Test av Eurocard Gold Mastercard kredittkort

Eurocard Gold Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reisende
• Forsikringer

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 40 dager

Årsavgift: 645 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 33,87 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2086. Totalt: 17.086

Kort fortalt kan Eurocard Gold anses som en mer ydmyk versjon av sin storebror Eurocard Platinum, som i motsetning til Gold-varianten både har utvidet reiseforsikring, tilgang til Concierge Service og medlemskap i Priority Pass. For den som måtte lure utstedes Eurocard av det svenske finanskonsernet Skandinaviska Enskilda Banken, som populært bare lyder navnet SEB.

Det som taler for Eurocard Gold er at både aldersgrensen og årsavgiften – pålydende 645 kroner – er lavere enn hos Platinum, samtidig som du får tilgang til rabatter på advokatbistand og taxi gjennom Norgestaxi. Videre får du også gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, samt tilgang til en håndfull flyplasslounger rundt omkring i Europa. Utover reiseforsikringen har du også muligheten til å tegne deg flere tilleggsforsikringer.

Kort oppsummert er Eurocard Gold et kredittkort med en rekke fordeler, samtidig som den også har høye gebyrer og en høy effektiv rente. Om man nå vurderer disse punktene opp mot hverandre sitter man fort igjen med et kort i det midterste sjiktet.

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet

I og med at Eurocard Gold har reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, er ikke dette noe du trenger å tegne ved siden av, og vipps, så har du en bekymring mindre når du skal ut å reise. Det forutsettes imidlertid at du betaler minimum 50 % av reisens totale transportkostnader med kredittkortet for at reiseforsikringen skal være gjeldende.

Når dette kravet er innfridd gjelder forsikringen på reiser med varighet på inntil 90 dager og dekker da enten kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 21 år eller inntil tre andre medreisende.

Få tilgang til flyplasslounger med Eurocard Gold

Med Eurocard Gold får du også tilgang til et knippe flyplasslounger omkring i Europa. Her kan du trekke deg tilbake og slappe av før eller mellom dine flyavganger, og det er jo aldri feil.

For å få innpass på loungene må du betale en sum i resepsjonen med kredittkortet ditt. Det kan også hende at du blir spurt om å vise frem ditt boardingpass når du ankommer de ulike loungene.

Eurocard tilbyr flere tilleggsforsikringer

Med Eurocard Gold har du i tillegg til den inkluderte reiseforsikringen også muligheten til å tegne deg en rekke tilleggsforsikringer, mer spesifikt betalings-, helse-, helårs ferie- og fritids-, ulykkes- og ID-forsikring med egenandelsdekning for leiebil.

Blant disse tilleggstjenestene koster ID-forsikring med egenandelsdekning for leiebil 69 kroner i måneden, mens betalingsforsikringen koster 0,85 % av din månedlige utestående saldo.

Testen av Eurocard Gold Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-15
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Eurocard Gold oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. I tillegg til å ha høye gebyrer kommer også kortet med et relativt høyt etableringsgebyr – hele 650 kroner – og da får man fort en god del trekk. Utover dette har kortet en grei rentesats, men totalt sett blir det ikke altfor imponerende.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 53/100 poeng. Eurocard har kort fortalt et meget snevert fordelsprogram, men tilgang på flyplasslounger skal man ikke kimse av. Men nå er det ikke her kortet skinner heller. Da bør man heller se på forsikringspakken, som både inkluderer reiseforsikring og muligheten for en rekke andre nyttige tjenester.

Brukeropplevelse

Videre får Eurocard Gold 98/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det så og si full pott på alle kriterier, og det er ikke noe annet enn imponerende. Rett og slett.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Kortet scorer jevnt over bra på flere punkter, men må nøye seg med litt pepper for de dårlige gebyrvilkårene, som i stor grad påvirkes av det nevnte etableringsgebyret. Men med tanke på det man får for prisen, er dette totalt sett et ganske så kurant kort.

Fordeler med Eurocard Gold Mastercard kredittkort

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Rabatter på advokatbistand og taxi
 • Tilgang til flyplasslounger
 • Ingen øvre kjøpsgrense
 • Mulighet for tilleggsforsikringer
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Årsgebyr
 • Høyt gebyr på uttak av kontanter
 • Relativt dyre forsikringer
 • Ugunstige vilkår for rente og gebyrer

Rabatter og bonusordninger

Eurocard Gold byr på et knippe rabatter, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Automatisk rabatt med Norgestaxi sin app – 22 % rabatt i Oslo og Akershus, 15 % i Buskerud og 10 % i Bergen, Stavanger, Drammen, Trondheim og Kongsberg
 • Automatisk rabatt gjennom samme app med TaxiKurir i Sverige – 5-15 % avhengig av når og hvor du reiser fra
 • ½ time fri konsultasjon og 20 % rabatt hos advokatfirmaet Hammervoll Pind DA på bistand og juridisk rådgivning innenfor en rekke ulike rettsområder

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
645 kr¹
Kredittramme
Inntil 100.000 kr
Rentefrihet
40 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10.000 kr/døgn og 20.000 kr/30 dager
Kontantuttak utlands
10.000 kr/døgn og 40.000 kr/30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 60 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 60 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 60 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,65 %
Årlig nominell rente
19,8 %
Årlig effektiv rente
33,87 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
100 kr
Hastekort
100 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Kopi av faktura
60 kr
Overføring fra kort til konto
100 kr
5 ekstra forfallsdager
50 kr (pr. kort/år)
10 ekstra forfallsdager
100 kr (pr. kort/år)
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1/60-del (min. 450 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 33,87 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2086. Totalt: 17.086
300 kroner for pensjonister og 245 kroner for Eurocard Corporate Gold-kunder

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Eurocard Gold. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er bosatt i Norden og er medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning i sitt nordiske hjemland. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – med en begrensning på inntil tre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og barn under 23 år med felles adresse. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Avbestilling
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 50 000 per skadetilfelle
Forsinket fremmøte
Inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Forsinket transportmiddel
Dersom reisearrangørens transportmiddel er forsinket med mer enn 4 timer, dekkes inntil 1000 kroner per person og inntil 2000 per skadetilfelle
Forsinket bagasje
Inntil 2000 kroner per person og inntil 8000 per skadetilfelle. Dersom forsinkelsen skjer ved siste destinasjon på hjemreisen, reduseres satsen til 500 kroner
Reiseavbrudd
Inntil 10 000 kroner per person og inntil 30 000 per skadetilfelle
Hjemtransport
Ubegrenset dekningsgrad
Reiseansvar
Inntil 6 000 000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke
Inntil 5 000 000 kroner per skadetilfelle
Reisegods
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 50 000 per skadetilfelle, mens enkeltgjenstander dekkes for inntil 7500 kroner per skadetilfelle
Remplassering ved tjenestereise
Inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 23 år – er dekket for inntil 600 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens barn – altså under fylte 23 år – også er dekket for inntil 600 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 30 000 kroner

Avtaletype: Inkludert
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Dekningen på denne forsikringen tilsvarer den inkluderte reiseforsikringen i Eurocard Gold. Forskjellen er at denne også dekker både deg og din familie uavhengig av om reisen er betalt med kortet ditt eller ikke.

Forsikringen dekker reiser på inntil 90 dager i hele verden, bortsett fra når du er hjemme eller på jobb. Eksempler på steder du er dekket er på hytta, på seiltur eller når du er på biltur.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring
Pris: 78 kr/mnd

Med helseforsikring kan du unngå helsekø og således få behandling raskere. Du får samtidig tilgang til medisinsk kompetanse og rådgivere 24 timer i døgnet.

Du er garantert spesialistvurdering innen 10 virkedager og garantert behandling eller operasjon innen 20. Du får også dekket kostnader relatert til behandling, reise og opphold bestilt av Vertikal Helse etter konsultasjon hos fastlege eller allmennlege.

Forsikringen har en månedlig pris på 320 kroner for voksne og 149 kroner for barn under 21 år.

Det kreves ingen helseerklæring ved innmelding.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: Vertikal Helse
Pris for voksne: 329 kr/mnd
Pris for barn under 21 år: 149 kr/mnd

Denne forsikringen dekker følgende poster:

 • Utgifter ved ID-tyveri
 • «Web clean-up» ved ID-misbruk på nett
 • Egenandelsdekning på leiebil
 • Tap av nøkler og verdipapirer
 • Tyveri av veske og dokumentmappe
 • Misbruk av SIM-kort m.m.

Forsikringen dekker – foruten om deg selv – ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 25 år. Dere er da dekket 24 timer i døgnet, både hjemme og på reise. Du betaler heller ingenting i egenandel.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: Codan Forsikring
Pris: 69 kr/mnd

Med ulykkesforsikring kan du få erstatning ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller.

Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil du fyller 75 år. Begge par variantene gjelder naturlig nok for 2 voksne, mens singel kun dekker deg selv.

Forsikringen dekker blant annet arr og andre kosmetiske skader. Ved benbrudd får du 5 000 kroner per ulykkestilfelle og ved sykehusinnleggelse får du 1 000 kroner per døgn, i opptil 90 døgn. Det vil si maks 90 000 kroner.

Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for standard varianten, mens pluss dekker inntil 2 000 000 kroner.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AXA France Vie
Pris singel standard: 100 kr/mnd
Pris par standard: 190 kr/mnd
Pris singel pluss: 190 kr/mnd
Pris par pluss: 355 kr/mnd

Med Eurocard Gold kan du også søke om betalingsforsikring, som dekker det utestående beløpet på fakturaen din ved kritisk sykdom eller dødsfall.

Forsikringen sørger for dekning ved ufrivillig arbeidsledighet, permittering og sykemelding utover 30 dager. Ved arbeidsledighet og sykemelding kan du få utbetalt opptil 100 000 kroner per skadetilfelle.

Ved kritisk sykdom eller dødsfall kan du få utbetalt en engangserstatning på opptil 100 000 kroner. Dersom du har mer enn ett kort og betalingsforsikringen er koblet til flere av disse, utbetales maksimalt 300 000 kroner.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AXA France Vie
Pris: 0,85 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
SEB Kort AB Oslofilialen NUF
Org. nummer
982 793 386
Kreditt­giver
SEB Kort AB Oslofilialen NUF
Org. nummer
982 793 386
Besøks­­adresse
Filipstad brygge 1, 0252 Oslo
Post­­adresse
Postboks 1373 Vika, 0114 Oslo
Telefon
(+47) 21 01 53 20
Sperre kort
(+47) 21 01 50 40
E-post
mastercard@sebkort.no

Hva er din erfaring med Eurocard Gold Mastercard kredittkort?