reise- og avbestillingsforsikring for alle faste husstandsmedlemmer

Med Trumf Visa har du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Denne gjelder for alle faste husstandsmedlemmer, eller inntil tre andre medreisende.

For at forsikringen skal være gjeldende må du betale minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet, samt at reisen må startes og avsluttes i Norge.

Testen av Trumf Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-10-15
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Trumf Visa oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Selv om NorgesGruppen Finans nå har tatt over sjappa, ser det ikke ut til at de gjør noen voldsomme endringen på rente- og gebyrfronten med det første. Det eneste de har valgt å gjøre så langt er å oppjustere renten et hakk, og da kommer man ikke akkurat så veldig god ut.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer Trumf Visa seg for 68/100 poeng. Som navnet indikerer har kortet et svært så gunstig Trumf-basert program, og om du er en lojal kunde av NorgesGruppen er det absolutt mye å hente her. På toppen av dette skal den også få pluss for sine inkluderte forsikringer – ikke minst reise- og avbestillingsforsikringen – samt muligheten for drivstoffrabatt hos både Shell og Esso.

Brukeropplevelse

Videre får Trumf Visa 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. NorgesGruppen Finans har fått til det meste riktig på sitt første forsøk, og om det er et punkt de virkelig har hevet listen, så er det brukeropplevelsen. Her bys det på en enkel digital søknadsprosess, med mulighet for både kontaktløs betaling og stålkontroll via den tilknyttede appen. Det som derimot er med på å trekke ned inntrykket er de begrensede mulighetene man har for å kontakte kundeservice, samt at man heller ikke har muligheten til å velge sin egen PIN-kode. Man har dog tilgang til PIN-koden via appen, så det er jo i det minste et slags plaster på såret her.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Om du primært er på utkikk etter et kort som kan gi deg rabatter på dagligvarer og er en svoren tilhenger av NorgesGruppen, er det ytterst få kort som kan matche Trumf Visa. Her bys det nemlig på Trumf-bonus hver bidige gang du trekker kortet, i tillegg til at denne bonusen dobles hver gang det er Trippel Trumf. På toppen av dette kan det også by på rabatter på drivstoff, så totalt sett er dette dermed et ypperlig bonuskort innenfor sitt segment.

Fordeler

 • 2 % Trumf-bonus ved alle butikkjeder tilknyttet NorgesGruppen – som inkluderer Meny, Kiwi, Joker, Spar, Jacobs, Nærbutikken og CC Mat – i tillegg til 4 % bonus på Trippel-Trumf torsdager
 • 0,5 % Trumf-bonus ved alle andre varekjøp over hele verden med unntak av konkurrerende dagligvarekjeder
 • 30 øre i drivstoffrabatt hos Shell og inntil 40 øre ved bemannede Esso-stasjoner
 • Reise- og avbestillings- og ID-tveriforsikring inkludert i kortet

Ulemper

 • Ingen muligheter for Trumf-bonus hos konkurrerende dagligvarekjeder
 • Renten løper umiddelbart ved uttak av kontanter
 • Ingen muligheter for smartbetaling

Rabatter og bonusordninger

I og med at det stilles krav til medlemskap for å kunne anskaffe seg Trumf Visa, sier det seg nesten selv at det er Trumf-relaterte bonuser det går i her. Dette innebærer først og fremst en rekke fordeler knyttet til NorgesGruppens dagligvarekjeder, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man kan oppnå ved å benytte seg av kortet:

 • Trumf Bonus: 2 % Trumf-bonus på dagligvarer hos Meny, Kiwi, Joker, Spar, Eurospar, Jacobs, Nærbutikken og CC Mat, samt 0,5 % Trumf-bonus på alle andre varekjøp over hele verden. Det finnes ingen øvre grense for hvor mye bonus du kan opptjene, samtidig som det ikke gis bonus hos konkurrerende dagligvarebutikker, ved uttak av kontanter eller gjennom pengeoverføringer mellom personer, slik som for eksempel Vipps
 • Trippel-Trumf: På Trippel-Trumf dager justeres denne satsen opp til 4 %
 • SAS EuroBonus-poeng: Muligheten til å konvertere Trumf- til SAS EuroBonus-poeng
 • TUI: Inntil 3 % Trumf-bonus på din neste reise
 • Mester Grønn: Trumf-bonus på alle varer
 • Esso: 40 øre rabatt per liter drivstoff ved betjente Esso-stasjoner eller 20 øre ved ubetjente Esso-stasjoner, samt ytterligere 0,5 % Trumf-bonus når du benytter deg av kortet. Transaksjonen forutsetter samtidig at du registerer ditt medlemskort før du tanker
 • Shell: 30 øre rabatt per liter drivstoff ved betjente Shell-stasjoner
 • Strømavtaler: 2 % bonus på strømavtalen Trumf hos både Gudbrandsdal og Eidsiva Energi
 • ViaTrumf: Mulighet for ytterligere Trumf-bonus gjennom kjøp i mer enn 200 nettbutikker

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 100.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
40.000 kr/uke
Kontantuttak i inn- og utland
10.000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1,5 % av sum¹
Kontantuttak over skranke
35 kr + 1,5 % av sum¹
Bruk av posttjenester
35 kr + 1,5 % av sum¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1,5 % av sum¹
Kontantuttak over skranke
35 kr + 1,5 % av sum¹
Valutapåslag
1,9 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,92 %
Årlig nominell rente
23 %
Årlig effektiv rente
27,19 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Nødkontanter
0 kr
Hastekort
850 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,6 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 27,19 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2047. Totalt: 17.047
Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Trumf Visa. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle eller samboer og barn under 21 år med samme bostedsadresse som kortinnehaver – eller inntil tre andre medreisende, og dekker da:

Avbestilling
Inntil 10 000 kroner per person og inntil 30 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Innhenting av reiseruten
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Reisegods
Inntil 20 000 kroner per person og inntil 30 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Reisesyke
Ubegrenset dekningsgrad, samtidig som forsikringen opphører i det man fyller 70 år
Reiseansvar
Inntil 3 000 000 kroner per skadetilfelle
Rettshjelp
Inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 21 år – er dekket for inntil 600 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens forsikringen opphører i det man fyller 70 år. Barn – altså under fylte 21 år – er dekket for inntil 700 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 30 000 kroner
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Trumf Forsikring

Som navnet impliserer omfatter forsikringen ID-sikring og hjelp ved nettmisbruk for alle innehavere av kredittkortet Trumf Visa. Forsikringen er gjeldende over hele verden, og foruten om kortinnehaver dekker den også ektefelle eller samboer og barn med samme bostedsadresse i Folkeregistret.

Forsikringen leveres for øvrig av Trumf Forsikring via forsikringsselskapet Frende, og kan bidra med råd og forebyggende tiltak for å unngå ID-tyveri, hjelp til å finne ut om man har vært utsatt for ID-tyveri og tiltak for å forhindre ytterligere misbruk. Tjenesten er i tillegg tilgjengelig døgnet rundt, så ikke nøl med å ta kontakt om du frykter at uhellet har vært ute.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Trumf Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha et norsk fødselsnummer
 • Du må være Trumf-medlem
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
NorgesGruppen Finans AS
Org. nummer
920 428 959
Kredittgiver
NorgesGruppen Finans AS
Org. nummer
920 428 959
Besøksadresse
Karenslyst allé 12, 0278 Oslo
Postadresse
Postboks 300 Skøyen, 0213 Oslo
Telefon
(+47) 22 56 33 00
Sperre kort
(+47) 22 56 33 00
E-post
kunde­service@​trumfvisa.no

Brukererfaring med Trumf Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Trumf Visa kredittkort?