Test av Møre Mastercard Pluss kredittkort

Møre Mastercard Pluss kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reiseforsikring med
egenandelsforsikring
for leiebil inkl.
• Gebyrfrie uttak i utlandet

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 250 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 23,9 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1518. Totalt: 16.518

Sparebanken Møre i sin nåværende form ble til den 1. april 1985 gjennom en sammenslutning av flere lokale sparebanker, selv om den eldste av disse – Herrøe og Røvde Sparebank – ble etablert allerede i 1843.

Sparebanken Møre har per dags dato i alt fire kort på det norske markedet – henholdsvis Møre Mastercard, Møre Mastercard Ekstra, Møre Mastercard Ung og Møre Mastercard Pluss – hvorav sistnevnte på mange måter er selve kronjuvelen i samlingen. Haken derimot – som navnet også indikerer – er at dette er et pluss-produkt, som vil si at du allerede må ha et veletablert kundeforhold til banken.

Om du har dette, er det dog mye positivt å hente her. For det første får man en kredittgrense på romslige 250 000 kroner, de ettertraktede tjenestene Priority Pass og Concierge Service, samt en meget gunstig reise- og avbestillingsforsikring som også dekker egenandel ved skade på leiebil. Kort og godt det meste man kan forvente seg av et reisekort i toppsjiktet.

Utover dette har kortet den sedvanlige perioden på 45 dager med rentefri kreditt og en effektiv rente på drøye 23,9 %.

Hva taler for Møre Mastercard Pluss?

Inntrykket om at dette først og fremst er et reisekort kommer kanskje tydeligst frem når man tar en titt på gebyrsatsene. Ved kontantuttak innenlands vil det nemlig koste deg svimlende én prosent av summen du skal ta ut, i tillegg til ytterligere 40 kroner på toppen av dette. Ikke rett så gunstig med andre ord. Utenlands er det derimot ingenting å utsette, der løper det nemlig ingen gebyrer ved uttak.

Og dette inntrykket forsterkes ytterligere ved inkludering av nevnte Priority Pass og den noe mer eksklusive Concierge Service. Med Møre Mastercard Pluss har man i utgangspunktet allerede tilgang til OSL Lounge på Gardermoen og Business Lounge på Sola, men med Priority Pass får man også tilgang til mer enn 600 VIP-lounger over hele kloden, uavhengig av hvilket flyselskap man velger å reise med. Tjenesten koster 192 kroner per person per besøk, men fordelen er at man har muligheten til å ta med seg reisefølget om man ønsker dette.

Concierge Service er på sin side en informasjons- og bookingservice. Tjenesten fungerer så enkelt som at den kan hjelpe deg med reservasjon av bord på restauranter, bestilling av billetter til diverse arrangementer og konserter og booking av hotell og leiebil med mer. Rett og slett et gullkantet tilbud for den stadig er på farten.

Når det kommer til rene rabattordninger, finnes det kun ett tilbud, nemlig 20 prosent rabatt på leiebil gjennom Avis.

Hva er vel et reisekort uten forsikring

Det skal vanskelig la seg gjøre å kunne omtales som et reisekort uten å ha reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, noe Møre Mastercard Pluss naturlig nok har. Denne er dessuten gyldig på enhver reise du foretar deg, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med selve kortet. Så lenge dette kravet imøtekommes er forsikringen gjeldende i hele verden med en varighet på inntil 90 dager, i tillegg til at den også dekker egenandelen ved skade på leiebil, som fort kan bli en kostbar affære om man er nødt til å tegne den hos forhandleren.
Reiseforsikringen dekker foruten om kortholder, også ektefelle/samboer og ugifte barn under 20 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd, samt at reisen må startes og avsluttes på din folkeregistrerte adresse.

Ved siden av dette har man også kjøpsforsikring inkludert i kortet, som er meget kjekt å ha om man skulle være så uheldig å miste en vare eller få denne frastjålet. Samtidig er det også verdt å merke seg at det vil tilkomme en egenandel på 1000 kroner med et øvre tak på 25 000 kroner per skadetilfelle, og totalt 50 000 kroner i løpet av den totale forsikringsperioden.

Møre Mastercard Pluss: Et mer enn kurant reisekort

Det er vanskelig å komme utenom at Møre Mastercard Pluss først og fremst egner seg som et reisekort, men på akkurat det punktet gjør den også sine saker bra. Her får man nemlig alt man kan forvente seg av en habil reisekompanjong, alt fra gebyrfrie kontantuttak og eksklusive tilleggstjenester til en solid forsikringspakke.

Blant de mindre positive aspektene finner man den svimlende kostnaden man må ut med ved behov for uttak av kontanter i Norge og mangelen på et utpreget fordelsprogram. Visst kan man få leiebil til en gunstigere pris, men denne er nok først og fremst gunstig når man beveger seg utenfor landegrensene.
Med det sagt er kortet riktig så billig i drift, så om du først og fremst er på utkikk etter et gunstig reisekort, kan dette fort være den riktige løsningen for deg.

Testen av Møre Mastercard Pluss kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-05-12
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Møre Mastercard Pluss oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Selv om kortet kanskje ikke har de aller beste rentevilkårene, glimter den i alle fall til med gebyrfrie uttak i utlandet, og dette er i seg selv grunn nok til å komme såpass godt ut som den faktisk gjør her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 63/100 poeng. Ei heller kan Møre Mastercard Pluss by noen særlige fordelaktige bonuser, men i og med at kortet både kommer med Priority Pass og en ganske så solid reise- og avbestillingsforsikring med inkludert egenandelsforsikring for leiebil, klarer den også her å rette opp inntrykket.

Brukeropplevelse

Videre får Møre Mastercard Pluss 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig det meste at det man man forventer av en moderne banktjeneste på plass. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Det eneste som dermed er med på å trekke ned inntrykket her er det tidligere nevnte fordelsprogrammet og mangelen på valg av egen PIN-kode.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Alt i alt kommer Møre Mastercard Pluss riktig så godt ut på de aller fleste punkter her. På den positive siden kan kortet både skilte med Concierge Service, Priority Pass, gebyrfrie uttak i utlandet og reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsdekning ved leie av bil. Kort og godt det meste man kan forvente av et kredittkort i dagens landskap. Det eneste negative er dermed den magre bonusordningen, med i og med at dette veies godt opp av fordelene, er det egentlig pent lite å klage på her totalt sett.

Fordeler med Møre Mastercard Pluss kredittkort

 • Reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsdekning ved leiebilforhold
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Gunstige gebyrsatser
 • Concierge Service og Priority Pass inkludert i kundeforholdet
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Meget snevert fordelsprogram
 • Skyhøye gebyrer ved uttak av kontanter i innland

Rabatter og bonusordninger

Selv om det ikke er all verden å spore her, får man i alle fall 20 % rabatt på leiebil gjennom Avis

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
Inntil 250.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
20.000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr
Kontantuttak over skranke
0 kr
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,8 %
Årlig nominell rente
21,62 %
Årlig effektiv rente
23,9 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd¹
Innfrielse eller overføring til annet kredittkort
0 kr
Nødkontanter
300 kr
Priority Pass
192 kr/besøk
Regningsbetaling og overføring
25 kr + 1 % av sum²
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 23,9 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1518. Totalt: 16.518
Belastes også om du har AvtaleGiro uten eFaktura
Betaling eller overføring fra kort til konto i nett- og mobilbank

Forsikringer

Med Møre Mastercard Pluss har man en gunstig reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, og denne er gjeldende så lenge man betaler halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Dette vil si at den er uavhengig av transportmiddel, men dersom man benytter noe annet enn fly stilles det krav om minst én overnatting i løpet av reisen. På toppen av dette kreves det og at man er medlem av norsk folketrygd, har bostedsadresse i Norge og er registrert i Folkeregisteret.

Så lenge disse kravene er innfridd er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og øvrige faste husstandsmedlemmer – være seg ektefelle, samboer og barn under 20 år – eller inntil tre andre medreisende.

Sykdom på reise og hjemtransport
Ubegrenset erstatningssum
Evakuering (krig, uro og naturkatastrofer)
Inntil 35 000 kroner per person og inntil 100 000 kroner per skadetilfelle
Forsinket fremmøte
Inntil 10 000 kroner per person eller inntil 25 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket avgang
Inntil 1500 kroner per person eller inntil 4000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket bagasje
Dersom bagasje blir forsinket med mer enn fire timer dekkes inntil 3000 kroner per person
Reisegods
Inntil 15 000 kroner per person eller inntil 30 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Verdigjenstander
Inntil 15 000 kroner per person eller inntil 20 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Øvrige gjenstander
Inntil 10 000 kroner samlet per skadetilfelle
Innhenting av fastlagt reiserute som følge av sykdom
Inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Avbrutt reise
Inntil 1000 kroner per person per døgn og inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
For barn og personer mellom 20 og 70 år er man dekket for inntil 400 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens denne satsen reduseres til 100 000 for personer mellom 70 og 75 år
Egenandelsdekning ved leiebil
For at egenandelsforsikringen for leiebil skal være gjeldende må leieforholdet i sin helhet ha blitt betalt med kredittkortet, men så lenge dette er på plass dekker den egenandelen med inntil 12 000 kroner per skadetilfelle. Samtidig er det også verdt å merke seg at forsikringen ikke gjelder ved skader på leasingbiler, helårsleide biler, biler via bilpool eller skader som oppstår på leiebilens tilleggsutstyr alene

Samtidig er det også verdt å merke seg at ved både reisegods og behandlingsutgifter i forbindelse med ulykker tilkommer en egenandel på 500 kroner.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Fremtind Forsikring

Med Møre Mastercard Pluss sin kjøpsforsikring dekkes varens beløp om denne helt eller delvis går tapt eller skadet ved en plutselig og ytre begivenhet som ikke skyldes forsikrede selv. I hovedsak er det to begivenheter som dekkes, og dette er henholdsvis tyveri og ulykke.

Ved tyveri vil forsikrede få utbetalt varens aktuelle kjøpspris, mens man ved ulykker enten vil motta en sum tilsvarende reparasjonsomkostningene, alternativt den reelle kjøpssummen om varen ikke kan repareres eller hvis reparasjonskostnadene overstiger den originale kjøpsprisen. For at forsikringen skal være gyldig må varen også ha blitt betalt – enten delvis eller i sin helhet – med kortet i en og samme transaksjon, og så lenge dette er på plass er den gyldig i 45 dager fra varen ble kjøpt.

Samtidig er det også verdt å merke seg at det vil tilkomme en egenandel på 1000 kroner, og at forsikringen har en begrensning på 25 000 kroner per skadetilfelle og totalt 50 000 kroner i løpet av den totale forsikringsperioden. Forsikringen kan dessuten høyst erstatte to separate skadetilfeller over en periode på tolv måneder, hvor alle skader som er forårsaket av en og samme hendelse anses som en enkeltstående sak.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: BNP Paribas Cardif

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha et norsk personnummer
 • Du må være fordelskunde i banken
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Sparebank 1 Gruppen AS
Org. nummer
975 966 372
Kreditt­giver
Sparebanken Møre
Org. nummer
937 899 319
Besøks­­adresse
Keiser Wilhelms gate 29, 6003 Ålesund
Post­­adresse
Postboks 121, 6001 Ålesund
Telefon
(+47) 70 11 30 00
Sperre kort
(+47) 70 11 30 00
E-post
kundeservice@sbm.no

Hva er din erfaring med Møre Mastercard Pluss kredittkort?