Test av Sparebanken Sør Visa kredittkort

Sparebanken Sør Visa kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Tilgang til SAS sitt
EuroBonus-program
• Gebyrfrie uttak i
minibank i utlandet

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 150 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 24,13 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1787. Totalt: 16.787

Her vil det komme mer utfyllende informasjon snarlig

Testen av Sparebanken Sør Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-01-15
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Sparebanken Sør Visa oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Selv om kortet hverken har de beste rente- eller gebyrvilkårene, kliner den i alle fall til med gebyrfrie uttak i minibank i utlandet, og dette i seg selv er grunn nok til at den kommer såpass godt ut som den faktisk gjør her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 49/100 poeng. Sparebanken Sør Visa har kanskje ikke det meste omfattende fordelsprogrammet, men den kan i alle fall skilte med noen riktige solide tilbud fra tid til annen. På toppen av dette kan man også knytte kortet til SAS sitt EuroBonus-program, en ordning som henger ganske så høyt for de ivrigste bonusjegerne der ute.

Brukeropplevelse

Videre får Sparebanken Sør Visa 98/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig alt hva man kan forvente av en moderne banktjeneste på plass. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, kontaktløs betaling, en intuitiv og oversiktlig app, samt muligheten til å velge sin egen PIN-kode. Det eneste bitte lille minuset er dermed mangelen på en automatisk registrering av fordeler gjennom å benytte seg av kortet, selv om dette faktisk er mulig om man velger å knytte kortet sitt til EuroBonus-programmet. Dermed kan man vel egentlig bare si at det er så godt som toppscore på dette punktet.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 50/100 poeng. Alt i alt kan man dermed si at Sparebanken Sør Visa langt på vei har flere fordeler enn ulemper, og det er jo aldri feil. På den positive siden kan kortet skryte på seg gebyrfrie uttak via minibank i utlandet, samt et ganske så kurant fordelsprogram med ytterligere mulighet til å knyttet seg til SAS sitt EuroBonus-program. Det mest negative med kortet blir dermed mangelen på noen indikerte forsikringer, og især at det ikke finnes noen muligheter for hverken reise eller avbestillingsforsikring. Noe som er spesielt snodig med tanke på at flybonus er det som skiller seg mest positivt ut her.

Fordeler med Sparebanken Sør Visa kredittkort

 • Gebyrfrie uttak i minibank i utlandet
 • Muligheten til å knytte kortet opp mot SAS sitt fordelsprogram EuroBonus
 • Relativt gunstig fordelsprogram
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Ugunstige gebyrer tilknyttet uttak av kontakter i innland og over skranke i utland
 • EuroBonus-programmet har et øvre tak på 80 000 Ekstrapoeng per kalenderår

Rabatter og bonusordninger

Sparebanken Sør Visa kan skilte med et knippe rabatter gjennom sine samarbeidspartnere Dealmaker og SAS. Under kan du se en oversikt over fordelene man oppnår ved å benytte seg av kortet:

 • Dealmaker: Via Dealmaker får man tilgang til en rekke rabatter på alt fra hoteller og fornøyelsesparker til restauranter og sportsutstyr, samt at man også får spesialpriser på utvalgte modeller av Garmin-klokker flere ganger i året. Tilbudene rulleres ganske så flittig, som vil si at utvalget til tider kan variere mellom meget omfattende og ganske så slunkent. Her finner du til enhver tid en fullstendig oversikt over de aktuelle tilbudene
 • SAS EuroBonus: For 49 kroner per måned kan du også knyttet kortet til SAS sitt EuroBonus-program, og med denne oppnår du 10 Ekstrapoeng for hver 100 kroner du handler for i Norge, på nett eller i app og 20 Ekstrapoeng for hver 100 kroner du handler for i utlandet. På toppen av dette mottar du i tillegg 4000 Ekstrapoeng den første gangen du benytter deg av kortet, samtidig som du også bør være klar over at du ikke kan opptjene mer enn 80 000 Ekstrapoeng per kalenderår

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
Inntil 150.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
2 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
2 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
2 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr
Kontantuttak over skranke
2 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Låneeksempel
Eff. rente 24,13 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1787. Totalt: 16.787
Renter
Månedlig nominell rente
1,71 %
Årlig nominell rente
20,52 %
Årlig effektiv rente
24,13 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp innlands
100.000 kr/døgn
Varekjøp utlands
150.000 kr/4 dager
Kontantuttak innlands
15.000 kr/døgn
Kontantuttak utlands
25.000 kr/4 dager
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Hente PIN-kode
0 kr
SMS-varsling
3 kr/SMS
Regningsbetaling
2 % (min. 40 kr)
Tilknytning til SAS EuroBonus
49 kr/mnd
Administrasjonsgebyr ved inaktivt kort siste 14 mnd
149 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
2 % (min. 300 kr)

Forsikringer

Dersom man skulle være så uheldig å skade en leiebil kan man ofte ende opp med å betale i dyre dommer for å dekke egenandelen, og det er dette Sparebanken Sør Visa sin egenandelsforsikring på leiebil er til for. Med denne polisen er man dekket for inntil 20 000 kroner per skadetilfelle og inntil 40 000 kroner per kalenderår ved kaskoskade eller tyveri av kjøretøy.

For at forsikringen skal være gjeldende må du både leie bilen i ditt eget navn, samt at forholdet i sin helhet må betales med ditt Sparebanken Sør Visa kredittkort. Samtidig er det også verdt å merke seg at det må være kaskoforsikring på utleiebilen, samt bilen heller ikke kan leies i mer enn 31 sammenhengende dager.

Så lenge dette er på plass er forsikringen gjeldende i hele verden, med unntak av reiser til, i eller via Cuba, Iran, Sudan, Syria, Nord Korea og Krim-halvøya.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AIG Europe S.A.
Pris: 249 kr/år

Med Sparebanken Sør Visa har du også muligheten til å tegne deg forsikring mot ID-tyveri. Denne dekker blant kostnadene knyttet til juridisk bistand ved ID-tyveri og nettkrenkelse, samt tapte inntekter som følge av denne. Samtidig er det verdt å merke seg at satsene har et øvre tak på én million for førstnevnte og inntil hundre tusen for sistnevnte. Forsikringen kan også bidra til å fjerne uønsket og ulovlig innhold publisert på nett som følge av ID-tyveri.

For å kunne tegne forsikringen forutsettes det også at man har et aktiv kundeforhold hos Sparebanken Sør, og så lenge dette er imøtekommet, er denne gjeldende over hele verden for både innehaveren og faste husstandsmedlemmer.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AIG Europe S.A.
Pris: 588 kr/år

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Sparebanken Sør
Org. nummer
937 894 538
Kreditt­giver
Sparebanken Sør
Org. nummer
937 894 538
Besøks­­adresse
Rådhusg 9, 4611 Kristiansand S
Post­­adresse
Postboks 200, 4662 Kristiansand
Telefon
(+47) 38 10 92 00
Sperre kort
(+47) 38 10 92 00
E-post
kundesenter@sor.no

Hva er din erfaring med Sparebanken Sør Visa kredittkort?