Test av Agricard Privat Visa kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
120 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 28,94 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2094. Totalt: 17.094
Bak Agricard Privat finner vi aksjeselskapet Agrol, som er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Bondelag og Felleskjøpet Agri. Slik sett er kortet utelukkende forbeholdt for de som har en tilknytning til landbruket, som vil si at det kommer noe på siden av kriteriene for denne sammenligningen. På samme tid er det viktig å kunne vise til mangfoldet i markedet, og av den grunn har vi funnet plass til å også inkludere Agricard Privat.

På kredittsiden finner vi derimot den mer velkjente Eika Kredittbank, som i dag er et finanskonsern bestående av 69 selvstendige lokalbanker, Aktiv Eiendomsmegling, Eika Forsikring, Eika Boligkreditt og Eika Kredittbank. Eika har med andre ord en del strenger å spille på.

Agricard Privat kan i alle fall by på en lang rekke gunstige rabatter, gebyrfrie uttak i utlandet, en inkludert reise- og avbestillingsforsikring med ID-tyveri på kjøpet og tilgang til en rekke solide tilleggsforsikringer. Hadde det ikke vært for de nokså ugunstige rente- og gebyrsatsene, skal man ikke se bort ifra at Agricard Privat hadde det gjort det enda skarpere.

Utover dette kan kortet skilte med 45 dagers rentefri kreditt og en kredittramme på inntil 100 000 kr kroner med en effektiv rente på 28,94.

Solide forsikringer

Som så mange andre kredittkort på markedet, kan også Agricard Privat skilte med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Noe som derimot skiller kortet fra øvrigheten, er inkluderingen av ID-tyveriforsikring, som er ment som et økonomisk sikkerhetsnett om du skulle være så uheldig å bli utsatt for identitetstyveri. Polisen dekker inntil 50 000 kroner i juridisk bistand, og er gyldig så lenge du har benyttet deg av kortet de siste 45 dagene eller har en rentebærende kreditt.

Reise- og avbestillingsforsikringen er på sin side gyldig så lenge du betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med kortet, som vil si at det ikke har noe å si hva slags transportmiddel du har benyttet deg av, selv om det stilles krav til minimum én overnatting dersom du benytter deg av fly. Så lenge dette er på plass er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager, alternativt inntil 45 dager om du ikke har noen returbillett. Foruten om kortholder dekker forsikringen også øvrige hustandsmedlemmer eller inntil tre andre medreisende.

Ved siden av dette har du også muligheten til å tegne deg en rekke tilleggsforsikringer, henholdsvis utvidet reise- og avbestillingsforsikring, utvidet ulykkesforsikring, betalingsforsikring og egenandelsforsikring for leiebil. Blant disse er unektelig sistnevnte den mest attråverdige, og særlig fordi det er noe du må ha på plass om du ønsker å leie bil i utlandet. Alternativt må du nemlig tegne denne hos utleier, og dette kan fort koste deg langt mer enn nødvendig.

Fordeler og rabatter med Agricard Privat

Agricard Privat kan skilte med en lang rekke rabatter, og især om man kobler de sammen med de øvrige rabattene man kan oppnå som Agrol-medlem, men her igjen ligger noe av problemet. Det er nemlig ikke mulig å finne ut av de aktuelle satsene uten å logge seg inn på Agrol sine sider. Det er derfor vanskelig å si noe om hvor gunstig disse avtalene faktisk er, med kortet kan i alle fall skilte med en rekke transportrelaterte rabatter som prisavslag på drivstoff og lading hos Best, Circle K og YX, anleggsdiesel hos Circle K, miljøvennlig diesel hos Eco-1 og rimeligere bilabonnement hos Fleks, dekk og kjetting hos Dekkmann og lys til bil, traktor og maskiner hos Ekstralys.

Ved siden av dette kan man også oppnå rabatt på en rekke forbruksvarer, som rimeligere sportsklær og treningsutstyr hos Anton Sport, elektronikk og lys hos Elektroimportøren og kontor- og forbruksartikler hos Staples. Det er med andre ord et nokså bredt spenn i tilbudene her.

Agricard Privat: Et riktig så kurant kredittkort

Alt i alt gjør derfor Agricard Privat det ganske så skarpt på de aller fleste punkter. På den positive siden kan det nemlig skiltes med gebyrfrie uttak i utlandet, en rekke gode rabatter – i alle fall så langt vi kan skimte – og en riktig så solid forsikringspakke.

På den negative siden kan kortet skilte med nokså ugunstige rente- og gebyrsatser og særlig når det kommer til uttak av kontanter over skranke. Ved siden av dette er det også ganske så strenge krav når det kommer til hvem som faktisk kan søke om dette kortet, uten av dette har noen påvirkning på kortets endelige totalsum.

Testen av Agricard Privat Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Agricard Privat oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Med unntak av den fantastiske inkluderingen av gebyrfrie kontantuttak i utlandet er det ikke så altfor mye å rope hurra for her, hverken når det kommer til rente- eller gebyrsatsene.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 61/100 poeng. Agricard Privat kan by på et ganske så omfattende fordelsprogram, som blant annet har funnet plass til å inkludere rabatt på både drivstoff og lading. Den eneste ulempen er at man må logge seg inn for å se hvor mye rabatt man faktisk kan oppnå, noe som gjør det noe vanskelig å si hvor gunstig rabattene faktisk er.

Brukeropplevelse

Videre får Agricard Privat 88/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Gjennom Eika Kredittbank byr kortet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, i tillegg til at de svarer raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet byr i tillegg på kontaktløs betaling, en egen app-løsning og muligheten for å velge sin egen PIN-kode. Det eneste som det faktisk er å plukke på her er dermed kravet om medlemskap.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 60/100 poeng. Totalt sett gjør Agricard Privat ganske så skarpt på flere punkter her, og særlig takket være sine omfattene rabatter og forsikringer.

Fordeler

 • Gebyrfrie kontantuttak i utlandet
 • Omfattende rabattordning, som blant annet inneholder drivstoffrabatt
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert
 • Tilgang til en rekke gode tilleggsforsikringer
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Skyhøyt gebyr ved uttak av kontanter over skranke
 • Årsavgift
 • Du må ha et aktivt medlemskap hos Agrol
 • Mindre gode rente- og gebyrsatser

Rabatter og bonusordninger

Agricard Privat kan by på et omfattende fordelsprogram, men i og med at man logge seg inn for å se hvor mye rabatt man faktisk kan oppnå, er det vanskelig å si hvor gunstige de faktisk er. Under kan du i alle fall se noen av fordelene man kan oppnå ved å benytte seg av kortet:

 • Rabatt på drivstoff og lading hos Best, Circle K og YX
 • Rabatt på anleggsdiesel hos Circle K
 • Rabatt på miljøvennlig diesel hos Eco-1
 • Rabatt på bilabonnement hos Fleks
 • Rabatt på dekk og kjetting hos Dekkmann
 • Rabatt på lys til bil, traktor og maskiner hos Ekstralys
 • Rabatt på sportsklær og treningsutstyr hos Anton Sport
 • Rabatt på elektronikk og lys hos Elektroimportøren
 • Rabatt på kontor- og forbruksartikler hos Staples

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
120 kr
Kredittramme
10 000 – 100 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Eika Kredittbank
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/døgn og 30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
39 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
75 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,95 %
Årlig nominell rente
23,46 %
Årlig effektiv rente
28,94
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
95 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
20 kr/mnd
Kopi av faktura
20 kr
Overføring mellom kontoer
50 kr²
Innfrielse kreditt andre kortselskaper f.o.m. 3. overføring fra samme konto innenfor 12 mnd
500 kr²
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 28,94 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2094. Totalt: 17.094
Ved kontantuttak i norsk valuta er satsen på 39 kr + 1 % av sum
Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Agricard Privat-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 45 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 21 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke og hjemtransport opphører i det man fyller 75 år, mens ulykke opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods, reiseansvar og forsinkelse, mens behandlingsutgifter i Norge har en egenandel på 1000 kroner.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
20 000
40 000
Reisegods
15 000
40 000
Billetter og pass
5000
Kontanter og verdipapirer
3000
Sykkel og tilhenger
2000
Verdigjenstander
7500
Tannbehandling (ulykke)
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Merutgifter til kost og losji
1500/døgn
15 000
Forsinket fremmøte
20 000
Forsinket avgang
2000
4000
Forsinket reisegods
2000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Avbrutt reise
15 000
Sykdom hos reiseledsager/reisefølge
20 000
Tilkallelse
30 000
Reiseansvar
3 000 000
Ulykke invaliditet barn (0-20 år)
500 000
Ulykke invaliditet voksen (20-75 år)
200 000
Ulykke invaliditet voksen (75-80 år)
100 000
Dødsfall barn (0-20 år)
30 000
Dødsfall voksen (20-75 år)
200 000
Dødsfall voksen (75-80 år)
100 000
Dødsfall voksen enslig (20-80 år)
0
Behandlingsutgifter
Inntil 5 % av sum
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Eika Forsikring

Med Agricard Privat sin ID-tyveriforsikring dekkes juridiske kostnader på inntil 50 000 kroner om du skulle være så uheldig å oppleve at din identitet blir misbrukt. Eika vil også bistå med hjelp, slik at dere i samråd kan finne ut av hvilke grep man kan ta for å forhindre videre identitetsmisbruk, og især om sensitive opplysninger har kommet på avveie.

For at forsikringen skal være gyldig, må du ha enten ha brukt kortet i løpet av de siste 45 dagene eller ha et utestående rentebærende beløp på ditt kort. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen her ligger på 4000 kroner.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Eika Forsikring

Betalingsforsikringen hos Eika Kredittbank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år, registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100 %)
3000 kr/mnd
12 mnd
30 dg
90 dg
Sykdom (100 %)
3000 kr/mnd
12 mnd
30 dg
60 dg
Sykehus­innleggelse¹
3000 kr/mnd
90 dg
7 dg
60 dg
Kritisk sykdom
100 000 kr
0 dg
30 dg
Dødsfall
100 000 kr
0 dg
0 dg
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Eika Forsikring
Pris
0,6 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være medlem i enten Norges Bondelag, Norges Bygdekvinnelag, Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpene eller et skogeierlag
 • Du må ha et norsk personnummer
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Eika Kredittbank AS
Org. nummer
989 997 254
Besøksadresse
Parkveien 61, 0254 Oslo
Postadresse
Postboks 2349 Solli, 0201 Oslo
Telefon
(+47) 915 05 712
Sperre kort
(+47) 915 05 712
E-post
agricard@ eika.no

Brukererfaring med Agricard Privat Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Agricard Privat Visa kredittkort?