Test av Bank2 Refinansiering

Bank2 Refinansiering

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Større lån
• Refinansiering
• Økonomiske utfordringer
• Oppussing

Aldersgrense: 18 år

Beløp: 300.000 - 10.000.000

Løpetid: 1-30 år

Etablering: 15 000 - 200 000 kr

Vurdering

terningkast

I vår test av forbrukslån er det en aktør som skiller seg særlig ut blant alternativene, nemlig Bank2. Denne utlåneren tilbyr lån med sikkerhet, et veldig godt alternativ for deg som vil refinansiere lån med en lav rente. Bank2 er Norges eneste bank som har spesialisert seg innen refinansiering.

Lån med sikkerhet og lave renter

Bank2 er et lån med sikkerhet, i motsetning til de andre lånene vi har sammenlignet. Det betyr at lånet sikres med pant i bolig eller annen fast eiendom. Risikoen er med andre ord ørlite høyere for deg enn ved et sedvanlig forbrukslån, men til gjengjeld vil Bank2 ved et lån med sikkerhet kunne gi deg lavere rente enn andre aktører på grunn av dette.

Sånn sett kan du spare mye på å velge Bank2 framfor andre utlånere dersom du ønsker å refinansiere, pusse opp eller kjøpe bolig.

Lån med betalingsanmerkning

Kvalifiserer du deg ikke til lån hos andre aktører på grunn av betalingsanmerkninger er Bank2 utlåneren for deg. Har du hatt problemer med betjening av lån og fått betalingsanmerkninger som følger av dette tidligere lar Bank2 deg starte med blanke ark. Som de selv sier: «Betalingsanmerkninger er ikke et hinder for en refinansiering hos oss».

De fleste utlånere krever at du ikke har noen betalingsanmerkning for at de skal innvilge deg lån. Bank2 inviterer deg til å løse de problemene du måtte ha per i dag.

Refinansier lån med sikkerhet

Bank2 har som visjon å bistå deg dersom du har hatt større eller mindre økonomiske problemer tidligere, og hjelper deg med å komme utfordringene dine til livs. Har du flere lån og kreditter kan det være en stor besparelse å samle disse til et større og mer gunstig lån, noe som kalles refinansiering. En måte å få bukt med gjeld er derfor refinansiering gjennom Bank2.

Hos Bank2 innebærer dette at du tar opp et nytt lån med sikkerhet hos de, og samler alle tidligere lån og utestående gjeld under ett lån. Siden dette lånet har gode rentebetingelser og sørger for at du slipper å betale gebyrer og renter hos flere forskjellige aktører, vil refinansiering gjennom Bank2 gjøre lånet ditt billigere. Refinansiering fra Bank2 begrenser seg ikke bare til de med økonomiske utfordringer, det tilbys gunstige vilkår til alle søkere med pant i eiendom.

Bank2 tilbyr også boliglån

En annen ting som skiller Bank2 fra utlånerne i vår test er at de også tilbyr boliglån. Du kan låne mellom 300 000 kroner og 10 millioner kroner med et lån fra Bank2. Nedbetalingstiden på lånet er inntil 30 år, med en minimum nedbetalingstid på 10 år.


Testen av Bank2 Refinansiering er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Tilbud har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til Bank 2 i diagrammet over. Lånet får 75/100 poeng i kategorien rente og gebyrer på grunn av gunstige rentevilkår, minus for skyhøye gebyrer,

Lånet får 45/100 poeng for tilbud da det er høyt minimumsbeløp sammenlignet med klassiske forbrukerlån. Det tilbys ikke betalingsutsettelse og det er relativt lang responstid.

Bank 2 får 80/100 poeng for brukeropplevelse på grunn av gode tilbakemeldinger ved brukertesting.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får Bank 2 58/100 poeng. Dette er et lån som er vanskelig å sammenligne med andre forbrukslån, men kan være svært gunstig i enkelte tilfeller.

Fordeler med Bank2 Refinansiering

 • Mulighet til en ny økonomisk start.
 • Refinansiering for deg som eier bolig eller har kausjonist.
 • Mulighet til å refinansiere med gunstig rente, fra 4,95%.
 • Det beste refinansieringsalternativet for deg som eier bolig.
 • Mulighet til å søke med betalingsanmerkninger og/eller inkasso.
 • Bank2 skreddersyr refinansieringen for deg.

I følgende artikler kan du lese mer om Bank2 Refinansiering

Lån med betalingsanmerkning
Hva er egentlig refinansiering av lån og gjeld?

Ulemper

 • Høyt etableringsgebyr på 2% og minimum 15 000 kroner.
 • Termingebyr på 75 kroner.

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr: 2% av lånebeløpet, minimum 15 000 kroner
 • Termingebyr: 75 kroner
 • Purregebyr: 70 kroner
 • Nominell rente: fra 3,8 til 9,95 %
 • Effektiv rente: fra 4,95 til 30,28 %

Låneeksempel

Eff.rente 5,34 %, 2 mill., o/25 år, totalt: 3 581 354,- (Med sikkerhet i bolig)

Avdragsfrihet

Bank Norwegian tilbyr avdragsfrihet individuelt. Du må ta kontakt med kundeservice ved behov for avdragsfrihet, og de vil deretter vurdere behovet.

Betalingsforsikring

Bank 2 tilbyr ikke betalingsforsikring.

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 18 års aldersgrense.
 • Pant i fast eiendom eller kausjonisk.
 • Norsk statsborger.
 • Fast inntekt.

Brukererfaring med Bank2 Refinansiering

Hva er din erfaring med Bank2 Refinansiering?