Test av Esso Mastercard kredittkort

Esso Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Drivstoffrabatt
hos Esso
• Rabatt på leiebil

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 75 000 kr

Rentefrihet: 40 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 31,13 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2232. Totalt: 17.232

At Esso Mastercard sikter seg inn på trofaste Esso-kunder kommer neppe som noen stor overraskelse på de aller fleste, og som de fleste andre bensinkjedespesifikke kredittkort, kan også Esso Mastercard primært skilte med rabatt på drivstoff som sitt fremste salgsargument. Kortet utstedes for øvrig av Skandinaviska Enskilda Banken, som populært bare går under kortformen SEB.

Utover den nevnte drivstoffrabatten – som du kan lese mer om i avsnittet under – bys det også på rimeligere bilvask og diverse andre Esso- og bilrelaterte rabatter. Alt i alt en ganske så standarisert pakke hva kredittkort med drivstoffrabatt angår. Ikke at det nødvendigvis er noe dårlig i seg selv, men det forutsetter samtidig at du er i overkant lojal mot din foretrukne kjede for at rabatten skal ha noen nevneverdig effekt.

Kortet kan i alle fall by på inntil 40 dager med rentefri kreditt, og en kredittramme på inntil 75 000 kroner med en årlig effektiv rente på 31,13 %.

Drivstoffrabatt: 40 øre rabatt per liter hos Esso

Som nevnt innledningsvis kan Esso Mastercard primært skilte med en drivstoffrabatt på 40 øre per fylte liter, og haken er naturlig nok at den kun gjelder ved Esso sine stasjoner. Ankepunktet her er at dette er en mer ugunstig ordning enn flere konkurrerende bensinkort, som kan skilte med drivstoffrabatt hos samtlige av landets stasjoner.

Fyller du mye hos Esso vil det merksnodig nok heller lønne seg å gå til anskaffelse av for eksempel 365Privat i stedet. Denne kan både skilte med en flat sats på 34 øre i drivstoffrabatt hos samtlige stasjoner i landet, samt ytterligere 3,65 % av dette igjen om du fyller hos Esso. Fyller du derimot litt overalt kan Santander Flexi Visa, med sine 4 % i rabatt, vise seg å være et bedre alternativ.

Øvrige rabatter med Esso MasterCard

Utover drivstoffrabatten får du også 20 % rabatt på bilvask hos Esso, samt hver sjette bilvask gratis om du benytter deg av kjedens rabatthefte. Med Esso Mastercard får du og 20 øre rabatt per liter ved kjøp av fyringsolje og parafin hos Esso Energi, i tillegg til ytterligere 30 øre i avslag om bestiller disse via nett. Utover dette har kortet sin egen E-shop med ulike produkter til nedsatt pris, spesialpris på Hurtigruten fire ganger i året og rabattavtaler med Europcar, Nordic Choice Hotels, STS Alpinreiser og sykkelmerket Merida.

Det er verdt å merke seg at drivstoffrabatten ikke bare begrenser seg til betjente Esso-stasjoner, du får også samme rabatt på ubetjente Esso Express-automater rundt omkring i landet.

Hvilke forsikringsmuligheter har man med Esso Mastercard?

Med Esso Mastercard har du muligheten til å tegne en rimelig ID-tyveriforsikring gjennom forsikringsselskapet Codan Forsikring. Det koster naturligvis litt ekstra, men er et rimelig alternativ for deg som ønsker denne typen forsikring. Med ID-forsikring får du blant annet juridisk bistand ved ID-tyveri, ran, misbruk av telefon eller SIM-kort, sykehusinnleggelse som følge av ulykke, feilfylling av drivstoff med mer.

Testen av Esso Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-19
Vår vurdering (poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Esso Mastercard oppnår 52/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan først og fremst skilte med relativt gode gebyrvilkår, men renten er derimot langt fra den beste på markedet, og da havner man fort i midtsjiktet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 40/100 poeng. Som navnet tilsier er Esso Mastercard primært myntet på den lojale kunden, og kan således by på både 40 øre rabatt per fylte liter og 20 % rabatt på bilvask. Utover dette har den også en rekke andre fordeler, og med tanke på at den retter seg mot bilinteresserte, er nok 25 % på leiebil den viktigste i denne sammenhengen. Drivstoffrabatten er ikke blant de beste på markedet, ei heller den dårligste, så totalt sett taler dette i stor grad for kortet. Det som derimot taler veldig i mot er mangelen på inkludert reiseforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får Esso Mastercard 78/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Kortet byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. Kortet har også muligheten for kontaktløs betaling, som mer eller mindre har blitt et «must» i disse tider, samt muligheten til å velge sin egen PIN-kode. På den negative siden kreves det innlogging for å kunne ta kontakt med utsteder, noe som fremstår som unødvendig tungvint.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 35/100 poeng. Som et bensinkort skorter Esso Mastercard på de virkelige gode rabattene, og selv om den scorer nokså bra på gebyrer, har den heller ikke de beste rentevilkårene. Summerer man så disse postene sitter man fort igjen med et nokså middelmådig kort.

Fordeler med Esso Mastercard kredittkort

 • 40 øre per liter i drivstoffrabatt hos Esso
 • Flere bilrelaterte og øvrige rabatter inkludert i kortet
 • Mulighet for tilleggsforsikringer
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Ingen drivstoffrabatt hos konkurrerende kjeder
 • Ingen reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Serviceavgift ved bruk av kredittreserve
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter

Rabatter og bonusordninger

Esso Mastercard byr på en rekke rabatter, og da særlig på bilrelaterte produkter. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 40 øre i drivstoffrabatt hos Esso
 • 20 % på bilvask, samt at hver sjette vask er gratis
 • Inntil 30 % rabatt hos utvalgte butikker gjennom DealPass
 • Rabatter hos Europcar – 25 % i Norge og 15 % i utlandet (med unntak av USA og Canada)
 • 15 % rabatt i helger og ferieperioder hos Nordic Choice Hotels i Norden og Baltikum
 • Spotprisavtale på strøm gjennom NorgesEnergi

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 75.000 kr
Rentefrihet
40 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10.000 kr/uttak og 4 dager
Kontantuttak utlands
10.000 kr/uttak og 20.000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,9 %
Årlig nominell rente
22,8 %
Årlig effektiv rente
31,13 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
100 kr
Familiekort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Kopi av faktura
60 kr
Kopi av bilag/transaksjon
50 kr
Overføring fra kort til konto
100 kr/gang
Serviceavgift ved bruk av kredittreserve
25 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1/60-del (min. 450 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 31,13 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2232. Totalt: 17.232

Forsikringer

Med ulykkesforsikring kan du få visse erstatninger om uhellet skulle inntreffe. Forsikringen dekker sykehusinnleggelse, konstaterte varige mén, ervervsmessig uførhet og bortgang som følge av ulykke.

Du mår være mellom 18 og 65 år for å kunne tegne forsikringen, og den er da gyldig inntil den dagen du fyller 75 år (dekningen for ervervsmessig uførhet opphører når du fyller 65 år). Du kan også velge å sikre din bedre halvdel så lenge begge har samme adresse i folkeregisteret.

Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for medisinsk- og ervervsmessig invaliditet og 500 000 ved dødsfall for standard varianten. For pluss varianten er denne derimot på henholdsvis 2 000 000 og 1 000 000 kroner.

Du er dekket av forsikringen i hele verden, døgnet rundt. Forsikringen gjelder uansett om du er dekket i andre selskaper og får erstatning fra en annen forsikringsavtale.

Forsikringen dekker:

 • Arr og andre kosmetiske skader
 • Benbrudd – kr 5000 per ulykkestilfelle
 • Sykehusinnleggelse – kr 1000 per døgn
 • Medisinsk invaliditet fra 3 %
 • Ervervsmessig uførhet med minimum 50 %
 • Dødsfall som følge av en ulykke

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AXA France Vie
Pris singel: 100 kr/mnd
Pris par: 190 kr/mnd
Pris singel pluss: 190 kr/mnd
Pris par pluss: 355 kr/mnd

ID-forsikring med Uflaks BIL er myntet på familier, og ment som en sikkerhet mot uforutsette hendelser. Den fungerer i praksis som et supplement til reise- og innboforsikring, og dekker utgifter knyttet til ID-tyveri, «web clean-up» ved ID-misbruk på nett og uforutsette hendelser i hverdagen, slik som tap av nøkler og papirer, tyveri av veske og dokumentmappe, samt feilfylling av drivstoff og rens av bilens interiør ved uhell i bilen og lignende.

Du er dekket av forsikringen 24 timer i døgnet – både hjemme og på reise – med en gunstig egenandel på 0 kroner. Du får dessuten tilgang til et spesialistpanel som vil guide deg gjennom opprydningsprosessen ved uhell.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: Codan Forsikring
Pris: 69 kr/mnd

Betalingsforsikring via Esso Mastercard dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ditt ved ufrivillig arbeidsledighet/permittering, samt arbeidsuførhet, sykemelding, sykehusopphold, kritisk sykdom og dødsfall.

Ved 100 % arbeidsledighet, permittering eller sykemelding dekkes 5 % av utestående saldo etter 30 dager, med en maksimal utbetalingssum på inntil 100 000 kroner. Ved kritisk sykdom eller dødsfall utbetales en engangserstatning på inntil 100 000 kroner.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AXA France Vie
Pris: 0,85 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kredittkortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
SEB Kort AB Oslofilialen NUF
Org. nummer
982 793 386
Kreditt­giver
Esso Norge AS
Org. nummer
914 803 802
Besøks­­adresse
Vestre Svanholmen 24, 4313 Sandnes
Post­­adresse
Postboks 8032, 4068 Stavanger
Telefon
(+47) 21 01 53 65
Sperre kort
(+47) 21 01 50 40
E-post
mastercard@sebkort.no

Hva er din erfaring med Esso Mastercard kredittkort?