Test av YX Visa kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Nei
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 24,36 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1788. Totalt: 16.788
YX Visa utstedes gjennom svenske Resurs Bank, og som navnet bærer preg av, er dette et kredittkort som først og fremst er myntet på trofaste kunder av bensinkjeden. Man kan med andre ord trygt omtale dette som et typisk bensinkort, altså et kredittkort med rabatter på drivstoff som sitt fremste salgsargument. Med YX Visa får du hele 40 øre rabatt per fylte liter ved betjente YX-stasjoner, og er således et ypperlig alternativ om du titt og ofte legger tankingen av bilen din til YX.

Utover dette kan YX Visa skilte med en kredittramme på inntil 100 000 kroner med en årlig effektiv rente på 24,36 %.

Rimeligere drivstoff med YX Visa

YX Visa kan altså først og fremst skilte med de nevnte 40 ørene i rabatt per liter dersom du fyller hos betjente YX-stasjoner. Så om disse stasjonene er din foretrukne destinasjon for tanking, kan det definitivt lønne seg å ha et YX Visa-kort på innerlommen.

Som bileier er du naturligvis også klar over at fartøyet trenger litt pleie fra tid til annen, og med YX Visa får du dessuten hver sjette maskinvask på huset.

Kredittkort med månedlige rabatter

Foruten om rabatt på drivstoff, kan YX Visa også skilte med månedlige rabatter innenfor bestemte kategorier. I og med at rabattene varierer fra måned til måned, sier det seg vel nesten selv at de byttes ut og at du da selv har ansvaret for å velge din ønskede kategori. Slik sett kan du enkelt tilpasse ordningen etter ditt behov.

I desember kan du i alle fall velge mellom 3 % rabatt på netthandel, 5 % rabatt på hus og hjem, 5 % rabatt på reise, fly og hotell eller inntil 100 kroner i rabatt på strømmetjenester.

Samtidig er det verdt å merke seg at rabattene baserer seg på Visa-nettverkets bransjestruktur, som vil si at brukerstedet du handler hos må være riktig registrert for at rabatten skal være gjeldende. Hvis dette virker noe forvirrende kan du enten lese vår utfyllende artikkel om hvordan MCC-koder funger i praksis eller gå til YX sin rabattoversikt for de aktuelle kodene for inneværende måned.

YX Visa – et gebyrfritt kort

På toppen av det hele er YX Visa et gebyrfritt kort. Det koster ingenting i form av månedlige gebyrer, og uttak i minibank og generell bruk av kortet er gebyrfritt.

Det du imidlertid må være obs på er at renten løper fra første stund uttak av kontanter, så helt gratis er det imidlertid ikke. Dette er dog en nokså vanlig blant de fleste kredittkort på markedet, med unntak av noen få hederlige unntak. I tillegg tilkommer det et valutapåslag pålydende 1,75 % ved bruk i utlandet, som er et påslag som alle kort – kreditt-, så vel debetkort – innehar.

Kort oppsummert

Alt i alt kan man si at YX Visa er et gunstig kredittkort for deg som primært er ute etter drivstoffrabatt hos YX. Utover dette kan kortet også skilte med flere gode fordeler, ikke minst få tilknyttede gebyrer og inkluderte rabattordninger. På den negative siden mangler kortet noen former for forsikringer, som langt på vei er med på å trekke ned helhetsinntrykket for et ellers innbydende produkt.

Testen av YX Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-15
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

YX Visa oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har langt fra den beste renten på markedet, men den har i det minste meget få gebyrer, og da kommer man totalt sett ganske så bra ut.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 58/100 poeng. YX Visa har et lite, men kurant fordelsprogram, som både byr på periodevise og faste rabatter, i tillegg til rabatt på drivstoff. Særlig sistnevnte trekker opp snittet en god del, men på den negative siden har ikke kortet noen tilknyttede forsikringer, og dette veier igjen i motsatt retning.

Brukeropplevelse

Videre får YX Visa 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. YX byr gjennom utstederen Resurs Bank på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet kan i tillegg skilte med valg av egen PIN-kode og en velfungerende app-løsning. Kort og godt er det aller meste på stell her, og det eneste som faktisk trekker ned her er mangelen på kontaktløs betaling.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 45/100 poeng. Det skal sies at kortet har sine begrensninger, men om du er av typen som foretrekker å tanke på YX, kan dette fort vise seg å være et ganske så lønnsomt kort i det lange løp.

Fordeler

 • 40 øre i drivstoffrabatt per flyte liter ved betjente YX-stasjoner
 • Fleksibelt rabattkort
 • Hver sjette bilvask hos YX gratis

Ulemper

 • Drivstoffrabatt gjelder kun hos YX
 • Ingen forsikringsordninger, hverken inkluderte eller som tilleggsprodukter
 • Ingen muligheter for kontaktløs betaling

Rabatter og bonusordninger

I tillegg til de nevnte 40 ørene i drivstoffrabatt, får du også 10 % rabatt på alle MOT-produkter og 1 års medlemskap hos Falck Bil til 863 kroner. Om du velger å forsette medlemskapet får du 50 % rabatt på prisen det påfølgende året med tilgang til ytterligere rabatter på dekkhotell, leiebil, hotell og medlemskap i Falck Hjem.

Utover de faste rabattene har du med YX visa også muligheten til å velge en ny rabatt hver måned, og i inneværende måned kan du velge mellom følgende tilbud:

 • 5 % rabatt på netthandel
 • 5 % rabatt på hus og hjem
 • 5 % rabatt på reise, fly eller hotell
 • Inntil 100 kroner rabatt på strømmetjenester

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10.000 – 100.000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10.000 kr/døgn, 15.000 kr/4 dager og 25.000 kr/30 dager
Kontantuttak utlands
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Bruk av posttjenester
0 kr¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,83 %
Årlig nominell rente
22 %
Årlig effektiv rente
24,36 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd²
Papirfaktura
35 kr/mnd
Kopi av faktura/kontoutskrift
35 kr
Gjenfinning/kopi av bilag
200 kr
Nødkort
1350 kr
Nødkontanter
850 kr
Ikke avhentede nødkort/-kontanter
450 kr
Manuelle bekreftelser
200 kr
Manuelle overføringer
200 kr
Faste oppdrag
100 kr
Overføring mellom kontoer
0 kr¹
Betalingsutsettelse
300 kr/gang
Overtrekksgebyr
250 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 400 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 24,36 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1788. Totalt: 16.788
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
For å få faktura per e-post må du sende en epost til post@yxvisa.no, som inneholder ditt kontonummer og e-postadressen du ønsker å motta fakturaen på

Forsikringer

 • Dette kortet har ingen forsikringsavtaler

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 200 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Resurs Bank AB NUF
Org. nummer
984 150 865
Kredittgiver
YX Norge AS
Org. nummer
895 453 102
Besøksadresse
Lysaker torg 35, 1366 Lysaker
Postadresse
Postboks 127, 1325 Lysaker
Telefon
(+47) 23 20 46 90
Sperre kort
(+47) 23 20 46 90
E-post
post@yxvisa.no

Brukererfaring med YX Visa kredittkort

Hva er din erfaring med YX Visa kredittkort?