Test av Møre Mastercard Pluss kredittkort

Kreditt­grense
250 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 23,9 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1518. Totalt: 16.518
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
Sparebanken Møre i sin nåværende form ble til den 1. april 1985 gjennom en sammenslutning av flere lokale sparebanker, selv om den eldste av disse – Herrøe og Røvde Sparebank – ble etablert allerede i 1843.

Sparebanken Møre har per dags dato i alt fire kort på det norske markedet – henholdsvis Møre Mastercard, Møre Mastercard Ekstra, Møre Mastercard Ung og Møre Mastercard Pluss – hvorav sistnevnte på mange måter er selve kronjuvelen i samlingen. Haken derimot – som navnet også indikerer – er at dette er et pluss-produkt, som vil si at du allerede må ha et veletablert kundeforhold til banken.

Om du har dette, er det dog mye positivt å hente her. For det første får man en kredittgrense på romslige 250 000 kroner, de ettertraktede tjenestene Priority Pass og Concierge Service, samt en meget gunstig reise- og avbestillingsforsikring som også dekker egenandel ved skade på leiebil. Kort og godt det meste man kan forvente seg av et reisekort i toppsjiktet.

Utover dette har kortet den sedvanlige perioden på 45 dager med rentefri kreditt og en effektiv rente på drøye 23,9 %.

Hva taler for Møre Mastercard Pluss?

Inntrykket om at dette først og fremst er et reisekort kommer kanskje tydeligst frem når man tar en titt på gebyrsatsene. Ved kontantuttak innenlands vil det nemlig koste deg svimlende én prosent av summen du skal ta ut, i tillegg til ytterligere 40 kroner på toppen av dette. Ikke rett så gunstig med andre ord. Utenlands er det derimot ingenting å utsette, der er det nemlig ingen gebyrer ved uttak.

Og dette inntrykket forsterkes ytterligere ved inkludering av nevnte Priority Pass og den noe mer eksklusive Concierge Service. Med Møre Mastercard Pluss har man i utgangspunktet allerede tilgang til OSL Lounge på Gardermoen og Business Lounge på Sola, men med Priority Pass får man også tilgang til mer enn 600 VIP-lounger over hele kloden, uavhengig av hvilket flyselskap man velger å reise med. Tjenesten koster 192 kroner per person per besøk, men fordelen er at man har muligheten til å ta med seg reisefølget om man ønsker dette.

Concierge Service er på sin side en informasjons- og bookingservice. Tjenesten fungerer så enkelt som at den kan hjelpe deg med reservasjon av bord på restauranter, bestilling av billetter til diverse arrangementer og konserter og booking av hotell og leiebil med mer. Rett og slett et gullkantet tilbud for den stadig er på farten.

Når det kommer til rene rabattordninger, finnes det kun ett tilbud, nemlig 20 prosent rabatt på leiebil gjennom Avis.

Hva er vel et reisekort uten forsikring

Det skal vanskelig la seg gjøre å kunne omtales som et reisekort uten å ha reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, noe Møre Mastercard Pluss naturlig nok har. Denne er dessuten gyldig på enhver reise du foretar deg, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med selve kortet. Så lenge dette kravet imøtekommes er forsikringen gjeldende i hele verden med en varighet på inntil 90 dager, i tillegg til at den også dekker egenandelen ved skade på leiebil, som fort kan bli en kostbar affære om man er nødt til å tegne den hos forhandleren.

Reiseforsikringen dekker foruten om kortholder, også ektefelle eller samboer og ugifte barn under 20 år. Sikrede må også være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd, samt at reisen må startes og avsluttes på din folkeregistrerte adresse.

Ved siden av dette har man også kjøpsforsikring inkludert i kortet, som er meget kjekt å ha om man skulle være så uheldig å miste en vare eller få denne frastjålet. Samtidig er det også verdt å merke seg at det vil tilkomme en egenandel på 1000 kroner med et øvre tak på 25 000 kroner per skadetilfelle, og totalt 50 000 kroner i løpet av den totale forsikringsperioden.

Møre Mastercard Pluss: Et mer enn kurant reisekort

Det er vanskelig å komme utenom at Møre Mastercard Pluss først og fremst egner seg som et reisekort, men på akkurat det punktet gjør den også sine saker bra. Her får man nemlig alt man kan forvente seg av en habil reisekompanjong, alt fra gebyrfrie kontantuttak og eksklusive tilleggstjenester til en solid forsikringspakke.

Blant de mindre positive aspektene finner man den svimlende kostnaden man må ut med ved behov for uttak av kontanter i Norge og mangelen på et utpreget fordelsprogram. Visst kan man få leiebil til en mer gunstig pris, men denne er nok først og fremst gunstig når man beveger seg utenfor landegrensene.

Med det sagt er kortet riktig så billig i drift, så om du først og fremst er på utkikk etter et gunstig reisekort, kan dette fort være den riktige løsningen for deg.

Testen av Møre Mastercard Pluss kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2022-03-15

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Møre Mastercard Pluss oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Selv om kortet kanskje ikke har de aller beste rentevilkårene, glimter den i alle fall til med gebyrfrie uttak i utlandet, og dette er i seg selv grunn nok til å komme såpass godt ut som den faktisk gjør her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 65/100 poeng. Ei heller kan Møre Mastercard Pluss by noen særlige fordelaktige bonuser, men i og med at kortet både kommer med Priority Pass og en ganske så solid reise- og avbestillingsforsikring med inkludert egenandelsforsikring for leiebil, klarer den også her å rette opp inntrykket.

Brukeropplevelse

Videre får Møre Mastercard Pluss 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig det meste at det man man forventer av en moderne banktjeneste på plass. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Det eneste som dermed er med på å trekke ned inntrykket her er det tidligere nevnte fordelsprogrammet og mangelen på valg av egen PIN-kode.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Alt i alt kommer Møre Mastercard Pluss riktig så godt ut på de aller fleste punkter her. På den positive siden kan kortet både skilte med Concierge Service, Priority Pass, gebyrfrie uttak i utlandet og reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsdekning ved leie av bil. Kort og godt det meste man kan forvente av et kredittkort i dagens landskap. Det eneste negative er dermed den magre bonusordningen, med i og med at dette veies godt opp av fordelene, er det egentlig pent lite å klage på her totalt sett.

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsdekning ved leiebilforhold
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Gunstige gebyrsatser
 • Concierge Service og Priority Pass inkludert i kundeforholdet
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Meget snevert fordelsprogram
 • Skyhøye gebyrer ved uttak av kontanter i innland
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • Selv om det ikke er all verden å spore her, får man i alle fall 20 % rabatt på leiebil gjennom Avis

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
100 000 – 250 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Sparebanken Møre
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
20 000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr
Kontantuttak over skranke
0 kr
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,8 %
Årlig nominell rente
21,62 %
Årlig effektiv rente
23,9 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd¹
Innfrielse eller overføring til annet kredittkort
0 kr
Nødkontanter
300 kr
Priority Pass
192 kr/besøk
Regningsbetaling og overføring
25 kr + 1 % av sum²
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 23,9 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1518. Totalt: 16.518
Belastes også om du har AvtaleGiro uten eFaktura
Betaling eller overføring fra kort til konto i nett- og mobilbank
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Møre Mastercard Pluss-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 20 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 75 år, mens avbestilling og behandlingsutgifter opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods og ulykke, mens rettshjelp har en egenandel på 20 prosent.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
15 000
50 000
Reisegods
15 000
30 000
Kontanter
3000
Reisedokumenter og pass
10 000
Sykkel utenfor Norden
15 000
Arbeidsgivers eiendeler
20 000
Verdigjenstander
20 000
Enkeltgjenstander
10 000
Forsinket reisegods over 4 timer
3000
Forsinket fremmøte
10 000
25 000
Forsinket avgang
1500
4000
Psykologisk førstehjelp
20 000
Tannbehandling (ulykke)
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Innhenting av fastlagt reiserute
20 000
Tilkallelse
35 000
Telefonutgifter
1000
Sykdom som rammer ledsager
25 000
Evakuering
35 000
100 000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Avbrutt reise
2000/døgn
80 000
Ubenyttede billetter og arrangementer
2000
Rettshjelp
25 000¹
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-70 år)
400 000
Ulykke invaliditet voksen (70-75 år)
100 000
Dødsfall barn (0-20 år)
50 000
Dødsfall voksen (20-70 år)
400 000
Dødsfall voksen (70-75 år)
100 000
Utgifter til juridisk bistand i Finansklagenemda erstattes med inntil 15 000 kroner, mens utgifter til juridisk bistand i jordskiftesaker/forliksrådet erstattes med inntil 25 000 kroner
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Fremtind Forsikring

Med Møre Mastercard Pluss sin kjøpsforsikring dekkes varens beløp om denne helt eller delvis går tapt eller skadet ved en plutselig og ytre begivenhet som ikke skyldes forsikrede selv. I hovedsak er det to begivenheter som dekkes, og dette er henholdsvis tyveri og ulykke.

Ved tyveri vil forsikrede få utbetalt varens aktuelle kjøpspris, mens man ved ulykker enten vil motta en sum tilsvarende reparasjonsomkostningene, alternativt den reelle kjøpssummen om varen ikke kan repareres eller hvis reparasjonskostnadene overstiger den originale kjøpsprisen. For at forsikringen skal være gyldig må varen også ha blitt betalt – enten delvis eller i sin helhet – med kortet i en og samme transaksjon, og så lenge dette er på plass er den gyldig i 45 dager fra varen ble kjøpt.

Samtidig er det også verdt å merke seg at det vil tilkomme en egenandel på 1000 kroner, og at forsikringen har en begrensning på 25 000 kroner per skadetilfelle og totalt 50 000 kroner i løpet av den totale forsikringsperioden. Forsikringen kan dessuten høyst erstatte to separate skadetilfeller over en periode på tolv måneder, hvor alle skader som er forårsaket av en og samme hendelse anses som en enkeltstående sak.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
BNP Paribas Cardif

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha et norsk personnummer
 • Du må være fordelskunde i banken
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Sparebanken Møre
Org. nummer
937 899 319
Besøksadresse
Keiser Wilhelms gate 29-33, 6003 Ålesund
Postadresse
Postboks 121, 6001 Ålesund
Telefon
(+47) 70 11 30 00
Sperre kort
(+47) 70 11 30 00
E-post
kundeservice@​sbm.no

Brukererfaring med Møre Mastercard Pluss kredittkort

Hva er din erfaring med Møre Mastercard Pluss kredittkort?