Test av Coop Byggekonto kredittkort

Coop Byggekonto kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Rabatt på byggevarer
• Fullmaktsordning
• Kredittramme på 200 000

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 200 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 22,9 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 5819. Totalt: 55.819

Coop Byggekonto er et kredittkort levert av DNB, og fungerer i praksis som et fordelskort for deg som handler i Coops byggrelaterte butikker – slik som Obs Bygg, Coop Byggmix og Extra Bygg – men der stopper også moroa.

Utover dette har kredittkortet nemlig ytterst få fordeler, samtidig som det heller ikke kan brukes utenfor landets grenser. Det siste punktet alene er langt på vei med på å trekke dette kortet ned mot bunnsjiktet av skalaen. I og med at kortet ikke kan benyttes i utlandet, kommer det i alle fall med BankAxept som betalingsnettverk, så det er i alle fall mulig å benytte det så godt som alle steder i landet hvor betalingskort aksepteres. Det er i alle fall noe.

Kortet kan for øvrig by på 45 dagers rentefri kreditt med en solid kredittramme på inntil 200 000 kroner, mens den effektive renten ligger på 22,9 %.

Coop Byggekonto: Rabatt på byggevarer og fullmaktsordning

Som nevnt innledningsvis gir Coop Byggekonto deg rabatter hos Obs Bygg, Coop Byggmix og Extra Bygg. Du får 3 % i rabatt hver gang du handler hos en av disse butikkene, noe som kan utgjøre en klekkelig sum om du har et større oppussingsprosjekt eller lignende.

Rabatten fungerer slik at du betaler full pris i kassa, men trekkes fra den utestående saldoen ved nærmeste faktura. Rabattene registreres med andre ord automatisk, og det er således ikke noe du må sette deg inn i for å få avslaget.

En annen finurlig ordning er at du kan utstede fullmakt til ditt foretrukne Coop-varehus. I praksis innebærer dette at du gir varehuset tillatelse til å belaste kortet ditt ved kjøp, og du kan selv avgjøre om du ønsker å hente varene for egen maskin eller få de levert. På denne måten kan du få dine varer ferdig tilpasset etter behov og levert fiks ferdig på døren.

Den siste rosinen i pølsa er muligheten til å søke om betalingsutsettelse i inntil seks måneder. For å kunne benytte deg av dette tilbudet må du naturlig nok handle i en av Coops byggrelaterte kjeder, samt at summen må overstige 2500 kroner og være under 75 000 kroner. Fordelen med denne ordningen er at det ikke løper noen renter i løpet av den avtalte perioden, samtidig som du må ut med en engangsgebyr på 349 kroner for å få tilbudet innvilget. Vær dog oppmerksom på at det vil løpe renter for hele den aktuelle perioden om du ikke gjør opp for deg innen den avtalte forfallsfristen.

Kredittkort med BankAxept: Kan ikke brukes i utlandet

Coop Byggekonto benytter seg av BankAxept, som er en helnorsk betalingsløsning. Enkelt forklart er det Norges svar på for eksempel Visa og MasterCard, noe som vil si at det er et betalingsnettverk som kun kan benyttes innlands.

I og med at dette er et kort som i all hovedsak henvender seg til norske butikker er ikke dette noe ankepunkt i seg selv, men om du derimot er på utkikk etter et kort som kan benyttes i internasjonale nettbutikker strekker nok ikke Coop Byggekonto helt til.

Coop Byggekonto: Et kredittkort med få fordeler

Noe som særlig trekker ned helhetsinntrykket her er at man mottar et faktureringsgebyr på 39 kroner ved rentebærende saldo over 250 kroner, som vil si at du må ut med 39 kroner om du bruker mer enn 250 kroner i måneden med dette kortet. Mildt sagt en meget ugunstig ordning.

Utover de byggrelatere rabattene er det dessuten ytterst få fordeler knyttet opp til dette kortet. Det er i prinsippet utelukkende et nisjekort for deg som handler byggevarer i store kvanter, og ønsker å spare på dette. I tillegg til ufordelaktige gebyrer, og kortet heller ingen inkluderte forsikringer, samt at det ei heller kan benyttes i utlandet.

Testen av Coop Byggekonto kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-19
Vår vurdering (poengscore): 2 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Coop Byggekonto oppnår 40/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet scorer greit på rentevilkår, men noterer seg samtidig for bunnotering på gebyrer, og da ender man fort på den nedre halvdelen.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 33/100 poeng. Som navnet tilsier leverer Coop Byggekonto til gangs på de byggrelaterte artiklene, men utover dette er det svært lite å hente.

Brukeropplevelse

Videre får Coop Byggekonto 43/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Coop Byggekonto byr – gjennom utstederen DNB – på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode, kontaktløs betaling og noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Som nevnt tidligere er dette kortet hovedsakelig myntet på den som storhandler byggvarer hos Coop sine kjeder, men for den gjennomsnittelige forbrukeren blir nok dette noe for snevert og ugunstig.

Fordeler med Coop Byggekonto kredittkort

 • 3 % rabatt på byggevarer hos Coop
 • Mulighet for seks måneders betalingsutsettelse
 • Inntil 200 000 kroner i kredittramme

Ulemper

 • Kan ikke brukes i utlandet
 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter, samt at renten løper fra første stund
 • Administrasjonsgebyr ved rentebærende saldo over 250 kroner
 • Ingen muligheter for kontaktløs betaling

Rabatter og bonusordninger

Som navnet tilsier oppnår du 3 % i rabatt ved kjøp hos Coop Byggekonto, Obs Bygg, Coop Byggmix og Extra Bygg.

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
1000 – 200.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Nei
Smartbetaling
Nei
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1,5 % av sum 
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1,5 % av sum 
Bruk av posttjenester
75 kr + 1,5 % av sum 
Bruk i utlandet
Dette kortet kan ikke brukes i utlandet
Låneeksempel
Eff. rente 22,9 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 5819. Totalt: 55.819
Renter
Månedlig nominell rente
1,6 %
Årlig nominell rente
19,2 %
Årlig effektiv rente
22,9 %
Grenser for kontantuttak og varekjøp
Varekjøp innlands
40.000 kr/kjøp og døgn og 50.000 kr/uke
Kontantuttak innlands
9900 kr/uke
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
30 kr
Termingebyr
Hastekort
850 kr
Betalingsutsettelse i 6 måneder
349 kr
Overtrekksgebyr
50 kr/mnd
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 250 kr)

Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Betalingsforsikring via Coop Byggekonto dekker deler av det utestående beløp på kredittkortet ditt ved ufrivillig arbeidsledighet/permittering, langvarig sykemelding, kritisk sykdom og dødsfall.

Ved sykdom/arbeidsledighet/permittering i over 30 dager overdras betalingen av dine månedlige betalinger til Coop med 7 % av din utestående saldo i inntil et år.

Ved kritisk sykdom eller dødsfall dekkes hele saldoen. Du er også beskyttet mot betalingsanmerkninger og mislighold ved tilfeller som forsikringen dekker.

Betalingsforsikring kan tegnes ved å fylle ut et skjema på hjemmesiden til Coop Byggekonto eller ved å ringe kundeservice på telefon (+47) 24 06 20 00.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: DNB Forsikring
Pris: 0,7 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kredittkortet innvilget.

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 150 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Kreditt­giver
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Besøks­­adresse
Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo
Post­­adresse
DNB Bank ASA, Kundeservice, 7483 Trondheim
Telefon
(+47) 24 06 20 00
Sperre kort
(+47) 24 06 20 00
E-post
04800@dnb.no

Hva er din erfaring med Coop Byggekonto kredittkort?