MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Optin Bank forbrukslån

Optin Bank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Strålende
brukeropplevelse
• Enestående
kredittramme

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 10 000 – 500 000 kr

Løpetid: 1 – 5 år

Refinans: Inntil 15 år

Etablering: 0 – 1250 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente: 15,63 %. Etabl. geb: 0. 65.000 o/5 år. Kostnad: 26.984. Tot: 91.984


Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 9 banker samtidig via Uno Finans

Eff. rente 13,33 %. 80.000 o/5 år. Kostnad: 27.100. Totalt: 107.100
Annonselenke
Om du ikke trekker kjensel på navnet Optin Bank, så kan du trøste deg med at du neppe er alene. Banken så nemlig dagens lys så sent som i slutten av 2017, og åpnet først dørene for det norske markedet i mars året etter. Optin Bank er en teknologidrevet bank med fokus på smidige og fleksible finansielle løsninger, og holder til i landets hovedstad. Deres visjon er å sette standarden for hvordan betalinger skal skje i dag – og i fremtiden, så ambisjonsnivået er det i alle ingenting å si på.

Det store spørsmålet blir jo da om de klarer å leve opp til dette, og svaret på dette er vel tja. Uansett, foruten om forbrukslån kan Optin Bank også by på produkter som refinansiering, smålån og sparekonto.

Optin Bank: Forbrukslån med solid låneramme

På tross av sin korte fartstid har forbrukslånet allerede rukket å bli et riktig så populært produkt blant sine kunder, og ikke uten grunn. Optin Bank legger mye av sin stolthet i å være en teknologidrevet bank, og da er det kanskje ikke så unaturlig at de kan by på en av de mest innbydende hjemmesidene på markedet. Selv om dette ikke veier alt for tung i vår sammenligning, er det vanskelig å komme utenom at innpakningen har mye å si for inntrykket man sitter igjen med. I alle fall førsteinntrykket.

I og med at presentasjonen ikke er den avgjørende faktoren her, er det også greit å vite at banken kan skilte med andre konkurransedyktig vilkår. Det bys blant annet på en nominell sats ned mot småpene 7,9 %, mens etableringsgebyret er av det varierende slaget, og sågar kostnadsfritt for lån under 100 000. Samtidig er lånerammen på mellom 10 000 og 500 000 blant de aller mest fleksible på markedet, og det samme kan også sies om nedbetalingstiden som følger den gjeldende forskriften for utlån av usikret kreditt. I praksis innebærer dette at man kan få en nedbetalingstid på inntil fem år for forbrukslån, og inntil maksimalt femten år ved refinansiering.

Forbrukslån med forsikring

Betalings- eller låneforsikring er noe de fleste – i alle fall bedre – banker tilbyr, og Optin Bank er intet unntak. Som navnet tilsier er forsikringspolisen ment som en økonomisk sikring om noe skulle oppstå som fører til at du ikke kan nedbetale dine månedlige utgifter. Dette kan være poster som arbeidsledighet og -uførhet, kritisk sykdom, sykehusinnleggelse og i verste fall dødsfall.

Betalingsforsikring fra Optin Bank koster 7,5 % av dine månedlige ytelser, og legges da på toppen av termingebyret. Man kan huke av for betalingsforsikring i løpet av søknadsprosessen, og dersom man velger å gjøre dette er den gjeldende ut hele nedbetalingsperioden.

Betalingsfrihet ved behov

Med forbrukslån fra Optin Bank har man også muligheten til å søke om betalingsfrie måneder, som kan være en gunstig løsning å benytte seg av i perioder med trangere økonomiske kår, slik at man ikke havner bakpå med betalingen.

Hvor mange betalingsfrie måneder man søke om i løpet av nedbetalingstiden er vanskelig å si på stående fot, da man må ta kontakt med kundesenteret for å utarbeide en individuell løsning. Dersom man velger å benytte seg av en betalingsfri måned, unngår man i alle fall å betale det vanlige terminbeløpet, selv om det vil bli lagt til et gebyr på 249 kroner per gang man benytter seg av tilbudet.

Hvilke krav stilles til forbrukslån fra Optin Bank

Optin Bank stiller ingen krav til hva du ønsker å bruke de belånte midlene til, men uavhengig av dette er det visse krav du må imøtekomme for å i det hele tatt bli vurdert. Du må blant annet ha fylt 23 år, være norsk statsborger med en folkeregistret bostedsadresse, ikke ha noen tidligere betalingsanmerkninger og være fast ansatt med en årlig inntekt på minimum 250 000 kroner. I den sammenheng må du også kunne legge ved en kopi av din siste lønnsslipp når du søker.

Med forbrukslån fra Optin Bank stilles det heller ingen krav til sikkerhet, som innebærer at du hverken trenger å stille sikkerhet i eiendeler eller be noen stille som kausjonist. Forbrukslån uten sikkerhet gjør med andre ord lånet mindre risikabelt for deg, samtidig som byrden i større grad faller på utlåner. Dette er også grunnen til at forbrukslån ofte har høyere rente- og gebyrsatser enn mer tradisjonelle lån som bil og bolig.

Kundereisen

Vi har søkt om forbrukslån fra samtlige aktører på markedet, og for å kunne by på et helhetlig inntrykk av hver enkelt har vi sett nærmere på selve søknadsprosessen, den effektive renten vi endte opp med og de totale kostnadene for lånet.

Hos Optin Bank søkte vi om et lån på 100 000 kroner med en nedbetalingstid på 5 år. Aktøren byr på et enkelt og intuitivt søknadsskjema, hvor man først fyller inn all nødvendig informasjon, og dernest avslutter med å signere med enten BankID eller BankID på mobil.

Optin Bank avslo søknaden umiddelbart, og vi har derfor hentet ut relevante tall og data fra Finansportalen.Testen av Optin Bank forbrukslån er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-23
Vår vurdering (poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 27,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 12,5 %

Rente og gebyrer

Optin Bank oppnår 51/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Aktøren skal ha skryt for sine gode gebyrvilkår, men det samme kan dessverre ikke sies om rentesatsen, som langt på vei er nærmere bunnen enn toppen av skalaen. Dermed plasserer man seg trygt inn i midtsjiktet.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 69/100 poeng. Optin Bank scorer egentlig jevnt over riktig så bra i flere kategorier her, og kan blant annet skilte med en solid låneramme og overlegen responstiden (som er den totale behandlingstiden). Der lånet derimot stikker seg ut i negativ retning er på den lite fleksible tilnærming til betalingsutsettelse, som mer eller mindre er det eneste virkelige negative å spore her.

Brukeropplevelse

Videre får Optin Bank 87/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Om det er et sted aktøren virkelig skinner, så er det på dette punktet. Optin Bank har en av de mest innbydende hjemmesidene på markedet, og følgelig er alt det man skulle kunne forvente på plass, slik som en enkel og intuitiv søknadsprosess, mulighet for BankID og lett tilgjengelig prisliste. Det eneste vi faktisk har å plukke på her er at man ikke har tilgang på avtalevilkårene før man faktisk har begynt å søke, og at man ikke kan ta direkte kontakt med banken via deres hjemmesider, selv om de naturligvis kan nåes via mail og telefon.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Optin Bank 56/100 poeng. Til nykommer å være må det sies at Optin Bank har fått til mye positivt. Hjemmesiden og dens tilknyttede tjenester er blant de mer strøkne man kan komme over, samtidig som responstiden er på høyde med det aller beste på markedet. Der banken derimot må tåle å få en del tyn er på vilkårene tilknyttet renter og gebyrer ved større lånesummer, som langt på vei er med å trekke ned det ellers gode inntrykket vesentlig.


Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 9 banker samtidig via Uno Finans

Eff. rente 13,33 %. 80.000 o/5 år. Kostnad: 27.100. Totalt: 107.100
Annonselenke

Fordeler med Optin Bank forbrukslån

 • Suveren brukeropplevelse
 • Enestående låneramme
 • Mulighet for betalingsfri måned
 • Mulighet for å tegne seg betalingsforsikring

Ulemper

 • Middelmådige rente- og gebyrsatser
 • Høyt etableringsgebyr ved lån over 250 000 (1250 kroner)
 • Høyt termingebyr ved lån over 250 000 (95 kroner)

Rente og gebyrer

Kredittramme
Forbrukslån og refinansiering
10 000 – 500 000 kr
Løpetid
Forbrukslån
1 – 5 år
Refinansiering
Inntil 15 år
Renter
Nominell rente
7,9 – 19,9 %
Gjennomsnittlig nominell rente
14,61 %
Effektiv rente for forbrukslån
15,63 % (eks)
Effektiv rente ved refinansiering
15,4 % (eks)
Etableringsgebyr
Lån og refinansiering inntil 100 000 kroner
0 kr
Lån og refinansiering mellom 100 000 og 250 000 kroner
950 kr
Lån og refinansiering fra 250 000 kroner
1250 kr
Generelle gebyrer
Termingebyr for lån og refinansiering inntil 100 000 kroner
0 kr/mnd
Termingebyr for lån og refinansiering mellom 100 000 og 250 000 kroner
55 kr/mnd
Termingebyr for lån og refinansiering fra 250 000 kroner
95 kr/mnd
Betalingsfri måned
249 kr/gang
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Låneeksempel
Forbrukslån
Eff. rente: 15,63 %. Etabl. geb: 0. 65.000 o/5 år. Kostnad: 26.984. Tot: 91.984
Refinansiering
Eff. rente: 15,4 %. Etabl. geb: 950. 150.000 o/5 år. Kostnad: 61.327. Tot: 211.327

Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 9 banker samtidig via Uno Finans

Eff. rente 13,33 %. 80.000 o/5 år. Kostnad: 27.100. Totalt: 107.100
Annonselenke

Avdragsfrihet

Med forbrukslån fra Optin Bank har man muligheten til å søke om betalingsfri måned, men vær dog obs på at renter må betales som normalt. Hvor mange ganger man kan benytte seg av tilbudet er uvisst, da man må ta kontakt med kundesenteret for å utarbeide en individuell løsning, men den koster i alle fall 249 kroner per innvilgede gang.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

Betalingsforsikringen hos Optin Bank leveres av Insr Insurance Group ASA og dekker følgende poster:

 • Sykemelding (trer i kraft ved 100 % sykemelding i minst 30 sammenhengende dager)
 • Arbeidsledighet/permittering (utbetales ved 100 % arbeidsledighet, forutsett at permitteringen skjer minst 90 dager etter forsikringen trådde i kraft)
 • Sykehusinnleggelse
 • Arbeidsuførhet
 • Dødsfall

Ved sykemelding, innleggelse, arbeidsledighet og -uførhet beregnes erstatningen på daglig basis, med en sats på 1/30 av den månedlige ytelsen og utbetales etterskuddsvis i inntil 12 måneder per forsikringstilfelle. Ved dødsfall dekkes de månedlige ytelsene i sin helhet, mens alle poster har en dekningsgrad på totalt 36 måneder i løpet av hele forsikringstiden.

Det er også verdt å merke seg at polisen kun kan tegnes av personer som er mellom 18 og 65 år, er i fast jobb og ikke er kjent med forestående arbeidsledighet, permitteringer, sykdom eller skade

 • Du må være mellom 18 og 65 år
 • Du må være fullt arbeidsfør og jobbe minst 16 timer i uken som fast ansatt eller selvstendig næringsdrivende
 • Du må være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd
 • Du må være frisk, som vil si at du ikke er kjent med sykdom, symptomer på sykdom, eller skade som kan påvirke din arbeidsførhet
 • Du kan ikke være kjent med forutstående ufrivillig tap av arbeid

Betalingsforsikring hos Optin Bank koster 7,5 % av ditt månedlige terminbeløp, en sum som også inkluderer gebyrer

Hos Optin Bank kan du enkelt tegne deg forsikringen i løpet av søknadsprosessen eller via nettbanken i ettertid

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • Du må være minst 23 år
 • Du må være norsk statsborger og ha en folkeregistrert adresse
 • Du må være fast ansatt og kunne vise til en årlig inntekt på minimum 250 000 kroner
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Långiver
Optin Bank ASA
Org. nummer
913 944 658
Besøks­­adresse
Munkedamsveien 53 B, 0250 Oslo
Post­­adresse
Munkedamsveien 53 B, 0250 Oslo
Telefon
(+47) 21 50 75 00
E-post
hei@optinbank.no

Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 9 banker samtidig via Uno Finans

Eff. rente 13,33 %. 80.000 o/5 år. Kostnad: 27.100. Totalt: 107.100
Annonselenke

Brukererfaring med Optin Bank forbrukslån

Hva er din erfaring med Optin Bank forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring