Test av Sparebanken Sør Visa kredittkort

Kreditt­grense
150 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 21,19 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1434. Totalt: 16.434
Sparebanken Sør er en selvstendig sparebank på det glade Sørlandet, som kan spore sine røtter tilbake til 1824 og 1825 med etableringen av henholdsvis Christianssands og Arendals Sparebank. Dette gjør faktisk Sparebanken Sør til landets tredje eldste bank, kun forbigått av SpareBank 1 SMN og Sparebanken Vest. Sin nåværende struktur fikk derimot ikke banken før i 2014, og da gjennom en fusjonering med den Agder-baserte Sparebanken Pluss.

Sparebanken har i dag sitt hovedsete i Kristiansand, og som banker flest kan de selvfølgelig også skilte med sitt helt egne kredittkort – nemlig Sparebanken Sør Visa. Og da lurer du sikkert på hvordan kortet klarer seg i denne sammenligningen, og svaret er faktisk ganske så adekvat. Sparebanken Sør Visa kan blant skilte med gebyrfrie kontantuttak i utlandet, et relativt gunstig bonusprogram og muligheten til å knytte kortet opp mot SAS sitt fordelsprogram EuroBonus. En ganske så gunstig pakke med andre ord.

Utover dette har kortet en nominell rentesats på 20,52 % med en effektiv rente på 21,19 %. Kortet har heller ingen årsavgift og kan skilte med en kredittgrense på drøye 150 000 kr kroner.

Reisefordeler gjennom Sparebanken Sør Visa

For det er nemlig vanskelig å komme utenom at Sparebanken Sør Visa nok først og fremst appellerer til de som reiser mer enn gjennomsnittet, og av ganske så naturlige grunner. Den første er unektelig fraværet av gebyrer ved uttak av kontanter i utlandet, og selv om dette har blitt ganske så vanlig med årene, kan de aller færreste skilte med at renten ikke løper umiddelbart. Sistnevnte er nemlig tilfellet her, så dette er en riktig så gunstig gulrot for den som har behov for kontanter når man befinner seg utenfor landets grenser, og av erfaring vet man at dette er ganske så ofte.

Den neste rosinen i pølsen er muligheten til å knytte Sparebanken Sør Visa opp mot flyselskapet SAS sitt fordelsprogram EuroBonus. Ved å gjøre dette vil du enkelt og greit motta 10 Ekstrapoeng for hver hundrede kroner du handler for i Norge, på nett eller i app eller 20 Ekstrapoeng for hver hundrede kroner du handler for i utlandet. Samtidig vil du også motta 4000 Ekstrapoeng første gangen du benytter deg av kortet, så her kan du med andre ord opparbeide deg en pen poengsum ganske så raskt.

Samtidig bør det også nevnes at tjenesten koster drøye 49 kroner i måneden og har en øvre opptjeningsgrense på 80 000 Ekstrapoeng per kalenderår. Sånn sett forutsettes det nesten at man reiser ganske mye per år for at tjenesten skal være verdt det, samtidig som det også fordrer at man ikke er på reisefot til enhver tid.

Kundefordeler

Foruten om den riktig så gjeve EuroBonusen, kan Sparebanken Sør Visa også skilte med utvalgte fordeler gjennom portalen Dealmaker. Her har man tilgang på en rekke rabatter på alt fra hoteller og fornøyelsesparker til restauranter og sportsutstyr, samt at man også får spesialpriser på utvalgte Garmin- modeller flere ganger i året. Det bør med andre ord være noe for enhver smak her.

Samtidig er det også verdt å merke seg at tilbudene rulleres ganske så flittig, som vil si at utvalget til tider kan variere fra svært omfattende til ganske så skrint.

Sparebanken Sør Visa: Et mer enn godkjent reisekort

Når vi så summerer opp kan man trygt si at Sparebanken Sør Visa langt på vei har flere fordeler enn ulemper, og det er jo aldri feil. Det aller mest positive her er naturlig nok muligheten for gebyrfrie kontantuttak i utlandet og muligheten til å knytte seg til SAS sitt EuroBonus-program.

Det mest negative med kortet blir dermed mangelen på noen former for inkluderte forsikringer, og især at det ikke finnes noen muligheter for hverken reise- eller avbestillingsforsikring. Ei heller som et tillegg, noe som virker særlig merkelig når flybonus er det som skiller seg mest positivt ut her.

Testen av Sparebanken Sør Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-12

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Sparebanken Sør Visa oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Selv om kortet hverken har de beste rente- eller gebyrvilkårene, kliner den i alle fall til med gebyrfrie uttak i minibank i utlandet, og dette i seg selv er grunn nok til at den kommer såpass godt ut som den faktisk gjør her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 49/100 poeng. Sparebanken Sør Visa har kanskje ikke det meste omfattende fordelsprogrammet, men den kan i alle fall skilte med noen riktige solide tilbud fra tid til annen. På toppen av dette kan man også knytte kortet til SAS sitt EuroBonus-program, en ordning som henger ganske så høyt for de ivrigste bonusjegerne der ute.

Brukeropplevelse

Videre får Sparebanken Sør Visa 98/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig alt hva man kan forvente av en moderne banktjeneste på plass. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, kontaktløs betaling, en intuitiv og oversiktlig app, samt muligheten til å velge sin egen PIN-kode. Det eneste bitte lille minuset er dermed mangelen på en automatisk registrering av fordeler gjennom å benytte seg av kortet, selv om dette faktisk er mulig om man velger å knytte kortet sitt til EuroBonus-programmet. Dermed kan man vel egentlig bare si at det er så godt som toppscore på dette punktet.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 50/100 poeng. Alt i alt kan man dermed si at Sparebanken Sør Visa langt på vei har flere fordeler enn ulemper, og det er jo aldri feil. På den positive siden kan kortet skryte på seg gebyrfrie uttak via minibank i utlandet, samt et ganske så kurant fordelsprogram med ytterligere mulighet til å knyttet seg til SAS sitt EuroBonus-program. Det mest negative med kortet blir dermed mangelen på inkluderte forsikringer, og især at det ikke finnes noen muligheter for hverken reise- eller avbestillingsforsikring. Noe som er spesielt snodig med tanke på at flybonus er det som skiller seg mest positivt ut her.

Fordeler

 • Gebyrfrie uttak i minibank i utlandet
 • Muligheten til å knytte kortet opp mot SAS sitt fordelsprogram EuroBonus
 • Relativt gunstig fordelsprogram
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Ugunstige gebyrer tilknyttet uttak av kontakter i innland og over skranke i utland
 • EuroBonus-programmet har et øvre tak på 80 000 Ekstrapoeng per kalenderår

Rabatter og bonusordninger

Sparebanken Sør Visa kan skilte med et knippe rabatter gjennom sine samarbeidspartnere Dealmaker og SAS. Under kan du se en oversikt over fordelene man oppnår ved å benytte seg av kortet:

 • Dealmaker: Via Dealmaker får man tilgang til en rekke rabatter på alt fra hoteller og fornøyelsesparker til restauranter og sportsutstyr, samt at man også får spesialpriser på utvalgte modeller av Garmin-klokker flere ganger i året. Tilbudene rulleres ganske så flittig, som vil si at utvalget til tider kan variere mellom meget omfattende og ganske så slunkent. Her finner du til enhver tid en fullstendig oversikt over de aktuelle tilbudene
 • SAS EuroBonus: For 49 kroner per måned kan du også knyttet kortet til SAS sitt EuroBonus-program, og med denne oppnår du 10 Ekstrapoeng for hver 100 kroner du handler for i Norge, på nett eller i app og 20 Ekstrapoeng for hver 100 kroner du handler for i utlandet. På toppen av dette mottar du i tillegg 4000 Ekstrapoeng den første gangen du benytter deg av kortet, samtidig som du også bør være klar over at du ikke kan opptjene mer enn 80 000 Ekstrapoeng per kalenderår

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
30 000 – 150 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Sparebanken Sør
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp innlands
100 000 kr/døgn
Varekjøp utlands
150 000 kr/4 dager
Kontantuttak innlands
15 000 kr/døgn
Kontantuttak utlands
25 000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
2 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
2 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
2 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr
Kontantuttak over skranke
2 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,71 %
Årlig nominell rente
20,52 %
Årlig effektiv rente
21,19 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
49 kr/mnd
Hente PIN-kode
0 kr
SMS-varsling
3 kr/SMS
Regningsbetaling
2 % (min. 40 kr)
Tilknytning til SAS EuroBonus
49 kr/mnd
Administrasjonsgebyr ved inaktivt kort siste 14 mnd
149 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
2 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 21,19 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1434. Totalt: 16.434

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Sparebanken Sør Visa-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 75 år.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
200 000
300 000
Reisegods
Ubegrenset
Ubegrenset
Kontanter
5000
10 000
Reisedokumenter
20 000
20 000
Verdigjenstander
30 000
40 000
Enkeltgjenstander
25 000
30 000
Tyveri fra motorvogn
30 000
45 000
Sykkel
30 000
45 000
Forsinket bagasje
5000
25 000
Reisesyke, evakuering, hjemkall og -transport
Ubegrenset
Ubegrenset
Tannbehandling (ulykke)
5000
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
1000
Reiseledsager
25 000
25 000
Veterinærutgifter
1000
Tilkallelse (inntil 2 pers.)
Ubegrenset
Reiseavbrudd
100 000
100 000
Privatansvar
15 000 000
15 000 000
Forsinket avgang
3000
6000
Forsinket ankomst
30 000
75 000
Tilbakeholdelse
25 000
50 000
Rettshjelp
100 000
100 000
Egenandelsdekning for leiebil
20 000
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-75 år)
500 000
Dødsfall barn (0-23 år)
75 000
Dødsfall voksen (23-75 år)
300 000
Behandlingsutgifter etter hjemkomst
25 000
25 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Såfremt du har imøtekommet kravene til reiseforsikringen, har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert. Denne er gyldig så lenge man leier bil fra et registrert bilutleiefirma og forholdet i sin helhet er betalt med ditt Sparebanken Sør Visa-kort.

Forsikringen dekker egenandelen ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy med inntil 20 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inkludert i reiseforsikringen
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Med Sparebanken Sør Visa har du også muligheten til å tegne deg forsikring mot ID-tyveri. Denne dekker blant kostnadene knyttet til juridisk bistand ved ID-tyveri og nettkrenkelse, samt tapte inntekter som følge av denne. Samtidig er det verdt å merke seg at satsene har et øvre tak på én million for førstnevnte og inntil hundre tusen for sistnevnte. Forsikringen kan også bidra til å fjerne uønsket og ulovlig innhold publisert på nett som følge av ID-tyveri.

For å kunne tegne forsikringen forutsettes det også at man har et aktiv kundeforhold hos Sparebanken Sør, og så lenge dette er imøtekommet, er denne gjeldende over hele verden for både innehaveren og faste husstandsmedlemmer.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AIG Europe S.A.
Pris
49 kr/mnd

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Sparebanken Sør
Org. nummer
937 894 538
Besøksadresse
Rådhusgata 9, 4611 Kristiansand
Postadresse
Postboks 200, 4662 Kristiansand
Telefon
(+47) 38 10 92 00
Sperre kort
(+47) 38 10 92 00
E-post
kunde­senter@ sor.no

Brukererfaring med Sparebanken Sør Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Sparebanken Sør Visa kredittkort?