MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Lendo refinansiering med sikkerhet i bolig

Spesielt anbefalt for

• Søkere som ønsker flere lånetilbud
• Refinansiering med lav rente
• Deg som vil låne penger med
betalingsanmerkning eller inkassogjeld

Aldersgrense: 18 år
Beløp: 200 000 – 85 % av markedverdi på bolig
Løpetid: Inntil 30 år
Etablering: 4 % (gj. snitt)

Låneeksempel: Eff. rente: 7,25 %. Etabl. geb: 4 % (gj. snitt). 2.000.000 o/25 år. Kostnad: 2.466.934. Tot: 4.466.934

Schibsted-eide Lendo er en lånemegler som gjør jobben for deg – også dersom du ønsker refinansiering med pant i bolig. Det innebærer at låneagenten i seg selv ikke låner ut penger, men på dine vegne søker på lån hos bankene i sitt samarbeidsnettverk.

Lendo har mange samarbeidspartnere dersom du ønsker å søke om forbrukslån, men har også en egen portal for deg som ønsker å refinansiere med bolig som sikkerhet.

Lendo refinansiering samarbeider med fem banker som lar deg refinansiere med sikkerhet. Disse er henholdsvis Bluestep, Bank 2, Svea, MyBank og Kraft Bank. Søker du hos Lendo, søker du med andre ord hos alle disse bankene samtidig. Det øker sannsynligheten for å få innvilget lån, og siden du refinansierer gjelden din med pant i bolig kan resultatet gi et billig lån med lave renter.

Lån og refinansier med sikkerhet i bolig

Refinansiering med sikkerhet i bolig innebærer at du pantsetter fritidsbolig, leilighet, hus eller øvrig bolig som sikkerhet. Hvis du betjener lånet som normalt, er dette et lån med lav risiko, men dersom du misligholder lånet kan du risikere å miste boligen din.

I de fleste tilfeller er denne typen refinansiering synonymt med et billig lån hvor du får lavest mulig rente – iallfall sammenlignet med mange andre typer lån.

Det at Lendo søker hos flere forskjellige banker samtidig, øker samtidig sannsynligheten for at du unngår avslag på søknaden din. Mottar du tilbud fra bankene etter innsendt søknad, får du full oversikt over disse tilbudene under «Mine tilbud» på Lendo sine nettsider. Da står du fritt til å sammenligne og velge lån selv.

Å søke om refinansiering med sikkerhet i bolig via Lendo er helt uforpliktende. Det betyr at du ikke trenger å velge noen av tilbudene du eventuelt får fra de ulike aktørene. Hvis du ikke går videre, utløper tilbudet innen 30 dager, og du kan også be om å få de slettet. Slik kan du sørge for at du får det billigste lånet med lavest rente.

Ønsker du ikke å flytte hele boliglånet ditt for å refinansiere en andel gjeld, kan du søke om et såkalt andreprioritetslån. Dette lånet innebærer at du ikke trenger å refinansiere boliglånet du har i dag, men at du får et tilleggslån ved siden av ditt allerede eksisterende boliglån. Ifølge Lendo er dette mulig så lenge det er marginer for dette i eiendommens verdi.

Dette krever Lendo

Bankene Lendo samarbeider med kan ha ulike krav du må innfri før de eventuelt kan innvilge lånesøknaden din. Dersom du ikke tilfredsstiller disse kravene, risikerer du å få avslag.

Fellestrekket er at du er nødt til å stille bolig eller fritidsbolig som sikkerhet. Samtidig kan du vanligvis låne inntil 85 prosent av boligens totalverdi. Videre stiller bankene krav til minimum søknadssum, som normalt sett ligger på mellom 200 000 og 250 000 kroner.

Bluestep krever eksempelvis at boligens markedsverdi må være på mer enn 750 000 kroner. MyBank sier at du kan låne maksimalt fem ganger brutto årsinntekt, i tråd med forskrift for boliglån og usikret kreditt. Ved refinansiering kan det finnes unntak.

Bankene innhenter også informasjon om hvor mye du har i gjeld fra før fra de ulike gjeldsregistrene, og de foretar en fullstendig kredittvurdering av deg når du søker. Boligen må verdivurderes, enten av eiendomsmegler eller via eTakst. Samtidig krever de fleste bankene dokumentasjon i form av skattemelding, lønnslipper og lignende, fra deg og en eventuell medsøker.

Refinansiering med betalingsanmerkning

Bankene som tilbyr refinansiering med sikkerhet i boliglån som Lendo har i sin portefølje, skiller seg ut fra vanlige forbrukslån ved at de tilbyr lån til tross for at du har betalingsanmerkning. For de fleste finansinstitusjoner er betalingsanmerkning synonymt med blankt avslag på lånesøknaden.

Både Bluestep, Bank 2, Svea, MyBank og Kraft Bank gir deg mulighet til å låne med betalingsanmerkninger, og de vurderer hele ditt økonomiske bilde for å avgjøre om du kan få lån eller ikke.

For mange som har betalingsanmerkninger og sliter med å kvitte seg med disse, kan et slikt lån være eneste utvei fra sine gjeldsproblemer. Betalingsanmerkninger forsvinner etter fire år. Inkassoselskapet kan derimot starte opp saken på nytt når de fire årene er omme, noe som betyr at det ikke nødvendigvis fungerer å ta tiden til hjelp for å bli kvitt merknaden.

Forskjell på refinansiering med sikkerhet og forbrukslån

Å refinansiere ved hjelp av forbrukslån er vanlig dersom du har mye gjeld forskjellige steder. For mange er dette den enkleste og eneste løsningen, da ikke alle har mulighet til å pantsette bolig eller annen eiendom. Det som skiller refinansiering med vanlig forbrukslån og refinansiering med pant i bolig, er at forbrukslån ikke krever sikkerhet.

Det er også dette som gjør at forbrukslån har en vesentlig høyere rente enn refinansiering med sikkerhet i bolig, siden de ikke kan kreve tvangssalg av din bolig dersom du misligholder lånet.

Dette gjør at refinansiering med pant vanligvis gir en lavere rente og et billigere lån i sum.

Annonselenke

Fordeler med Lendo refinansiering med sikkerhet i bolig

 • Muligheten til å søke refinansiering hos flere banker samtidig
 • Muligheten til å refinansiere med sikkerhet i bolig eller annen fast eiendom
 • Muligheten til å søke på tross av betalingsanmerkninger eller inkassokrav

 

Ulemper

 • Noe høyt etableringsgebyr
 • Ikke mulig å søke om lån under 200 000 kroner

Rente og gebyrer

Renter
Nominell rente
7 – 8 % (gj. snitt)
Effektiv rente
7,25 % (eks)
Etableringsgebyr
Etableringsgebyr
4 % (gj. snitt)
Generelle gebyrer
Termingebyr
Avhenger av banken du ender opp med
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Låneeksempel
Eff. rente: 7,25 %. Etabl. geb: 4 % (gj. snitt). 2.000.000 o/25 år. Kostnad: 2.466.934. Tot: 4.466.934
Annonselenke

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • Du må ha fylt 18 år
 • Lånet kan ikke overstige fem ganger inntekt
 • Du kan minimum søke om et lån på 200 000 kroner
 • Du må legge ved eTakst eller lignende verdivurdering fra eiendomsmegler
 • Du må legge ved fullstendig gjeldsoversikt over alle kreditorer med navn, kontonummer og beløp
 • Du må legge ved dine tre siste lønnsslipper, samt skattemelding fra både deg og eventuell medsøker

Kontakt­informasjon

Långiver:
Lendo Part of Schibsted AS
Org. nummer:
997 523 814
Besøks­­adresse:
Hagegata 22, 0653 Oslo
Post­­adresse:
Postboks 155 Sentrum, 0102 Oslo
Telefon:
(+47) 22 00 70 70
E-post:
kundeservice@lendo.no
Annonselenke

Brukererfaring med Lendo refinansiering med sikkerhet i bolig

Hva er din erfaring med Lendo refinansiering med sikkerhet i bolig?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring