Test av Circle K Mastercard kredittkort

Circle K Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Drivstoffrabatt
hos Circle K
• 1 % bonus på alle kjøp
• Reiseforsikring inkl.

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 35 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 26,27 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1626. Totalt: 16.626

Circle K Mastercard er et kredittkort laget med den trofaste Circle K-kunden i tankene, og som navnet indikerer bys det primært på bilrelaterte rabatter. Ikke aller minst på drivstoff, som langt på vei er den mest interessante delen av dette kortet. Bak kortet står for øvrig Skandinaviska Enskilda Banken, som populært bare går under navnet SEB.

Så hvordan klarer egentlig Circle K Mastercard seg i vår sammenligning? Svaret er ganske så todelt. På den ene siden byr kortet på en rekke lojalitetsfordeler for trofaste kunder av kjeden, og så lenge man faktisk er trofast, kan det absolutt være en god del å hente her. For den som derimot foretrekker å tanke litt overalt er det ikke nødvendigvis så altfor mye spennende å spore her.

Med Circle K Mastercard får du i alle fall inntil 45 dagers rentefri kreditt med en kredittramme på inntil 35 000 kroner, som strengt tatt må sies å være i det snevreste slaget.

40 øre i drivstoffrabatt hos Circle K

Man burde forvente at et kredittkort tilknyttet Circle K-kjedene har en egen drivstoffrabatt, og det innfris naturlig nok også her. Denne fordelen gir deg 40 øre i rabatt per fylte liter, samt en velkomstbonus på 75 øre de første 30 dagene. Denne prisen er dog forbeholdt kjøp av drivstoff ved bemannede Circle K-stasjoner. Om du fyller ved ubemannede Circle K-pumper får du nemlig kun 20 øre i rabatt per liter. Det hendige med denne rabatten er at den automatisk trekkes fra når du betaler med kortet ditt, så prisen du betaler er med andre ord den rabatterte prisen.

Men så til det store aberet. Satsen er nemlig ikke blant de aller beste på markedet, samtidig som den også er låst til en spesifikk kjede. Dette er langt på vei med på å gjøre kortet ganske så uinteressant for den gjengse bruker, men om man er av typen som foretrekker Circle K, kan dette derimot være et ganske så hendig kort.

Bonus på alle kjøp – men kun etter 500 fylte liter

Med dette kredittkortet får du dessuten 1 % i bonus på alle kjøp du foretar deg hvor MasterCard aksepteres, men du må naturligvis bruke ditt Circle K Mastercard for å oppnå denne bonusen. En annen hake er at du må fylle 500 liter drivstoff innen de siste tolv måneder for å gjøre deg fortjent til denne anordningen.

Det som virkelig trekker ned det helhetlige inntrykket her er at denne bonusen ikke gjelder ved kjøp av drivstoff, men snarere på andre varer og tjenester ved Circle K og Best sine automater. Det som derimot trekker noe opp er at bonusen blir liggende på kortet i 24 måneder, og at denne kan brukes fritt uavhengig av den opptjente saldoen.

Circle K Mastercard: Reiseforsikring inkludert

Har du et Circle K Mastercard lønner det seg å betale reisen med kredittkortet, for da får du nemlig reiseforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kortet. Du trenger heller ikke betale noe ekstra for avbestillingsforsikring, siden denne også er inkludert i kortets reiseforsikring.

ID-forsikring mot ID-tyveri, ran og misbruk

Med Circle K Mastercard har du dessuten muligheten til å tegne en rimelig ID-tyveriforsikring gjennom forsikringsselskapet Tryg Forsikring. Det koster naturligvis litt ekstra, men er et rimelig alternativ for deg som ønsker denne typen forsikring. Med denne forsikringen får du blant annet juridisk bistand ved tilfeller av identitetstyveri.

Forsikringen inkluderer også en rekke andre elementer, som sikring om du blir utsatt for ran, misbruk av telefon eller SIM-kort, sykehusinnleggelse som følge av ulykke, feilfylling av drivstoff med mer.

Testen av Circle K Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-15
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Circle K Mastercard oppnår 52/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Som totalsummen reflekterer plasserer dette kortet seg ganske så midt på treet når det kommer til både renter og gebyrer.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 44/100 poeng. Som navnet tilsier er Circle K primært myntet på den lojale kunden, og kan således by på både 40 øre rabatt per fylte liter og 1 % bonus på øvrig kjøp etter fylte 500 liter. Utover dette har den også en rekke fordeler gjennom kjedens egen EXTRA Club. Isolert sett er dette langt fra den beste drivstoffrabatten på markedet, men legger man med den inkluderte reiseforsikringen, i tillegg til muligheten for ytterligere tilleggsforsikringen, dras snittet fort opp igjen.

Brukeropplevelse

Videre får Circle K Mastercard 78/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Kortet byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. Kortet har også muligheten for kontaktløs betaling, som mer eller mindre har blitt et «must» i disse tider, samt at man kan velge sin helt egen PIN-kode. På den negative siden kreves det innlogging for å kunne ta kontakt med utsteder, i tillegg til at kortet mangler en dedikert app. Nå skal det sies at det finnes en egen app for Circle K, og denne kan absolutt hjelp deg å holde oversikt over dine bonusfordeler, men dessverre ikke over forbruk.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 35/100 poeng. Som et bensinkort skorter Circle K Mastercard på de virkelige gode rabattene, og selv om den scorer nokså bra på gebyrer, har den heller ikke de beste rentevilkårene. Summerer man så disse postene sitter man fort igjen med et nokså middelmådig kort, som først og fremst er gunstig for den som utelukkende legger sine turer til Circle K.

Fordeler med Circle K Mastercard kredittkort

 • 40 øre i drivstoffrabatt hos Circle K (75 øre de første 30 dagene i velkomstbonus)
 • 1 % bonus på alle kjøp etter fylte 500 liter drivstoff, dog ikke på drivstoff
 • Få tilknyttede gebyrer
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Ingen drivstoffrabatt hos konkurrende kjeder
 • Du må fylle 500 liter hos Circle K før du kan få 1 % bonus på alle kjøp
 • Meget snever kredittramme
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter

Rabatter og bonusordninger

Circle K Mastercard byr på en rekke rabatter, og da særlig på bilrelaterte produkter. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 40 øre i rabatt når du fyller drivstoff hos bemannede Circle K-stasjoner
 • 20 øre i rabatt når du fyller drivstoff hos ubemannede Circle K-automater
 • 1 % bonus på alle kjøp (forutsetter at du fyller 500 liter innen tolv måneder hos stasjonene først)
 • Dersom du knytter deg til kjedens Extra-program vil du også få hver sjette bilvask, burger og is på huset, gratis kaffeavtale etter fylte 800 liter og 50 % rabatt på valgfri maskinvask to ganger årlig

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
Inntil 35.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10.000 kr/4 dager
Kontantuttak utlands
10.000 kr/døgn og 20.000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,88 %
Årlig nominell rente
22,5 %
Årlig effektiv rente
26,27 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Kopi av faktura
50 kr
Kopi av bilag/transaksjon
50 kr
Overføring fra kort til konto
100 kr/gang
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1/60-del (min. 450 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 26,27 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1626. Totalt: 16.626

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Circle K Mastercard. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning i Norden og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – med en begrensning på inntil tre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og barn, fosterbarn, adopterte barn eller surrogatbarn under 23 år med felles adresse. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge. Samtidig er det også verdt å merke seg at det tilfaller en egenandel på 500 kroner for samtlige poster med unntak av forsinkelse og innternettforsikringen.

Avbestilling
Dekker inntil 25 000 kroner per person og inntil 50 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket bagasje
Inntil 2000 kroner per person og inntil 8000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket fremmøte
Inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Forsinket ankomst
Inntil 2000 kroner per person og inntil 4000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Reisegods
Dekker inntil 25 000 kroner per person og inntil 50 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Tap av enkeltgjenstander og arbeidsgivers eiendeler
Dekker inntil 10 000 kroner per skadetilfelle
Tap av gjenstander fra bil, båt, campingvogn, telt eller annet rom man disponerer
Dekker inntil 7500 kroner per skadetilfelle
Tap av sjekker, billetter, pass og penger oppbevart i safe
Dekker inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Tyveri av kontanter man bærer på seg og gjenstander fra/ved basseng
Dekker inntil 3000 kroner per skadetilfelle
Skade på eller tyveri av fastlåst sykkel
Dekker inntil 200 kroner per skadetilfelle
Reisesyke
Dekker inntil 2 500 000 kroner per skadetilfelle
Akutt tannsykdom eller -skade som følge av spising
Dekker inntil 2000 kroner per skadetilfelle
Tannlegebehandling som følge av ulykke
Dekker inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Merutgifter som følge av sengeleie
Dekker inntil 1500 kroner per døgn og inntil 15 000 totalt per skadetilfelle
Innhenting av fastlagt reiserute
Dekker inntil 15 000 kroner per skadetilfelle
Tilkallelse
Dekker inntil 30 000 kroner per skadetilfelle, mens opphold dekkes med inntil 1500 kroner per døgn
Hjemtransport og hjemkallelse
Dekker inntil 2 500 000 kroner per skadetilfelle
Reiseavbrudd
Dekker inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Reiseansvar
Dekker inntil 3 000 000 kroner per skadetilfelle
Internettforsikring – SAFE ONLINE
Inntil 25 000 kroner pluss toll og avgifter per skadetilfelle, med et øvre tak på 50 000 pluss toll og avgifter per år
Reiseulykke
Voksne – altså de som er mellom 23 og 70 år – er dekket for inntil 750 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens denne satsen halveres ved fylte 70 år og opphører i det man fyller 75. Barn – altså under fylte 23 år – er også dekket for inntil 750 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 50 000 kroner
Behandlingsutgifter
Dekker inntil 5 % av forsikringssummen ved invaliditet
Sterkt vansirede skader i ansiktet
Dekker inntil 20 000 kroner per skadetilfelle

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

ID-forsikring er ment som en sikkerhet mot uforutsette hendelser. Den fungerer i praksis som et supplement til reise- og innboforsikring, og dekker utgifter knyttet til ID-tyveri, «web clean-up» ved ID-misbruk på nett og uforutsette hendelser i hverdagen, slik som tap av nøkler og papirer, tyveri av veske og dokumentmappe, samt feilfylling av drivstoff og rens av bilens interiør ved uhell i bilen og lignende.

Du er dekket av forsikringen 24 timer i døgnet – både hjemme og på reise – med en gunstig egenandel på 0 kroner. Du får dessuten tilgang til et spesialistpanel som vil guide deg gjennom opprydningsprosessen ved uhell.

Avtaletype: Valgfri tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AXA France Vie
Pris: Må bestilles gjennom kundeservice

Med ulykkesforsikring kan du få erstatning ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller.

Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil du fyller 75 år. Begge par variantene gjelder naturlig nok for 2 voksne, mens singel kun dekker deg selv.

Forsikringen dekker blant annet arr og andre kosmetiske skader. Ved benbrudd får du 5 000 kroner per ulykkestilfelle og ved sykehusinnleggelse får du 1 000 kroner per døgn, i opptil 90 døgn. Det vil si maks 90 000 kroner.

Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for standard varianten, mens pluss dekker inntil 2 000 000 kroner.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AXA France Vie
Pris singel standard: 100 kr/mnd
Pris par standard: 190 kr/mnd
Pris singel pluss: 190 kr/mnd
Pris par pluss: 355 kr/mnd

Betalingsforsikringen dekker dine månedlige forpliktelser til å nedbetale kredittkortgjelden din. Forsikringen dekker 5 % av din utestående saldo per måned. Forsikringen gjelder kun for hovedkortinnehaver, og kan dermed ikke tegnes for øvrige husstandsmedlemmer.

Erstatningen utbetales ved:

 • Sykemelding i mer enn 60 dager
 • Arbeidsledighet og -uførhet i mer enn 120 dager
 • Kritisk sykdom

Ved kritisk sykdom eller tap av liv innfris (slettes) hele din utestående saldo.

Ved arbeidsuførhet eller arbeidsledighet utbetales maksimalt 100 000 kroner per skadetilfelle. Ved kritisk sykdom eller død innfris utestående saldo, maksimert til 100 000 kroner totalt.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AXA France Vie
Pris: 0,85 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kredittkortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
SEB Kort AB Oslofilialen NUF
Org. nummer
982 793 386
Kreditt­giver
Circle K Norge AS
Org. nummer
914 766 451
Besøks­­adresse
Schweigaards gate 16, 0191 Oslo
Post­­adresse
Postboks 1176 Sentrum, 0107 Oslo
Telefon
(+47) 22 96 25 00
Sperre kort
(+47) 22 96 24 00
E-post
circlek@sebkort.no

Hva er din erfaring med Circle K Mastercard kredittkort?