Test av Esso Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
75 000 kr
Rente­frihet
40 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 31,13 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2232. Totalt: 17.232
At Esso Mastercard retter seg inn mot de mer trofaste Esso-kundene kommer nok neppe som noen overraskelse, og som de fleste andre bensinkjedespesifikke kredittkort der ute, kan også Esso Mastercard primært skilte med rabatt på drivstoff som sitt fremste salgsargument. Kortet utstedes for øvrig av Skandinaviska Enskilda Banken, som populært bare går under kortformen SEB.

Utover den nevnte drivstoffrabatten – som du kan lese mer om i avsnittet under – bys det også på rimeligere bilvask og diverse andre Esso- og bilrelaterte rabatter. Alt i alt en ganske så standardisert pakke hva kredittkort med drivstoffrabatt angår. Ikke at det nødvendigvis er noe dårlig i seg selv, men det forutsetter samtidig at du er i overkant lojal mot din foretrukne kjede for at rabatten skal ha noen nevneverdig effekt.

Kortet kan i alle fall by på inntil 40 dager med rentefri kreditt, og en kredittramme på inntil 75 000 kr kroner med en årlig effektiv rente på 31,13 %.

Drivstoffrabatt: 40 øre rabatt per liter hos Esso

Som nevnt innledningsvis kan Esso Mastercard først og fremst by på rabatt på drivstoff og satsen ligger her på 40 øre per fylte liter. Haken her er naturligvis at den kun gjelder ved Esso sine stasjoner, som vil si at dette er en langt mer ugunstig ordning enn kort som kan skilte med drivstoffrabatt uavhengig av kjede.

Fyller du mye hos Esso vil det merksnodig nok heller lønne seg å gå til anskaffelse av for eksempel 365Privat Mastercard i stedet. Denne kan nemlig både skilte med en flat sats på 34 øre i drivstoffrabatt hos samtlige stasjoner i landet, samt ytterligere 3,65 prosent på toppen av dette igjen om du fyller hos Esso. Fyller du litt overalt kan derimot Santander Flexi Visa, med sin rabattsats 4 prosent, vise seg å være et bedre alternativ.

Øvrige rabatter med Esso Mastercard

Utover selve drivstoffrabatten finnes det også en rekke andre ordninger her, selv om det nok må kunne sies at disse er et stykke unna førstnevnte. Med Esso Mastercard får du blant annet 20 prosent rabatt på bilvask hos Esso, samt hver sjette vask på huset om du velger å benytte deg av kjedens rabatthefte. All den tid bilen trenger pleie fra tid til annen, er jo ikke dette så dumt.

Ved siden av dette får man også tilgang til fordelsprogrammet DealPass, som kan skilte med inntil 30 prosent rabatt hos en rekke aktører innenfor et bredt segment av kategorier. For å benytte deg av denne er du nødt til å laste ned app-en Spendwise, som er SEB Kort sin egenutviklede mobile nettbank.

Den siste fordelsordningen får man hos hotellkjeden Nordic Choice, som kan by på 15 prosent rabatt i helger og ferieperioder ved alle deres fire kjeder i Norden og Baltikum.

Hvilke forsikringsmuligheter har man med Esso Mastercard?

Selv om Esso Mastercard ikke kan skryte på seg å ha noen inkluderte forsikringer, har man i alle fall muligheten til å tegne seg noen gunstige forsikringer ved siden av.

Den første av disse er ulykkesforsikring, som naturlig nok dekker deg ved ulykker og mer spesifikt ting som benbrudd, sykehusinnleggelse, kosmetiske skader, invaliditet og dødsfall. Premien ligger her på mellom 100 og 355 kroner per måned avhengig av hvor mange dere er og hvor høy dekningsgrad man ønsker seg. På samme tid har du også muligheten til å tegne deg betalingsforsikring, som på mange måter dekker mye av det samme som ulykkesforsikringen. Forskjellen mellom disse er at betalingsforsikringen hjelper deg med dine månedlige utgifter om du blir hindret fra å kunne utføre ditt normale arbeid, slik som ved sykdom, skade eller arbeidsledighet.

Den siste forsikringen du kan tegne deg er ID-forsikring med egenandelsdekning for leiebil, og denne er langt på vei den mest interessante blant disse. Foruten om å gi deg dekning ved tilfeller av ID-tyveri, vil den også kunne dekke din egenandel ved tyveri av eller skade på leiebil med inntil 20 000 kroner per skadetilfelle mot en prislapp på 69 kroner per måned. Årsaken til at denne forsikringen har en såpass høy status i kredittkortmarkedet er at den er lovpålagt ved leie av bil i utlandet, og alternativet er dermed å tegne denne på stedet hos utleier. Dette har ofte vist seg å bli langt dyrere enn den hadde trengt å være, så om du pleier å leie bil på dine utenlandsturer, er denne så absolutt å anbefale.

Testen av Esso Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-12

Vår vurdering (poengsum): 3/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Esso Mastercard oppnår 52/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan først og fremst skilte med relativt gode gebyrvilkår, men renten er derimot langt fra den beste på markedet, og da havner man fort i midtsjiktet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 40/100 poeng. Som navnet tilsier er Esso Mastercard primært myntet på den lojale kunden, og kan således by på både 40 øre rabatt per fylte liter og 20 % rabatt på bilvask. Utover dette har den også en rekke andre fordeler, og med tanke på at den retter seg mot bilinteresserte, er nok 25 % på leiebil den viktigste i denne sammenhengen. Drivstoffrabatten er ikke blant de beste på markedet, ei heller den dårligste, så totalt sett taler dette i stor grad for kortet. Det som derimot taler veldig i mot er mangelen på inkludert reiseforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får Esso Mastercard 78/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Kortet byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. Kortet har også muligheten for kontaktløs betaling, som mer eller mindre har blitt et «must» i disse tider, samt muligheten til å velge sin egen PIN-kode. På den negative siden kreves det innlogging for å kunne ta kontakt med utsteder, noe som fremstår som unødvendig tungvint.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 35/100 poeng. Som et bensinkort skorter Esso Mastercard på de virkelige gode rabattene, og selv om den scorer nokså bra på gebyrer, har den heller ikke de beste rentevilkårene. Summerer man så disse postene sitter man fort igjen med et nokså middelmådig kort.

Fordeler

 • Drivstoffrabatt på 40 øre per liter hos Esso
 • Flere bilrelaterte og øvrige rabatter inkludert i kortet
 • Mulighet for tilleggsforsikringer
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Ingen drivstoffrabatt hos konkurrerende kjeder
 • Ingen reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Serviceavgift ved bruk av kredittreserve
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter

Rabatter og bonusordninger

 • Drivstoffrabatt: 40 øre per liter i avslag på bensin og diesel hos Esso
 • Bilvask: 20 % på bilvask, samt hver sjette vask gratis om du benytter deg av kjedens rabatthefte
 • DealPass: Inntil 30 % rabatt hos utvalgte restauranter
 • Europcar: Inntil 25 % i Norge og 15 % i utlandet (med unntak av USA og Canada) ved leie av bil
 • Nordic Choice Hotels: 15 % rabatt i helger og ferieperioder hos kjedens hoteller i Norden og Baltikum
 • NorgesEnergi: Spotprisavtale på strøm til medlemspris

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 75 000 kr
Rentefrihet
40 dager
Kortutsteder
SEB Kort
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10 000 kr/uttak og 4 dager
Kontantuttak utlands
10 000 kr/uttak og 20.000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,9 %
Årlig nominell rente
22,8 %
Årlig effektiv rente
31,13 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
100 kr
Familiekort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Kopi av faktura
60 kr
Kopi av bilag/transaksjon
50 kr
Overføring fra kort til konto
100 kr/gang
Serviceavgift ved bruk av kredittreserve
25 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1/60-del (min. 450 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 31,13 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2232. Totalt: 17.232

Forsikringer

Med ulykkesforsikring er du dekket ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller. Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil dagen du fyller 75 år, selv om dekningen ved ervervsmessig uførhet opphører i det man fyller 65 år.

Dekning
Pr. skade
Totalt
Sykehusinnleggelse
1000/døgn
90 000
Benbrudd
5000
30 000
Arr og annen kosmetisk skade
150 000
150 000
Ulykke invaliditet (standard)
1 000 000
Ulykke invaliditet (pluss)
2 000 000
Dødsfall (standard)
500 000
Dødsfall (pluss)
1 000 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AXA France Vie
Pris standard
100 kr/mnd (singel)
190 kr/mnd (par)
Pris pluss
190 kr/mnd (singel)
355 kr/mnd (par)

Som navnet tilsier, dekker utvidet ID-forsikring med egenandelsdekning for leiebil, tilfeller av både identitetsmisbruk og ved tyveri og kaskoskader på leiebil. Foruten om kortinnehaver dekkes også ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn under 25 år. Ved siden av dette må sikrede også ha fast bostedsadresse i Norden og være medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning et annet sted i Norden.

Dekning
Pr. skade
ID tyveri og «Web Clean Up»
1 500 000
Veskeforsikring
5000
Verdipapirforsikring
10 000
Misbruk av kredittkort
5000
Misbruk av SIM kort
10 000
Ran ved uttak fra minibank
10 000
Sykehusinnleggelse som følge av ulykke
500/døgn
Feilfylling
10 000
Nøkkelforsikring
10 000
Bagasje
10 000
Rens av bilens interiør
10 000
Egenandelsdekning for leiebil
20 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Codan Forsikring
Pris
69 kr/mnd

Betalingsforsikringen hos SEB Kort dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 63 år – selv om forsikringen gjelder frem til du fyller 65 år – være fullt arbeidsfør og jobbe minst 17 timer per uke, registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i enten Norge, Sverige eller Danmark.

Med Esso Mastercard dekkes det høyeste beløpet av enten fem prosent av din utestående saldo beregnet fra skadedato eller det oppgitte beløpet i tabellen, som her er det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle. Varigheten er her hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle, og om varighet ikke er oppgitt utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100 %)
100 000 kr
120 dg¹
120 dg
30 dg
Sykdom (100 %)
100 000 kr
90 dg¹
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse²
100 000 kr
30 dg¹
7 dg
30 dg
Kritisk sykdom
100 000 kr
30 dg
30 dg
Dødsfall
100 000 kr
0 dg
0 dg
Etter den angitte perioden vil forsikringen kunne innfri resten av utestående saldo
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AXA France Vie
Pris
0,85 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
SEB Kort AB Oslofilialen
Org. nummer
982 793 386
Besøksadresse
Filipstad brygge 1, 0252 Oslo
Postadresse
Postboks 1373 Vika, 0114 Oslo
Telefon
(+47) 21 01 53 50
Sperre kort
(+47) 21 01 50 40
E-post
mastercard@ sebkort.no

Brukererfaring med Esso Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Esso Mastercard kredittkort?