MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Bank Norwegian refinansiering

Bank Norwegian refinansiering

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Beste refinansiering 2018
• Ingen etableringsgebyr
• God brukeropplevelse

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 5000 – 600 000 kr

Løpetid:  år

Refinans:  år

Etablering:  kr

Vurdering

terningkast

Bank Norwegian er kåret til det beste forbrukslånet for refinansiering av gjeld. Lånet har dessuten vært testvinner fire år på rad i vår generelle sammenligning av forbrukslån.

Bank Norwegian tilbyr også betalingsforsikring.

Bank Norwegian: Beste lån for refinansiering

Grunnen til at vi har kåret Bank Norwegian til beste forbrukslån for refinansiering, er at forbruksbanken er en trygg og pålitelig aktør som gir gode vilkår for deg som ønsker å refinansiere smålån og øvrig gjeld i ett og samme lån.

Bank Norwegian krever ei heller ikke etableringsgebyr for deg som ønsker å refinansiere gjeld, enten det er flere smålån hist og her, eller om det er kreidttkortgjeld det er snakk om – eller begge deler.

Banken tilbyr refinansieringslån på mellom 5000 og 600 000 kroner. Det gjør forbrukslånet til et av de mest fleksible lånene for refinansiering på det norske markedet. Renten ligger vanligvis på mellom 8,99 og 21,24 prosent nominelt for refinansiering.

Refinansiering: Gjør gjelden din billigere

En av de mest åpenbare årsakene til at mange ønsker å refinansiere er at det gjør gjelden din billigere i de aller fleste tilfeller. Har du et lån med høy rente, eller flere lån med hvert sitt månedlige termingebyr, vil du ved å samle gjelden under ett og samme lån kvitte deg med flere utgifter og dermed presse ned prisen på lånet.

Si at du har to lån, et med et termingebyr på 70 kroner og et med termingebyr på 25. Bare der har du spart noen tusenlapper ved en løpetid på noen år, med tanke på at Bank Norwegians termingebyr er på 30 kroner i måneden. Dette er også det laveste termingebyret i vår test av forbrukslån.

Har du dessuten en stor andel kredittkortgjeld du sliter med å tilbakebetale vil det i mange tilfeller lønne seg å refinansiere denne gjelden med et forbrukslån i stedet. Årsaken er at kredittkort tradisjonelt sett har en langt høyere rente enn et forbrukslån.

Inntil 15 års nedbetaling

Nye regler for utlån har begrenset forbrukslån til å ha en løpetid på maks fem år. Det betyr at dersom du tar opp et forbrukslån i dag, får du maksimalt fem år på deg til å nedbetale lånet ditt.

Har du derimot tatt opp forbrukslån før disse reglene trådte i kraft, kan du refinansiere gjelden med lengre løpetid enn fem år. Reglene sier at du kan få en løpetid som er tilsvarende lang som løpetiden på det eksisterende lånet du har som har lengst nedbetalingstid dersom du har flere enn ett lån.

Har du ett lån med fire års nedbetalingstid og ett lån med åtte års løpetid kan du refinansiere gjelden din i åtte år. Dette for å unngå at de månedlige avdragene blir uhåndterbare.

Denne regelen er spesifikk for refinansieringslån.

Hvilke krav stilles til forbrukslån fra Bank Norwegian?

De eneste kravene som stilles er at du er over 23 år gammel, har norsk statsborgerskap og at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Bank Norwegian foretar en kredittsjekk av alle søkere, og bestemmer hvilken rente du kan få basert på denne.

Refinansier med medsøker

Forbrukslån er et lån du tar opp uten sikkerhet, noe som innebærer at du ikke stiller sikkerhet i eksempelvis bolig for å få lån. Det betyr at banken ikke har en garanti for å få pengene sine dersom du misligholder lånet, noe som gjør at renten på forbrukslån er på det nivået det er sammenlignet med pantelån. Derfor stiller banken ofte høye krav til deg som søker.

For å øke sjansen for å få innvilget refinansieringslån, er det mulig å inkludere en medsøker i søknadsprosessen. Det innebærer at du får noen til å søke sammen med deg, og at denne personens økonomi tas med i betraktningen når utlåner kontrollerer søknaden din. Hvis du ikke betaler for deg, kan krav rettes mot medsøker. I så måte fungerer medsøker som en realkausjonist. Søker du lån med medlånetaker, kan du også få lavere rente på lånet.

Bank Norwegian: Et av de beste forbrukslånene på markedet

I vår generelle sammenligning av forbrukslån har Bank Norwegian vært best i test i alle år fra 2013-2018.

Dersom du synes Bank Norwegian virker som et interessant alternativ til forbrukslån, anbefaler vi deg å fylle ut søknadsskjemaet ved å trykke «søk nå»-knappen på denne siden. Det er helt uforpliktende å søke, og det er først når du mottar et tilbud fra utlåner at du vet hvilken rente du kommer til å få på lånet ditt. Dermed har du mulighet til å kostnadsfritt søke på flere forbrukslån og takke ja til det tilbudet som gir lavest rente.

Testen av Bank Norwegian refinansiering er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert
Vår vurdering (poengscore): av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 27,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 12,5 %

Rente og gebyrer

Bank Norwegian oppnår /100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har blant de aller beste vilkårene for gebyrer på markedet, men det samme kan man dessverre ikke si om renten, som ligger trygt plassert i midtsjiktet. Totalt sett sitter man allikevel igjen med et relativt godt inntrykk, sistnevnte til tross.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for /100 poeng. På dette punktet har Bank Norwegian så godt som alt på stell. De får blant annet toppscore i kategoriene kredittramme, responstid (som er den totale behandlingstiden) og betalingsfleksibilitet, i tillegg til at de også har en av markedets beste forsikringsordninger. Det eneste lånet får betydelig trekk for er kravet til aldersgrense, og selv om denne posten totalt sett ikke utgjør den største brøkdelen av regnestykket, hindrer den likevel lånet fra å få en høyest mulig poengsum.

Brukeropplevelse

Videre får Bank Norwegian /100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste av det man forventer på plass med en oversiktlig søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, med muligheter for å signere digitalt. Man finner også fullstendig prisinformasjon raskt og enkelt, i tillegg til at man kan ha med seg en medlåntaker om det skulle være behov for dette. Det eneste minuset her er selve søknadsoppfølgingen, som vi mener var noe mer anmassende enn den hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Bank Norwegian /100 poeng. Bank Norwegian er blant de aller største aktørene i landet, og byr på populære og fleksible lån som dekker de aller fleste behov og segmenter. Det er med andre ord veldig mye positivt å trekke frem her, og det er ikke uten grunn at den topper vår rangering.

Annonselenke

Fordeler med Bank Norwegian refinansiering

 • Låneramme på inntil 600 000 kroner
 • Mulighet for mindre lån (fra 5000 kroner)
 • Ingen etableringsgebyr ved refinansiering av gjeld
 • Mulighet for lån og refinansiering uten sikkerhet
 • Opptil 15 års nedbetaling for refinansieringslån
 • Enkel og lettfattelig søknadsprosess
 • Mulighet for 22 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

I følgende artikler kan du lese mer om Bank Norwegian refinansiering:

Ulemper

 • Variabelt etableringsgebyr (0 kroner for inntil 15 000 kroner, 450 kroner inntil 25 000 kroner og 950 kroner fra 25 000 til 600 000 kroner)
 • Ingen direkte mulighet for avdragsfrihet (kan kun oppnås ved å kontakte banken)

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 8,99 til 21,24 %
 • Effektiv rente: Fra 8,38 – 37,62 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr for refinansieringslån: 0 kr
 • Etableringsgebyr for lån mellom 5000 og 14 999 kroner: 0 kr
 • Etableringsgebyr for lån mellom 15 000 og 24 999 kroner: 450 kr
 • Etableringsgebyr for lån mellom 25 000 og 600 000 kroner: 950 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 30 kr
 • Restgjeldsoppgave/saldobekreftelse: 0 kr
 • Purregebyr: 70 kr
 • Varsel om inkasso: 70 kr
 • Gebyr for betalingsoppfordring: 210 kr

 

Låneeksempel

 • Eff. rente: 15,3 %. Etabl. geb: 950. 200.000 o/5 år. Kostnad: 80.740. Tot: 280.740
Annonselenke

Avdragsfrihet

Bank Norwegian tilbyr avdragsfrihet på et individuelt basis. Du må med andre ord kontakte kundeservice på egen hånd ved behov for avdragsfrihet, og de vil dernest vurdere det reelle behovet.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

 • Ufrivillig arbeidsledighet/permittering
 • Fullt tap av arbeidsførhet
 • Sykehusinnleggelse
 • Dødsfall

For ufrivillig arbeidsledighet, ufrivillig permittering og fullt tap av arbeidsførhet dekker betalingsforsikringen månedlige renter og avdrag hver måned. Forsikringen er begrenset til 10 000 kroner per måned, og gjelder i maksimalt 12 måneder per skadetilfelle og maksimalt 36 måneder i hele låneperioden.

For sykehusinnleggelse dekkes 1/30 av månedlige renter og avdrag. Forsikringen er begrenset til 333 kroner per dag, og gjelder i inntil 23 dager.

Ved dødsfall dekkes inntil 500 000 kroner av utestående forsikret lånebeløp.

Hos Bank Norwegian koster betalingsforsikring for forbrukslån 5,9 % av terminbeløpet. Om du velger å tegne denne forsikringen binder du deg til en periode på fem år, og polisen legges da på toppen av din lånesum.

Betalingsforsikringen kan enkelt legges til som en tilleggsforsikring når du søker om lån eller refinansiering hos Bank Norwegian.

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 23 års aldersgrense
 • Registrert liknet inntekt
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Brukererfaring med Bank Norwegian refinansiering

Hva er din erfaring med Bank Norwegian refinansiering?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".