Test av Trumf Visa kredittkort

Trumf Visa kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Dagligvarerabatt
• Hverdagskort
• Drivstoffrabatt
• Rabatter

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 75 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff. rente 25 %. 20.000 o/12 mnd. Kostnad: 2250. Totalt: 22.250

Trumf Visa kommer via den norske bankgiganten DNB, og som navnet bærer preg er det først og fremst lojalitetsprogrammet Trumf det går i her. De fleste her til lands er nok allerede velkjente med ordningen, som gir deg bonus ved handleturer hos NorgesGruppens dagligvarekjeder. Kortet kan også skilte med 30 øre per liter i drivstoffrabatt hos Shell, og i og med at dagligvarer og transportkostnader utgjør store deler av husholdningsutgiftene, kan dette fort vise seg å være en meget gunstig kombinasjon å ha for hånden. Et annet pluss er inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, som mer eller mindre er et must om man ønsker å bevege seg utenfor landets grense.

Det som derimot er med på å trekke ned det ellers så positive inntrykket, er at renten umiddelbart løper ved uttak av kontanter, enten det er i minibank eller over skranke. På toppen av dette er også uttaksgebyret ganske så høyt i utgangspunktet, så dette er med andre ord ikke det beste salgsargumentet. Bruker du derimot kortet utelukkende til å hamstre Trumf-poeng, kan dette kortet være midt i blinken for deg.

Kortet kan for øvrig skilte med rentefri kreditt i inntil 45 dager, en kredittramme på inntil 75 000 kroner og en effektiv rente på 25 %.

Medlemskap i lojalitetsprogrammet Trumf

Med Trumf Visa får du mulighet til å samle opp bonus ved kjøp av varer hos samarbeidende dagligvarekjeder i Norgesgruppen. Her får man 2 % bonus ved kjøp av varer hos Kiwi, Meny, Spar, Eurospar, Joker, Jacob’s, CC-mat og Nærbutikken, mens man får hele 4 % på Trippel-Trumf dager. I tillegg til dette får man også 0,5 % bonus på alle øvrige kjøp, dog med et lite unntak.

Kortet gir deg nemlig ikke bonus hos NorgesGruppens konkurrenter, som vil si at du ikke får Trumf-bonus om du velger å legge handleturen til for eksempel REMA 1000 eller noen av Coops kjeder. Det er dermed en forutsetning at man foretrekker å handle hos NorgesGruppens kjeder for å få det maksimale utbytte av dette kortet.

I tillegg har Trumf og SAS inngått et samarbeid som gjør at du som eier av Trumf Visa har mulighet til å overføre bonuspoengene dine til SAS Eurobonus-poeng. Dermed kan du bruke poengene dine til blant annet å bestille nye flyreiser eller oppgradere flygningen din.

Rabatter gjennom ViaTrumf

Trumf Visa kan også skilte med ytterlig opptjeningsmuligheter gjennom fordelsportalen ViaTrumf. Portalen inneholder et bredt utvalg av nettbutikker med bonus på alt fra klær og sportsartikler til hotellopphold og flyreiser. Eksempler på aktuelle tilbud er 12 % Trumf-bonus gjennom Expedia, 10 % hos Tilbords og 8 % hos Nordic Choice Hotels.

Med over 200 nettbutikker under beltet bør det absolutt være noe for enhver smak her, og det eneste du må passe på for å oppnå bonusen er å betale med ditt Trumf Visa-kort. Så lenge du gjør dette, får du pengene du sparer rett inn på din tilknyttede Trumf-konto.

Reise- og avbestillingsforsikring for alle faste husstandsmedlemmer

Med Trumf Visa har du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Denne gjelder for alle faste husstandsmedlemmer, eller inntil tre andre medreisende.

For at forsikringen skal være gjeldende må du betale minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet, samt at reisen må startes og avsluttes i Norge.

Testen av Trumf Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-01-31
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Trumf Visa oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer, da det enkelt og greit ikke har de beste vilkårene på noen av punktene.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer Trumf Visa seg for 75/100 poeng. Som navnet indikerer har kortet et svært så gunstig Trumf-basert program, og om du er en lojal kunde av NorgesGruppen er det absolutt mye å hente her. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

Videre får Trumf Visa 50/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Trumf Visa byr gjennom sin utsteder DNB på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode, kontaktløs betaling og noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 80/100 poeng. Selv om Trumf Visa hverken har de beste vilkårene for rente eller gebyrer, scorer den såpass høyt på fordelsprogrammet at det veier opp for det meste av dens svakheter.

Fordeler med Trumf Visa kredittkort

 • Automatisk medlemskap i Trumf sitt lojalitetsprogram
 • Ikke noe øvre tak på bonussparing
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • 30 øre i drivstoffrabatt hos Shell
 • Mulighet for tilleggskort for samboer eller ektefelle

Ulemper

 • Høye gebyrer, samt at renten løper middelbart løper ved uttak av kontanter
 • Ingen muligheter for kontaktløs betaling

Rabatter og bonusordninger

Med dette kortet blir du automatisk medlem i lojalitetsprogrammet Trumf, noe som innebærer bonusordning hos samarbeidende dagligvarekjeder. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Trumf Bonus: 2 % bonus på dagligvarer hos Kiwi, Meny, Spar, Eurospar, Joker, Jacob’s, CC-mat og Nærbutikken. Du får også bonus på 0,5 % på alle andre kjøp i hele verden med dette kortet, med unntak av kjøp hos konkurrerende dagligvarebutikker
 • SAS EuroBonus-poeng: Muligheten til å overføre Trumf-bonus til SAS EuroBonus-poeng
 • Trippel-Trumf: Mulighet for ekstra bonus på Trippel-Trumf dager, og du kan selv velge om du ønsker å ta ut denne i bonusprodukter eller kontanter
 • ViaTrumf: Mulighet for ytterligere Trumf-bonus gjennom kjøp i mer enn 200 nettbutikker

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer
Årsavgift
0 kr
Varekjøp
0 kr
Bruk i Norge
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum*
Kontantuttak over skranke
75 kr + 0,5 % av sum*
Bruk hos Posten/Post i Butikk
75 kr + 0,5 % av sum*
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum*
Kontantuttak over skranke
75 kr + 0,5 % av sum*
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,88 %
Årlig nominell rente
22,5 %
Årlig effektiv rente
25 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp i inn- og utland
40 000 kr/uke
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/uke
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
0 kr
Hastekort
850 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Regningsbetaling
0 kr*
Overføring fra kort til konto
0 kr*
Overtrekksgebyr
0,5 % (min. 50 kr)
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 250 kr)

* Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Låneeksempel

 • Eff. rente 25 %. 20.000 o/12 mnd. Kostnad: 2250. Totalt: 22.250

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Med Trumf Visa får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert dersom du betaler minimum 50 % av transportkostnadene til reisen med kortet ditt.

Forsikringen gjelder for reiser på inntil 90 dager, som starter og slutter i Norge. Forsikringen gjelder fra tidspunktet du forlater bostedsadressen din til du er tilbake på samme adresse, hvor forsikringen er registrert.

Forsikringen gjelder også for alle faste husstandsmedlemmer, eller inntil tre medreisende.

Har du fylt 70 år begrenses forsikringen til å kun dekke reisegods, forsinket bagasje, forsinkelse, reiseavlysning og reiseansvar. For barn/barnebarn opphører forsikringen ved fylte 21 år.

Forsikringen omfatter ikke dagsreiser, og gjelder kun for reiser med overnatting. Registrerbare flyreiser er imidlertid dekket selv om den kun har én dags varighet. Overnatting må kunne dokumenteres i form av billetter, bookingbekreftelse, planlagt reiserute og lignende.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: DNB Forsikring

Som eier av Trumf Visa overtas betalingen av dine månedlige forpliktelser til banken dersom du skulle få langvarig sykdom, bli arbeidsledig eller permittert. Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo i inntil et år.

Blir du utsatt for kritisk sykdom eller tap av liv, blir saldoen innfridd i sin helhet. Blant tilfellene for kritisk sykdom gjelder:

 • Kreft
 • Hjerteinfarkt
 • Hjerneslag
 • Hjertesykdom som krever operasjon
 • Transplantasjon av viktig organ
 • Nyresvikt

Du beskyttes samtidig mot betalingsanmerkninger og mislighold, og forsikringen kan sies opp når du måtte ønske det

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: DNB Forsikring
Pris: 0,7 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder:
DNB Bank ASA
Org. nummer:
984 851 006
Kreditt­giver:
DNB Bank ASA
Org. nummer:
984 851 006
Besøks­­adresse:
Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo
Post­­adresse:
DNB Bank ASA, Kundeservice, 7483 Trondheim
Telefon:
(+47) 24 06 22 40
Sperring av kort:
(+47) 24 06 22 40
E-post:

Hva er din erfaring med Trumf Visa kredittkort?