Test av YX Visa kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Nei
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 26,75 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1939. Totalt: 16.939
Hydro Texaco gjorde sitt inntog her til lands i 1995 gjennom fusjoneringen av Hydro Olje og Texas Company sine datterselskaper i Norge og Danmark. I 2006 kom derimot Reitan-gruppen inn på eiersiden, som nok er mest kjent for sine merkevarer REMA 1000, Narvesen og 7-Eleven, og de besluttet raskt å lande på det noe enklere navnet YX.

Kredittkortet YX Visa utstedes i dag av det svenske finanskonsernet Resurs Bank og sikter seg naturligvis inn mot de mer trofaste kundene av bensinkjeden. Kortet plasserer seg dermed trygt innenfor det man gjerne omtaler som bensinkort, altså et kredittkort med rabatter på drivstoff som sitt fremste salgsargument. Ikke overraskende er det nettopp det du får her og med YX Visa ligger denne satsen på småpene 40 øre per fylte liter ved samtlige av YX sine stasjoner i Norge. Reitan-gruppen står også bak merkevaren Uno-X, som er deres automatstasjoner, men her er det uheldigvis ikke noen rabatter å spore, som er noe besynderlig.

Utover dette kan YX Visa skilte med en rentefri kredittperiode på 50 dager, etterfulgt av en nominell rente på 23 % med en øvre kredittgrense på 100 000 kroner.

Rimeligere drivstoff med YX Visa

YX Visa kan altså først og fremst skilte med den nevnte drivstoffrabatten på 40 øre per liter ved alle landets betjente YX-stasjoner. Denne gjelder dermed ikke ved deres automatstasjoner, men her i alle fall pumpeprisen noe lavere i utgangspunktet, så det hjelper jo på. I korte trekk kan det derfor lønne seg å ha et YX Visa-kort på innerlommen om YX er din foretrukne destinasjon.

Som bileier er du naturligvis også klar over at fartøyet trenger litt pleie fra tid til annen, og her får du dessuten hver sjette maskinvask på huset, noe som absolutt hjelper på.

Kredittkort med månedlige rabatter

Foruten om drivstoffrabatten kan YX Visa også skilte med månedlige rabatter innenfor bestemte kategorier. I og med at rabattene varierer fra måned til måned, sier det seg vel nesten selv at de byttes ut og at du da selv har ansvaret for å velge din ønskede kategori. Slik sett kan du enkelt tilpasse ordningen etter ditt behov.

I mai kan du i alle fall velge mellom 5 % rabatt på bil og tilbehør, 5 % rabatt på netthandel eller 100 kroner i rabatt på strømmetjenester.

Samtidig er det verdt å merke seg at rabattene baserer seg på Visa-nettverkets bransjestruktur, som vil si at brukerstedet du handler hos må være riktig registrert for at rabatten skal være gjeldende. Hvis dette virker noe forvirrende, kan du enten lese vår utfyllende artikkel om hvordan MCC-koder funger i praksis eller gå til YX sin rabattoversikt for de aktuelle kodene for inneværende måned.

På samme tid er det nok også verdt å nevne at rabattordningen har et øvre tak på 5000 kroner hver måned, som vil si at du burde velge din kategori med omhu.

YX Visa: Et gebyrfritt kort

På toppen av det hele er YX Visa et gebyrfritt kort. Det koster ingenting i form av månedlige gebyrer, og uttak i minibank og generell bruk av kortet er gebyrfritt.

Det du imidlertid bør være oppmerksom på er at renten løper fra første stund ved kontantuttak, så helt gratis er det imidlertid ikke. Dette er dog en nokså vanlig praksis blant de fleste kredittkort på markedet, da med unntak av noen få hederlige unntak. I tillegg tilkommer det et valutapåslag pålydende 1,75 % ved bruk i utlandet, som er et påslag som alle kort – kreditt-, så vel debetkort – innehar.

Kort oppsummert

Alt i alt kan man si at YX Visa er et gunstig kredittkort for deg som primært er ute etter drivstoffrabatt hos YX. Utover dette kan kortet også skilte med flere gode fordeler, ikke minst få tilknyttede gebyrer og den inkluderte rabattordningen. På den negative siden mangler kortet noen former for forsikringer, som langt på vei er med på å trekke ned helhetsinntrykket for et ellers innbydende produkt.

Testen av YX Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-12

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

YX Visa oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har langt fra den beste renten på markedet, men den har i det minste meget få gebyrer, og da kommer man totalt sett ganske så bra ut.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 58/100 poeng. YX Visa har et lite, men kurant fordelsprogram, som både byr på periodevise og faste rabatter, i tillegg til rabatt på drivstoff. Særlig sistnevnte trekker opp snittet en god del, men på den negative siden har ikke kortet noen tilknyttede forsikringer, og dette veier igjen i motsatt retning.

Brukeropplevelse

Videre får YX Visa 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. YX byr gjennom utstederen Resurs Bank på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet kan i tillegg skilte med valg av egen PIN-kode og en velfungerende app-løsning. Kort og godt er det aller meste på stell her, og det eneste som faktisk trekker ned her er mangelen på kontaktløs betaling.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 45/100 poeng. Det skal sies at kortet har sine begrensninger, men om du er av typen som foretrekker å tanke på YX, kan dette fort vise seg å være et ganske så lønnsomt kort i det lange løp.

Fordeler

 • Drivstoffrabatt på 40 øre per liter ved alle landets YX-stasjoner
 • Gunstig månedlig rabattordning
 • Hver sjette bilvask hos YX gratis

Ulemper

 • Ingen drivstoffrabatt hos konkurenrede kjeder
 • Ingen mulighet for forsikringer
 • Ingen muligheter for smartbetaling

Rabatter og bonusordninger

 • Drivstoffrabatt: 40 øre rabatt per fylte liter bensin eller diesel ved alle landets YX-stasjoner
 • MOT: 10 % rabatt på MOT-produkter
 • Falck Bil: Rabatterte priser på medlemsprogrammene Lavpris, Ordinær og Premium, som også kan skilte med ytterligere rabatter på dekkhotell, leiebil, hotell og medlemskap i Falck Hjem
 • Månedlig rabatt: Muligheten til å velge en ny rabatt hver måned, og i mai kan du velge mellom 5 % rabatt på bil og tilbehør, 5 % rabatt på netthandel eller 100 kroner rabatt på strømmetjenester (inntil 5000 kr/mnd)

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10 000 – 100 000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kortutsteder
Resurs Bank
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
9900 kr/7 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Bruk av posttjenester
0 kr¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,91 %
Årlig nominell rente
23 %
Årlig effektiv rente
26,75 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd²
Papirfaktura
35 kr/mnd
Kopi av faktura/kontoutskrift
35 kr
Gjenfinning/kopi av bilag
200 kr
Nødkort
1350 kr
Nødkontanter
850 kr
Ikke avhentede nødkort/-kontanter
450 kr
Manuelle bekreftelser
200 kr
Manuelle overføringer
200 kr
Faste oppdrag
100 kr
Overføring mellom kontoer
0 kr¹
Betalingsutsettelse
300 kr/gang
Overtrekksgebyr
250 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 400 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 26,75 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1939. Totalt: 16.939
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
For å få faktura per e-post må du sende en epost til post@yxvisa.no, som inneholder ditt kontonummer og e-postadressen du ønsker å motta fakturaen på

Forsikringer

 • Dette kortet har ingen forsikringsavtaler

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 200 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Resurs Bank AB
Org. nummer
984 150 865
Besøksadresse
Langkaia 1, 0150 Oslo
Postadresse
Postboks 979 Sentrum, 0104 Oslo
Telefon
(+47) 23 20 46 90
Sperre kort
(+47) 23 20 46 90
E-post
post@ yxvisa.no

Brukererfaring med YX Visa kredittkort

Hva er din erfaring med YX Visa kredittkort?