Test av Coop Byggekonto kredittkort

Kreditt­grense
200 000 kr
Rente­frihet
40 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Nei
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 28,03 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3507. Totalt: 28.507
Kredittkortet Coop Byggekonto kom i utgangspunktet via landets eldste bank – nemlig DNB – men med virkning fra 1. september 2021 valgte derimot Instabank å ta over stafettpinnen. Kortet fungerer i praksis som et kombinert fordels- og betalingskort for deg som handler i Coops byggrelaterte butikker – slik som Obs BYGG og Coop Byggmix – men der stopper også moroa.

Utover dette har Coop Byggekonto nemlig ytterst få fordeler, ja, faktisk så få at det eneste vi kan trekke frem er mulighetene for kontaktløs betaling og å tegne seg betalingsforsikring ved siden av. Tidligere hadde man også valget om å knytte seg til betalingsnettverket BankAxept, men også denne muligheten har nå falt bort. Nå er det Mastercard for alle pengene.

Kortet kan for øvrig by en rentefri kredittperiode på inntil 40 dager, etterfulgt av en nominell rente på 20,9 %. Kredittrammen på 200 000 kroner er i alle fall av det mer romslige slaget, så utelukkende negativt er dette kortet ikke.

Coop Byggekonto: Rabatt på byggevarer og fullmaktsordning

Som nevnt innledningsvis gir Coop Byggekonto deg rabatter hos kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Satsen ligger her på 3 prosent hver gang du handler i en av disse butikkene, noe som kan utgjøre en klekkelig sum om du har et større oppussingsprosjekt eller lignende.

Med denne rabattordningen trekkes dessverre ikke summen fra når du handler, men snarere i form av avslag ved neste faktura. Dette vil altså si at du må betale full pris når du ankommer kassen, samtidig som du heller ikke trenger å sette deg inn i ordningen, da den
registrerer alle kjøp automatisk.

En annen finurlig ordning er at du kan utstede fullmakt til ditt foretrukne Coop-varehus. I praksis innebærer dette at du gir varehuset tillatelse til å belaste kortet ditt ved kjøp, og du kan selv avgjøre om du ønsker å hente varene for egen maskin eller få de levert. På denne måten kan du få dine varer ferdig tilpasset etter behov og levert fiks ferdig på døren.

Smartbetaling via Coopay

Det andre som er verdt å trekke frem her er Coop sin egne smartbetalingsløsning Coopay. Denne kan enkelt kobles til Coop Byggekonto, som vil si at du både kan betale kontaktløst i kassen og registrere dine medlemsfordeler i en og samme håndvending. På toppen av dette får du også alle dine kvitteringer digitalt og lett tilgjengelig via den tilknyttede app-en, slik at du til enhver tid har oversikt over hva du har handlet.

Coop Byggekonto: Et kredittkort med få fordeler

Noe som særlig trekker ned helhetsinntrykket her er at man mottar et administrasjonsgebyr på 49 kroner ved rentebærende saldo, som vil si at du må ut med den nevnte summen månedlig om du velger å benytte deg av kortet. Mildt sagt en meget ugunstig ordning.

Utover de byggrelatere rabattene er det dessuten ytterst få fordeler knyttet opp til dette kortet. Det er i prinsippet utelukkende et nisjekort for deg som handler byggevarer i store kvanter, og ønsker å spare på dette.

Testen av Coop Byggekonto kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-12

Vår vurdering (poengsum): 2/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Coop Byggekonto oppnår 28/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Dette kortet har kort og godt en av de dårligste gebyrviklårene på markedet, og selv om renten kommer noe bedre ut, er det langt fra nok til å trekke opp det totale inntrykket her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 19/100 poeng. Det mest bemerkelsesverdige med dette kortet er nok at det ikke kan benyttes i utlandet, men som navnet tilsier leverer Coop Byggekonto i alle fall til gangs på de byggrelaterte artiklene. Utover dette er det dog svært lite å hente.

Brukeropplevelse

Videre får Coop Byggekonto 58/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Coop Byggekonto byr – gjennom utstederen Instabank – på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. På toppen av dette har man også muligheten til å benytte seg av kontaktløs betaling, og mobilbetaling via Coops egne Coopay. Men det er i grunn det eneste positive, og kortet må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode, begrensede kontaktmuligheter og noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 35/100 poeng. Som nevnt tidligere er dette kortet hovedsakelig myntet på den som storhandler byggvarer hos Coop sine kjeder, men for den gjennomsnittelige forbrukeren blir nok dette noe for snevert og ugunstig.

Fordeler

 • 3 % rabatt på byggevarer hos Obs BYGG og Coop Byggmix
 • Gunstig kredittramme
 • Mulighet for mobilbetaling via Coopay

Ulemper

 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter
 • Termingebyr ved rentebærende saldo

Rabatter og bonusordninger

 • Som navnet tilsier oppnår du 3 % i rabatt ved kjøp hos Obs BYGG og Coop Byggmix

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
1000 – 200 000 kr
Rentefrihet
40 dager
Kortutsteder
Instabank
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp inn- og utland
50 000 kr/kjøp, 100 000 kr/døgn og 200 000 kr/mnd
Kontantuttak innlands
5000 kr/døgn
Kontantuttak utlands
Ikke mulig
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
50 kr
Kontantuttak over skranke
Ikke mulig
Bruk av posttjenester
Ikke mulig
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
50 kr
Kontantuttak over skranke
Ikke mulig
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,74 %
Årlig nominell rente
20,9 %
Årlig effektiv rente
28,03 %
Øvrige gebyrer
Termingebyr
49 kr/mnd¹
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1,67 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 28,03 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3507. Totalt: 28.507
Gjelder kun ved rentebærende saldo

Forsikringer

Betalingsforsikringen hos Instabank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 67 år, samt være selvstendig næringsdrivende eller fast ansatt i minst 50 prosent stilling de siste seks månedene. Utover dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100 %)
5000 kr/mnd
12 mnd¹
90 dg
30 dg
Sykdom (100 %)
5000 kr/mnd
12 mnd¹
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse²
5000 kr/mnd
12 mnd¹
30 dg
3 dg
Dødsfall
200 000 kr
0 dg
0 dg
Totalt 36 måneder i forsikringstiden
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AmTrust International Underwriters DAC
Pris
0,6 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Instabank ASA
Org. nummer
816 914 582
Besøksadresse
Drammensveien 175, 0277 Oslo
Postadresse
Drammensveien 175, 0277 Oslo
Telefon
(+47) 21 61 92 00
Sperre kort
(+47) 21 61 92 00
E-post
kunde­senter@ instabank.no

Brukererfaring med Coop Byggekonto kredittkort

Hva er din erfaring med Coop Byggekonto kredittkort?