Test av Møre Mastercard kredittkort

Møre Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reiseforsikring med
egenandelsforsikring
for leiebil inkl.
• Gebyrfrie uttak i utlandet

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 150 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 23,9 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1518. Totalt: 16.518

Sparebanken Møre i sin nåværende form ble til den 1. april 1985 gjennom en sammenslutning av flere lokale sparebanker, selv om den eldste av disse – Herrøe og Røvde Sparebank – ble etablert allerede i 1843.

Sparebanken Møre har per dags dato i alt fire kort på det norske markedet, henholdsvis Møre Mastercard Ung, Møre Mastercard Ekstra, Møre Mastercard Pluss og da Møre Mastercard, som ikke så altfor overraskende er bankens standard kredittkort.

Som standardkort flest bys det ikke på så altfor mye spennende her, i alle fall nok til å ikke gjøre seg bort. I likhet med de øvrige kortene fra Sparebanken Møre bys det også her på gebyrfrie uttak i utlandet, samt en habil reise- og avbestillingsforsikring som også dekker egenandel ved skade på leiebil.

Utover dette har kortet en kredittgrense på 150 000 kroner, rentefrihet på de sedvanlige 45 dager og en effektiv rente på 23,9 %.

Fordeler med Møre Mastercard

Som tidligere nevnt finnes det ikke så altfor mye å spore her, men det finnes som sagt noen få og særs gode fordeler. Men la oss først se på det aller mest negative, som på samme tid også er med på å påvirke det mest positive. Ved uttak av kontanter i Norge, har nemlig Sparebanken Møre valgt å legge seg på en sats til én prosent av den totale summen, i tillegg til ytterligere 40 kroner på toppen av dette. Noe som på papiret kan virke ganske så hårreisende, samtidig som det nok bør nevnes at man sjeldent bør ha et behov for dette innenfor landets grenser.

Det banken derimot har gjort helt riktig, er å fjerne denne satsen i sin helhet så fort man forlater landet. Det vil si at man kan nyte godt av gebyrfrie uttak så lenge man er i utlandet, som ofte kan vise seg å være høyst nødvendig.

Når det kommer til rene rabattordninger finnes det dog ikke så altfor mye å rope hurra for, selv om det finnes ett, nemlig 20 prosent rabatt på leiebil gjennom Avis. Kanskje ikke den aller gjeveste ordningen, men det er i alle fall noe man kan ta med seg når man først er i utlandet.

Egenandelsforsikring på leiebil inkludert

Om det er én ting man må ha på plass for å i det hele tatt kunne hevde seg på kredittkortmarkedet, så er det reise- og avbestillingsforsikring. Dette har naturlig nok Sparebanken Møre også innsett og funnet plass til. Med Møre Mastercard er forsikringen til enhver tid gjeldende så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader. Så lenge dette kravet imøtekommes er forsikringen gjeldende i hele verden med en varighet på inntil 90 dager, i tillegg til at den også dekker egenandelen ved skade på leiebil, som fort kan bli en kostbar affære om man er nødt til å tegne den hos forhandleren.

Reiseforsikringen dekker foruten om kortholder, også ektefelle/samboer og ugifte barn under 20 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd, samt at reisen må startes og avsluttes på din folkeregistrerte adresse.

Møre Mastercard: Et jevnt over kurant kort

Som standardkort flest – og som nevnt tidligere – finnes det ikke så altfor mye spennende å spore her, men de få tingene kortet har, er i alle fall ganske så gunstige. De to tingene som virkelig skiller seg ut her er uten tvil gebyrfrie uttak av kontanter i utlandet og en særs gunstig reise- og avbestillingsforsikring som også dekker egenandel ved skade på leiebil.

Utover dette er det egentlig ikke så mye altfor interessant å melde om, men som et prisgunstig reisekort gjør den seg på ingen måter bort.

Testen av Møre Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-05-12
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Møre Mastercard oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Selv om kortet kanskje ikke har de aller beste rentevilkårene, glimter den i alle fall til med gebyrfrie uttak i utlandet, og dette er i seg selv grunn nok til å komme såpass godt ut som den faktisk gjør her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 49/100 poeng. Ei heller kan Møre Mastercard by på noen særlige fordelaktige bonuser, selv om 20 prosent rabatt på leiebil absolutt kan komme godt med når man skulle trenge det. Det som derimot veier kraftig opp her er den inkluderte reise- og avbestillingsforsikringen, som også kan skilte med egenandelsforsikring for leiebil. Med andre ord er dette et kort som først og fremst egner seg for den som leier bil oftere enn en gang i blant.

Brukeropplevelse

Videre får Møre Mastercard 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig det meste at det man man forventer av en moderne banktjeneste på plass. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Det eneste som dermed er med på å trekke ned inntrykket her er det tidligere nevnte fordelsprogrammet og mangelen på valg av egen PIN-kode.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 50/100 poeng. Totalt sett kommer Møre Mastercard ganske så helskinnet ut av denne sammenligningen, og dette er først og fremst takket være gebyrfrie uttak i utlandet og den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsdekning ved leie av bil. Det eneste negative er dermed den snevre bonusordningen, som i det minste veies godt opp av fordelene.

Fordeler med Møre Mastercard kredittkort

 • Reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsdekning ved leiebilforhold
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Gunstige gebyrsatser
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Meget snevert fordelsprogram
 • Skyhøye gebyrer ved uttak av kontanter

Rabatter og bonusordninger

Selv om det ikke er all verden å spore her, får man i alle fall 20 % rabatt på leiebil gjennom Avis

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
Inntil 150.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
20.000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr
Kontantuttak over skranke
0 kr
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,8 %
Årlig nominell rente
21,62 %
Årlig effektiv rente
23,9 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd¹
Innfrielse eller overføring til annet kredittkort
0 kr
Nødkontanter
300 kr
Regningsbetaling og overføring
25 kr + 1 % av sum²
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 23,9 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1518. Totalt: 16.518
Belastes også om du har AvtaleGiro uten eFaktura
Betaling eller overføring fra kort til konto i nett- og mobilbank

Forsikringer

Med Møre Mastercard har man en gunstig reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, og denne er gjeldende så lenge man betaler halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Dette vil si at den er uavhengig av transportmiddel, men dersom man benytter noe annet enn fly stilles det krav om minst én overnatting i løpet av reisen. På toppen av dette kreves det og at man er medlem av norsk folketrygd, har bostedsadresse i Norge og er registrert i Folkeregisteret.

Så lenge disse kravene er innfridd er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og øvrige faste husstandsmedlemmer – være seg ektefelle, samboer og barn under 20 år – eller inntil tre andre medreisende.

Sykdom på reise og hjemtransport
Ubegrenset erstatningssum
Evakuering (krig, uro og naturkatastrofer)
Inntil 35 000 kroner per person og inntil 100 000 kroner per skadetilfelle
Forsinket fremmøte
Inntil 10 000 kroner per person eller inntil 25 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket avgang
Inntil 1500 kroner per person eller inntil 4000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket bagasje
Dersom bagasje blir forsinket med mer enn fire timer dekkes inntil 3000 kroner per person
Reisegods
Inntil 15 000 kroner per person eller inntil 30 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Verdigjenstander
Inntil 15 000 kroner per person eller inntil 20 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Øvrige gjenstander
Inntil 10 000 kroner samlet per skadetilfelle
Innhenting av fastlagt reiserute som følge av sykdom
Inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Avbrutt reise
Inntil 1000 kroner per person per døgn og inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
For barn og personer mellom 20 og 70 år er man dekket for inntil 400 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens denne satsen reduseres til 100 000 for personer mellom 70 og 75 år
Egenandelsdekning ved leiebil
For at egenandelsforsikringen for leiebil skal være gjeldende må leieforholdet i sin helhet ha blitt betalt med kredittkortet, men så lenge dette er på plass dekker den egenandelen med inntil 12 000 kroner per skadetilfelle. Samtidig er det også verdt å merke seg at forsikringen ikke gjelder ved skader på leasingbiler, helårsleide biler, biler via bilpool eller skader som oppstår på leiebilens tilleggsutstyr alene

Samtidig er det også verdt å merke seg at ved både reisegods og behandlingsutgifter i forbindelse med ulykker tilkommer en egenandel på 500 kroner.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Fremtind Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha et norsk personnummer
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Sparebank 1 Gruppen AS
Org. nummer
975 966 372
Kreditt­giver
Sparebanken Møre
Org. nummer
937 899 319
Besøks­­adresse
Keiser Wilhelms gate 29, 6003 Ålesund
Post­­adresse
Postboks 121, 6001 Ålesund
Telefon
(+47) 70 11 30 00
Sperre kort
(+47) 70 11 30 00
E-post
kundeservice@sbm.no

Hva er din erfaring med Møre Mastercard kredittkort?