Test av Møre Mastercard Ekstra kredittkort

Kreditt­grense
150 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 23,9 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1518. Totalt: 16.518
Sparebanken Møre i sin nåværende form ble til den 1. april 1985 gjennom en sammenslutning av flere lokale sparebanker, selv om den eldste av disse – Herrøe og Røvde Sparebank – ble etablert allerede i 1843.

Sparebanken Møre har per dags dato i alt fire kort på det norske markedet, henholdsvis Møre Mastercard, Møre Mastercard Ung, Møre Mastercard Pluss og da Møre Mastercard Ekstra. Påhenget ekstra kommer i denne sammenheng av at man mottar to kort, slik at man har muligheten til å skille mellom private og jobbrelaterte utlegg, som kan være ganske så hendig om man har behov for å separere disse.

Foruten om ekstrakortet kan hovedkortet også by på en rekke andre godbiter. De mest gunstige her er unektelig mangelen på gebyr ved uttak av kontanter i utlandet og den meget habile reise- og avbestillingsforsikring som også dekker egenandel ved skade på leiebil.

Utover dette har kortet en kredittgrense på 150 000 kr kroner, rentefrihet på de sedvanlige 45 dager og en effektiv rente på 23,9 %.

Øvrige fordeler med Møre Mastercard Ekstra

I likhet med de øvrige kortene fra Sparebanken Møre, kommer også Møre Mastercard Ekstra med en meget ugunstig sats når det kommer til uttak av kontanter innenfor landets grenser. Dette vil det nemlig koste deg én prosent av den totale summen du skal ta ut, i tillegg til ytterligere 40 kroner på toppen av dette. Denne har banken heldigvis valgt å vike bort fra med én gang du beveger deg utenlands, og har sågar valgt å fjerne den helt.

Dernest har Møre Mastercard Ekstra også Priority Pass bakt inn i kortet, slik at du til enhver tid har tilgang til både OSL Lounge på Gardermoen og Business Lounge på Sola, samt ytterligere 600 VIP-lounger over hele kloden, uavhengig av hvilket flyselskap man velger å reise med. Tjenesten koster 192 kroner per person per besøk, men fordelen er at man har muligheten til å ta med seg reisefølget om man ønsker dette.

Når det kommer til rene rabattordninger, finnes det dessverre kun et tilbud, og det er 20 prosent rabatt på leiebil gjennom Avis. Kanskje ikke den aller gjeveste ordningen, men det er i alle fall noe man kan ta med seg når man først er i utlandet.

En meget gunstig reiseforsikring

Om det er én ting man må ha på plass for å i det hele tatt kunne hevde seg på kredittkortmarkedet, så er det reise- og avbestillingsforsikring. Dette har naturlig nok Sparebanken Møre også innsett og funnet plass til. Med Møre Mastercard Ekstra er forsikringen til enhver tid gjeldende så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader. Så lenge dette kravet imøtekommes er forsikringen gjeldende i hele verden med en varighet på inntil 90 dager, i tillegg til at den også dekker egenandelen ved skade på leiebil, som fort kan bli en kostbar affære om man er nødt til å tegne den hos forhandleren.

Reiseforsikringen dekker foruten om kortholder, også ektefelle/samboer og ugifte barn under 20 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd, samt at reisen må startes og avsluttes på din folkeregistrerte adresse.

Møre Mastercard Ekstra: To kort til prisen av ett

Hensikten med kortet ligger på en måte i navnet, og det er derfor vanskelig å komme utenom at den største fordelen med Møre Mastercard Ekstra er muligheten til å skille mellom jobb og privatøkonomi. Ved siden av dette kan det også skiltes med gebyrfrie uttak i utlandet, Priority Pass og en solid reise- og avbestillingsforsikring.

Men som med alle andre kort, finnes det også noen mindre positive sider her. For det første må gebyrsatsen ved innenlandsuttak nevnes, for denne er nemlig blant de aller drøyeste på dagens marked. Ved siden av dette bør nok også mangelen på et mer utarbeidet fordelsprogram nevnes, selv om rabatt på leiebil i visse tilfeller kan komme godt med.

Testen av Møre Mastercard Ekstra kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-11

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Møre Mastercard Ekstra oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Selv om kortet kanskje ikke har de aller beste rentevilkårene, glimter den i alle fall til med gebyrfrie uttak i utlandet, og dette er i seg selv grunn nok til å komme såpass godt ut som den faktisk gjør her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 56/100 poeng. Ei heller kan Møre Mastercard Ekstra by noen særlige fordelaktige bonuser, men i og med at kortet både kommer med Priority Pass og en ganske så solid reise- og avbestillingsforsikring med inkludert egenandelsforsikring for leiebil, klarer den også her å rette opp inntrykket.

Brukeropplevelse

Videre får Møre Mastercard Ekstra 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig det meste at det man man forventer av en moderne banktjeneste på plass. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Det eneste som dermed er med på å trekke ned inntrykket her er det tidligere nevnte fordelsprogrammet og mangelen på valg av egen PIN-kode.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 60/100 poeng. Muligheten til å skille mellom private og jobbrelaterte utlegg var tidligere ganske så vanlig å se på det norske markedet, men i og med at dette mer eller mindre har blitt faset ut, er det gledelig å se at det i alle finnes et fullverdig alternativ på markedet. Alt i alt kommer derfor Møre Mastercard Ekstra riktig så godt ut på her, og især takket være inkluderingen av Priority Pass, gebyrfrie uttak i utlandet og reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsdekning ved leie av bil. Hadde den i tillegg klart å skilte med et fullverdig bonusprogram, skal man ikke se bort ifra at kortet kunne hevdet seg helt i toppen.

Fordeler

 • Muligheten til å skille mellom private og jobbrelaterte utlegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsdekning ved leiebilforhold
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Gunstige gebyrsatser
 • Priority Pass inkludert i kundeforholdet
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Meget snevert fordelsprogram
 • Skyhøye gebyrer ved uttak av kontanter i innland

Rabatter og bonusordninger

 • Selv om det ikke er all verden å spore her, får man i alle fall 20 % rabatt på leiebil gjennom Avis

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 150 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Sparebanken Møre
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
20 000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr
Kontantuttak over skranke
0 kr
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,8 %
Årlig nominell rente
21,62 %
Årlig effektiv rente
23,9 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd¹
Innfrielse eller overføring til annet kredittkort
0 kr
Nødkontanter
300 kr
Priority Pass
192 kr/besøk
Regningsbetaling og overføring
25 kr + 1 % av sum²
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 23,9 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1518. Totalt: 16.518
Belastes også om du har AvtaleGiro uten eFaktura
Betaling eller overføring fra kort til konto i nett- og mobilbank

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Møre Mastercard Ekstra-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 20 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 75 år, mens avbestilling og behandlingsutgifter opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods og ulykke, mens rettshjelp har en egenandel på 20 prosent.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
15 000
50 000
Reisegods
15 000
30 000
Kontanter
3000
Reisedokumenter og pass
10 000
Sykkel utenfor Norden
15 000
Arbeidsgivers eiendeler
20 000
Verdigjenstander
20 000
Enkeltgjenstander
10 000
Forsinket reisegods over 4 timer
3000
Forsinket fremmøte
10 000
25 000
Forsinket avgang
1500
4000
Psykologisk førstehjelp
20 000
Tannbehandling (ulykke)
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Innhenting av fastlagt reiserute
20 000
Tilkallelse
35 000
Telefonutgifter
1000
Sykdom som rammer ledsager
25 000
Evakuering
35 000
100 000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Avbrutt reise
2000/døgn
80 000
Ubenyttede billetter og arrangementer
2000
Rettshjelp
25 000¹
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-70 år)
400 000
Ulykke invaliditet voksen (70-75 år)
100 000
Dødsfall barn (0-20 år)
50 000
Dødsfall voksen (20-70 år)
400 000
Dødsfall voksen (70-75 år)
100 000
Utgifter til juridisk bistand i Finansklagenemda erstattes med inntil 15 000 kroner, mens utgifter til juridisk bistand i jordskiftesaker/forliksrådet erstattes med inntil 25 000 kroner
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Fremtind Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha et norsk personnummer
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Sparebanken Møre
Org. nummer
937 899 319
Besøksadresse
Keiser Wilhelms gate 29-33, 6003 Ålesund
Postadresse
Postboks 121, 6001 Ålesund
Telefon
(+47) 70 11 30 00
Sperre kort
(+47) 70 11 30 00
E-post
kundeservice@ sbm.no

Brukererfaring med Møre Mastercard Ekstra kredittkort

Hva er din erfaring med Møre Mastercard Ekstra kredittkort?