MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Circle K Mastercard kredittkort

Circle K Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Drivstoffrabatt
hos Circle K
• 1 % bonus på alle kjøp
• 45 dagers rentefri kreditt

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 40 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Circle K MasterCard er et kredittkort laget med den trofaste Circle K-kunden i tankene, og som navnet indikerer byr den på drivstoffrabatt i tillegg til bonus på alle kjøp. Dessverre ikke uten visse forutsetninger.

Så selv om kortet byr på visse lojalitetsfordeler, klarer den ikke helt å hamle opp med de beste i sin klasse. Av den enkle grunn kommer det ikke særlig godt ut i vår test.

Med Circle K MasterCard får du inntil 45 dagers rentefri kreditt og en kredittramme på inntil 40 000 kroner. Kredittkortet har en årlig effektiv rente på 26,27 %.

Drivstoffrabatt på 35 øre per liter hos Circle K

Man burde forvente at et kredittkort tilknyttet Circle K-kjedene har en egen drivstoffrabatt, og det innfris naturlig nok også her. Denne fordelen gir deg 35 øre i rabatt per fylte liter, og er forbeholdt kjøp av drivstoff ved bemannede Circle K-stasjoner. Om du fyller ved ubemannede Circle K-pumper får du kun 30 øre i rabatt per liter. Det hendige med denne rabatten er at den automatisk trekkes fra når du betaler med kortet ditt, så prisen du betaler er med andre ord den rabatterte prisen.

Men så til det store aberet. Circle K-kortet kommer nemlig ganske dårlig ut om man sammenligner det med andre nærliggende kredittkort med drivstoffrabatt. Du får kun rabatt hos utvalgte stasjoner, og rabatten er heller ikke nevneverdig stor. Om du heller benytter deg av kredittkort som for eksempel Santander Flexi Visa – som byr på 4 % rabatt på drivstoff, noe som tilsvarer 56 øre rabatt per liter ved pumpepris på 14 kroner – sparer du langt mer hvor enn du fyller.

Bonus på alle kjøp – men kun etter 500 fylte liter

Med dette kredittkortet får du dessuten 1 % i bonus på alle kjøp du foretar deg hvor MasterCard aksepteres, men du må naturligvis bruke ditt Circle K MasterCard for å oppnå denne bonusen. En annen hake er at du må fylle 500 liter drivstoff innen de siste tolv måneder for å gjøre deg fortjent til denne bonusanordningen.

Det som virkelig trekker ned det helhetlige inntrykket her er at denne bonusen ikke gjelder ved kjøp av drivstoff, men snarere på andre varer og tjenester ved Cirkle K, BEST og 123 Automater. Det som derimot trekker noe opp er at bonusen blir liggende på kortet i 24 måneder, og at denne kan brukes fritt uavhengig av den opptjente saldoen.

Circle K MasterCard: Reiseforsikring inkludert

Har du et Circle K MasterCard lønner det seg å betale reisen med kredittkortet, for om du betaler halvparten eller mer av reisen med kortet får du nemlig reiseforsikring inkludert i prisen. Du trenger heller ikke å betale ekstra for avbestillingsforsikring som tillegg når du bestiller flybilletter, siden denne er inkludert i kortets forsikring.

ID-forsikring mot ID-tyveri, ran og misbruk

Med Circle K har du dessuten muligheten til å tegne en rimelig ID-tyveriforsikring gjennom forsikringsselskapet Codan. Det koster naturligvis litt ekstra, men er et rimelig alternativ for deg som ønsker denne typen forsikring. Med ID-forsikring får du blant annet juridisk bistand dersom du blir utsatt for ID-tyveri.

Forsikringen inkluderer også en rekke andre elementer, som sikring dersom du blir utsatt for ran, misbruk av telefon eller SIM-kort, sykehusinnleggelse som følge av ulykke, feilfylling av drivstoff med mer.


Testen av Circle K Mastercard kredittkort er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 33 %

  Fordeler har en vekting på 32 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Circle K MasterCard oppnår 52/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan først og fremst skilte med relativt gode gebyrvilkår, men renten er derimot langt fra den beste på markedet. Alt i alt plasserer den seg derfor midt på treet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 40/100 poeng. Som navnet tilsier er Circle K primært myntet på den lojale kunden, og kan således by på både 35 øre rabatt per fylte liter og 1 % bonus etter fylte 500. Utover dette har den også en rekke fordeler gjennom kjedens egen EXTRA Club. Isolert sett er dette langt fra den beste drivstoffrabatten på markedet, men legger man med den inkluderte reiseforsikringen, i tillegg til muligheten for ytterligere tilleggsforsikringen, dras snittet fort opp igjen.

Brukeropplevelse

Videre får Circle K MasterCard 63/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Kortet byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. Kortet har også muligheten for kontaktløs betaling, som mer eller mindre har blitt et «must» i disse tider. På den negative siden kreves det innlogging for å kunne ta kontakt med utsteder, i tillegg til at man ikke har muligheten til å velge sin egen PIN-kode.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 30/100 poeng. Som et bensinkort skorter Circle K MasterCard på de virkelige gode rabattene, og selv om den scorer nokså bra på gebyrer, har den heller ikke de beste rentevilkårene. Summerer man så disse postene sitter man fort igjen med et nokså middelmådig kort.

Fordeler med Circle K Mastercard kredittkort

 • Drivstoffrabatt hos Circle K
 • 1 % bonus på alle kjøp
 • Inntil 45 dagers rentefri kreditt

Ulemper

 • Ingen drivstoffrabatt hos andre stasjoner enn Circle K
 • Du må fylle 500 liter hos Circle K før du kan få 1 % bonus på alle kjøp
 • Noe lav drivstoffrabatt
 • Noe lav kredittramme
 • Høy effektiv rente

Rabatter og bonusordninger

Circle K MasterCard byr på en rekke rabatter, og da særlig på bilrelaterte produkter. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 35 øre i rabatt når du fyller drivstoff hos bemannede Circle K-stasjoner
 • 30 øre i rabatt når du fyller drivstoff hos ubemannede Circle K-automater
 • 1 % bonus på alle kjøp (forutsetter at du fyller 500 liter innen tolv måneder hos stasjonene først)
 • Opptil 43 % rabatt på feriehus og -leiligheter gjennom Interhome
 • Rabatter hos Vianor (5 % tilleggsrabatt på dekk, 3 % på felger, olje og oljeskift, batterier og dekkhotell og 12 % på AC-service og -rens)

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

 • Årsavgift: 0 kr
 • Varekjøp: 0 kr

 

Bruk i Norge

 • Kontantuttak i minibank: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)
 • Kontantuttak i bank: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)
 • Bruk hos Posten/Post i Butikk: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)

 

Bruk i utlandet

 • Varekjøp: 0 kr
 • Kontantuttak i minibank: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)
 • Kontantuttak i bank: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)
 • Valutapåslag: 2 %

 

Renter

 • Årlig nominell rente: 22,5 %
 • Årlig effektiv rente: 26,27 %
 • Nominell rente per måned: 1,87 %

 

Grenser for kontantuttak

 • Kontantuttak i Norge: 10 000 kr per 4 dager
 • Kontantuttak i utlandet: 10 000 kr per døgn, maks 20 000 kr per 4 dager

 

Øvrige gebyrer

 • Erstatningskort: 0 kr
 • Elektronisk faktura: 0 kr
 • Papirfaktura: 45 kr
 • Kopi av bilag/transaksjon: 50 kr
 • Kopi av faktura: 50 kr
 • Overføring fra kort til konto: 100 kr per overføring
 • Minimumsinnbetaling per måned: 3 % av utestående beløp (minimum 250 kr)

Låneeksempel
Eff. rente 26,27 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 626 kr

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Med Circle K MasterCard har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet uten ekstra kostnad. For at forsikringen skal være gyldig, kreves det at du har betalt 50 % eller mer av transportkostnadene med kredittkortet.

For at reiseforsikringen skal være gjeldende kreves det at reisen startes og avsluttes i Norge. For innenlandsreiser kreves enten minimum én overnatting eller at man har reist med fly. Når disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikringen dekker dine månedlige forpliktelser til å nedbetale kredittkortgjelden din. Forsikringen dekker 5 % av din utestående saldo per måned. Forsikringen gjelder kun for hovedkortinnehaver, og kan dermed ikke tegnes for øvrige husstandsmedlemmer.

Erstatningen utbetales ved:

 • Sykemelding i mer enn 60 dager
 • Arbeidsledighet og -uførhet i mer enn 120 dager
 • Kritisk sykdom

Ved kritisk sykdom eller tap av liv innfris (slettes) hele din utestående saldo.

Ved arbeidsuførhet eller arbeidsledighet utbetales maksimalt 100 000 kroner per skadetilfelle. Ved kritisk sykdom eller død innfris utestående saldo, maksimert til 100 000 kroner totalt.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,85 % av utestående saldo per måned

ID-forsikring er ment som en sikkerhet mot uforutsette hendelser. Den fungerer i praksis som et supplement til reise- og innboforsikring, og dekker utgifter knyttet til ID-tyveri, «web clean-up» ved ID-misbruk på nett og uforutsette hendelser i hverdagen, slik som tap av nøkler og papirer, tyveri av veske og dokumentmappe, samt feilfylling av drivstoff og rens av bilens interiør ved uhell i bilen og lignende.

Du er dekket av forsikringen 24 timer i døgnet – både hjemme og på reise – med en gunstig egenandel på 0 kroner. Du får dessuten tilgang til et spesialistpanel som vil guide deg gjennom opprydningsprosessen ved uhell.

Type forsikring: Valgfri tilleggsforsikring
Pris: Må bestilles gjennom kundeservice

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kredittkortet innvilget:

 • 18 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger

Hva er din erfaring med Circle K Mastercard kredittkort?