Test av Coop Byggekonto kredittkort

Coop Byggekonto kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Rabatt på byggevarer
• Fullmaktsordning
• Kredittramme på 200 000

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 200 000 kr

Rentefrihet: 40 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 28,03 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3507. Totalt: 28.507

Coop Byggekonto var inntil nylig et kredittkort fra DNB, men med virkning fra 1. september er det derimot Instabank som har tatt over stafettpinnen. Kortet fungerer i praksis som et kombinert fordels- og betalingskort for deg som handler i Coops byggrelaterte butikker – slik som Obs BYGG og Coop Byggmix – men der stopper også moroa.

Utover dette har kredittkortet nemlig ytterst få fordeler, samtidig som det heller ikke kan brukes utenfor landets grenser. Det siste punktet alene er langt på vei med på å trekke dette kortet ned mot bunnsjiktet av skalaen. I og med at kortet ikke kan benyttes i utlandet, hadde man tidligere valget om å knytte seg til betalingsnettverket BankAxept, men også denne muligheten har falt bort. Nå er det Mastercard for alle penga.

Kortet kan for øvrig by på 40 dagers rentefri kreditt med en solid kredittramme på inntil 200 000 kroner, mens den effektive renten ligger på 28,03 %.

Coop Byggekonto: Rabatt på byggevarer og fullmaktsordning

Som nevnt innledningsvis gir Coop Byggekonto deg rabatter hos Obs BYGG og Coop Byggmix. Du får 3 % i rabatt hver gang du handler hos en av disse butikkene, noe som kan utgjøre en klekkelig sum om du har et større oppussingsprosjekt eller lignende.

Rabatten fungerer slik at du betaler full pris i kassa, men trekkes fra den utestående saldoen ved nærmeste faktura. Rabattene registreres med andre ord automatisk, og det er således ikke noe du må sette deg inn i for å få avslaget.

En annen finurlig ordning er at du kan utstede fullmakt til ditt foretrukne Coop-varehus. I praksis innebærer dette at du gir varehuset tillatelse til å belaste kortet ditt ved kjøp, og du kan selv avgjøre om du ønsker å hente varene for egen maskin eller få de levert. På denne måten kan du få dine varer ferdig tilpasset etter behov og levert fiks ferdig på døren.

Smartbetaling via Coopay

Det andre som er verdt å trekke frem her er Coop sin egne smartbetalingsløsning Coopay. Denne kan enkelt kobles til Coop Byggekonto, som vil si at du både kan betale kontaktløst i kassen og registrere dine medlemsfordelene i en og samme vending. På toppen av dette får du også alle dine kvitteringer digitalt og lett tilgjengelig via den tilknyttede app-en, slik at du til enhver tid har oversikt over hva du har handlet.

Coop Byggekonto: Et kredittkort med få fordeler

Noe som særlig trekker ned helhetsinntrykket her er at man mottar et administrasjonsgebyr på 49 kroner ved rentebærende saldo, som vil si at du må ut med den nevnte summen månedlig om du velger å benytte deg av kortet. Mildt sagt en meget ugunstig ordning.

Utover de byggrelatere rabattene er det dessuten ytterst få fordeler knyttet opp til dette kortet. Det er i prinsippet utelukkende et nisjekort for deg som handler byggevarer i store kvanter, og ønsker å spare på dette. I tillegg til ufordelaktige gebyrer, og kortet heller ingen inkluderte forsikringer, samt at det ei heller kan benyttes i utlandet.

Testen av Coop Byggekonto kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-01-14
Vår vurdering (poengscore): 2 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Coop Byggekonto oppnår 28/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Dette kortet har kort og godt en av de dårligste gebyrviklårene på markedet, og selv om renten kommer noe bedre ut, er det langt fra nok til å trekke opp det totale inntrykket her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 24/100 poeng. Det mest bemerkelsesverdige med dette kortet er nok at det ikke kan benyttes i utlandet, men som navnet tilsier leverer Coop Byggekonto i alle fall til gangs på de byggrelaterte artiklene. Utover dette er det dog svært lite å hente.

Brukeropplevelse

Videre får Coop Byggekonto 58/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Coop Byggekonto byr – gjennom utstederen Instabank – på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. På toppen av dette har man også muligheten til å benytte seg av kontaktløs betaling, og mobilbetaling via Coops egne Coopay. Men det er i grunn det eneste positive, og kortet må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode, begrensede kontaktmuligheter og noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 35/100 poeng. Som nevnt tidligere er dette kortet hovedsakelig myntet på den som storhandler byggvarer hos Coop sine kjeder, men for den gjennomsnittelige forbrukeren blir nok dette noe for snevert og ugunstig.

Fordeler med Coop Byggekonto kredittkort

 • 3 % rabatt på byggevarer hos Obs BYGG og Coop Byggmix
 • Gunstig kredittramme
 • Mulighet mobilbetaling via Coopay

Ulemper

 • Kan ikke brukes i utlandet
 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter, samt at renten løper fra første stund
 • Termingebyr ved rentebærende saldo

Rabatter og bonusordninger

Som navnet tilsier oppnår du 3 % i rabatt ved kjøp hos Obs BYGG og Coop Byggmix.

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
1000 – 200.000 kr
Rentefrihet
40 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp innlands
50.000 kr/kjøp, 100.000 kr/døgn og 200.000 kr/mnd
Kontantuttak innlands
5000 kr/døgn
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
50 kr¹
Kontantuttak over skranke
50 kr¹
Bruk av posttjenester
50 kr¹
Bruk i utlandet
Dette kortet kan ikke brukes i utlandet
Renter
Månedlig nominell rente
1,74 %
Årlig nominell rente
20,9 %
Årlig effektiv rente
28,03 %
Øvrige gebyrer
Termingebyr
49 kr/mnd²
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1,67 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 28,03 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3507. Totalt: 28.507
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Gjelder kun ved rentebærende saldo

Forsikringer

Betalingsforsikring med Coop Byggekonto dekker deler av det utestående beløp på kredittkortet ditt ved ufrivillig arbeidsledighet/permittering, langvarig sykemelding, kritisk sykdom og dødsfall.

Ved sykdom/arbeidsledighet/permittering i over 30 dager overdras betalingen av dine månedlige betalinger til Instabank med 5 % av din utestående saldo i inntil et år, med et øvre tak på 5000 kroner per kort.

Ved kritisk sykdom eller dødsfall dekkes hele saldoen. Du er også beskyttet mot betalingsanmerkninger og mislighold ved tilfeller som forsikringen dekker.

Betalingsforsikring kan tegnes ved å fylle ut et skjema på hjemmesiden til Coop Byggekonto eller ved å ringe kundeservice på telefon (+47) 21 61 92 00.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AmTrust International Underwriters DAC
Pris: 0,6 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kredittkortet innvilget.

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Instabank ASA
Org. nummer
816 914 582
Kreditt­giver
Instabank ASA
Org. nummer
816 914 582
Besøks­­adresse
Drammensveien 175, 0277 Oslo
Post­­adresse
Drammensveien 175, 0277 Oslo
Telefon
(+47) 21 61 92 00
Sperre kort
(+47) 21 61 92 00
E-post
kundesenter@instabank.no

Hva er din erfaring med Coop Byggekonto kredittkort?