Test av Circle K Extra Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 30,05 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2151. Totalt: 17.151
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
Kredittkortet Circle K Extra Mastercard er naturlig nok utviklet for kjedens trofaste kunder, og som navnet indikerer bys det primært på en rekke rabatter knyttet til deres stasjoner og tjenester. Ikke aller minst drivstoff, som langt på vei er det mest interessante aspektet med dette kortet. Bak kortet står finner man for øvrige Skandinaviska Enskilda Banken, som populært bare går under navnet SEB.

Rabattene er som sagt det som skiller seg aller mest ut her, og heldigvis i positiv forstand. Den gjeveste blant disse er unektelig drivstoffrabatten som gir deg 40 øre per liter i avslag ved bemannede Circle K-stasjoner og 20 øre ved ubemannende. Ved siden av dette får man også én prosent bonus på alt man handler ved kjedens stasjoner – med det naturlige unntaket av drivstoff – eller 0,5 prosent på alle øvrige varekjøp med unntak av hos konkurrerende kjeder. Om du er blant de som har gått over til elbil og ikke helt ser nytten av dette, er det greit å vite at Circle K Extra Mastercard nå også inkluderer inntil ti prosent rabatt på hurtiglading ved deres ladestasjoner. Du bør med andre ord finne deg på Circle K mer enn en gang i blant, for at dette kortet skal bære frukter.

Med Circle K Extra Mastercard får du i alle fall inntil 45 dagers rentefri kreditt med en nominell rente på 25,50 % og en kredittramme på inntil 100 000 kroner.

Circle K Extra Mastercard: Rabatt på lading og drivstoff

Som bensinkort flest er det en selvfølge at rabatt på drivstoff er i høysete. Denne fordelen gir deg 40 øre i rabatt per fylte liter, samt en velkomstbonus på 75 øre de første 30 dagene. Denne prisen er dog forbeholdt kjøp av drivstoff ved bemannede Circle K-stasjoner, for om du fyller ved ubemannede stasjoner reduseres denne til 20 øre. Det hendige med denne rabatten er at den automatisk trekkes fra når du betaler med ditt Circle K Extra Mastercard-kort, så prisen du betaler er med andre ord den rabatterte prisen.

Men så til det store aberet. Satsen er nemlig ikke blant de aller beste på markedet, samtidig som den også er låst til en spesifikk kjede. Dette er langt på vei med på å gjøre kortet ganske så uinteressant for den gjengse bruker, men om man er av typen som foretrekker Circle K kan dette fort være et ganske så hendig kort.

Jeg tror de fleste er enige om at elbilene har kommet for å bli, og den realiseringen har nok også Circle K kommet til. Av den grunn får man nå inntil ti prosent rabatt på hurtiglading ved deres ladestasjoner, som absolutt er et velkomment tilskudd.

Bonus på alle kjøp ved bruk av Circle K Extra Mastercard

Tidligere stiltes det krav til fylte 500 liter før man kun oppnå bonussatsen på en prosent på øvrige kjøp ved kjedenes stasjoner. Denne haken er nå avviklet, som vil si at du har denne fordelen med en gang du har Circle K Extra Mastercard mellom hendende.

Utover dette vil du dessuten motta 0,5 prosent på alle andre varekjøp som aksepterer Mastercard, med unntak av konkurrerende bensinkjeder. Det eneste unntaket er dermed at du kun kan oppnå 3000 bonuspoeng per år, en sum som for øvrig tilsvarer 3000 kroner. Bonusen kan du benytte til å betale ned på din utestående saldo, som vil si at du kan oppnå enda rimeligere drivstoff eller lading i løpet av et kalenderår.

Gunstige forsikringer

Den siste godbiten med Circle K Extra Mastercard er inkluderingen av en rekke gunstige forsikringer, i tillegg til muligheten for å tegne seg ytterligere forsikringer ved siden av. De inkluderte forsikringene dekker typiske bilrelaterte uhell du kan komme ovenfor, slik som feilfylling av drivstoff, skade på eller tyveri av ladekabel og egenandelsdekning for leiebil.

Førstnevnte er ganske så selvforklarende, og her er du dekket for inntil 5000 kroner per skadetilfelle. Dersom ladekabelen din skulle bli skadet er du derimot dekket for inntil 7000 kroner per skadetilfelle, og dette gjelder enten ved brannskader, tyveri eller andre uforutsette hendelser som påvirker dens bruksområde. Ulempen her er at egenandelen ligger på drøye 1000 kroner, men dette er i alle fall rimeligere enn å måtte betale full pris for en ny kabel.

Egenandelsdekning for leiebil er en av de mest gunstige forsikringene du kan tegne deg, og grunnen til dette er at denne er påkrevd når du ønsker å leie bil i utlandet. Alternativ må du nemlig betale for denne hos utleiefirmaet, som raskt kan vise seg å bli en ganske så dyr affære. Her er du i alle fall dekket for inntil 20 000 kroner om du skulle være så uheldig å skade bilen eller bli utsatt for tyveri.

Foruten om disse har du også muligheten til å tegne det utvidet ID-tyveriforsikring med egenandelsdekning for leiebil, ulykkesforsikring og betalingsforsikring ved siden av. Det bør med andre ord finnes nok forsikringer her til å dekke de aller fleste av dine behov, og vel så det.

Testen av Circle K Extra Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Circle K Extra Mastercard oppnår 52/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Som totalsummen reflekterer plasserer dette kortet seg ganske så midt på treet når det kommer til både renter og gebyrer.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 42/100 poeng. Som navnet tilsier er Circle K Extra Mastercard primært myntet på den lojale kunden, og kan således by på både 40 øre rabatt per fylte liter drivstoff og inntil ti prosent rabatt på hurtiglading. Utover dette får man også 1 % bonus på øvrig kjøp hos Circle K eller 0,5 % bonus på øvrige varekjøp. Isolert sett er dette langt fra den beste drivstoffrabatten på markedet, men i kombinasjon med et knippe gode forsikringer gjør den seg ikke helt bort heller.

Brukeropplevelse

Videre får Circle K Extra Mastercard 85/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Kortet byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. Kortet har også muligheten for kontaktløs betaling, som mer eller mindre har blitt et «must» i disse tider, samt at man kan velge sin helt egen PIN-kode. På den negative siden kreves det innlogging for å kunne ta kontakt med utsteder, i tillegg til at kortet mangler en dedikert app. Nå skal det sies at det finnes en egen app for Circle K som kan hjelpe deg å holde oversikt over dine bonusfordeler og en tredjeparts-app (Spendwise) som lar deg ha kontroll over forbruket. Sånn sett er du på en måte dekket.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Som et bensinkort skorter Circle K Extra Mastercard på de virkelige gode rabattene, selv om det absolutt er en del positivt å spore her. På den negative siden stiller kortet med nok så gjennomsnittlige vilkår hva rente og gebyrer angår, som vil si at dette kortet først og fremst er gunstig for den som utelukkende legger sine turer til Circle K.

Fordeler

 • 40 øre pr. liter i drivstoffrabatt hos Circle K (75 øre de første 30 dagene i velkomstbonus)
 • Inntil 10 % rabatt på hurtiglading hos Circle K
 • 1 % bonus på alle kjøp foretatt hos Circle K (ikke drivstoff), samt 0,5 % på øvrige varekjøp
 • Tilgang på en rekke gode forsikringer
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Ingen drivstoffrabatt hos konkurerende kjeder
 • Ingen mulighet for reise- og avbestillingsforsikring
 • Høyt gebyr ved kontantuttak
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • Drivstoffrabatt: 40 øre per liter i drivstoffrabatt ved bemannede eller 20 øre ved ubemannede Circle K-stasjoner
 • Bonus: 1 % bonus på alle kjøp hos Circle K og 0,5 % bonus ved alle øvrige varekjøp (begrenset til 3000 bonuspoeng per år)
 • Hurtiglading: Inntil 10 % rabatt på hurtiglading ved Circle K sine ladestasjoner
 • Bilvask: 50 % rabatt på to stykk valgfri maskinvask per år
 • Avtalen: Gratis kaffeavtale – eller annen valgfri varm drikke – etter fylte 800 liter
 • Circle K Extra: Automatisk innmelding i Circle K sitt fordelsprogram Extra, som gir deg tilgang til en rekke øvrige rabatter

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 100 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
SEB Kort
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10 000 kr/4 dager
Kontantuttak utlands
10 000 kr/døgn og 20 000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,88 %
Årlig nominell rente
25,50 %
Årlig effektiv rente
30,05 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Kopi av faktura
50 kr
Kopi av bilag/transaksjon
50 kr
Overføring fra kort til konto
100 kr/gang
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1/60-del (min. 450 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 30,05 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2151. Totalt: 17.151
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Dersom du er så uheldig å fylle opp feil type drivstoff ved en av Circle K sine stasjoner i Norge, Sverige eller Danmark, dekkes omkostningene til dette, samt eventuelle utgifter knyttet til transport til og fra verksted. Det er samtidig verdt å merke at du må ha betalt for drivstoffet med ditt Circle K Extra Mastercard-kort, i tillegg til at forsikringen ikke dekker skader på selve kjøretøyet og har en øvre begrensning på 5000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

Med denne forsikringen er du dekket for inntil 7000 kroner per skadetilfelle om ladekabelen til din elbil skulle bli skadet som følge av brann, bli utsatt for tyveri eller om en annen tilfeldig, plutselig ytre påvirkning påvirker dens ytelsesevne. Denne forsikringen er gyldig til enhver tid så lenge du innehar et Circle K Extra Mastercard-kort. Det er også verdt å merke seg at det tilkommer en egenandel på 1000 kroner.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

Med Circle K Extra Mastercard har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert i kortet, og dette er et gode av de sjeldne i dagens marked. Som navnet tilsier, dekker forsikringen egenandelen ved skade på eller tyveri av leiebil til privat bruk i løpet av feriereisen.

For at denne forsikringen skal være gyldig må minst halvparten av leiebilforholdet være betalt med ditt Circle K Extra Mastercard-kort, i tillegg til at avtalen må være inngått med et offentlig registrert bilutleiefirma og at det er tegnet kaskoforsikring på utleiebilen. Erstatningssummen her er begrenset til 20 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

Som navnet tilsier, dekker utvidet ID-forsikring med egenandelsdekning for leiebil, tilfeller av både identitetsmisbruk og ved tyveri og kaskoskader på leiebil. Foruten om kortinnehaver dekkes også ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn under 25 år. Ved siden av dette må sikrede også ha fast bostedsadresse i Norden og være medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning et annet sted i Norden.

Dekning
Pr. skade
ID tyveri og «Web Clean Up»
1 500 000
Veskeforsikring
5000
Verdipapirforsikring
10 000
Misbruk av kredittkort
5000
Misbruk av SIM kort
10 000
Ran ved uttak fra minibank
10 000
Sykehusinnleggelse som følge av ulykke
500/døgn
Feilfylling
10 000
Nøkkelforsikring
10 000
Bagasje
10 000
Rens av bilens interiør
10 000
Egenandelsdekning for leiebil
20 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

Med ulykkesforsikring er du dekket ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller. Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil dagen du fyller 75 år, selv om dekningen ved ervervsmessig uførhet opphører i det man fyller 65 år.

Dekning
Pr. skade
Totalt
Sykehusinnleggelse
1000/døgn
90 000
Benbrudd
5000
30 000
Arr og annen kosmetisk skade
150 000
150 000
Ulykke invaliditet (standard)
1 000 000
Ulykke invaliditet (pluss)
2 000 000
Dødsfall (standard)
500 000
Dødsfall (pluss)
1 000 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AXA France Vie
Pris standard
100 kr/mnd (singel)
190 kr/mnd (par)
Pris pluss
190 kr/mnd (singel)
355 kr/mnd (par)

Betalingsforsikringen hos SEB Kort dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 63 år – selv om forsikringen gjelder frem til du fyller 65 år – være fullt arbeidsfør og jobbe minst 17 timer per uke, registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i enten Norge, Sverige eller Danmark.

Med Circle K Extra Mastercard dekkes det høyeste beløpet av enten fem prosent av din utestående saldo beregnet fra skadedato eller det oppgitte beløpet i tabellen, som her er det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle. Varigheten er her hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle, og om varighet ikke er oppgitt utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100 %)
100 000 kr
120 dg¹
120 dg
30 dg
Sykdom (100 %)
100 000 kr
90 dg¹
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse²
100 000 kr
30 dg¹
7 dg
30 dg
Kritisk sykdom
100 000 kr
30 dg
30 dg
Dødsfall
100 000 kr
0 dg
0 dg
Etter den angitte perioden vil forsikringen kunne innfri resten av utestående saldo
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AXA France Vie
Pris
0,85 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
SEB Kort AB Oslofilialen
Org. nummer
982 793 386
Besøksadresse
Filipstad brygge 1, 0252 Oslo
Postadresse
Postboks 1373 Vika, 0114 Oslo
Telefon
(+47) 21 01 53 50
Sperre kort
(+47) 21 01 50 40
E-post
circlek@ sebkort.no

Brukererfaring med Circle K Extra Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Circle K Extra Mastercard kredittkort?