Test av Sbanken Visa kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 20,39 %. 20.000 o/12 mnd. Kostnad: 2075 Totalt: 22.075
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
Sbanken ble grunnlagt i år 2000, som den første rene nettbanken her til lands. Banken var opprinnelig et rent datterselskap av svenske Skandiabanken, og selv om de ble selvstendige i 2015, valgte de allikevel å beholde det originale navnet frem til 2017.

Sbanken har blitt en meget populær aktør med årene, og har en rekke ganger blitt kåret til banken med de mest fornøyde kundene. Dette henger naturligvis sammen med bankens aller fremste kjennetegn, som er deres lave rente- og gebyrsatser på så godt som samtlige produkter i deres portefølje.

Ikke overraskende kan Sbanken Visa derfor by på en av markedets laveste rentesatser, og særs få gebyrer på toppen av dette igjen. Foruten om dette kan kortet også skilte med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring, og denne lille pakken gjør faktisk Sbanken Visa til et av de mest prisgunstige reisekortene her til lands.

Rent praktisk kan Sbanken Visa skilte med en rentefri periode på 50 dager, en øvre kredittgrense på 100 000 kroner og en effektiv rente på småpene 20,39 %.

Sbanken Visa: Et rimelig kort å ha for hånden

Sbanken Visa kan som sagt skilte med så godt som ingen gebyrer, hverken når det kommer til årsavgift, e-faktura, erstatningskort, tilleggskort, nødkort eller nødkontanter. Det samme gjelder også ved uttak av kontanter, selv om det finnes en aldri så liten hake her, nemlig at renten løper fra første stund. Dette er selvfølgelig med på å trekke ned inntrykket noe, samtidig som det også kan argumenteres for at dette er en standard de aller fleste opererer med i dagens marked.

Om man ser bort ifra den løpende renten, er den fremste fordelen her at satsen er den samme i inn-, så vel som utland, noe de aller færreste kan skryte på seg. Bankene som reklamerer med gebyrfrie uttak begrenser seg som regel kun til utland, så dette er faktisk med å gjøre Sbanken Visa til et meget gunstig kort å ha for hånden. I alle fall med tanke på at det finnes så godt som ingen andre hverdagslige gebyrer her.

Reiseforsikring på kjøpet

Kredittkort med innbakt reise- og avbestillingsforsikring har blitt et stadig vanligere skue, og Sbanken Visa ønsker selvfølgelig ikke å være noe dårligere. Denne typen forsikring dekker det meste du kan møte på av uhell mens man er på ferie, slik som tap av reisegods, sykdom, behov for hjemtransport, ulykker, avbestilling og forsinkelser for å nevne de mest sentrale, og er sånn sett noe man absolutt bør ha på plass før man forlater landet.

Forsikringen er dessuten gyldig på alle reiser du foretar deg, så lenge du betaler minst halvparten av de totale transportkostnadene med ditt Sbanken Visa. Dette er altså uavhengig av transportmiddelet du benytter deg av, selv om det stilles krav til minimum én overnatting om du velger å benytte deg av fly, mens bil fordrer at du benytter deg av kortet til tanking og andre relevante transportkostnader.

Foruten om kortinnehaver, dekker forsikringen også ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn under 21 år eller inntil tre andre medreisende. Forsikringen er dessuten gyldig for reiser på inntil 90 dager, som er vesentlig lenger enn de sedvanlige 35 dagene man får med de fleste andre kort på markedet.

Sbanken Visa: Et prisgunstig reisekort

Totalt sett ender Sbanken Visa opp med en ganske så adekvat poengsum, uten å egentlig kunne vise til de aller største fordelene. Dette kan kanskje fremstå som noe paradoksalt, men grunnen til at det klarer seg så godt, er nettopp at de få fordelene den har er såpass gode. Det aller mest gunstige her er naturlig nok fraværet av så godt som alle gebyrer på toppen av en riktig så gunstig rente. Ved siden av dette kan kortet også skilte med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring, og det er summen av disse to, som er med på å gjøre Sbanken Visa til et av markedets aller mest prisgunstige reisekort.

Testen av Sbanken Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Sbanken Visa oppnår 78/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan i utgangspunktet skilte med meget habile vilkår på både rente- og gebyrsiden, samtidig som den også må tåle påpakning for et noe stivt valutapåslag og ikke minst for å beregne renter fra uttakstidspunkt ved kontantuttak.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 48/100 poeng. Sbanken Visa har enkelt og greit ingen fordeler å diske opp med, og det taler naturlig nok dårlig for seg. Men kortet scorer igjen høyt på sine gode rentevilkår, i tillegg til at inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring absolutt hjelper på.

Brukeropplevelse

Videre får kortet 90/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Sbanken byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Den får dessuten applaus for en meget intuitiv app og inkluderingen av kontaktløs betaling, samt muligheten for valg av egen PIN-kode. Det eneste minuset her er strengt tatt den nevnte mangelen av fordelsprogram, men ellers står det til tilnærmet full pott.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 75/100 poeng. Sbanken Visa scorer totalt sett ganske så bra, og det er særlig den lave effektiv renten og de fordelaktige gebyrene som trekker opp her. Videre er vårt generelle inntrykk at kortet får mange gode tilbakemeldinger, og at det har en solid reiseforsikring i pakken. Det største aberet i denne sammenhengen er årsgebyret, som dessverre bidrar til å trekke ned det totale inntrykket.

Fordeler

 • Inntil 50 dagers rentefri kreditt
 • Lav rente
 • Gebyrfritt (med unntak av kontantuttak)
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Renta løper fra første stund ved kontantuttak
 • Byr hverken på noe rabatt- eller fordelsprogram
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • Dette kortet har ingen rabatt- eller bonusordninger

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 100 000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kortutsteder
Sbanken
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
25 000 kr/uttak og døgn og 50 000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Bruk av posttjenester
0 kr¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,44 %
Årlig nominell rente
17,93 %
Årlig effektiv rente
20,39 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Nødkort/-kontanter
0 kr
Regningsbetaling
0 kr¹
Overføring mellom kontoer
0 kr¹
Overtrekksrente
18,25 %
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 400 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 20,39 %. 20.000 o/12 mnd. Kostnad: 2075 Totalt: 22.075
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Sbanken Visa-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 60 dager eller inntil 45 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 75 år. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for samtlige poster med unntak av forsinket reisegods, mens behandlingsutgifter i Norge har en egenandel på 1000 kroner.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
40 000
Reisegods
15 000
40 000
Verdigjenstander
7500
Arbeidsgivers eiendeler
10 000
Sykkel
2000
Ran og tyveri av kontanter
3000
Billetter og pass
5000
Tyveri fra telt
5000
Forsinket reisegods
2000
8000
Innhenting av fastlagt reiserute
25 000
Forsinket ankomst
1000
2000
Forsinket ankomst
1000
2000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Tilkallelse
1000/døgn
25 000
Reisefølge
1500/døgn
10 000
Hjemkallelse
25 000
Reiseavbrudd
1500/døgn
15 000
Reiseansvar
3 000 000
Evakuering
25 000
50 000
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-67 år)
1 000 000
Ulykke invaliditet voksen (67-75 år)
100 000
Dødsfall barn (0-23 år)
30 000
Dødsfall voksen (23-67 år)
400 000
Dødsfall voksen (67-75 år)
100 000
Behandlingsutgifter
25 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Codan Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Sbanken ASA
Org. nummer
915 287 700
Besøksadresse
Folke Bernadottesvei 38, 5147 Fyllingsdalen
Postadresse
Postboks 7077, 5020 Bergen
Telefon
(+47) 55 26 00 00
Sperre kort
(+47) 55 26 00 00
E-post
kundeservice@ sbanken.no

Brukererfaring med Sbanken Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Sbanken Visa kredittkort?